Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   414 / 1178
(#) kadarist válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

Egy vagy két vezeték van a fekete végén?
(#) lajos1969 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

A fekete vége az 1n54007 anódjára van kötve csak máshová nem. Az 1n5407 katódja megy egy panelra.
(#) nedudgi válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

A mellékelt kép életlen. Nem kivehető a gyártó logója, annak alapján lehetne finomítani a dolgot, ha valakinek beugrik...
Az alkatrész valószínűleg egy hőkapcsoló, vagy hőbiztosíték.
(#) lajos1969 hozzászólása Szept 4, 2012 /

Még egy közeli! Hátha segít.

SDC16889.JPG

(#) peter1995 válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

Nem a bosch jele?
(#) kadarist válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

Ez pedig egy Bosch dióda lesz: http://www.gasgoo.com/auto-products/electronics-parts-822/1341148.html.
Adatlap: http://www.datasheetdir.com/BD3520+download.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
(#) lajos1969 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

Köszönöm fiúk!
(#) Flatlander hozzászólása Szept 5, 2012 /

Sziasztok

Nem igazán tudom hol tegyem fel a kérdést hátha itt jó... Nos szóval van egy régi hifim amiben elszált a végfok ic.Nehezen de sikerült beazonosítani La 4620 viszont sehol nem találok ilyet.Hol tudnék beszerezni ilyen ic-t? esetleg van valakinek bontott de jó? vagy helyettesítőhető valamivel? Előre is köszi.
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Szept 5, 2012 /

(#) Flatlander válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2012 /

Köszi basszus hogy erre nemgondoltam... a gugli meg nemadott ki értelmes találatot.
(#) Szabi1 hozzászólása Szept 5, 2012 /

Nem tudom eldönteni ez milyen alkatrész, és jó volna egy lábkiosztás is.
(#) borvendeg hozzászólása Szept 6, 2012 /

Hello!
Vettem lomexbe használtam FFC0912DE típusú ventillátorokat. 4 vezetéke van. Sárga kék fekete piros. Adatlapt találtam, de nem tudom rávenni, hogy működjön.
(#) Szabi1 válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 6, 2012 /

Ezt a PCk-be használják, CPU-ra szokták rakni, és az új alaplapkban a BIOS vezérli a sebességét http://www.allpinouts.org/index.php/Motherboard_%28CPU%29_4_Pin_Fan Ha jól tudom PWM jelekkel vezérlődik.
(#) zolika60 válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 6, 2012 /

Piros+ Fekete- . Mennie kell.
(#) granpa hozzászólása Szept 6, 2012 /

Szervusztok!
Kis teljesítményű(30V, 10mA) sotki diódák helyett használhatnék Ge diódákat? Nagyfrekis (max 5MHz) holmiban grécben vannak. Úgy emlékszem az OA (van vagy 6-7 féle, vagy 50db.)sorozatban (pl 1154Q) ilyen célúak is vannak.még nem néztem az adatlapokat!
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Ha nem tirisztor nem érdekel, hogy nézzem meg ohm mérővel, hogy az vagy nem?
(#) Mikee91 hozzászólása Szept 8, 2012 /

Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi annak az alkatrésznek a neve, ami ált. a hifikbe van beépítve, és hangerőszabályzásra használják. Amit csak tekerni kell, és gondolom különböző impulzusokat ad mind a 2 irányba.
Illetve ha használt már valaki ilyent, milyent érdemes venni?
(#) Szabi1 válasza Mikee91 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Szia potenciométernek hívják, ami egy változtatható ellenállás. Van belőle több típus. Nos általába sztereo (tandemet ) használnak erősítőknél és lineálisat, lin. a jelölése Másik fajtája a logaritmikus log.-al jelölik. Ajánlom olvasd át a potenciométer bekötése topicot

pot.jpg

(#) kadarist válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 8, 2012 / 1

Inkább enkóder néven kellene keresni, mert a potmétert nem lehet végtelenségig tekerni.
(#) Mikee91 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Enkóder, igen ez lesz az, köszönöm szépen!
(Szabi1: lehet nem voltam túl egyértelmű)
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
(#) chuck79 hozzászólása Szept 8, 2012 /

Üdvözletem. Van egy halott videómagnó, (daewoo vcr-32dad), a tápjával szeretnék valamit kezdeni, konkrétan a trafóval, bár az egész táp megvan, nyákostul, érintetlen, nem kalapáccsak bontottam.

Az érdekelne, hogy a szekunderoldali kivezetéseken milyen feszültségek vannak (jó, ezt meg tudom mérni, bár most nincs itt a műszer, de otthon van) milyen terhelhetőséggel. Elképzelhető, hogy nyákfúrót hajthatna, de nem tudom, ha van is rajta 12V, tudna-e 1A-t. Találtam hozzá egy rajzot, de ott nem látom ezeket az adatokat. Lefényképeztem a trafó tetején lévő feliratokat, hátha valaki tudja mi a megfejtésük. Előre is köszönöm.
(#) erdgab válasza chuck79 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

A rajz alapján alkalmas lehet egy kis nyákfúró hajtásra.A 12V ágon a dióda hídnál látok egy 2A biztosítékot s,ha a rajz ezé a tápé akkor a többi feszt is láthatod.
(#) 6C4C hozzászólása Szept 9, 2012 /

Sziasztok! A minap akadt problémám ezzel az alkatrésszel. Segítséget szeretnék kérni a beazonosításához... Köszönettel: 6C4C

682K.jpg

(#) zoz11 hozzászólása Szept 9, 2012 /

Üdv mindenkinek.
A képen látható alkatészről, vagy eszközről valaki tud valamit?
Pár dolgot találtam róla, de semmi olyat ami alapján, tudnám igazából a funkcióját.
Esetleg hogy tudom ezt elindítani?
Köszönöm!
Üdv: Zoltán
(#) _vl_ válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Ez valami rádiós távközlő eszköz lesz, amivel Ethernet hálózatokat össze lehet kötni egymással. Valószínűleg párban képesek egymással kommunikálni, azaz kettő darab szükséges a sikerhez. Meg persze antenna.
Meglepődnék, ha bármi értelmes célra fel tudnád használni a gyártó segítsége nélkül...
http://www.moonblinkwifi.com/pd-alvarion-breezenet-b28.cfm
(#) interferi válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Ugy látom ez egy 5,4GHz müködő net átlővő 20méter 28MBPS http://www.wirelessconnections.net/index.php?page=shop.getfile&file...mid=66
(#) zoz11 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Annyit sikerült vele elérnem, hogy 50V-os tápfeszről elindul, de még nem tudtam hálózati eszközre dugni.
Majd holnap megpróbálom.
(#) interferi válasza zoz11 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Arra figyelj, hogy a tápfeszt is az utp kábelen kapja (nem tudom hogy adtad rá ) de nehogy a gép lankártyája is megkapja hátha nemtetszik neki.
(#) zoz11 válasza interferi hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Igen az UTP kábelén keresztül kapja, de azokat az ereket megszakítottam, és a hálókártya felé nem tud nagyfesz menni.
(#) granpa válasza 6C4C hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szia! Szerintem ez 6.8nF-os kondi (ha alul két tappancsa van); a K tűrést jelent, nézd meg a kondikérdésekben.
Következő: »»   414 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem