Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Le kell venned a PC burkolatát.Ha noti akkor szerintem bízd egy hozzáértőhöz.De a asztali akkor nem lesz olyan nehéz.Megtalálod melyik csavart kell kicsavaroznod.Azután nyílt burkolattal elindítod a gépet és megfigyeled a procin lévő ventit,forog e?Azt is nézd meg nem e mozog az egész hűtőtönk, ha igen akkor baj van,túlmelegszik.De az is lehet hogy csak pormacskával van tele a borda amit a venti eltávolításával orvosolhatsz.De ha nem bízol magadban neki se fogj inkább szólj valakinek hogy nézze át.
Régen én is sokat szenvedtem ilyennel, de aztán arra jöttem rá idővel, hogy a sikertelen próbálkozások a hibásan átmásolt fájloknak és annak voltak köszönhetőek, hogy a gép nem tudott usbről bootolni. 10-ből 1-szer ha segít ez a boot képes usb megoldás.
Szia. Lehet túlmelegedés, driver hiba vagy hardver hiba is, tehát elég széles a skála Célszerű szakemberre bízni, Veszprémben ha behozod hozzánk, akkor bérmentve csinálunk ilyent
Sziasztok.MSi g31m3 v2 alaplap került hozzám ami memoria hibát produkál.Raktam bele memoriát ami tuti h. müködik és akkor is 2 sipolás és nem indul a gép.Volt az alaplapon 2 db kondi ami pupos volt azokat kicseréltem valakinek van valmi ötlete mit kellene még megnézni rajta vagy javíthatatlan.Állitolag 1-re nehezebben indult a gép aztán egyszercsak el se indult.Sajnos a kis hangszoro nem volt rajta igy a gazdája nem is hallota a hibajelzést ha volt.Válaszokat elöre is köszi.
Szia!
A rossz kondi nem feltétlenül púpos.Ha van lehetőséged cseréld mindet,de a tápot se hagyd ki.
Hogy teljesen ki tudd zárni cserélj tápot.Biztos ami biztos.
Lehetséges hogy másik kondi is hibás benne nem csak ami pupos volt?Táp tuti jó 2 vel is probáltuk.
Természetesen.Nem kritérium a púposság.
Idézet: „Táp tuti jó 2 vel is probáltuk.” Úgy érted, hogy a mostani tápot 2 másik gépbe is beraktátok, és ott jól muzsikált? Mert az, hogy a táp cseréjétől nem gyógyult meg a beteg, nem jelenti azt, hogy a táp ne lehetne rossz.
Szia!
UIExec.exe= T-Mobile Mobile Broadband Manager ekrn.exe=ESET Smart Security vagy ESET NOD32 Antivirus vagy NOD32 v3.x FiX Ha a ccleaner takarít a nod nézi hogy van e bennük vírus azért megy 100%-on.
A víruskeresők minden takarító program tevékenykedését nézik hiszen fájlokat mozgatnak olvasnak amire a víruskeresők harapnak főleg ha a registry-t is nézeted vele, mert az meg különösen veszélyesnek van beállítva.
Üdv mindenkinek.
Volna egy olyan kérdésem, hogy az alaplapomon ( ASUS M4N68T-M LE V2) lévő integrált vidi karit az XP 512 MB-nak, a Win 7 pedig 256 MB-nak látja a gyári cd-vel felrakva, van valakinek valami ötlete, hogy ez mitől van? Meg még egy kérdés ennél az alaplapnál normális, hogy eléggé melegszik az északi híd( 40-45 fok)?
Normális. Dinamikus a a VRAM allokálása. Azzal a harmatgyenge GPU-val meg tökmindegy, mennyi VRAM van mellépakolva, ahol a sok VRAM jól jöhetne, ott a kártya rég elvérzik teljesítményben többnyire. A melegedés is normális, ez még nem is vészes.
Értem köszönöm. Bár azt hallottam hogy ezek az integrált karik nem valók semmire max. net meg filmnézés.
Sziasztok. Semmi problémama nincsen.
köszönöm a segítséget, volt a háttérben egy megbúvó probléma is amit eddig nem árultam el, mert azt hittem, hogy CD meghajtó probléma: A probléma: Memória felcímzés nem volt megfelelő, amiből az active boot disk és társai szerettek összeomlani. A laptop szétkapásra került takarítás szempontjából, na meg azért is, hogy a fölösleges eszközök kiszerelésre kerüljenek: AC 97' betárcsázó modemkártya, por, mocsok. Továbbá minden alkatrész érinkezője (cpu, memória) megtisztításra került részben vegyi úton, össze raktam és elmúltak a hibák, bár ezután inkább váltottam a GUI -s verzióról a jó öreg DOS -ra. Mondanom sem kell ezután már 2 perc munva bárhogyan betudtam lépni. Szerencsére volt egy "rejtett" tartomány a laptopon is így ezzel a tartománnyal felhasználónévvel betudtam jelentkezni, ezután kezdőtek a munkálatok mentések stb. Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét.
Az a táp amivel probáltuk a mostani gépböl lett kivéve proba idejére.Tehát tuti h. jo.
Köszönöm szépen, csak Tokaj picit messze van Veszprémtől, de majd hívok egy szakembert.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ha szakértené valaki: van egy számítógépem, nemrég raktam össze. Szép is, meg jó is, meg minden egyéb, de amikor kikapcsolom, eléggé sokáig "molyol" valamin, aztán egyszercsak kikapcsol - és újraindul. Ettől aztán belém áll az ideg. Olvastam róla valahol, hogy a regedit-ben kellene valamit átírni, ha ezentúl leállítom - akkor le is álljon, ám ezeddig bármi erre vonatkozót átírtam, valahogy nem igazán tette meg. Más ötlet? Mellékesen még egy kérdés. Az alaplapomnak van saját integrált videokarija, de én inkább a AGP-t használom. Azt írja róla a kézikönyv, hogy az integrált résznek 96 MB memóriája van. Az AGP-m viszont csak 32-es. Kérdésem: - az alaplapi integrált videó általában az össz rendszermemóriából használ el 96 MB-ot, vagy netán van neki sajátja? Én akárhogyan nézem, nem látok a chip körül memóriára utaló százlábúakat. Amikor viszont videókártyát cserélek, induláskor mindig kiírja, hogy a rendszermemóriát át kell konfigurálnia, és nyomjak meg az F1-es gombot. Tehát?
Szia! Az újraindulás 1000 féle okból lehet.
először a BIOS-ban a wake on ... opciókat nézzd meg és tedd disabledre. Lehet táp probléma és lehet alaplap kondi probléma, nincsenek púpos kondik a proci körül? Ezenkívül a ram hibája is csinálhat ilyet. De lehet még Vírus, de lehet egy hibás xp telepítés is az ok. Az alaplapi vga 99%-ban a rendszer memóriát foglalja le ritka az amelyik nem.
Informatikusok!
Szeretnék egy egyszerű kérdésre választ kapni, mihamarabb. A gondom az, hogy szeretnék 2 laptopot hálózatba kapcsolni, hogy az egyikre át tudjam vinni azokat az adatokat , amiket meg szeretnék tartani, mivel a másik laptopot újra kellene installálni. Van egy routerunk, ami Wi-Fi-s , így akár Wi-Fi-n is kapcsolatot lehetne létrehozni. Csak úgy működik az egész, hogy először a hálózatnál a megosztott-ak közé minden elmenteni valót bemásolok, majd a másikra onnan másolom ki a megosztottakat, vagy létezik egy olyan megoldás is, hogy a HDD összes partícióját láthatom, mappákkal, mindennel együtt? Ezt a bizonyos hálózatot a két gép között hogyan lehet legegyszerűbben létrehozni? Kábellal direktbe kötni, vagy a Wi-Fi routerral bajlódni?
Én kihagynám a routert, mert eléggé lassítja a folyamatot. Összekötném a két gépet közvetlenül egy Utp kábellel, így sokkal gyorsabb lehet a folyamat. Mindenképpen meg kell osztani, amit át akarsz rakni a másik gépre, viszont egész partíciót is lehet megosztani, nem kell mappákat.
Kábellel mindenképp gyorsabb lesz a kapcsolat, ha mindkét gép képes a gigabites sebességre, akkor nem is kevéssel. A direkt kábeles összekötéshez viszont ún. fordított bekötésű kábelt illene használni. Bár ha a WIFI router switch-ként is működik, akkor nem lesz ilyen gond.
A beállítás oprendszerfüggő, tehát jó lenne tudni, mi fut a két laptopon. Az XP-t könnyebb rábeszélni a fájlmegosztásra, mint a Win7-et. De alapvetően úgy szokás az ilyen másolást levezényelni, hogy a cél számítógépen megosztott mappára a forrás gépről másoljuk az adatokat, és nem fordítva.
Köszi nektek az infókat!
Win. XP fut mind a 2 számítógépen. Nekem olyan UTP-m van, ami arra alkalmas, hogy a sz.gépbe dugjam, és a routerra. Így van internet kapcsolat. Nem tudom, fordított -e. Várom a további infókat, segítségeket, hogy mit, hogyan állítsak be, valamint a partíciót hogyan tudom megosztani. ( ha jól tudom, akkor Total Commander-ban jobb klikk a partícióra és megosztás. ) Üdv!
Cél gépen: Windows Intézőből (Windows gomb + E betű) tetszőleges mappán jobb egérgomb, Tulajdonságok, Megosztás fül. Itt engedélyezd a mappa megosztását, teljes hozzáféréssel és adj neki egy nevet *.
Forrás gépen: Windows Intézőből Eszközök menü, Hálózati meghajtó csatlakoztatása, választasz egy betűjelet, amit a megosztott mappa kapni fog, majd alatta meg kell adni az elérési utat: \\gépnév\megosztás_név formában, ahol a megosztás_név ugyanaz, mint a fent megadott, *-gal jelölt név, a gépnév pedig a forrás gép neve, amit pl. a Windows Intézőből a Saját gépen egy jobb egérgombot nyomva, a Tulajdonságok, Számítógépnév fülön találsz meg. Ha valamiért nem megy a fenti műveletsor, akkor érdemes megnézni, hogy a tűzfalon engedélyezve van-e a Fájl- és nyomtatómegosztás. Ha csak egy kábeled van és nem fordított, akkor az kevés lesz. Meg lehet próbálni persz a két gépet összekötni vele, baja egyiknek sem lesz, csak max. nem fog élni a kapcsolat.
Az UTP-t itt tudod megnézni.
Bővebben: Link Neked a Cross over fog kelleni. Ha egyenesbe van kötve fogsz egy darab UTP kábelt az egyik végét leblankolod, és rányomsz a másik végére helyes bekötéssel egy rj45-öt. 60-70 Ft-ért árulnak rj45-öt. Kell majd egy krimpelő is hozzá, mert vékony csavarhúzóval is meg lehet csinálni, de az nagyon bajos.
Eddigi működése alapján a tápnak nincsen baja. Már több gépet meghajtottam vele, pedig kissé buherálva van.
A BIOS-t majd megnézem, bár én nem emlékszem benne sehol olyan menüpontra, hogy "wake on". Alaplapon éppenséggel nincsen pupos kondi, mert ami volt, azt mind kicseréltem. A RAM ezeddig egy más összeállításban de ugyanezen lapon elég jól muzsikált. (3 db. 64MB-os SD), ráadásul ugyanezzel a windows XP-vel. Itt jelenleg csak a táp, a CD lejátszó meg a videókártya lett módosítva, átcserélve, de a többi ugyanaz, ami ezeddig normális volt - vagy legalábbis eddig annak látszott. Ha viszont vírus lenne, azt a NOD32 rögtön elkapná ... így is elkapkodja néha a jó fájljaimat, és nem győzöm őket a karanténból visszaszedegetni. Más ötlet? A regeditben már nézelődtem, s átírtam amit lehetett és/vagy javasolt volt ... de mégis hülye maradt a gép. Aztán meg majd én kezdek szépen meghülyülni, ha ez tovább így folytatódik ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |