Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Már nem tudom, hol olvastam, hogy a KS0066 kompatibilis a HD44780-nal, mert most az adatlapját átnézve ezt nem találom benne, de az LCM3 tökéletesen működik vele. (Most néztem, hogy rosszul írtam, a kijelző 2x24-es.) De a HD44780-as chippel szerelt 2x16-os kijelzőn is zöldségeket ír. Visszatettem az OKI chipes kijelzőt is, de most már azzal is ugyanilyen a kijelzés, és még az LCM3 sem szereti. Valószínűleg nem a kijelző okozza, mint az előbbi hozzászólásomban írtam, újra fogom írni az AVR-t, ha lesz rá módom. Azért köszi. trenck
Értelek. Csak egy ötlet volt, hátha. A beégetésben tudok segíteni, hacsak nem a világ végén laksz. Remélem, hamarosan működni fog a tied is.
Üdv mindenkinek!
Én is megépítettem ezt a tesztert de az a gondom,hogy az Ohm és a Mikro jeleket nem jól írja ki.A magyar ékezetes forráskódot használom.Az eredeti oldalról letöltött angollal jó a kijelzés,de én a magyart szeretném használni.A programozásban még nem nagyon vagyok jártas,próbáltam összekombinálni az angollal de vagy változatlan lett,vagy hibás.Mellékelem az általam használt kijelző adatlapját.Ha valaki be tudja varázsolni ezt a két karaktert a forráskódba annak nagyon megköszönném.Azért kell a forráskód,hogy bele tudjam írni a pontosabb méréshez szükséges kalibrációs értékeket. Előre is köszönöm.
Megvan a hiba:Az én kijelzőm cirillikus,a magyar progi meg nem arra való.Valaki át tudná írni cirillikus kijelzőre az itt megtalálható magyar ékezetes forrást és feltenni ide?
Előre is megköszönném.
Szia!
Azóta, mióta újraírtam az AVR-t minden rendesen működik az LCM3 és a Tranzisztor teszter is. Érdekelne, milyen zener tesztert építettél bele a műszeredbe.
Szia!
Egy orosz oldalon találtam a zener tesztert, kitettem a honlapomra. Megtalálod itt.
Sziasztok !
Beépített alkatrészeket is meg lehet mérni az AVR teszterrel, vagy mindenképpen ki kell forrasztani ? üdv: sector99
Szia!
Igen, de legfontosabb nehogy valamit megmérj beüzemelt készülékben!! Vigyáz, hogy nehogy valami feltöltve legyen pl.: elkó, mert ha nincs védelem a műszerben (nem emlékszek rá van-e benne) pl.: dióda és ellenállás például ami kisüsse, akkor tönkremegy a műszer. De ezektől függetlenül egyéb alkatrészeket hozzámérhetsz a mérendő alkatrészhez vagy egyszerűen bezavar. Ezt el tudod kerülni, ha a mérendő alkatrésznek pl.: ellenállásnak egyik lábát kiforrasztod, akkor nincs ami bezavarjon és biztosan megtudod majd mérni! Remélem tudtam segíteni. Üdv.: Ármin27
Igen, nagyon sokat segítettél ! Természetesen az óvintézkedéseket megteszem mérés előtt. Így még hasznosabb ez a kis műszer, neki is fogok megépíteni.
Köszönöm ! Üdv: Gyula
Köszi szépen.
Ez is tetszik, csak valószínűleg már nem fér bele a dobozba. Bár, ha a Tranzisztor tesztert is áttervezem SMD-re, akkor talán. A Zener teszterben levő C8, C9 jelű 0,1µF 50V kondik elkók, vagy milyen más tipusúak, amiért nem SMD kondit tettél oda?
Kerámia tárcsakondik. Azért nem smd, mert csak bontott volt itthon 100n smd-ből. Annak meg nem tudom a feszültségtűrését. Ha újak lettek volna, azok valószínűleg 50V-osak, azt is nyugodtan beleteheted. Még a nyákot sem kell áttervezni, mert a forrpontok között elfér a 1206-os méretű kondi.
Köszi!
Akkor SMD lesz. Csak még át kell variálnom, mert így nem fér bele a dobozba, amit már megvettem.
Szeretném kérdezni hogy hol lehet ilyen dobozt venni .Úgy látom ebben kényelmesen elférne a teszter .Amilyet én vettem az kissé szűkös.
Helló! Én SMD-re átterveztem és KM33A dobozba szereltem, Ennek a doboznak van elemtartójaBővebben: Link, és a kijelzőnek is van kivágás (igaz nem tökéletes, de majdnem).
Igen, ez is jó...lenne, ha nem akarnám egy dobozba, egy kijelzővel összeépíteni az LCM3-at, a Tranzisztor Tesztert, meg egy Zener Tesztert. A dobozt a Ret-től vettem, Link, ettől nagyobb, de még bele kell zip-elnem az áramköröket.
Helló! Igaz, bár a doboz ára miatt nem biztos, hogy a kijelzővel spórolsz (a neten kb.:1000/db), de ha már megvan akkor igaz trikorder lehet (star trek) !
Megépítettem az automata kikapcsolós verziót, de nem akar működni. A kijelzőn egy sorban 0-ák ás nyilak láthatóak, közép tájt nem kivehető karakter szerűség.
Nem reagál a tesztelésnél. Ha jól emlékszem a magyar ékezetes hex lett bele égetve. Nem tetszett a kb. 10 mp utáni kikapcsolás, így kigyomláltam a felesleges alkatrészeket, most kézi kapcsolású lett. A hiba megmaradt. Ha valaki tud valami okosat erre a gondra, szívesen fogadom.
Üdv!
Az enyém is ezt csinálta,rendeltem hozzá új kijelzőt de még nem jött meg.Szerintem ellenőrizd le hogy az adatlábak nem-e zárlatosak vagy nem-e szakadtak,nézd meg hogy a kijelződ biztosan HD44780 kompatibilis legyen és ha mind rendben de mégse megy akkor töltsd bele az eredeti német oldalról való progit hogy biztosan ne legyen hibás.Ha így sem javul akkor marad a kijelző csere.
Üdv!
Lehet hogy meg van a hiba, átnéztem a panel rajzot, sajna vétettem egy kis hibát ami a PIC-re is és a kijelzőre is hatással volt. Holnap kijavítom, remélem ez megoldja a gondot. A kijelző biztos kompatibilis, mert ma helyeztem üzembe az LCM3-at és annál most minden rendben. Te az eredeti panel rajz szerint csináltad meg? Ha nem hordozhatóra csinálod meg akkor érdemes az alap kapcsolást megcsinálni, mert idegesítő az állandó lekapcsolása. Holnap este megírom mi lett az eredmény.
Az enyém hordozható automata lekapcsolással,az én nyákom jó mert ez a második ilyen mérőm ugyanolyan nyákkal készült mint az első ami működött csak elajándékoztam.Az előbb írt hibákat pedig tapasztalatból írtam mert az első mérőmön összefolyt két forrasztás a kijelző lábán és azért nem ment,a másodikat pedig bontott képernyővel akartam csinálni,de kiderült hogy nem HD44780 kompatibilis(ez mutatott olyan hibajelenséget mint a tied).Kipróbáltam kölcsön kijelzővel és ment. De a rossz bekötés is ilyen hibát eredményezett.Amugy az enyém AVR-es.A tied nem tudom hogy Pic-es?
Az enyém is AVR-es. Elcsesztem a panelt az AVR 21-es lábára test került, nem tudom hogy ez kárt okozott-e benne. Ma nem sok időm volt, de kijavítottam a panel hibát, a hiba jelenség megmaradt. A PIC-et sem tudom égetni mert kell csinálnom hozzá adaptert. A kijelzőt holnap kicserélem, talán az nem ment tönkre. Hibát hibára halmozok, talán jobb ha egy ideig mindent hagyok a francba. Az LCM3-at és a tesztert egy dobozba építettem, csinálok róla fényképet, szerintem elég pofás.
Felteszem a nyákot, légy szíves nézd át hátha van még rajta hiba. Ha lehetne megnézném a Te nyákodat. Sajna mostanában sokat hibázok.
Átnéztem a nyákodat és szerintem most jó.A programozáshoz én nem használok adaptert.Készre szerelem az áramkört majd alulról az AVR lábaira forrasztok kábeleket,aminek a másik végére tüskesort forrasztottam és azt bele a programozó kábelbe.Az én nyákomat nem tudom feltenni mert az egyik haver tervezte magának és adott nekem is belőle és megkért hogy ne tegyem fel sehova.
Lehet hogy az AVR megadta magát, de lehet hogy a kijelző is kapott. Talán majd kedden foglalkozok vele. Az LCM3 legalább működik.
Kedves AVR programozásban jártas Kollégák !
Szeretnék én is egy Tranzisztor tesztert építeni. Sajnos nekem sincs semmi tapasztalatom az AVR-ek területén, épp ezért én is félek az égetéstől, mert a hobbi fórumokon is akár egymásnak ellentmondó vélemények is elhangzanak ugyanazon égetési eszközről, programról. Ezért szeretném, ha valaki feltenne egy bolondbiztos nyomtatóportos égető rajzát (én találtam többet is ugyanazon alkatrészekből összeállítva, de köszönő viszonyba sincsenek egymással) és a hozzávaló programot és némi magyarázatot, a vele való munka folyamatáról, akár videó melléklettel a youtube-n. Itt vannak az égetők is.
Szia!
Én ezt a programot és hozzávalókat használom. Ebben a hozzászólásban mindent megtalálsz: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_973136.html#973136 Üdv: Gábor
Az a helyzet, hogy lusta voltam átnézni a kapcsolásokat és csak ezért nem láttam meg, hogy a kapcsolás a lábbekötések eltéréseitől függetlenül lényegében ugyanaz és mivel régóta nem reagált senki, így kénytelen voltam tüzetesen átvizsgálni. Így aztán a meglepetésnél nagyobb volt a megszégyenülés.
Az atmel8-ra a saját áramkörében töltötted be programot vagy külön foglalatban? Mert nincs az eredeti nyáklapon se tervezve isp csatlakozás.
A kész áramkörben is nyugodtan betöltheted a programot. Akár menet közben is.
Akkor ezek szerint a programozó vezetékeit rá kell forrasztani a az atmega programozó lábaira.
Szia!
Csináltam új panelt, de a hiba ugyanaz volt. Az ékezetes progi volt bele égetve (azt még mással csináltattam meg). Nem tudom hogy baj volt-e, L-es kontrollert használtam. Találtam a fiókomban egy "rendes" példányt, ebbe egy újabb angol verziót égettem. Működik! A tirisztorral nem boldogul. Most nézegettem az újabb angol hexeket, de ezekből is több más méretű van. Szívesen elfogadnék egy hibátlanul működő hex-et! Ha tudod melyik az, megköszönném. Azért az L-es kontrollert is átírom, talán az is fog működni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |