Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   27 / 45
(#) homca hozzászólása Aug 30, 2012 /

Üdv Mindenkinek.

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Sony DSC-H10 digitális fényképezőgépem aminek "kiégett" a vakuja. Kicsit utánna néztem és elég sok hozzászolást találtam erre a problémára. Mondhatni,hogy ennek a gépnek a típushibája. Az alkatrészek is filléres tételek az e-bayen. Ezek után elvittem a Sony márkaszervizbe javításra de 20000ft-ért csinálták volna meg! Elég irreálisnak tartottam az összeget mert 45000ft-ért vettem újonnan 3 éve. Örülnék ha valaki tudna egy olcsóbb szervizt ajánlani.

Előre is köszönöm.

Krisztián
(#) F-Yoci válasza homca hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

(#) homca válasza F-Yoci hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Helló.

Köszönöm a gyors választ. Mennyire macerás átrakni a dolgokat a szalagkábelre?

Krisztián
(#) F-Yoci válasza homca hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Háááttt... eléggé óvatosan kell leforrasztgatni, hogy egyben maradjanak az SMD dolgok, ne olvadjanak el... Jó szem, jó kézügyesség, jó forrasztópáka mindenképp kell hozzá, mert utána pótolni szinte lehetetlen.
(#) f.lilla hozzászólása Aug 31, 2012 /

Hello! Leejtettem a fényképezőgépemet (Olympus digitális fényképezőgép) alig esett csak egy kicsit mert éppen a földön ültem. Az objektív egyik oldala most egy kicsit beljebb van mint a másik és ha megpróbálom bekapcsolni akkor fura kattogós hangot ad az objektív,de visszapattintani nem tudom. Mikor megpróbálom bekapcsolni akkor világít a piros jelzőfény,de egy idő után elkezd villogni és elalszik. Nem tudom mit csináljak vele. Nem tudnátok segíteni? Valami jó tanács, hogy hogyan oldjam meg a problémát?
(#) F-Yoci hozzászólása Szept 10, 2012 /

Üdv! Nikon Coolpix E4300-hoz keresnék akkufedelet, ha valakinek lenne, akár bontásból is hibátlan, ne kíméljen. Köszi!
(#) lac08 hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok!

Van bontásból egy SONY AM-309*3 A tipusú, 34x26 mm-es képmezőméretű szines LCD kijelzőm fényképezőgéphez. Ha valakit érdekelne, szivesen odaadom, mert nagyon sajnálnám kidobni.
Egy 3 megapixeles Nikon-ból lett kioperálva, és teljesen működőképes.
Hátha valakinek van hasonló töröttje vagy ilyesmi ... és érdekelné.
Van még hozzá a vakuegység, (cső + elektronika).

Akit érdekel, jelezze ...
(#) kalmantibi válasza F-Yoci hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Hello!
Mekkora teljesítményű páka kell egy ilyen művelethez?
(#) Gabó hozzászólása Szept 24, 2012 /

Nekem olyan gondom akad egy panasonic dmc-lz10es géppel, hogy az objektív nem akar kijönni csak kb fél-1 centre. Ha kicsit meghúzom kifele, akkor utána jön tovább rendesen, zoomnál se akadozik és be is csukódik rendesen, de ha újra kinyitom akkor megint meg kell húzni annál a pontnál aminél fent írtam. Szétszedtem az egészet, kipucoltam és be is kentem a vájatokat ahol az optika belül megvan vezetve, és még a motornál a fogaskerekek is kaptak takarítást. Ha kézzel mozgatom az objekívet, tehát a fogaskerék szerepét én csinálom, nem érzem az akadást a bizonyos szakaszon. Merre nézzem még meg, hogy merre akadhat?
(#) zsima hozzászólása Okt 5, 2012 /

Sziasztok!

Kérlek segítsetek sos! Kölcsön kaptam egy Canon eos d350-es gépet, és kivettem a kártyáját, de mikor vissza akartam tenni, valamitől elakadt, és nem tudtam teljesen visszanyomni, így a fedelét sem tudtam lecsukni! Lehet, hogy pofon egyszerű a megoldás, nem értek hozzá, de gyanús, hogy szervizelést igényel. Van ötlet? Vagy tudtok Budapesten hétvégén is nyitva tartó szervízt, mert fontos lenne, hogy sos "meggyógyuljon"!!
Köszi!!!!!
(#) Gabó válasza zsima hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Tök véletlen nem fordítva akarod azt a szerencsétlen kártyát bedugni a helyére?
(#) Mengyán válasza zsima hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Ha nem erőltetted nagyon, akkor valószínűleg csak fordítva próbáltad beletenni. Ha erőltetted, akkor szerviz, mert eltörhettek az érintkezők.

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni! Kölcsön kaptam egy Canon eos d350-es gépet, és kivettem a kártyáját, de mikor vissza akartam tenni, valamitől elakadt, nem tudtam visszanyomni, így a tetejét sem tudom lenyomni! Van ötlet? Nem értek hozzá, lehet, h van egyszerű megoldás, de gyanús, hogy szervizt igényel...Ha igen, tudtok Pesten 7végén is működő szervizt? Mert sos meg kéne javíttatnom!!!!

5percenként megfogod kérdezni?

Neeeeeem, már megpróbáltam mindenhogyan( Tudtok esetleg Pesten holnap is nyitvatartó szervízt? Nem tudjátok mire számíthatok? Horror összegre?

Bocsánat, nem láttam, hogy elküldtem már...
(#) Mengyán válasza zsima hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Ugye nem a kártya megfordításához kell szervíz?

NEM!!!

gugli
Használata nem okoz maradandó károsodást a szervezetbe...

Kösz az építő jellegű hozzászólást. Már ott megnéztem, nem találtam. gondoltam, hátha itt tud valaki...de nem köszi.
(#) nedudgi válasza zsima hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Én nem találtam ilyet. Megtennéd, hogy a találatod webcímét elküldöd? Köszönöm!!

Nagyon köszönöm! Remélem, tényleg nyitva van holnap, mert az egyik helyen azt írják igen, a másikon, hogy nem, de utánanézek!
(#) cailean hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok!

Ti vagytok az utolsó reményem.
Tegnap a Fuji s8000fd-m megadta magát, CCD-hiba. Kb 9420 exponálás után, nem is értem miért.. (mellékletbe tettem képet)
Több különböző szervizben érdeklődve 3 különböző választ kaptam (nevek nélkül):

1. már nem gyárt a cég ehhez a típushoz alkatrészt, ergo kuka
2. ebben a típusban külön CCD-t nem lehet cserélni, csak az egész optikát....
3. vállalják, de a javítás ktg-e: alkatrész nettó 38ezer + munkadíj..

Kicsit kutakodtam ebayen és a következőt találtam:
Ebay CCD

Szerintetek ez jó lenne hozzá?
Illetve, ha igen, tudtok valakit (akár valamelyikőtök is) aki korrekt árért vállalná a beszerelést?

Imádom amúgy a gépet, nem akarok beletörődni, hogy kuka... :/

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!!

Szép estét, Viki

DSCF9436.jpg

(#) Báddzsó válasza cailean hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Szia, elméletileg ez is bele való: Bővebben: Link
de ez nem olyan mint az általad linkelt... szóval szerintem valami itt nem stimmel... szét kéne szedni, hogy mi is van benne....
Amúgy ez biztos CCD hiba?
(#) cailean válasza Báddzsó hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Köszönöm a választ!
Nekem laikusként CCD-nek tűnik. Vagy más is okozhatja ezt?
A linkelt kép még egész kivehető, ennél csak amorfabbakat csinál, hátul az LCD-jén fókuszáláskor is ilyen, csak nem ennyire látványosan, videó módban pedig totál csíkozódik.
Bár ha jó kedve van produkál 1-2 normális képet is, de utána megint ilyenné válik.
Én nagyon szívesen odaadom bárkinek, aki megnézi, hogy mi a baja, de őszintén a hallottak alapján és főleg ennyi pénzért szervizbe nem vinném..

A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) Norberto válasza cailean hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Idézet:
„Bár ha jó kedve van produkál 1-2 normális képet is”

Szerintem egy valós CCD-hiba nem ilyen bizonytalanul előforduló jelenséget produkál. Ha néha-néha készít normális képet is, akkor én személy szerint inkább szalagkábel-hibára gondolnék, első körben.

Vagy majd más kiegészíti vagy megcáfolja a gondolataimat, akik jártasabbak a témában...
(#) cailean hozzászólása Okt 16, 2012 /

Itt van még két kép, mindkettő ugyanazt ábrázolja, csak a jobban elmosódott vakuval készült.
Szalagkábel is okozhat ilyet?
Hova vigyem ilyen tünetekkel akkor szerintetek?

Továbbra is köszönöm a segítséget.
(#) Báddzsó válasza cailean hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Ki kellene próbálni kocogtatás, optika megmozgatása, zoom + - közben, hogy mit produkál, esetleg hidegben (kint) melegben, fel-le fordítva....
Ha produkál néha hibátlan képet akkor inkább kontakt hiba mint ccd... Nem kaphatott vizet, nem ázott meg esetleg?
Mikor? Mi után jelentkezett a hiba először?
Következő: »»   27 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem