Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1410 / 2208
(#) fleta válasza mc-4 hozzászólására (») Aug 15, 2012
Igen kössél minden földet egy pontba.
(#) mc-4 válasza fleta hozzászólására (») Aug 15, 2012
szia fleta!

Minden földet egy pontba és azt a hálózati földeléssel összekötni? Végre kipróbálhatom a toroidokat lassacskán, az egyik picit zúg. Jó szorosan átkötöm spárgával akkor az megoldhatja a problémát?
(#) silent15 válasza mc-4 hozzászólására (») Aug 15, 2012
Hajtogass köré vasat, az lefogja a "teret".
(#) sturbi válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 15, 2012
Idézet:
„Egy kicsit konkrétabban : A 6n2p csőnek oldalanként kell 0,33 A átlagban. A JCM800-ban van 3db ecc83 , ami 6x0,33A ha a 6n2p-t nézzük, közel 2 A.

Nem így van. A 6N2P-nek összesen 340 mA a fűtőárama (tehát oldalanlént 170 mA, de nincsen kivezetve a fűtésközép), ez három cső esetén 1,02 A. Az ECC83-nak oldalanként 150 mA a fűtőárama (a teljes csőre 6,3 V fűtésnál 300 mA, 12,6 V fűtésnél 150 mA). Ez három cső esetén 6,3 V-ról 900 mA, 12,6 V fűtéssel 450 mA, a különbség tehát mindössze 120 mA (a 6N2 P csak 6,3 V ról fűthető a 4-5 lábon, az ECC 83 fűthető 6,3V-ról is a 4/5-9 llábon és 12,6 V-ról is a 4-5 lábon (ezesetben a 9. lábat nem kötjük be)). :yes:
(#) DenaturáltSas hozzászólása Aug 15, 2012
Sziasztok!

Kérlek titeket, hozzáértőket,lessétek meg, hogy ez a rajz így rendben van-e! Egy mesa blue angel-t rajzoltam picit át, abban kapcsolhatóak a végcsövek el84/6v6, így csak ez utóbbit lehet belerakni. 6p3sz-e-vel megfelelő ez a kapcsolás? Anódfeszt felvihetem 350V-ig? Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) Mocskos hozzászólása Aug 15, 2012
Sziasztok,

Használtatok már fémezett papír kondit katódkondenzátornak elektrolit helyett ? Mit gondoltok róla ?
(#) FordPrefect válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Aug 15, 2012
6P3SZ-E nem jó. Illetve nagyon jó, csak 4Kohm körülre illesztve. Max 400 V-ig használható TARTÓSAN. Át kell tervezni a munkaponti beállítást. (katódkondi)
(#) konyak6 hozzászólása Aug 16, 2012
Köszönöm az információkat! Közzéteszem a JCM800 rajzát, de ezen csak 2 cső van. A kérdés az hogy konkrétan ez megépíthető-e 6n2p-vel? Van itthon 5 db. Ha problémás, akkor beszerzek Ecc83-at(12ax7).
(#) mark.budai válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 16, 2012
Teljesen jó a 6N2P bele, én is azzal csinálom.
(#) DenaturáltSas válasza FordPrefect hozzászólására (») Aug 16, 2012
Megfelelő trafóm van hozzá. Katód ellenállást és kondit IS át kell számolni? Én azt hittem, csak az ellenállást:S
(#) fleta hozzászólása Aug 16, 2012
Üdv!
OT-100 csőnek mekkora a Ra értéke? Nem találok adatlapot.
(#) mark.budai válasza fleta hozzászólására (») Aug 16, 2012
Szia! Állítólag ez a megfelelője. De anódfesz-katódáramból kiszámíthatod, ha SE-hez kell. (Skypen nem vagy? Rég beszéltünk.)
(#) anubis hozzászólása Aug 16, 2012
Üdv Mesterek

Csöves erősítőnél ha az anód feszültséget késleltetve kapcsolom be az jó, de mi van az előfeszültséggel? Az mehet rá vagy akkor azt is késleltetve kell rákapcsolni? Illetve még mindíg van vita a késleltetés értelméről. Mi a véleményetek? Igazából mennyit lehet vele fogni az élettartamon?
PCL 86 PP erősítőről van szó.

Köszönöm előre is.
(#) spirik hozzászólása Aug 16, 2012
Szia mindenki.
Egy kérdésem lenne .
A piros trafók jók a hálózati trafóhoz.a másik 2 sima trafó az kimenőnek meg felel-e?
Köszönöm előre is a segítséget....
(#) spirik hozzászólása Aug 16, 2012
Folyt kv..
(#) FordPrefect válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Aug 16, 2012
Hülye vagyok, már késő este volt... Elsősorban az ellenállást kell átméretezni, ha nagy az eltérés az eredetihez képest, akkor a kondit is át kell számolni.
(#) DenaturáltSas válasza FordPrefect hozzászólására (») Aug 16, 2012
Semmi gondD, a katódkondinak mi a szerepe? Mert az ellenállásé világos, addig nem akarok nekiállni, meg számolni, míg nem értek mindent.
(#) pucuka válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Aug 16, 2012
Ha a katódellenálláson nincsen kondi, akkor azon az erősíteni kívánt jelnek megfelelő nagyságú váltakozó feszültség (katódkövető) keletkezik, ami kivonódik az erősített jelből. Így egy nagyon erős negatív visszacsatolás keletkezik. Ha ezt a feszültséget az erősíteni kívánt jel legalacsonyabb frekvenciáján is, egy kis értékű ellenállással (kondenzátor impedanciájával) rövidre zárod, akkor amíg ez a feltétel fennáll, nem lesz visszacsatolás. Ez a feltétel a katód ellenállás, és a katód kondenzátor által alkotott RC tag törésponti frekvenciáig fennáll, magyarul ez befolyásija az erősítő alsó határfrekvenciáját. (természetesen a csatoló kondi, és a cső bemeneti impedanciájának időállandójával együtt)
fh=1/2pí*RkCk képlettel számolható a határfrekvencia.
Ha valamilyen okból mégis szükséges a negatív visszacsatolás, akkor az ennek megfelelően megosztott katódellenállásnak csak egy részét blokkoljuk át.
(#) havranarpi válasza spirik hozzászólására (») Aug 16, 2012
Én most egy ilyen pirosat építettem be egy csöves hibrid füles erősítőbe és nagyon jól szuperál.
(#) spirik válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 16, 2012
Szia,
Köszönöm szépen és van nyák vagy kapcsolási rajzod.
(#) FordPrefect válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Aug 16, 2012
Az utánad szóló jól írta le. Magyarul: Katódkondi nélkül kisebb belső ellenállás a végfoknál, viszont nagyobb meghajtófeszültség szükséges, de stabilabb p.l gerjedés szempontjából. És nincs végetnemérő vita a katódkondenzátor minőségéről. Ez is nagy előny
(#) sulaco hozzászólása Aug 17, 2012
Sziasztok!

Láttam egy képen a kimenő trafó hangkimenetére beforrasztva egy ellenállást, gondolom, hogy mindig legyen rajta terhelés. Mekkora ennek az értéke? GU 50 SE-t építek.
(#) mark.budai válasza sulaco hozzászólására (») Aug 17, 2012
Szia! 100-470 ohmig bármi, és azért 2W-os meglegyen.
(#) sulaco válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 17, 2012
Köszönöm!
(#) sulaco hozzászólása Aug 17, 2012
Légszerelés?
(#) mc-4 válasza sulaco hozzászólására (») Aug 17, 2012
Akár ki is csinálta nagyon ott van!
(#) frecsko válasza mc-4 hozzászólására (») Aug 17, 2012
Köszönöm az elismerést

álmodozok
(#) marone hozzászólása Aug 17, 2012
Helló !
Kitaláltam egy módszert, amivel a kimenő szekunderét a hangkártyára lehetne kötni (szkóp), csak meg kellene szakérteni, hogy működik-e ?

1. kondi a (+) ágba (47 uF)
2. ellenállás utána, a pozitív és a test közé (aluláteresztő szűrő, 470 Kohm )
3. hangerőpoti a (+) -ra, ezzel be tudom állítani a kimenő AC feszültséget, hogy ne kapjon túl nagy feszültséget a hangkártya
Szerintetek ??
(#) mark.budai válasza marone hozzászólására (») Aug 17, 2012
És kell egy jó nagy teljesítményű 8ohmos műterhelés, mert anélkül nem hiteles a mérés. Aztán lehet RMAA-val mérni az erősítőt. Bár akkor a kondi és a 470K sem kell.
(#) marone válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 17, 2012
Akkor mégegyszer.
A hangszóró helyett rákötök egy műterhelést. Vagy esetleg rajta marad a hangszóró ?
És akkor azzal párhuzamosan kell kötni valamit ? :nemtudom:
Amúgy az én módszerem nem jó ?
Következő: »»   1410 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem