Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok

Témaindító: mspike, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   7 / 33
(#) Stadi válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Én megpróbálnám újraégetni a 16F877-est, mivel, ha jól látom, ennél az állapotnál még nem jutottál előrébb (= tegnap is idáig jutottál max.).
(#) gulasoft válasza Stadi hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Tegnap este ujraégettem azzal ami potyo oldalán van. Mind a 2 ic-t!
(#) gulasoft válasza Stadi hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Ja és ez az error led utána is villog, ha visszadugom 2 perc múlva a kütyüt, és ugye ilyenkor semmit nem tud csinálni
(#) gulasoft hozzászólása Okt 10, 2007 /

Na ez a pontos történés
Auto-connect not enabled - Not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.)
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0)
ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect?
ICD0286: Unable to communicate with ICD
...Reading ICD Product ID

és az első üzenet után vadul villog az usb led.
Most elszaladok vesezk tranyokat kicserélem, meg pár kondit is aztán majd kiderül
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Na itt már egyszer elindult rendesen. Amint azt a leírásban is írtam, ha az eszközkezelőben látszik az icd2, de az mplab nem tud stabilan kapcsolatot tartani vele, akkor a 16F877 és a 18F4550 közötti kapcsolatban kell keresni a hibát. Itt nincs mit kérdezned, vizsgáld át a nyákot!

Egyébként az baromira nem segíti a hibakeresést, hogy az én oldalamon a fórumba, nekem emailben, és itt a hobbielektronikán is írogatsz, ráadásul nem az icd2 saját témájába. Úgyhogy emailben mostantól befejezve a dolog, és más se keressen emailben az icd2-vel kapcsolatban ezentúl! És azt se gondolja senki, hogy egész nap azt lesem, hogy valaki kérdezett-e valamit!
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

ok, enyi volt, nem kérdezek többet, a fórumodat nem tudtad a múltkor elérni, nekem meg valami virus alarm jött fel a múltor mikor rámentem, az meg hogy az usb led villog és nem lehet kikapcsolni leírva nem volt sehol, de majd kísérletezem ezzel is egyedül.
Köszi az eddigi segítséget, én spec 3 napja nézem a nyákot éjjel 3-ig, és nem látom a hibát, lehet, hogy csinálok egy vadi újat, mert ezt már agyonkapartam és semmi eredménye nem volt, de van itt annyi vezeték meg átkötés, hogy még két napig méregethetem.
Mégegyszer bocsi a zargatásért, nem fordul elő többet.
(#) potyo válasza Benczus hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

MPLAB mit mond rá, amikor megpróbál vele kapcsolatot létesíteni?
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Kérdezz nyugodtan, de egy helyen, ne szerteszét mindenfele. Az USB led villogását említettem az oldalamon a Kérdések és válaszok között, hogy mire utalhat, de pontos funkcióját nem találtam sehol sem, így arról nemis tudok többet mondani. Ha minden rendben, akkor nem csinál semmit. De van az ICD2-ről topik itt a hobbielektronikán is: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_204.html
(#) gulasoft hozzászólása Okt 11, 2007 /

kicseréltem az összes tranyót és most elindult, felismeri, nem hiába nem találtam rövidzárat meg szakadást, 3 éjjel 3 nap.
Köszi az ötleteket, meg a tanácsokat, még biztos lesz vele szívás mert csak 11.5V-om van belül a 13 helyett, de ha csinálok egy új nyákot, akkor remélem a maradék hibát is kiküszöbölöm.
Mégegyszer kösz a sok türelmet.
(#) potyo hozzászólása Okt 11, 2007 /

Idézet:
„kicseréltem az összes tranyót és most elindult, felismeri, nem hiába nem találtam rövidzárat meg szakadást, 3 éjjel 3 nap.
Köszi az ötleteket, meg a tanácsokat, még biztos lesz vele szívás mert csak 11.5V-om van belül a 13 helyett, de ha csinálok egy új nyákot, akkor remélem a maradék hibát is kiküszöbölöm.
Mégegyszer kösz a sok türelmet.”

A 11.5V az így indulásnak jó, majd beállítja magának, amennyi tetszik neki, azért van ott a digitális potméter. Ezért ne csinálj másik nyákot. Most jön az, hogy mit mond az mplab?
(#) Stadi válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Akkor az MC34063 körül kell keresgélned szerintem.
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Közben megnéztem, nálam a D1 katódján szintén 11.5V körüli fesz van. Az MPLAB 11.66-12.06V közötti értéket mér, és ezt jónak találja (Pass).
(#) gulasoft válasza Stadi hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Igen ha egyszer elindul akkor már jó, most úgy nézem, hogy az quartznál a kondik kicsik és ezért csinálja a grimbuszt az usb led, mindjárt rakok bele másikat.

Hát azt még mindig nem értem, hogy amikor rádugom az usb-re egyből villog a az usb led, ha viszont megfogom a nyákot a quartznál és így dugom be, akkor az usb led kussol, és felismeri a gép az icd 2-őt (bedugás után el kell engedni az óránál)
Megy is a dolog, egész addig amíg a programozóval vagy a debuggerrel nem próbálok csatlakozni, akkor villognak a ledek szépen, aztán az usb led bekapcsol a gép leválasztja az icd2-őt én meg nézek ki bután a fejemből, mindez azok után, hogy már volt hogy elindult, és semmit nem változtattam rajta.
Annyira működött, hogy ki tudtam olvasni a próbapanel pic-éből a kódot, nyomtam release resetet és a kód elindult a próbapanel pic-én. Most meg megint meggárgyult benne valami.
Gondolom most az jön, hogy mérjem a vonalakat a 2 ic között. (ez okozza az usb led villoását?)

Még egy dolgot észrevettem. Az usb led villogása előtt felvillan egy pillanatra a vpp led, és amint elalszik jön az usb villogás. Mikor megfogom az quartzot, akkor ugye arra a rövid pillanatra tiltom a proci működését amíg feldugom, a az usb-t ekkor bevillan ugyan a vpp de mivel fogom a procit ezért nem érzékeli az errort (csak tudnám milyet ami a vpp-t villantja) tehát elindul.
Kezdem ám lassan kapisgálni, csak még azt nem értem, hogy mitől villan a vpp és ha villan az miért olyan nagy hiba, hogy usb error a vége.

Az usb led villogását maga a 18F4550 és a gép közötti kapcsolat megszakadása okozza (ez nem csak a fizikai kapcsolat, hanem az usb protokoll megszakadását is jelentheti), amit a 18F4550 detektál. Jó lenne szkóppal ránézni, hogy a kvarc rendesen megy-e. Ha nincs meg a pontos 20MHz, vagy a kvarc instabil, akkor az usb kommunikációnak lőttek.
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Hát oszcilloszkóppal jelenleg nem rendelkezek, de már bedugásnál is ettől állhat fejre a rendszer?
Ha igen veszek egy marék quartzot kb 100Ft darabja, aztán 3-4-ből egy csak jó lesz a többit meg felfűzöm egy drótra és anyakambaakasztom
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Kicseréltem a kristályt és a helyzet ugyan az, még mindig csak villog az usb led már a feldugásnál is, az mplab meg zt mondja ha lefogott kristállyal dugom fel pár led felvillanása után:

Auto-connect not enabled - Not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.)
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0)
ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect?
ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'A rendszer nem találja a megadott fájlt.
')
ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation
...Reading ICD Product ID
ICD0092: Internal: Communications: Attempt to operate on unopened comm channel
Running ICD Self Test
MPLAB ICD 2 Ready

(#) Benczus válasza potyo hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Szia Potyo!

Az hibaüzi:
ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2
MPLAB ICD 2 Ready

A gondom, hogy a driver telepítésnél nem látom, hogy a Loadert is feltenné csak a Client-et.

Olvasgatom a fórumot, hogy ne kérdezgessek fölöslegesen, gondolom volt már így más is és a választ talán megtalálom majd. Ha mégsem, akkor szívesen veszem a segítséget.

Zsozso

Megcsináltad az itt pirossal kiemelt részt? http://potyo.extra.hu/forum/viewtopic.php?t=4

Valamiért elveszíti az usb kapcsolatot a géppel. A kondenzátor rendben van a 18F4550 VUSB lábán?

Meg, de nem tudja végrehajtani:

ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified.
')
MPLAB ICD 2 Ready
Downloading Operating System
ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified.
')
...Download Operating System Failed
ICD0092: Internal: Communications: Attempt to operate on unopened comm channel
MPLAB ICD 2 Ready

Ebben a leírásban olvastam a driver telepítéséről.
Nem látom, hogy a Loader felmenne-e.

ICD2USB.PDF

(#) miklosch hozzászólása Okt 11, 2007 /

Sziasztok!

A közeljövőben rendelni fogok MPi-c féle panelból, ha valakinek még kellene, akkor írjon priviben, Budapesten személyes átvétel is megoldható.

Szerintem azt a loaderes dolgot kikoppintották a régi ICD2 doksikból, ugyanis a régi Cypress chipben nem volt benne fixen a program, hanem az icd2 driveréből töltődött bele, miután a gépre rá lett dugva. A 18F4550-el épített ICD2-nél én sosem láttam még a Loader dolgot, csak a Client települt mindig.

A lényeg, hogy minden kisérlet előtt az MPLAB-ot be kell zárni, gépről lehúzni az ICD2-t, majd 10-15 másodperc múlva visszadugni, elindítani az MPLAB-ot, és újrapróbálkozni. Ellenkező esetben hiába lenne az ICD2 egyébként működőképes, az MPLAB nem tud vele kapcsolatba lépni. Ha a gépen rendesen megjelenik az eszközkezelőben, akkor nálad is valahol a 18F4550 és a 16F877 közötti kapcsolatban kell keresni a hibát. Csinálj egy ilyen lehúzás-visszadugást, és az MPLAB elindítása után rögtön Download. Amit ott ír üzenetet, azt másold be!
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 12, 2007 /

334 van ráírva tehát az 330.000pF az pedig ugye 330nF
Rövidzárnak nem rövidzár, kapacitásmérő nuku.
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 12, 2007 /

Azért tegyél egy próbát, forrassz oda egy 100nF kerámiát ideiglenesen.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 12, 2007 /

Nos kidobosok, kedves icd2 örs.
Hát eljött ez a pillanat is MŰŰŰŰŰŰKŐŐŐŐŐŐŐDÍÍÍÍÍÍÍKKKKKKK!!!!!
Amennyiben eltűnt papagájotok vagy egyéb szárnyas jószágotok lenne, most szóljatok, mert madarat lehet velem fogatni
Potyo isten vagy.
A hiba eg szakadás volt, bár nem a két ic között, hanem az egyes lábán lévő kondi másik oldalán, a forrasztási szem, és a vezeték között, úgy, hogy a kondi lába ferdén lett levágva, és takarta szakadást, ami olyan picike volt, hogy ha oda raktam a műszer érintkezőjét, akkor az kasán zárta az áramkört, ráadásul ugye a kondi nem minősül szakadásnak, ezért addig a lábig kimértem és jó volt, aztán folytattam a másik lábától és onnan is jó volt már.
A másik érdekes dolog, hogy azzal az elméletileg 20Mhz-s kristállyal amit az elektro-konthában vettem el sem indult (hiába no olcsó marokszámra adják, olyan is), hanem egy 20480jelzésű kicsitt több mint 20Mhz-s kristállyal megy. Ebből az következik, hogy annyira azért nem érzékeny a hertzekre, de a szakadásra vagy a rossz kristályra már annál inkább.
Szóval ne csak a két ic között keresettek hibát, hanem a quartz közelében is, főleg ha villog az usb led.
Persze minderre most jöttem rá, mert eddig a másik nyákot fényérzékeny lakkoztam, fényképeztem, előhívtam és lemarattam, megónoztam és forrasztható zöld lakkal lelakkoztam, és persze a 8 lábú ic-k meg a két pic kivételével full ganitúrát vettem az új nyákhoz (amit ettől függetlenül megcsinálok, aztán legfeljebb eladom, mert kettő mi a fenének.)
Szóval most még megtanulom a pic-et programozni, aztán lessz nemulass!
Mégegyszer megathanks a jótanácsokért, ötletekért, most persze azt vontátok a fejetekre, hogy majd jövök a programozásos kérdésekkel, de az nem ebben a fórumban lesz
:worship: :worship: :worship:
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 12, 2007 /

Na az ilyen mutatványok elkerülésére szoktam a nyákon az összes vezetősévot végig befuttatni ónnal. Ha volt is szakadás, ezután már biztosan nem lesz.

Örülök, hogy sikerült.
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 12, 2007 /

Hideg ónozóval be lett futtatva, +lakkozva de ezek a szakadást nem védik ki, főleg hogy a forszem tövében volt, azt meg te sem futtatod be, mert eltömi a lukat, vagy ha nem akkor röviden ecseteld másr légyszi a teknikád, mert nagyon érdekel, hogyan lehet kisipari módszerekkel jól befuttatni ónnal a hideg kémia ónozástól eltérő módon egy 100 vezetődarabból álló nyákot.
Az ember mindíg tanul.
Következő: »»   7 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem