Fórum témák
» Több friss téma |
A képen látható alkatrész egy kettős dióda, kapcsolóüzemű táp szekunder oldaláról. 6800µF/10V volt utána. Sajnos nem tudom az feszültség/áram adatait. Google-t próbáltam C16P058-al és néhány változatával, sikertelenül. Valaki esetleg tudja az adatait?
Szerintem ez egy 16A azaz 2X8A-es 50V-os Fast recovery dióda.
Nihon Inter Electronics gyártótól. Sajna konkrétan erről a típusról nem találtam adatlapot, viszont minden gyártó következetesen szokta ezeket a diódákat jelölni. Tehát a C16P20F az 16A 200V a C16P10F meg 100V-os.
Japán kütyüből van, 110VAC-ről működik. Amit írtál, aszerint a P után csak két szám áll, ezért kipróbáltam, hogy az utolsó karakter Q, tehát C16P05Q. Erre már kidobta a gyártót (az amit említettél), és megtaláltam az adatlapot is. Valóban 16A/50V schottky dióda. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Egy Junkers típusú falii vízmelegítő vezérlő elektronikájában van egy DIP8 tokozású alkatrész amire nem tudok rá jönni hogy mi lehet. Kát sorban 0542 ill. I0002 van ráírva. Csak az 1, 2, 4, 5 ill. 8-as lába van bekötve ráadásul az 1-es és a 8-as egy helyre. Lehet ilyet valahol szerezni, esetleg helyettesíthető valamivel?
Hali.
Miért van elkó 85fokra, és 105fokra? Mi a különbség köztük, azon kívül hogy ,,jobban bírja a hőt!?,, Elvégre nem főzni akarom őket. Vagy van ahol kimondottan csak az egyik típust kell használni? Ha az emberek vásárolják az elkókat, mi az a dolog, amiért figyelembe veszik a hőtűrést is?
Az ár, az a különböző. A melegtűrő drágább.
Attól függ mennyire meleg környezetben és mennyire szellőzött helyen használod zárt és meleg helyen kell a 105 fokos, mert ott nehezebben párolog el az elektrolit. Ahol nincs nagy hő vagy jól szellőzik, el tud menni a hő, ott lehet a kisebb is elég. Sok készülékben a kondik hűtőborda mellett vannak, így ott mindig ajánlott a 105 fokos kondi, ami jobban bírja a meleget. Tehát ha pl egy tv-ben, hűtőborda mellett lévő kondit cserélsz, akkor csakis 105 fokosat. Vagy ugyanígy egy pc tápban, vagy alaplapon, ahol megint elég meleg szokott lenni, sokszor ráadásul a procihűtő mellett vannak ezek a kondik.
Ez milyen alkatrész lehet? Ismerőstöl kaptam egy csomó tranzisztor társaságában. De! világítani nem világít, ellenállást nem lehet mérni rajta. És felirat sincs rajta egyedül egy piros pötty van a lábainál
Ebből a homályos képből semmit nem látni, tegyél egy nagyítót a kamera elé az sokat segít.
rendben csinálok ujjakat
![]()
Ne ujjakat csinálj, hanem újakat és a nagyító (gyűjtőlencse) segít, ha közelre kell fényképezni.
megvannak az új képek
ezeket már nagyítóval csináltam, így se a legjobbak de talán többet láttok
Talán valamilyen régi fototranzisztor lehet.
ellenállást nem mértem rajta, már úgy értve hogy a multiméter semmit nem írt ki rá amikor mértem,
annyit tudok róla hogy üvegből van
Kísértetiesen hasonlít a felső fotodiódára: Bővebben: Link. A mondat első betűje nagybetű!
Hello!
Ez egy KPY vagy valami ilyen nevű fotodarlington. A piros pötty a kollektor. Valaha sokat használtam. üdv! proli007
Gyakorlati tapasztalataim alapján (is) egyetértek. Mivel a digitális fényképezőgépek (és a telók fotófunkciója is...) a kijelzőn kontrollálható, akár egy kiselejtezett szemüveg lencse is csodákat művelhet a fotó végeredménye szempontjából!
Sziasztok!
Ma vettem egy trimmer kondenzátort (fm transzmitterhez), ami 4,5 - 20 pF tartományban állítható. A kérdésem az lenne, hogy ezt úgy is be tudom építeni a nyákra, hogy csak 2 lábat használok? (mellékletben bekarikáztam) Ezzel szeretném majd állítani a frekvenciát. A másik kérdésem, hogy megpróbáltam csavarhúzóval állítani, de ennél nem éreztem végállást, csak forog körbe. Ez normális?
Szia!
Elég két lábát bekötni, mert csak a támasztás miatt van három és valóban nincs végállása, köbeforog.
Hali. A kristályok között van a magas és alacsony. Méreten kívül van különbség köztük? Miért van mindkettő? Régen még a nagy volt az első, aztán kifejlesztették kicsiben is? Tehát ha veszek, ugyanúgy jó a kicsi is?
Sziasztok,
egy kristály frekvenciája kellene, a felirat : S843, miniatűr tokozás.
Van különbség, de esetenként nem túl nagy. A méretét alapvetően a frekvencia határozza meg, de lényeges hatása van a lapka kimetszésének irányának is. Nagyobb frekvenciáknál pedig un felhang kristályokat használnak, amiket valamelyik páratlan harmonikuson rezegtetnek be. A legnagyobb stabilitása, és jósága a kb. az 1 - 15 MHz közötti kristályoknak van, amelyek HC19 tokozásúak a viszonylag nagy méretük miatt. Ennél picit gyengébbek a HC49, és az ennél még kisebb alacsony, és SMD tokozású kristályok. Úgyhogy ha nagy stabilitású, pontos frekvenciára van szükség, akkor célszerű a HC19, 49 tokozású kristályok használata.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |