Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   330 / 1148
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Hali!
Ez a megoldás miért nem jó?

Nem akarok erőszakoskodni ,félre ne értsd.Nekem remekül bevált.
(#) belfi2 válasza Krisna108 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia!

Le kell venned a PC burkolatát.Ha noti akkor szerintem bízd egy hozzáértőhöz.De a asztali akkor nem lesz olyan nehéz.Megtalálod melyik csavart kell kicsavaroznod.Azután nyílt burkolattal elindítod a gépet és megfigyeled a procin lévő ventit,forog e?Azt is nézd meg nem e mozog az egész
hűtőtönk, ha igen akkor baj van,túlmelegszik.De az is lehet hogy csak pormacskával van tele a borda amit a venti eltávolításával orvosolhatsz.De ha nem bízol magadban neki se fogj inkább szólj valakinek hogy nézze át.
(#) tomikapc válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Régen én is sokat szenvedtem ilyennel, de aztán arra jöttem rá idővel, hogy a sikertelen próbálkozások a hibásan átmásolt fájloknak és annak voltak köszönhetőek, hogy a gép nem tudott usbről bootolni. 10-ből 1-szer ha segít ez a boot képes usb megoldás.
(#) tomikapc válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Köszi
(#) tomikapc válasza Krisna108 hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Szia. Lehet túlmelegedés, driver hiba vagy hardver hiba is, tehát elég széles a skála Célszerű szakemberre bízni, Veszprémben ha behozod hozzánk, akkor bérmentve csinálunk ilyent
(#) hideg83 hozzászólása Aug 10, 2012 /

Sziasztok.MSi g31m3 v2 alaplap került hozzám ami memoria hibát produkál.Raktam bele memoriát ami tuti h. müködik és akkor is 2 sipolás és nem indul a gép.Volt az alaplapon 2 db kondi ami pupos volt azokat kicseréltem valakinek van valmi ötlete mit kellene még megnézni rajta vagy javíthatatlan.Állitolag 1-re nehezebben indult a gép aztán egyszercsak el se indult.Sajnos a kis hangszoro nem volt rajta igy a gazdája nem is hallota a hibajelzést ha volt.Válaszokat elöre is köszi.
(#) belfi2 válasza hideg83 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Szia!

A rossz kondi nem feltétlenül púpos.Ha van lehetőséged cseréld mindet,de a tápot se hagyd ki.
(#) hideg83 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Oksa.Köszi. A táp is biztos hogy jó.

Hogy teljesen ki tudd zárni cserélj tápot.Biztos ami biztos.
(#) hideg83 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Lehetséges hogy másik kondi is hibás benne nem csak ami pupos volt?Táp tuti jó 2 vel is probáltuk.

Természetesen.Nem kritérium a púposság.
(#) _vl_ válasza hideg83 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Idézet:
„Táp tuti jó 2 vel is probáltuk.”

Úgy érted, hogy a mostani tápot 2 másik gépbe is beraktátok, és ott jól muzsikált?
Mert az, hogy a táp cseréjétől nem gyógyult meg a beteg, nem jelenti azt, hogy a táp ne lehetne rossz.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Szia!
UIExec.exe= T-Mobile Mobile Broadband Manager
ekrn.exe=ESET Smart Security vagy ESET NOD32 Antivirus vagy NOD32 v3.x FiX
Ha a ccleaner takarít a nod nézi hogy van e bennük vírus azért megy 100%-on.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

A víruskeresők minden takarító program tevékenykedését nézik hiszen fájlokat mozgatnak olvasnak amire a víruskeresők harapnak főleg ha a registry-t is nézeted vele, mert az meg különösen veszélyesnek van beállítva.
(#) csoki18 hozzászólása Aug 11, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Volna egy olyan kérdésem, hogy az alaplapomon ( ASUS M4N68T-M LE V2) lévő integrált vidi karit az XP 512 MB-nak, a Win 7 pedig 256 MB-nak látja a gyári cd-vel felrakva, van valakinek valami ötlete, hogy ez mitől van? Meg még egy kérdés ennél az alaplapnál normális, hogy eléggé melegszik az északi híd( 40-45 fok)?
(#) didyman válasza csoki18 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Normális. Dinamikus a a VRAM allokálása. Azzal a harmatgyenge GPU-val meg tökmindegy, mennyi VRAM van mellépakolva, ahol a sok VRAM jól jöhetne, ott a kártya rég elvérzik teljesítményben többnyire. A melegedés is normális, ez még nem is vészes.
(#) csoki18 válasza didyman hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Értem köszönöm. Bár azt hallottam hogy ezek az integrált karik nem valók semmire max. net meg filmnézés.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Sziasztok. Semmi problémama nincsen.
köszönöm a segítséget, volt a háttérben egy megbúvó probléma is amit eddig nem árultam el, mert azt hittem, hogy CD meghajtó probléma:

A probléma: Memória felcímzés nem volt megfelelő, amiből az active boot disk és társai szerettek összeomlani.

A laptop szétkapásra került takarítás szempontjából, na meg azért is, hogy a fölösleges eszközök kiszerelésre kerüljenek: AC 97' betárcsázó modemkártya, por, mocsok.

Továbbá minden alkatrész érinkezője (cpu, memória) megtisztításra került részben vegyi úton, össze raktam és elmúltak a hibák, bár ezután inkább váltottam a GUI -s verzióról a jó öreg DOS -ra. Mondanom sem kell ezután már 2 perc munva bárhogyan betudtam lépni. Szerencsére volt egy "rejtett" tartomány a laptopon is így ezzel a tartománnyal felhasználónévvel betudtam jelentkezni, ezután kezdőtek a munkálatok mentések stb.

Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét.

MS_.JPG

(#) hideg83 válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Az a táp amivel probáltuk a mostani gépböl lett kivéve proba idejére.Tehát tuti h. jo.
(#) Krisna108 válasza tomikapc hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Köszönöm szépen, csak Tokaj picit messze van Veszprémtől, de majd hívok egy szakembert.
(#) lac08 hozzászólása Aug 13, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ha szakértené valaki:

van egy számítógépem, nemrég raktam össze. Szép is, meg jó is, meg minden egyéb, de amikor kikapcsolom, eléggé sokáig "molyol" valamin, aztán egyszercsak kikapcsol - és újraindul. Ettől aztán belém áll az ideg.
Olvastam róla valahol, hogy a regedit-ben kellene valamit átírni, ha ezentúl leállítom - akkor le is álljon, ám ezeddig bármi erre vonatkozót átírtam, valahogy nem igazán tette meg.
Más ötlet?

Mellékesen még egy kérdés.
Az alaplapomnak van saját integrált videokarija, de én inkább a AGP-t használom. Azt írja róla a kézikönyv, hogy az integrált résznek 96 MB memóriája van. Az AGP-m viszont csak 32-es.
Kérdésem: - az alaplapi integrált videó általában az össz rendszermemóriából használ el 96 MB-ot, vagy netán van neki sajátja? Én akárhogyan nézem, nem látok a chip körül memóriára utaló százlábúakat. Amikor viszont videókártyát cserélek, induláskor mindig kiírja, hogy a rendszermemóriát át kell konfigurálnia, és nyomjak meg az F1-es gombot. Tehát?
(#) kokozo válasza lac08 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Szia! Az újraindulás 1000 féle okból lehet.
először a BIOS-ban a wake on ... opciókat nézzd meg és tedd disabledre. Lehet táp probléma és lehet alaplap kondi probléma, nincsenek púpos kondik a proci körül? Ezenkívül a ram hibája is csinálhat ilyet. De lehet még Vírus, de lehet egy hibás xp telepítés is az ok.
Az alaplapi vga 99%-ban a rendszer memóriát foglalja le ritka az amelyik nem.
(#) janikukac hozzászólása Aug 13, 2012 /

Informatikusok!
Szeretnék egy egyszerű kérdésre választ kapni, mihamarabb.
A gondom az, hogy szeretnék 2 laptopot hálózatba kapcsolni, hogy az egyikre át tudjam vinni azokat az adatokat , amiket meg szeretnék tartani, mivel a másik laptopot újra kellene installálni. Van egy routerunk, ami Wi-Fi-s , így akár Wi-Fi-n is kapcsolatot lehetne létrehozni.
Csak úgy működik az egész, hogy először a hálózatnál a megosztott-ak közé minden elmenteni valót bemásolok, majd a másikra onnan másolom ki a megosztottakat, vagy létezik egy olyan megoldás is, hogy a HDD összes partícióját láthatom, mappákkal, mindennel együtt? Ezt a bizonyos hálózatot a két gép között hogyan lehet legegyszerűbben létrehozni? Kábellal direktbe kötni, vagy a Wi-Fi routerral bajlódni?
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Én kihagynám a routert, mert eléggé lassítja a folyamatot. Összekötném a két gépet közvetlenül egy Utp kábellel, így sokkal gyorsabb lehet a folyamat. Mindenképpen meg kell osztani, amit át akarsz rakni a másik gépre, viszont egész partíciót is lehet megosztani, nem kell mappákat.
(#) Stadi válasza janikukac hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Kábellel mindenképp gyorsabb lesz a kapcsolat, ha mindkét gép képes a gigabites sebességre, akkor nem is kevéssel. A direkt kábeles összekötéshez viszont ún. fordított bekötésű kábelt illene használni. Bár ha a WIFI router switch-ként is működik, akkor nem lesz ilyen gond.

A beállítás oprendszerfüggő, tehát jó lenne tudni, mi fut a két laptopon. Az XP-t könnyebb rábeszélni a fájlmegosztásra, mint a Win7-et.

De alapvetően úgy szokás az ilyen másolást levezényelni, hogy a cél számítógépen megosztott mappára a forrás gépről másoljuk az adatokat, és nem fordítva.
(#) janikukac válasza Stadi hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Köszi nektek az infókat!
Win. XP fut mind a 2 számítógépen. Nekem olyan UTP-m van, ami arra alkalmas, hogy a sz.gépbe dugjam, és a routerra. Így van internet kapcsolat. Nem tudom, fordított -e.
Várom a további infókat, segítségeket, hogy mit, hogyan állítsak be, valamint a partíciót hogyan tudom megosztani. ( ha jól tudom, akkor Total Commander-ban jobb klikk a partícióra és megosztás. )

Üdv!
(#) Stadi válasza janikukac hozzászólására (») Aug 13, 2012 / 1

Cél gépen: Windows Intézőből (Windows gomb + E betű) tetszőleges mappán jobb egérgomb, Tulajdonságok, Megosztás fül. Itt engedélyezd a mappa megosztását, teljes hozzáféréssel és adj neki egy nevet *.

Forrás gépen: Windows Intézőből Eszközök menü, Hálózati meghajtó csatlakoztatása, választasz egy betűjelet, amit a megosztott mappa kapni fog, majd alatta meg kell adni az elérési utat: \\gépnév\megosztás_név formában, ahol a megosztás_név ugyanaz, mint a fent megadott, *-gal jelölt név, a gépnév pedig a forrás gép neve, amit pl. a Windows Intézőből a Saját gépen egy jobb egérgombot nyomva, a Tulajdonságok, Számítógépnév fülön találsz meg.

Ha valamiért nem megy a fenti műveletsor, akkor érdemes megnézni, hogy a tűzfalon engedélyezve van-e a Fájl- és nyomtatómegosztás.

Ha csak egy kábeled van és nem fordított, akkor az kevés lesz. Meg lehet próbálni persz a két gépet összekötni vele, baja egyiknek sem lesz, csak max. nem fog élni a kapcsolat.
(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Az UTP-t itt tudod megnézni.
Bővebben: Link

Neked a Cross over fog kelleni. Ha egyenesbe van kötve fogsz egy darab UTP kábelt az egyik végét leblankolod, és rányomsz a másik végére helyes bekötéssel egy rj45-öt. 60-70 Ft-ért árulnak rj45-öt.
Kell majd egy krimpelő is hozzá, mert vékony csavarhúzóval is meg lehet csinálni, de az nagyon bajos.
(#) janikukac válasza Stadi hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Köszönöm, próbálkozom!
(#) lac08 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Eddigi működése alapján a tápnak nincsen baja. Már több gépet meghajtottam vele, pedig kissé buherálva van.
A BIOS-t majd megnézem, bár én nem emlékszem benne sehol olyan menüpontra, hogy "wake on".
Alaplapon éppenséggel nincsen pupos kondi, mert ami volt, azt mind kicseréltem.
A RAM ezeddig egy más összeállításban de ugyanezen lapon elég jól muzsikált. (3 db. 64MB-os SD), ráadásul ugyanezzel a windows XP-vel.
Itt jelenleg csak a táp, a CD lejátszó meg a videókártya lett módosítva, átcserélve, de a többi ugyanaz, ami ezeddig normális volt - vagy legalábbis eddig annak látszott.
Ha viszont vírus lenne, azt a NOD32 rögtön elkapná ... így is elkapkodja néha a jó fájljaimat, és nem győzöm őket a karanténból visszaszedegetni.

Más ötlet?
A regeditben már nézelődtem, s átírtam amit lehetett és/vagy javasolt volt ... de mégis hülye maradt a gép.
Aztán meg majd én kezdek szépen meghülyülni, ha ez tovább így folytatódik ...
Következő: »»   330 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem