Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   338 / 1152
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Megtaláltam a bekötést is, szétvágtam az USB- kábelt a színek ugyan azok,össze is kötöttem a hiba ugyan az ,úgyhogy szerintem a billentyűzetnél van valami belül.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Helló! A PS/2 és AT billentyűzetek csatlakozója cserélhető egymásra, az USB teljesen más tészta (szabvány). Csak úgy, nem fog menni egy átkötéstől.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
(#) Norbert123 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Szia!
Ma szétszedtem a főgépet, alapjaira.. A gond megoldva, úgy néz ki. A reset gomb volt teljesen beragadva, gondolom ettől nem bírt elindulni.
Ahogy ránéztem a másikra, annak is az lehet a baja, mert a gomb nem mozog, az a baj, hogy elég régi a ház. És van, hogy erősebben nyomják meg a gombot..
Holnap veszek elemet is(Bios is örüljön. ) , aztán remélem minden okés lesz vele.
További szép napot.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Szia! Köszi választ. És valamit tudnék csinálni hogy menjen USB-röl? Vagy nem? Üdv.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Szia!

Átalakító nélkül nem fog menni.

Volt hasonló problémám. csak nálam az optikai egér nem engedte működni a billentyűzetet (ne kérdezd miért nem tudom)Egy próba erejéig húzd ki vagy cseréld ki az egeret.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Szia! Köszi a választ. Nem ment úgy sem. Már rájöttem végül a billentyűzet PS2 csatlakozónál egyik szál volt megszakadva..Aztán volt egy másik PS2 drótvég és azzal megoldottam,csak ki kellett mérnem a szálakat mert teljesen más színek voltak benne. Üdv.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 24, 2012 /

Sziasztok! Szerintetek miért csinál olyat az asztali gép hogy indításkor felpörög,aztán majd csak 10-15 perc múlva áll le,(vagyis helyre). Régebb ezt nem csinálta. Minőségi probléma nincs,vagyis hogy lassabban dolgozna a gép,de zavaró hogy csak ilyen későre áll le a felpörgés. Valami gondolom csak van. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kokozo válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 24, 2012 / 1

Szia! Mikor volt utoljára kitakarítva?
(#) vladcepes válasza kokozo hozzászólására (») Szept 24, 2012 /

Szia! Na ez jó kérdés látod! Eszembe se jutott, pedig a laptopombol is én szedtem ki. -ott is volt dzsuva rendesen (mármint összegyülemlett pór) Akkor első nekifutásnak ez,utána írok. Üdv.
(#) vladcepes válasza kokozo hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Szia! Hűtő ventilátor tele volt
(#) seragem hozzászólása Szept 26, 2012 /

Sziasztok, aszámitógép nem inditja a képernyőt,csak kéken villog a kijelző.A hangok alapján mindent feltőlt.
(#) lac08 válasza Hury hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Nana!
Már csak azért is kéne menjen, mert régi alaplapok PS/2 dugaszához lehet kapni USB átalakítót, és az a kis bigyó (zöld vagy lila szinű) úgy ránézésre sem lehet egy bonyolult elektronika. Nekem mindkét bemenetem (billentyűzet és egér) ilyen átalakítóval megy bele a gépbe, és köszöni de működik.
Csináltam már olyat, hogy régi DIN dugós billentyűzeten cseréltem ki vezetéket PS/2-re - és működött. Csináltam olyat, hogy USB-s egér vezetékét cseréltem át PS/2-re. Az szintén működött.
A PS/2 bekötésén lehet látni, hogy van egy földvezeték, egy +5V tápvezeték, egy adatvezeték és egy órajel vezeték. Az USB-nél egy az egyben ugyanezek vannak. Csak ki kell silabizálni a vezetékek megfelelő helyre kötését ... és gond vele egy szál se.
(#) _vl_ válasza lac08 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Idézet:
„Az USB-nél egy az egyben ugyanezek vannak.”

Van egy rossz meg egy jó hírem: az USB-nél NEM egy az egyben ugyanezek vannak. Nincs adatvezeték meg órajel vezeték, totál más az egész, a két rendszerben az átküldött byte-ok se hasonlítanak.

Ami miatt a csereberéid működtek, az azért van, mert az USB elterjedésével szinte minden gyártó olyan készülékeket (egereket, billentyűzeteket) kezdett gyártani, ami mindkét protokollt tudja beszélni, csak a csatlakozót kell kicserélni. Ezért működnek ezek az átalakítók - de csak ezekkel az egerekkel, billentyűzetekkel. Ha olyannal próbálkozol, ami nem ismeri mindkét protokollt, akkor nem fog menni. Van pl. egy 1991-es billentyűzetem, na az tuti nem beszél semmiféle USB protokollt.
(#) proba válasza seragem hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Rossz monitorkábel,rossz videokártya,rossz monitor..Kb ebben a sorrendben.
(#) lac08 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Lehet, hogy valóban igazad van. Én ebbe annyira nem mélyednék el.
Mindenesetre nekem működött átvariálva igy is, meg úgy is.

A többi az már tudomány ...
(#) lac08 hozzászólása Szept 28, 2012 /

Volt némi gáz a windows-ommal, amire aztán nem nagyon kezdtem el teljes mélységében agyalni, egyszerűbb volt ledarálni és újratelepíteni az egészet. De!

most jön a lényeg.
Az új telepítésnél egyszercsak bevillant és azóta a gép minden bekapcsolásánál megjelenik egy "felhasználó váltó" ablak, ami ezeddig nem volt.
Miután én teljesen egyedül használom ezt a gépet, teljesen értelmetlennek tartom az ilyesfajta felhasználói bejelentkezési megoldást.
Nem lehetne ezt valahogy és valahol de örökre eltüntetni?
(regeditben vagy valamely más windows-os beállítási oldalon?)
(#) lac08 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

Bocsi a zaklatásért, de időközben megoldottam a problémát.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /

KÖSZÖNJÜK HOGY MEGOSZTOTTAD VELÜNK!!
(#) belfi2 hozzászólása Szept 29, 2012 /

Sziasztok!

Lenne itt egy kis probléma.Van egy Kingston 4GB G2 pendrive és egy Gamebird CAM81U web kamera.A gond az ha a webcam be van dugva akkor a pendrive-ot nem ismeri fel a gép.Külön külön mindegyik működik tökéletesen. Van valakinek valami ötlete? (ASUS P4PVM800-S OPSYS XP SP3)
(#) belfi2 hozzászólása Szept 29, 2012 /

Sziasztok!

Van egy másik gondom is.Kezembe akadt egy hibás (már úgy vettem) ASROCK 775VM800 tip deszka.Hiba :csak a ventik indulnak semmi más.Mivel alaplap javításban eddig csak a láthatóan rossz alkatrészek cseréjével foglalkoztam ,nincs mérési tapasztalatom.A lapot üresen szeretném méri ,kérdés lehet e?Illetve milyen értékeket kellene kapnom .A képen sárga ponttal jelzett FET-eknél 0,35 V a feszültség, a zöld ponttal jelzetteknél pedig 1,5V a feszkó.Ha a CPU pw csatiját visszateszem akkor le áll a táp .Méréssel viszont nem állapíthat meg zárlat.Amikor tettem bele procit akkor nem ment át zárlatba de a proci piszkosul melegedett már 10 mp után.Az északi híd langyos a déli is kéz meleg és nem is nő a hőfoka.Va e esetleg valakinek e téren tapasztalata ?

Kép 0011.jpg

(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Dobd el bátran egy elektronikus hulladékgyűjtőbe. Ilyen van a Spar üzletekben mindenütt.

Ha már a proci is melegszik benne - még nagy a szerencséd, hogy nem főtt meg az is a * alaplap miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) lac08 hozzászólása Okt 1, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,
egy 4x-es AGP-jű alaplapba ha beleteszek egy 8x-os videokártyát, akkor mi van?
Egyáltalán bele fog menni? És működik majd egyáltalán?
Vagy az alaplap kapásból fel sem ismeri ...
(#) ht1080z válasza lac08 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Nem történik semmi különleges sem, tökéletesen működik.
(#) lac08 válasza ht1080z hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Kössz!
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Üdv! Jobb lenne inkább utánanézni az alaplap és a kártya adatlapjaiban.
(#) Edina91 hozzászólása Okt 3, 2012 /

Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy a számítógépem nem lehet bekapcsolni, de még csak hibát sem jelez csak pár másodpercig zúg és leáll és ezt ismétli még nem áramtalanítom. ( a gépről pár szót ASUS alaplap inter duo processzor 1 GB ram) Azért is szeretném a segítségeteket kérni, mert a tavalyi évben hasonlóan 2 másik gépem ment tönkre. Tegnap este volt egy vihar és azóta csinálja ezt. ( az előző két gépnél szintén volt előtte egy nagyobb vihar) Lehet hogy valami kiment bennük vagy mi lehet a gond? Légyszi írjátok már meg mire gondoltok. Előre is köszönöm.
(#) Hury válasza Edina91 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Üdv! Érdemes lenne beruházni valami villámvédős elosztóra, ha már ez a harmadik alkalom.

A tápegység részben, és igazából bármi tönkremehetett, látatlanban, kipróbálás nélkül nehéz megmondani.

Akkor végülis most itthonról semmit nem tudok csinálni, mert előbb meg kellene nézetnem mi az ami tönkre ment. Azért köszönöm, hogy írtál. Majd jelentkezem végülis mi lett a gép sorsa.

Én igazából nem nagyon értek a gépekhez,de apukám azt mondta, hogy először az USB portok nem működtek, újra lett indítva akkor már a monitor sem jött be, következőleg a monitor bejött utána nem működött az egér sem meg a billentyűzet sem és mikor megint újra lett indítva akkor kezdte ezt, hogy csak kb. 5-10 másodpercre felzúg meg világított a LED kijelzője, hogy tölt aztán leállt és ezt ismételgette. Nem tudom ebből tudsz-e valamire következtetni.
(#) Hury válasza Edina91 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Bármi lehet, egy hibásan működő alkatrész további hibákat tud előidézni. Ha nem ért hozzá otthon senki, akkor nem is kéne megpróbálni bekapcsolgatni.
Következő: »»   338 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem