Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   136 / 244
(#) bencikusz válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Helló

2U-os rackat lehet kapni.
Pl itt: Bővebben: Link
Minden jót.
B
(#) compaqamplifier válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Nem hordtáskára stb gondoltam. Amibe építem be az erősítőt effektet pld... Lomexben is 10ezer forint darabja. akkor tök mindegy nekem.
(#) gyula1990 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni,hogy milyen hangfalat ajánlanátok Quad 405 -re 100w/8ohm verzio

KATT

én ezt néztem ki mi a véleményetek róla?
(#) szamóca válasza gyula1990 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

1 Ez nem hangfal, hanem hangolt basszusreflex nyílásokkal ellátott hangsugárzó.
2 3K-s (kamu kínai kategória)
(#) gyula1990 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Igen rosszul fogalmaztam, nem hangfal, hanem hangsugárzó.
a Kérdésem,pedig, hogy alkalmas lenne-e az erősítőmre?
Lényegében, a szobámba kellene...
(#) szamóca válasza gyula1990 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Ez egy katasztrófa, meg ne vedd, hacsak nem vagy igénytelen a hangminőségre.
A leírás is borzalmas. Mi köze pl. a hordozó fogantyúk ABS anyagának a hangsugárzóban ( és nem a hangfalban, mert ez nem az) használt hangszórók felhasználásához?
(#) voodoo válasza gyula1990 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

PA hangsugárzóról van szó
Attól mert, úgy néz ki, mint egy kültéri jó igaz, egy PC pötyögőt is ha kirakjuk a kerti grillasztalokhoz akkor az is kültéri igaz? Ne már légyszi, fáj. 93dB és már megint "hangosítunk". Ekkora érzékenység szobai zenehallgatásra van, (nem hifi minőség) de ez a hangsugárzó 1db ráadásul (kéne kettő) már bőven nem éri meg!!!! Inkább végy egy pár Jamo (PJ), Yamaha, Koda, Wharfedale stb. inkább használtan 20-30 ér kapsz párban sőt ha kifogod talán a Tébetűs nagyáruházláncban is sokszor meghökkentően olcsón adják, vagy nézz be a nagy piros betűs madaras A-betűs áruházba.
90-94db, és mind a két hangsugárzó röhögve leadja a 120Watt zenei teljesítményt ráadásul piszok jól szólnak, nem térdel le a tág nyújtott basszusoknál sem és a hangzása szép csilingelő, járása: levegős.
Tényleg jól szólnak. Szóval nekem csak ennyi a véleményem. (Jamo stb..., hangsugárzók általába szoktak lenni a kirakatba) Amiket meg kinéztél, messze kerüld el! Made in Ferde!
(#) lajos1969 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok!
Valaki tudna tippet adni, hogy ez milyen márkájú hangszóró lenne? /400/800W-os 38cm a hirdető szerint/
Köszönöm.
(#) compaqamplifier válasza voodoo hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Én hangoskodásra 98 db*-töl mondanám hogy na....

*db=darab
dB=deci Bell
(#) compaqamplifier válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Hívd fel. Amúgy elsőre sosmogyi másodikra meg otto elektronikra gondoltam.
(#) voodoo válasza compaqamplifier hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Igen, körülbelül ott kezdődik.
(#) ptesza válasza compaqamplifier hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Nagyon gyanús a szerintem rosszul felragasztott perem.Szerintem mókolt. Sokat nem adnék érte.
(#) Davidd hozzászólása Aug 8, 2012 /

Üdv! Készülőben van a két toppom. Gondoltam mellékelek néhány képet. Már csak a festés és még egy réteg lakk hiányzik. Aztán jöhet az összeszerelés.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Most még nem késő beragasztnod pár merevítőlécet.
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Üdv! Nemtudom mennyire látszik, a mélyközép lyukán ha ráközelitesz ott belül végig merevito lec van ragasztvan minden oldalára,es azvan átcsavarozva perszre meg még ragasztva is. A magas hangszorónál pedig van az a merevités befele, az azért van mert a műanyag tölcsér nem bírja az 5 kg-s drivert. Felfogatásáról majd még rakok fel képet.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Most nem tudok semmi szemléleteset keresni, de azok amiket te raktál bele azok nem merevítők. Legalábbis nálam nem ezt jelenti. Arra gondolok hogy pl két egymással párhuzamos felületet egymáshoz merevíteni. Pl az előlapt és a hátlapot. Elég egy 30x30 léc is.
(#) voodoo válasza ptesza hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Megerősíteném válaszod, teljesen egyet értek ezzel a gondolattal. Merevítő lécek alkalmazása főként nagyobb méretű dobozban kifejezetten ajánlatos. Ha jól megfigyeled egy jó hangsugárzó szinte teljesen zörgésmentes még nagy hangerőnél is. Nagy méretű pozdorja gyengeségénél fogva kilengéseket, rezgéseket hoz létre már egészen kis hangerőnél is zavaró "zaj" főként ellentétes fázisban kelt hangokat magából mint a hangszóró membránja. Sok időt és pénzt felemésztő homemade hangsugárzó, ha már az ember elszánta rá magát, hogy csinál egy párt akkor legyen másokat lenyűgöző és ne egy szana szét csörgő, izgő-rezgő doboz ami orrán száján fújja a szelet. (Tapasztalat) Szóval lényeg a lényeg, a hangszórónak nem a ládáját kell megszólaltatnia, amibe építették, hanem közösen együtt a környezetet.
De mindenesetre Davidd ládái jók lesznek azok, pláne ha a kések ki lesznek szedve az előlaptól és tömíti, a szemközti oldallapokat pedig kimerevítgeti, egy-egy tömör fa léccel
(#) djcrash hozzászólása Aug 9, 2012 /

Egy kis szomszed idegesites,4x 600W15" subtolcser (at tervezet 1850dobozban) 2dr kozepmagas 10"kozeppel + 102decibel magassal, 2dr 500w 18"sub. Kozepmagas 2x 300w hajtwa. baszus 2x 800W 4ohm-on, ket 18" 1000w-4ohm hajtva yamaha vegfokkal. a Video nem valami mivel mobillal let felveve... igyekszem beszerezni egy jobb minosegu videokamerat.Bővebben: Link
(#) voodoo válasza djcrash hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Figy ez nem videó, ez egy maszat. Először azt hittem, hogy valami GIF animációt látok amit 320x240-es fényképekkel raktál össze. Utoljára ilyet a Simemens C75-ös telóm csinált anno 2005-be (már akkor gagyinak számított) De mindegy megnéztük. Inkább készíts fotókat, szerintem abból jobban kivehető és látványosabb is
(#) djcrash válasza voodoo hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Szia tudom hogy maszat... tessek ittvannak a kepek,es egy jobb minosegu video Bővebben: Link
(#) djcrash válasza djcrash hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Kossz a tiltast...
(#) Moderátor hozzászólása djcrash hozzászólására (») Aug 9, 2012

Eddig már 4 alkalommal hívtam fel az igénytelen írásmódodra a figyelmedet. Innentől szankcionálok.
(#) soos csaba hozzászólása Aug 16, 2012 /

Sziasztok, 2011-ben diszkóztam egy nagyon jó kis helyen, jártak is az emberkék, vagy 3 hónapig, aztán meg untak, és mar nem tudtam fent tartani a helyet. Csak most tudtam foglalkozni ezzel a videóval, hogy át konvertáljam avi-ba, és fel vegyem CD-re, amit én vettem fel egy kis szalagos JVC videó kamerával, és gondoltam meg osztom veletek ezt a videót. A felvételen az öcsém kever, én videózok. Hangfalakból 8 darab volt ami 4 darab 600W-os mely láda és kettő pár 350W-os topp, és megint kettő 700W-os topp,nagyon jól szolt,és törekedtem hogy jók legyenek a fények is, csak az emberkékkel van itt a baj,nagyon igényesek sajnos! VIDEO
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Az a srác aki sokat beszél a mikrofonba azzal valamit csinálni kellett volna. Amúgy azon nem gondolkoztál, hogy 1-2 havonta meghívsz 1 órára kb valami híresebb akárkit? Az nagyon feldobta volna szerintem a helyet.
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Szevasz, hat azzal kellet volna az biztos, a legnagyobb baj az volt vele hogy románul beszelt, és ere fele nem nagyon szeretik, jó hogy voltak román vendégeink is, de a többség az magyar, de amúgy a srác tud magyarul is perfekt, de ki tudja neki így jobban eset. , de az öcsém intézte oda, azzal hogy majd jó hangulatot csinál meg ilyesmi, én elleneztem de had legyen meg az öröme gondoltam. De!, gondoltam arra hogy fel dobom a helyet egy pár sztár vendégel, vagy sztriptíz táncosnővel, de akkorára mar késő lett, mert be csődöltünk sajnos, meg amúgy sem lett volna pénzünk ilyen műsorokat ki állítani, mikor akkor kezdtük meg a diszkót, és nagyon ki üríttette a pénz tárcámat. Sok pénz el ment a sok engedélyre, meg a terem bérlésére, meg még sorolhatnám.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 20, 2012 /

Hali Mindenkinek!
Valószínű nem jó helyre írok, de valahol itt a fórumon olvashattam régebben, hogy van olyan letölthető program, a mi a laptopon lévő, különböző bemenőjellel (hangerővel) felvett zenei számokat mindig egyforma hangerővel játssza le. Nem tudom elég érthető e a kérdésem, de létezik ilyen? Köszönöm!
(#) bajtaig válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

(#) ptesza válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

http://mp3gain.sourceforge.net/

Vagy ezzel véglegesen is meg lehet csinálni.
(#) AD Razglas C.S.S hozzászólása Aug 23, 2012 /

Sziasztok lenne egy kerdesem errol a hangszoro rol mi a velemenyetek? 1850Horn -ban megalana a hejet?udv.Bővebben: LinkBővebben: Link
(#) sound.man válasza AD Razglas C.S.S hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szimuláld le hornresp-be és ha tetszik a kapott görbe akkor jó.
Következő: »»   136 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem