Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   337 / 1152
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szia!

Nem zárom ki a lehetőségét,de én még nem találkoztam olyan géppel.(Asztali gépekről van szó) amelyik szólt volna érte.A most nálam lévő gépek sem szólnak érte (Kipróbáltam mindegyiken) .
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Ilyet utoljára kb. a 90-es években láttam (akkoriban többet is), szerintem azóta rájöttek a gyártók, hogy ez mekkora ökörség.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok! Köszöntem a sok választ. Nos odáig jutottam hogy kicseréltem PW gombot egy jól működő gépből kiszedve.(tehát ez kizárt hogy hibás). Aztán tettem egy másik monitort is,aztán kicseréltem a táp kábelt is, a Táp az már cserélve van rajta. Valami érintkezési hibára gyanakszom amire még nem tudtam rájönni (esetleg WGA kábel?) mert akárhányszor kivettem a gépet a helyéről föl az asztalra hogy kicseréljek rajta valamit és bekapcsoltam pöcre beindult. Összepakolom kábeleket hátul szépen az íróasztalnál vissza dugdosgatom és bekapcsolás után megint a hibajelenség , úgyhogy ma fojtatom este.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Hali!

Nincs esetleg valamilyen USB eszköz csatlakoztatva "normál" üzemnél ami a "teszt" állapotban nincs?
(#) Szoki válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

DELL gépnél jártam már én is így, hogy amikor bizonyos USB-s eszköz rá volt dugva (pl. usb-s fax modem), indulás után eljutott a DELL-es post üdvözlésig és ennyi. Úgy elindult a gép, hogy vagy be sem volt dugva vagy a 6 darab usb-ból egy bizonyosba volt dugva
Szóval USB-s cuccok szoktak ugyanilyet okozni.
(#) belfi2 válasza Szoki hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Szia!

Egy IBM Netvistával jártam így .Ha a Lányom Maxwell pendrájvja be volt dugva be nem indult az Istennek sem.Csak a POST-ig jutott el az is.Kihúztam akkor simán elindult és kezelte az USB-t is normálisan.Szóval tényleg tud meglepetéseket csinálni.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) vladcepes hozzászólása Szept 14, 2012 /

Köszönöm a felvilágosításokat. 4 db USB van hátul ezekbe van: 1.) egér, 2.) Wifi 3.) Kamera. Most kíváncsi leszek kipróbálom ezek nélkül mert valóban úgy volt hogy mikor fönt az asztalon bekapcsoltam csak a billentyűzet volt bedugva. De akkor ezek szerint a kamera csinálhatja( így utólag belegondolva mert az volt nemrég hozzácsatlakoztatva). Na du.-án ki is próbálom.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 15, 2012 /

Köszönöm még egyszer az infókat.Tegnap este hazaérve bekapcsoltam a PC-t nem indult,kihúztam a Webkamerát ,és láss csodát egyből beindult.Azóta már volt egy párszor beindítva és tökéletes. Nembaj legalább cseréltem benne Tápot,PW gombot,kábelt. alaplap következett volna ha nem írjátok hogy USB kütyü bezavar Köszöntem még egyszer. Üdv.
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Helló!
Szétszedtem ahogy mondtad,egyesenkét raktam bele,minden egyes alkatrésznél próba,de nem csinál semmit de úgy hogy most már el se akar indulni a bekapcsoló gombra.Van egy másik alaplapom kipróbáltam az is csak pörög de képet nem ad.
(#) hoffmann attila12 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Nem sípol nem csinál semmit amikor felkapcsolom tápo förög egy 1-2mp-ig utána leáll,és már 3x cseréltem benne procit egy 2.7 és 1.7 procikra.
(#) Szoki válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

A 4 pines 12 Voltos csatit rádugtad a proci mellé? Olyankor szokott 1-2 mp után kikapcsolni, ha nincs rádugva..

psu.jpg

(#) hoffmann attila12 válasza Szoki hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Igen rádugtam,a 20 pineset is.Kivettem a tápot megnézni hogy az e a hiba,mértem feszültséget de meg volt mindenen az áram mármint csatlakozókon.
(#) belfi2 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Szia!

Mind a két lapban ugyan azok a cuccok vannak(RAM, VGA, táp) és egyik sem indul?
A kivett tápot terhelés alatt is mérted, úgy is megvolt a szabvány érték?Lehet már volt róla szó próbálj csere darabokat beszerezni és azokkal indítani a lapot.
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

A táp terhelés alatt ment,megmértem és minden feszültség meg volt,videó kártyám csak 1 van az integrált videokártya nem működik.
(#) belfi2 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Ha azonos "felállás" mellet nem indulnak a lapok, az lehet a belepakolt cuccok valamelyikének hibája, de lehet valamelyik kondi, de lehet hogy behalt az északi híd.
Részemről egyenlőre ennyi.
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Lehet nem tudom.
De annyit tudok hogy az ideg elkap mert már 1 hónapja nincs gépem és ez idegesít,de semmi baj megoldjuk.Azért mindenesetre köszi a segítséget.
(#) hoffmann attila12 hozzászólása Szept 19, 2012 /

Sziasztok tudna valaki segíteni?
Van egy számítógépem.És az lenne a baja hogy nem indul a gép nem ad képet.
Mit tudok tenni ilyenkor kidobjam vagy mit csináljak vele?
Válaszokat előre is köszi.
(#) Hury válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Üdv!
Tudnál valami támpontot adni? Milyen gép, és történt-e vele valami változás mostanában, pl tuning, valami új hardver kertül bele? stb.
(#) hoffmann attila12 válasza Hury hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Helló!
Ez egy alap számítógép,alaplap:Intel D865gbf,winchester:80gb-os sata,VGA:Geforce 400 mx,512mb ram és semmi nem történt a géppel,nem volt tuning csak 2 db hütöt kapott de amikor beraktem és még jó volt a gép ment a hütés és nem volt vele semmi baj.
(#) Gabó válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Anyi tippet adtunk már itt, hogy anyiból simán ki lehet deríteni, hogy mi nem jó. Szerintem az alaplap adta meg magát. próbálj másikat szerezni, ami jó, és teszteld az alkatrészeket.
(#) Vaillant hozzászólása Szept 19, 2012 /

Sziasztok.
Az volna a gondom a géppel hogy a tápnál levő venti nem müködik.A lányom használja a gépet és nem szólt hogy már két napja nem hallja a ventit zugni.Ma bementem a szobájába és rögtön éreztem olyan égett szagot.A gép hátulja elég meleg volt rögtön leállitottam,különben minden jól müködött rajta szerencsére.A ventit kiszedtem rákötöttem 12V-ra de müködik.Az lenne a kérdésem hogyha direktbe kötném tehát hogy bekapcsolás után állandóan menjen baj lenne-e?Gondolom nem hütené túl.
(#) belfi2 válasza Vaillant hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szia!
Általában PC-re igaz ,hűtésből sosem elég.De:Milyen táp?
Mert attól hogy direktbe kötöd a táp problémája nem oldódik meg.Gondolom hőfokfüggő a vezérlés és ott valami elszállt.Javaslat: ideiglenesen egy másik (kifogástalan )táp amíg ki nem derül miért kozmált oda a másik.
(#) Szpisti válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Egy ilyen 10 éves alaplapnál már bármi előfordulhat... ideje lenne elgondolkodni a továbblépésen! A mai igények és oprendszerek már kicsit túlléptek az 512 memórián, a Geforce MX400-on és a 80 gigás HDD-n.
Ne kínlódj vele, nincs értelme foltozgatni!
Az elmúlt 10 évben nekem 3x kellett beruháznom ilyen ügyben fejlesztésekre , és sajnos az informatikában ez elkerülhetetlen!
(#) lac08 válasza Vaillant hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Nekem a multkoriban egy kis jelzőfüstöt adott ki a processzorhűtő fordulatszámvezérelt ventilátora - aztán utána már - se előre, se hátra. Beraktam helyére egy sima fapadosat, amelyik folyton pörög ezerrel és használtam tovább a gépet.
Ám nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy akkor ez most behalt volna?
Szétszedtem ...
A nyáklapján volt a hajtótekercsek hada, valami 8 lábú IC-féleség, ellenállások, tekercsek, kondik, meg egy tranyó. Persze minden SMD kivitelben. Én elsőre (és nagyon helyesen a tranzisztorra gyanakodtam, az vezérli ugyanis az IC által szabályozott motorra menő áramot/feszültséget. Persze egy ilyen kis szaron a felirat se nagyon látszik még nagyítóval se nagyon, különösen ha szabad szemmel is jól látható volt, hogy megsült. De én addig próbálkoztam, mig a végére csak sikerült kiderítenem, hogy npn. Aztán elővettem más bontott elektronikákat és próbáltam valami hasonló kinézetű (npn) tranzisztort kibányászni belőle. Sikerült.
A beforrasztott új alkatrésszel a ventilátor újra üzemképes! Így megmentettem egy közel 4000 forintos hűtőscuccot, mert nagyjából annyiba volt a hűtőbordával együtt, amikor megvettem.
Aki mer - az nyer ...
(#) hoffmann attila12 válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Szóval azt mondod hagyjam a fenébe és szerezzek be egy másikat?
(#) Norbert123 hozzászólása Szept 20, 2012 /

Sziasztok!
Nekem is problémám lenne a géppel, a hibajelenség:
Néha néha újraindult, majd semmi.
Bekapcsol, a proci hütöje megy. De nincs sípolás, kép. Érdekesség, hogyha a merevlemez, dvd be van dugva az alaplapba, akkor egyik se mozdul meg.
Ha kihúzom az alaplapból a kábelt, és csak a táp van rádugva, akkor elindul a merevlemez, és a dvd olvasó(Lehet hallani a hangját.)
Kihúztam a ramot, az összes kábelt, de se kép, se csipogás...
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!
(#) belfi2 válasza Norbert123 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szia!

Elsősorban Neked is és minden hasonló problémával küszködőnek a PC alapos szemrevételezése ajánlott elektronikai szempontból.(Táp ,kondi, stb) Nem ártana sőt kifejezetten javasolt a kérdésnél, az alaplap adatait beírni, mert ahhoz kell a dolgokat igazítani.
(#) Norbert123 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szia!
A probléma most már még érdekesebb. Egy régebbi, tartalék gépbe raktam a tápot, hogy addig használjuk akkor azt. (Ez a táp, annó ebbe a gépben volt, hibátlanul ment.) És most ez a gép is, ugyanezeket a problémákat mutatja! Pedig mikor elraktuk, tökéletes volt.
Az előző gépben megnéztem a bioselemet, 1,50 voltot mutatott, úgyhogy ez lemerült. Szerintetek ez lehet az oka? Mondom, ha a vincseszter a kábellel bevan dugva az alaplapba, semmilyen életjelet nem ad magáról, ha kihúzom, és csak tápot kap, elindul, pörög. Még érdekesség, a piros égő folyamatosan világit, mintha a gép töltene valamit. De még csipogni se csipog...
(#) belfi2 válasza Norbert123 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Hali!

A BIOS elem lemerülése lehet ok de nem feltétlenül.Ha nem jó az elem a beállítások elvesznek de a gép általában beindul.(gépe válogatja) Én a tápot nézném át az előző hsz re való tekintettel mivel erről még most sem tudunk semmi.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 23, 2012 /

Sziasztok! Nem tudom hogy ide tartozik e: az asztali gépnek a billentyűzete nem reagál,jelszót nem lehet beírni tehát nem is lehet tovább lépni,a BIOS-ba sem lehet bemenni mert hiába nyomkodom az F10-et. Ha a gép be van indítva és kihúzom hátul a gépből a billentyűzetet meg visszadugom akkor a billentyűzetnél felvillan a 3 led de annyi. Kicseréltem a kábelt,de ugyan az a mese. A kérdésem az lenne hogy meg lehet csinálni USB-re? Van USB-m csak a kérdés hogy Zöld,Fehér,Piros,Sárga drótokat az USB-n hova kellene forrasztani? Ha van rá leírás valahol megdobnátok vele? A választ előre is köszönöm. Üdv.
Következő: »»   337 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem