Fórum témák
» Több friss téma |
Nyomáspróbát helyszínen is lehet csinálni vagy csak szervizben?
Van egy Whirpool hűtőgépem, két ajtós, felül kis mélyhűtővel, alul normál hűtő résszel. Rendesen megy, működik a kompresszor (hallható), de gyengén hűt. Kérdezem, hogy mi lehet a baj vele? Esetleg a gáz megszökött? Valaki tudna tanácsot adni?
Üdv: ENTARIAR A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Sziasztok, 7 éves Samsung RS21 klal1/xeniaeh típusú sidebyside hűtőnkkel kinlódunk már egy hónapja, és senki nem tudja többszöri alkatrészcsere után sem, hogy mi a baja. A hibaleolvasó felületen leolvasztási hibát jelez , a normál hűtőtérben nem hűt. Cserélte a márkaszervizes szerelő a hátsó panelt, vezérlést, és a hőfokszabályzót is már, ennek ellenére ugyanaz a probléma jelentkezik újraindítás után 6-7 órával adja a hibakódot újta . Most el akarja vinni "tesztelni". Ennek van értelme???
Üdv mindenkinek. Van egy Snaige RF310-es hűtőnk. A motor megállás nélkül megy és hűt. Ha letekerem 0-ra a szabályzót akkor megáll a motor, de 0-án nem is indul el. Ha visszatekerem 1-re vagy 2-re vagy bármelyikre akkor kb 5 perc után megint megy a motor. A hűtő belsejében, hátul a falon jégtömb van. De kaja, esetleg ital semmi nem jegesedik meg. Fagyasztó része jó, ott meg van fagyva minden. Nem tudtok adni nekem valami kiinduló pontot, hogy mi lehet a probléma, így látatlanban, első hallásra. Előre is köszönöm aki tud segíteni. Üdv.: Milán
Én először leolvasztanám a jeget, aztán ha még mindig nem áll le egy óra alatt sem, akkor hőfokszabályzó cserére gondolnék.
Jeget leszedtem. Jelenség ugyanaz. Hőfokszabályzó kb mennyibe kerül?
Az ajtó jól zár ? A Snaige hűtőkön ugyanis elég hamar szét megy az ajtó tömítő gumija. Ha zár, akkor valószínűleg hűtőközeghiány, vagy kapilláris cső dugulás.
Hát őőőőő, nem tudom, hogy jól zár-e. Hogy tudnám letesztelni? A fagyasztó részénél a gumi rossz állapotban van, de ahogy néztem mindenhova felsimul. Amikor a hűtő részét nyitom ki óvatosan és csend van akkor olyat hallok mind amikor kinyitsz egy ajtót amit a huzat tart csukva.
![]() ![]()
A kapilláris cső dugulását nem tudod házilag megállapítani vagy megoldani, a hűtőközeg szökést szintúgy. Mindkettőhöz szaki kell. A gumi zárását legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy este sötétben beteszel egy világító zseblámpát a hűtőtérbe, majd a villanyt lekapcsolva körbe nézed az ajtó mentén, hogy szűrődik e ki fény. Ha nem látsz fényt, akkor a gumi jól zár.
Sziasztok,
nekünk egy Gorenje hűtőnk van, ami az utolsó leolvasztás, tisztítás után a következőket produkálja: a kompresszor folyamatosan megy, a hűtőben konstans 5-6 fok van, a fagyasztó is működik, csak nem akar leállni a hűtés, valamiért folyamatosan megy. Emiatt elég keményen jegesedik is. A hőszabályzóval kb. annyit érünk csak el, hogy ha visszavesszük 3 fokozatra, akkor kikapcsol, és nem is indul el, csak ha 2-3* fel/le csavarjuk. Most ismét leeresztjük, de ha valakinek lenne valamilyen ötlete, hogy mitől lehet ez, szívesen venném.
Szeretném megkérdezni, hogy egy normál hűtőszekrényben hány foknak kell lennie?
Állítsd 1 re a hőfokszabályzót és ne tekergesd , ha eléri a hőfokot ki fog kapcsolni , és időben visszakapcsol (a ki be kapcsolgatást nagyon utálja a kompresszor , ezért is nem hajlandó újraindulni)
Köszi. Ma kapcsoltam be az új hűtőt. Most 6,5 fok van a zöldséges dobozok tetején. Még jár a motor.
Ha1 re van állítva a hőfokszabályzó , akkor nemsoká leáll ...
Leállt, de már 12 fok van benne. Na majd reggelig meglátjuk mit csinál.
Amíg minden cucc át nem hűl rendesen addig így ingadozik a kőmérséklet , ugyanis a levegő nagyon jó hőszigetelő és ezáltal elég nehézkes a hőelvonás .
NA reggelre beállt a min. 7.8, a max. 8.2 fok, a fagyóban -25 stabilan. A hőfokbeállító tárcsa a lehető legmelegebb, majdnem 0 állásnál. Most feltekertem 1-re
Samsung no frost kombihűtőm kompresszorát cserélték. Azóta nem akar kikapcsolni, 2-3 hetente lefagynak a légjáratok. Mit tehetnék?
Megkeresném azt aki a kompresszort cserélte.
Már 3-szor volt nála, nem bízom benne. A probléma megoldását, illetve okát keresem!
Sziasztok!
Van egy indesit alul fagyasztós digitális vezérlésű, total no frost hűtőm. Állandóan jegesedik (2 és fél nap olvasztás után 2 hét alatt) vastagon áll alul a fiókokban a jég. Mi lehet a gond ? Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
A fiókban van jég, vagy körülötte? Ha a fiók körül, akkor a hűtőtest csepptálcájából nem tud kifolyni az olvadék víz, így a hűtőtérbe folyik. Az okokat korábban már leírtam, lapozz vissza.
Én is most egy ilyen problémájú hűtőnél voltam......ott az ajtó gumija ment szét.És bement a meleg az meg lecsapódik és megfagy.Nincs túl sokat nyitogatva?Az ajtó tömítése jó?Nem hézagos?
A fiókban a hűtő hátsó falán és az alján is vastagon van jég.
A csepp tálcát hol találom?
Sziasztok,
A hutonk egy felulfagyasztos, 8 eves peldany, ugy dontott, hogy nem all le, hanem folyamatosan hut. Valoszinuleg emiatt a huto hatso oldala (belulrol) nagyon hamar es vastagon jegesedik, ami a villanyoran is eroteljesen meglatszik. Tegnap egy kis idore letekertuk a nullas fokozatra, majd ujra fel, es egy nagyon rovid ideig ugy tunt, talan megjavult. De sajnos nem, ma ismet folyamatosan hut ![]() Van esetleg oteletek, hogy miert csinalhatja ezt? Elore is koszi a valaszokat!
Üdv mindenkinek!
Nekem van egy 7-8 éves Gorenje HZS3366-os hűtő/fagyasztóm. Az a problémája: 1-es fokozaton vízcseppek vannak a hátsó részen és az nem tud lefolyni, hanem megáll a víz a zöldségtároló rekeszek alatt. Az a kis lefolyó cső nincs eldugulva, így lehet a víz mennyisége sok. 2-es 3-as hűtési fokozaton a hűtőtér hátsó fala jegesedik és nem folyik le a víz. Mindeközben ilyen fura hűtőszaga van, máshogy nem tudom megfogalmazni. 4-es fokozaton már hűtene rendesen és nincs szag sem, de akkor meg erősen jegesedik. Én termosztát hibára gondoltam, de mivel nem értek hozzá ezért kérem a tanácsotokat. Előre is köszönöm.
Szerintem inkább a hőszigetelése ment tönkre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |