Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   85 / 298
(#) Kiss Vendelné hozzászólása Szept 3, 2012 /

Nyomáspróbát helyszínen is lehet csinálni vagy csak szervizben?
(#) ENTARIAR hozzászólása Szept 4, 2012 /

Van egy Whirpool hűtőgépem, két ajtós, felül kis mélyhűtővel, alul normál hűtő résszel. Rendesen megy, működik a kompresszor (hallható), de gyengén hűt. Kérdezem, hogy mi lehet a baj vele? Esetleg a gáz megszökött? Valaki tudna tanácsot adni?
Üdv: ENTARIAR
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
(#) szeedit hozzászólása Szept 4, 2012 /

Sziasztok, 7 éves Samsung RS21 klal1/xeniaeh típusú sidebyside hűtőnkkel kinlódunk már egy hónapja, és senki nem tudja többszöri alkatrészcsere után sem, hogy mi a baja. A hibaleolvasó felületen leolvasztási hibát jelez , a normál hűtőtérben nem hűt. Cserélte a márkaszervizes szerelő a hátsó panelt, vezérlést, és a hőfokszabályzót is már, ennek ellenére ugyanaz a probléma jelentkezik újraindítás után 6-7 órával adja a hibakódot újta . Most el akarja vinni "tesztelni". Ennek van értelme???
(#) kmilan hozzászólása Szept 6, 2012 /

Üdv mindenkinek. Van egy Snaige RF310-es hűtőnk. A motor megállás nélkül megy és hűt. Ha letekerem 0-ra a szabályzót akkor megáll a motor, de 0-án nem is indul el. Ha visszatekerem 1-re vagy 2-re vagy bármelyikre akkor kb 5 perc után megint megy a motor. A hűtő belsejében, hátul a falon jégtömb van. De kaja, esetleg ital semmi nem jegesedik meg. Fagyasztó része jó, ott meg van fagyva minden. Nem tudtok adni nekem valami kiinduló pontot, hogy mi lehet a probléma, így látatlanban, első hallásra. Előre is köszönöm aki tud segíteni. Üdv.: Milán
(#) mugab válasza kmilan hozzászólására (») Szept 6, 2012 /

Én először leolvasztanám a jeget, aztán ha még mindig nem áll le egy óra alatt sem, akkor hőfokszabályzó cserére gondolnék.
(#) kmilan hozzászólása Szept 7, 2012 /

Jeget leszedtem. Jelenség ugyanaz. Hőfokszabályzó kb mennyibe kerül?
(#) raptor1974 válasza kmilan hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Az ajtó jól zár ? A Snaige hűtőkön ugyanis elég hamar szét megy az ajtó tömítő gumija. Ha zár, akkor valószínűleg hűtőközeghiány, vagy kapilláris cső dugulás.
(#) kmilan hozzászólása Szept 8, 2012 /

Hát őőőőő, nem tudom, hogy jól zár-e. Hogy tudnám letesztelni? A fagyasztó részénél a gumi rossz állapotban van, de ahogy néztem mindenhova felsimul. Amikor a hűtő részét nyitom ki óvatosan és csend van akkor olyat hallok mind amikor kinyitsz egy ajtót amit a huzat tart csukva. Remélem érthető. Azt a kapilláris csövet hol találom, merre keressem? Üdv.
(#) raptor1974 válasza kmilan hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

A kapilláris cső dugulását nem tudod házilag megállapítani vagy megoldani, a hűtőközeg szökést szintúgy. Mindkettőhöz szaki kell. A gumi zárását legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy este sötétben beteszel egy világító zseblámpát a hűtőtérbe, majd a villanyt lekapcsolva körbe nézed az ajtó mentén, hogy szűrődik e ki fény. Ha nem látsz fényt, akkor a gumi jól zár.
(#) waryou hozzászólása Szept 9, 2012 /

Sziasztok,

nekünk egy Gorenje hűtőnk van, ami az utolsó leolvasztás, tisztítás után a következőket produkálja: a kompresszor folyamatosan megy, a hűtőben konstans 5-6 fok van, a fagyasztó is működik, csak nem akar leállni a hűtés, valamiért folyamatosan megy. Emiatt elég keményen jegesedik is. A hőszabályzóval kb. annyit érünk csak el, hogy ha visszavesszük 3 fokozatra, akkor kikapcsol, és nem is indul el, csak ha 2-3* fel/le csavarjuk.

Most ismét leeresztjük, de ha valakinek lenne valamilyen ötlete, hogy mitől lehet ez, szívesen venném.
(#) pjg hozzászólása Szept 9, 2012 /

Szeretném megkérdezni, hogy egy normál hűtőszekrényben hány foknak kell lennie?
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

+2 +5 fok ..
(#) kaqkk válasza waryou hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Állítsd 1 re a hőfokszabályzót és ne tekergesd , ha eléri a hőfokot ki fog kapcsolni , és időben visszakapcsol (a ki be kapcsolgatást nagyon utálja a kompresszor , ezért is nem hajlandó újraindulni)
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Köszi. Ma kapcsoltam be az új hűtőt. Most 6,5 fok van a zöldséges dobozok tetején. Még jár a motor.

Ha1 re van állítva a hőfokszabályzó , akkor nemsoká leáll ...
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Leállt, de már 12 fok van benne. Na majd reggelig meglátjuk mit csinál.

Amíg minden cucc át nem hűl rendesen addig így ingadozik a kőmérséklet , ugyanis a levegő nagyon jó hőszigetelő és ezáltal elég nehézkes a hőelvonás .
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

NA reggelre beállt a min. 7.8, a max. 8.2 fok, a fagyóban -25 stabilan. A hőfokbeállító tárcsa a lehető legmelegebb, majdnem 0 állásnál. Most feltekertem 1-re
(#) bagetto hozzászólása Szept 10, 2012 /

Samsung no frost kombihűtőm kompresszorát cserélték. Azóta nem akar kikapcsolni, 2-3 hetente lefagynak a légjáratok. Mit tehetnék?
(#) pjg válasza bagetto hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Megkeresném azt aki a kompresszort cserélte.
(#) bagetto válasza pjg hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Már 3-szor volt nála, nem bízom benne. A probléma megoldását, illetve okát keresem!
(#) Mags2 hozzászólása Szept 10, 2012 /

Sziasztok!

Van egy indesit alul fagyasztós digitális vezérlésű, total no frost hűtőm.

Állandóan jegesedik (2 és fél nap olvasztás után 2 hét alatt) vastagon áll alul a fiókokban a jég.

Mi lehet a gond ?
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
(#) raptor1974 válasza Mags2 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

A fiókban van jég, vagy körülötte? Ha a fiók körül, akkor a hűtőtest csepptálcájából nem tud kifolyni az olvadék víz, így a hűtőtérbe folyik. Az okokat korábban már leírtam, lapozz vissza.
(#) botesz válasza Mags2 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Én is most egy ilyen problémájú hűtőnél voltam......ott az ajtó gumija ment szét.És bement a meleg az meg lecsapódik és megfagy.Nincs túl sokat nyitogatva?Az ajtó tömítése jó?Nem hézagos?
(#) Mags2 válasza raptor1974 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

A fiókban a hűtő hátsó falán és az alján is vastagon van jég.
(#) Mags2 válasza raptor1974 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

A csepp tálcát hol találom?
(#) mjucooo hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok,
A hutonk egy felulfagyasztos, 8 eves peldany, ugy dontott, hogy nem all le, hanem folyamatosan hut. Valoszinuleg emiatt a huto hatso oldala (belulrol) nagyon hamar es vastagon jegesedik, ami a villanyoran is eroteljesen meglatszik.
Tegnap egy kis idore letekertuk a nullas fokozatra, majd ujra fel, es egy nagyon rovid ideig ugy tunt, talan megjavult. De sajnos nem, ma ismet folyamatosan hut
Van esetleg oteletek, hogy miert csinalhatja ezt?

Elore is koszi a valaszokat!
(#) nightvis hozzászólása Szept 12, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Nekem van egy 7-8 éves Gorenje HZS3366-os hűtő/fagyasztóm. Az a problémája:
1-es fokozaton vízcseppek vannak a hátsó részen és az nem tud lefolyni, hanem megáll a víz a zöldségtároló rekeszek alatt. Az a kis lefolyó cső nincs eldugulva, így lehet a víz mennyisége sok. 2-es 3-as hűtési fokozaton a hűtőtér hátsó fala jegesedik és nem folyik le a víz. Mindeközben ilyen fura hűtőszaga van, máshogy nem tudom megfogalmazni. 4-es fokozaton már hűtene rendesen és nincs szag sem, de akkor meg erősen jegesedik. Én termosztát hibára gondoltam, de mivel nem értek hozzá ezért kérem a tanácsotokat.

Előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza nightvis hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szerintem inkább a hőszigetelése ment tönkre.
(#) nightvis válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Az ajtónál lévő gumi csíkra gondolsz? Az elvileg erősen fog, tapad vagy mifene. Vagy máshol is meghibásodhat szigetelés?
Következő: »»   85 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem