Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   374 / 608
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Hát igen betud kavarni... Főleg ha van pl egy biztosíték hiba és emiatt elszáll az IC.
Régen volt egy tranyós végem abban egyszer kiment az egyik oldali bizti nem csinált semmi. Kicseréltem és ment. Persze a tranyós az másvilág.
(#) Gabó válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Ha van hely a trafón és van esetleg trafóról drótod akkor tekersz rá pár menetet és azt építed ki a ventinek.
Régen én is így oldottam meg egy erősítőbe a ventiknek a tápját.
(#) peter1995 válasza Gabó hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Trafódrótom van azzal nincs baj nomeg egy ventinek nem is kell túl vastag 0,2es bőven elég. Az egyetlen bibi hogy két azonos trafó van. Nem lesz zúgás ha az egyikről veszem le a venti tápját?

Hely az van a toroidon.
(#) Gabó válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Nem. Ugyanis ez olyan mintha több kimenet lenne a trafón. Meg olyan kicsi amit leveszel róla, hogy azt szerintem simán a megadott tűrésbe megnézve két azonos táp is eltérhet.
(#) peter1995 válasza Gabó hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Akkor jó. Holnap tekerek rá 10-12V-ot. Amilyen kisi ez nyavajás ventillátor olyan zajos. a nagy 12 centisek se ilyen hangosak.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Csak 9-9,5V-ot tekerj. Egyenirányítva, pufferelve az lesz jó. A kétharmadánál (kb. 6-7V) készíts csapolást, onnan lehet a ventit halkan járatni

Azlesz. Meg valahova rakok majd egy kis váltókapcsolót.
Gyors rátekertem 3 menetet a trafóra és 300mV körül volt. Eszerintem több mint 9 menet lenne egy V?
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Kevesebb szokott lenni.

Mindegy majd holnap.

Köszi a segítséget mindenkinek.
(#) peter1995 hozzászólása Aug 23, 2012 /

Sziasztok. Megtekertem a trafót 10,23V váltóra így a hangszórón azaj minimális. (valóban 9 menet egy volt)

Viszont most felfigyeltem egy másik gondra. Eddig az volt hogy hangerő állításnál és és állandó hangerőn is hogy is mondjam nem tiszta a hangja. A mély hangszóróban nem hallani, de magas hangszórón hallani hogy ciceg... Olyan mint mikor egy rossz potit tekergetek olyan cicegés. A poti kivétel és berakás után a hangerő állításmál ez megszűnt de állandó hangerőn mindig hallani hogy nem tiszta. A panelokról hiányoztak a tápágakban levő elkók, mivel a panelra méretben elférőt nem találtam így a lehető legrövidebben vezetékeltem a helyükre a pótolt kondikat. Ez lenne abaj hogy vezetékelve van?
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Használhatsz kisebb kapacitást is, pl. 100µF ha az közvetlen beültethető. Volna még ez is.
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

A panelból kivezetékelt kondik 470µF ilyen volt itthon a megfelelő feszültségeben 4 db. A venti zaja már nem izgat mert minimális zene nélkül sem hallani. Jobban inkább hogy ilyen torzul vagy a fene tudja hogyan szól. a magas olyan hangot ad mikor egy gyári hifire aux jelet adok. Nem tökéletes a jel és akkor zörög így a magas.
(#) vipera1997 válasza reloop hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

megjöttek a kondik a szimetrikus táphoz.Öszzeraktam de most meg meg sem szólal.IC-t kellene cserélnem?
(#) feccus válasza reloop hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szia!
Kipróbáltam amit javasoltál,de sajnos nem történt változás. Mit lehetne még kipróbálni esetleg?
(#) reloop válasza feccus hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Mekkora kondenzátorig mentél el?
Mágnesezhető anyagú dobozban is elmúlik a rádió vétel.
Fontos a fém poti ház testre kötése is.
(#) reloop válasza vipera1997 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Mérd meg a feszültséget testhez képest a 9, 10, 13, 14, 15 lábakon. A feszültség előjelét is tüntesd fel.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

A jelforrás és a hangsugárzó közé be kéne rakni egy másik erősítőt, hogy egyértelmű legyen a TDA7294-ből jön a hiba. Volt már hosszas, felesleges erősítő javítás egy elromlott hangváltó miatt
(#) feccus válasza reloop hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

68p-tól 460p-ig. Holnap megpróbálom a fém poti házát földre kötni,gondolom a közös földre gondoltál?
Mi lenne ha rögtön a bemeneti jelre az rca túloldalára kötnék kondit?
(#) reloop válasza feccus hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Ha most kerül GND a poti házra, akkor addig mással ne is kísérletezz.
A TDA-s erősítőim RCA bemenetére 1k/820p aluláteresztő szűrőt szoktam kötni.
Nálad nem tudni pontosan hol valósul meg a rádió-vétel, ezért ajánlottam az IC bemenetét.
(#) vipera1997 hozzászólása Aug 24, 2012 /

Lenne még 1 kérdésem de lehet ez nem ide vág a logaritmikus potit hogy kössem be?
(#) kadarist válasza vipera1997 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia!
Éppen úgy kösd be, mint ahogyan a lineárisat is kell.
(#) vipera1997 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Köszönöm.(és azt hogy is kell?)középső a kimenet bal a jel és a jobb oldal?
(#) kadarist válasza vipera1997 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Az egyik szélső a be, a másik szélső a test (GND), a középső meg a kimenet.
(#) vipera1997 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

köszönöm
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Nincs semmi erősítő javítás csak egy zeneszám váltás és már jó is
(#) vipera1997 hozzászólása Aug 24, 2012 /

Ez az erősítő hangosítási célokra megfelel ?
(#) konyak6 hozzászólása Aug 24, 2012 /

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok! Van egy basszgitár előfokom TDA 7294-el. +-33 voltot kap. Most szereztem egy RFT L3701 hangszórót. 4 Ohmos. Elvileg nem használható vele. De nem okoz neki gondot, csak jobban melegszik. Ez így, ha jól tudom kb 140Watt. Használható ez hidalt TDA-val? Persze jobbfajta ventillátoros hűtéssel. Illetve hogy tudom kideríteni a toroid trafóm teljesítményét, nincs rajta semmi jelzés. 2x12,2x23 V-ot tud.
Válaszotokat közsönöm!
(#) ladislave válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

[OFF]Ez tetszett!
(#) Szabi1 válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia! A táp kevesebb kell legyen mint +-36v 4A olyan +- 24v elég 4 ohmos terhelésre vagy 36volt és kevesebb amper. (hiába hűtöd abszolút 0-ra akkor is letilt 4 ohmnál tudtommal ).
A trafó teljesítményt kiszámolod a P=UxI képletből ahol U a feszültség AC ben és I az áramerősség.
Gondolom a leadott teljesítmény érdekel: ahhoz kell egy 8/4 ohmos műterhelés, és meghajtod az erősítőt 1khz es szinuszjellel, és leméred a feszültséget és az ampert a kimeneten, miközben raja a műterhelés.
(#) Szabi1 válasza vipera1997 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szerintem hangosításra kevés esetleg ha van valami más is, komoly hangosításnál több ezer watt kell.
Következő: »»   374 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem