Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Ezt tényleg belepréselted... A söntöt miből csináltad lábas 2W-osok vagy SMD-k, esetleg csináltál áramváltót? Azt ugye szem előtt tartod, hogy a söntös megoldásnál a hálózat rajta van a potin, ezért műanyag tengelyűt kell használni hogy véletlenül se csípjen.
Valahol a fórumban már leírtam,nincs szkópom,sosem mértem ilyennel,a valóságban is csak talán 1x-2x láttam eme becses műszert,sajnos.Semmi komolyabb műszerem nincs,de van M830 és DT2905 egy lakatfogóm,ezek gagyik s építettem néhány kiegészítőt,tranzisztor teszter,zéner teszter,LCM3,tudok vizsgálni IGBT-t (mpisti rajza alapján),fetet,triakot,tirisztort,stb.A tápegységeimet is magam készítettem vagy 20 éve.
Pisti,nincs mit hozzátennem,a Maci leragadás védelme is úgy működik.
Még egyszer köszönöm mindenkitől.A sönt 2W lábas,a kondi mellett tornyosul,mellette a hőkapcsoló.A poti műanyag házas és tengelyű.A hőkapcsoló az FB lábat húzza +2V ra egy fesz osztón keresztül.
Hm... ez elgondolkodtató... ha valakinek, hát neked nagyon kellene egy szkóp. El sem tudod képzelni mennyit tudna neked segíteni. És nem csak a bemérésnél, hanem új dolgok kitalálásánál.... Ne sajnáld rá a pénzt, hidd el, megéri. Egyszerűen muszáj!!!
( Ha attól félsz, hogy nem tudod kezelni, 5 perc alatt megtanítjuk. Nekem is úgy tanították meg, igaz, nagyon régen. Senki sem születik a tudással, azt meg kell szerezni. A továbbfejlődésedhez ez egyszerűen kell!!! )
Nem semmi, hanem walami...
De azért vigyázz, ha az asztal szélére teszed, nehogy lerántsd a kábelekkel...
Szia mpisti.Köszi a választ elméletben máris okosabb lettem!A3.hűtőbordára ir419xc tipusu 3lábu alkatrész van rögzitve!Ez lenne a gyorsdióda?Próbáltam rákeresni a neten de nem találtam semmi adatot róla.Az igbt-t hogy tudom kimérni,mint egy sima tranzisztort?Üdv misike01.
Egy fotót ha lehetne erről az IR419xc-ről.Az IGBT-t -egy ide korábban feltett- kapcsolás segítségével lehet tesztelni. Nagyon egyszerű "működik/nem működik" kapcsolás. Én mindig ezt használom. Úgy semmiképpen nem lehet vizsgálni mint egy sima tranyót.
Ez még elférne egy pár kapcsolóüzeműs topikban, de ezt olvasom a legtöbbet! Trafótekerés
Ezt a sebességet produkálják a "biorobotok" ! Azért ez nem semmi!
Hátha tudnád ezért milyen sok pénzt kapnak! (talán vehetnél egy napi béréből 1 db IGBT-t) -, na ettől ilyen olcsó a műszaki cikk... "nem tudom csak okoskodom- mielőtt valaki önérzetébe gázolnék...)
Üdv!
Sajnálom ezeket az embereket, és azt mégjobban, hogy magyarország is olyan irányba megy, hogy főleg biorobotra van igény....
Sajnálom őket én is, de sajnos nem biztos, hogy kijönne a napi fizujukból egy igbt, na nem azért, mert az igbt olyan drága, hanem inkább azért, mert olyan keveset keresnek. Sajnos lassan mi is a "biorobot" munka felé evezünk. Egyébként nem gázoltál senki önérzetébe, legalábbis az enyémbe nem.
Az "önérzet" csak nagyon zárójeles megjegyzés vót...
Sajnos a technikai fejlődés valahogy hozta a humán erőforrás értéktelenedését, de ez visszhat a piacra is, mert a fizetőképes kereslet is csökken. Az este kerestem egy másik képet, mely idevágna, de nem találtam - nem adtam fel megszerzem. Az pl. a gyertya gyártás "ipari" körülményeit mutatta be, ha meglesz felteszem. Helyette egy másik piaci szereplőt teszek fel, hogy mit "ne vegyél"
Ezzel a kondenzátorral találkoztam már, asszem 2 éve. De most már jobban ne offoljuk szét a témát. Különben meg kell hagyni, elég ügyesen tekercselik azt a sok kis trafót.
Tisztelt hozzáértők.
A maci fojtójáról kérdeznék. http://kepfeltoltes.hu/120816/fojt__www.kepfeltoltes.hu_.jpg U és I van a tetején.Így hagyjam,vagy vegyem ki az I-t az U vas tetejéről. Nem találom a fórumon a fojtó számítási képletét. Tud valaki segíteni? Üdv:K Zoltán
Van induktivitás mérőd?Biztos ki lehet számolni,de szerintem nagy feladat rengeteg adat kellene hozzá.Egyszerűbb mérni.Az I szerintem hagyhatod az alján,de az a pár menet szerintem kevés.
Szia.
Sajnos nincs induktivitásmérőm. A kábel most duplán van,nem találtam 8mm-es varnis csövet ,majd szétszedem. A vas keresztmetszet 2*8.2cm2-er.
Köszönöm mondataidat,számomra ez egy dicséret.Az iskoládba,iskolátokba örömmel beiratkoznék,majd talán egyszer,sajnos most még várnom kell.
mekkora átmérőjű az a sodrat külön külön? Ha a mag keresztmetszete 8cm2 akkor elég szimplán is nem kell rá az "I" így 150A ig elég biztosan! Vagy zárd a magot az "I" vel csak tegyél bele 5mm légrést!Szerintem
Szia.
Cca 7mm-es egy sodrat, a képen 2db van a varnisban. Ha csak az U-t használom hány menetet tegyek rá? Max 3.25-ös pálcával szeretném használni. Hogyan veszem észre ha kevés,vagy sok a fojtó menetszáma? Üdv:K Zoltán
Helló
Kezd a finisbe érni az én gépem isGyakorlatilag ma megvolt az első éles indítás.A kiegészítő panel nincs bekötve egyenlőre a tanácsotokra.A nagyáramú félvezetőket is beforrasztottam.A kondibankon 325 volt mérhető.A kimeneten az üresjárati fesz 59-60 volt.Hogyan kéne folytatnom az élesztést?Kössem rá a kábeleket és heggesszek egyet?Sajna terhelő ellenállásom és egyéb más spéci eszközöm nincs.A max áramot hogyan lehet belőni,legalább nagyjából.Az áramváltón most 1.6 ohm van.Lenne mégegy kérdésem a diódákon lévő snuberral kapcsolatban.Most 4.7 nanós 2 kv-os kondik vannak ott nekem.A hely viszont kicsit szűkös.Van viszont 10 darab 10 nano 1 kv-os kerámia kondim,amik lényegesen kisebbek méretileg.Ezekkel valahogy tudom helyettesíteni a 4.7 nanóst vagy hagyjam így inkább?
kicsit olvasgattam kondenzátor témában.Ha a két 10 nanósat sorba kötök akkor ha jól számoltam 5 nanósat kapok.Ez még belefér a tűrésbe vagy egyáltalán jól számoltam?
Jól gondolod. De sorosítás előtt válogasd össze a kondikat, lehetőleg 4-5%-on belül legyen a két sorbakötött kondi kapacitás eltérése.Bár lehet hogy az 1kV-os kondiknál ez nem sokat számít.
Helló Mindenkinek
Ma történt egy sajnálatos esemény.Folytatni akartam a gép élesztését.Felszereltem a heggesztő kábeleket és ismét bekapcsoltam a masinát.Ekkor azonban eldurrant a nyillal jelölt hfa dióda.Nem tudom mi lehetett vele.Tegnap a próba alatt semmi gond nem volt.Egyetlen lehetőségként az merült föl bennem,hogy beszerelés után feszült a lába és megrepedt a burkolata.A durranás után a relén lévő 47 ohm kicsit megmelegedett de addigra a kismegszakító is leoldott.Most tervezek egy másik nyákot a szerelhetőséget is szem előtt tartva.A dióda durranás mit vihetett még magával szerintetek.Rendelnem kell alkatrészt és akkor már azokat is hozzávenném
Sajnálom az eseményt. Először vedd ki a hálózati egyenirányítót,valószínű,hogy kuka,zárlatos lett.Mindenképpen ellenőrizd a relén lévő 47 ohm ellenállást.A HFA dióda és a többi tokozott félvezető is nagyon kényes a feszegetésre.Mindenképpen ellenőrizd az összes félvezetőt azon az oldalon,a meghajtást is és a snubber ellenállásokat mindkét oldalon.Ha szerencséd van,akkor valóban csak a feszegetésből eredően szállt el a dióda és más nem,én mindent (!!) ellenőriznék,nem csak egyes alkatrészeket.
Mikor az én Macimat élesztettem,ugyanígy jártam.Nekem a meghajtótrafó kivezetéseit cseréltem fel.Miután én is terveztem egy NYÁK-ot a szerelhetőséget szem előtt tartva,és kiderítettem a hibát(az itteni szakik segítségével).Egy szkóp aranyat ér ilyenkor.
István
Helló
Nekem már volt egy sikeres bekapcsolásom.Akkor nem volt semmi gond.Aztán rátettem a gépre a kábeleket és a következő bekapcsoláskor már durrant a hfa.Más alkatrészen nincs szemmel látható sérülés bár ez nem jelent semmit.Ezért gondolok arra hogy feszülhetett a hűtőbordán és elrepedt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |