Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 261
(#) botesz válasza nandi0118 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Nézd meg hogy a fűtőszál nem szakadt e és hogy NTC jó e.Ezek után jöhet a vezérlése de egyenlőre ezt ellenőrizd.Üdv
(#) gaborapa válasza Bod970 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /
 
Tisztelt Bod970!

Az én ugyanilyen típusú gépemnél ugyanez a probléma. Megköszönném, ha segítenél, hogy hol találom a panelt és hogyan néz ki az a 1,5µF-os kondi.
Segítségedet előre is köszönöm.
Gábor.
(#) flari hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy whirlpool adp 4407-es mosogató gépünk, amelyik bemondta az unalmast. A keringető szivattyú elkopott.
Tud valaki ajánlani egy keringető szivattyút perselyezőt?
Köszönöm
(#) zolika60 válasza flari hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Ha ez egyáltalán lehetséges, akkor egy esztergályos megoldja.
(#) flari hozzászólása Szept 28, 2012 /
 
Fórumokon olvastam, hogy meg tudják oldani, de nincsenek esztergályos ismerőseim. Gondoltam itt már valaki találkozott hasonló problémával, de úgy tűnik nem.
(#) zolika60 válasza flari hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Nem tudom mennyire vagy mozgékony, de van köztünk gödöllői kolléga aki tud segíteni. Bővebben: Link Nekem már több hasonló gondomat megoldotta.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
(#) flari hozzászólása Okt 1, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget, meg fogom keresni a kollégát
(#) dash9 hozzászólása Okt 4, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy FAGOR INNOVA mosogatógépem. Van egy pjan problémám, hogy elszállt a vezérlője és én átalakítottam analógra. Minden elektronikát ki vettem belölle és csináltam egy újat. A külömböző alkatrészek 0 pontjait össze kötöttem és adtam neki egy hálózati 0-t. A fázist felvittem az előlapra és a főkapcsolóra kötöttem. A kapcsolórol egy továbbmenőt elvittem a kinyitás érzékelőre onnan pedig egy 2 illetve egy 3 állású kapcsolóra. a 2 állású kapcsólóbol a fűtő modulhoz a három állásútól a keringető szivatyúhoz és a víz bejárati mágnes szelephez. a 3as kapcsoló 3 pontja viszónt a víz kivezető szivattyúhoz. a mágnes szelep közé be iktattam a vízszint érzékelőt, hogy azt autómatikusan kapcsolja. Most becsukom az ajtót és bekapcsolom akkor nem történik semmi. ha a három állású kapcsolót közép állásról lefelé kapcsolom akkor elindul a keringető és a víz beáramoltatás. amikor a vízszint megfelelő akkor az kikapcsol és a keringető megy tovább. Ha a 2 állású kapcsolót bekapcsolom akkor elindul a víz fűtés. ennek a működtetési idejét 1 szál ciginyi időbe állapítottam meg A 3 állású kapcsoló középállásában nem történik semmi de ha fel kapcsolom akkor elindul a víz ki szivattyúzás. A gép minden funkciója faszán működik csak sajnos ráz a gép. Adtam neki egy plusz földelést de akkor viszont nem forog a keringető motorja. És így nem merem használni. Tudnátok tippet adni, hogy mi lehet a baj????? Előre is köszi

V.N. DASH-9
(#) zolika60 válasza dash9 hozzászólására (») Okt 4, 2012 / 1
 
Lehet, hogy testzárlatos a keringető motor. Azt vizsgáld meg. Lehet, hogy az alap hiba is ez volt. A fémház mindenképp legyen leföldelve, mert különben könnyen baj lehet.
(#) dash9 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 4, 2012 /
 
Köszi de ehhez hogy fogjak hozzá? Nincs elöttem a gép mert nem otthon vagyok. A motorba megy egy barna, egy kék, egy szürke szál. a szörke felmegy a kondihoz. a kék és a barna a betápot kapja. a kondi kap még egy 0-t is. Mi lenne a helyes bekötés? 4 lábú kondi. bár inkább 2-nek mondanám mert 2-2 összeér. tahát gondolom sejted, mire gondolok. (utóirat: Szobafestő vagyok) nem villanyász!

Előre is köszi
(#) zolika60 válasza dash9 hozzászólására (») Okt 4, 2012 /
 
A bekötés valószínűleg helyes, csak a motor tekercselése zárlatos a fémház felé. Ezért oda is jut feszültség ami a fémházon keresztül ráz. Ezt gondolom innen messziről. Tehát vedd ki a motort és minden vezetéke meg a fémház között mérj ellenállást. Ha valahol nem szakadást mérsz akkor a motor rossz.
(#) breky76 hozzászólása Okt 9, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy whirlpool ADP-4425 tip. mosogató gépünk ami egyszer-csak a következőket csinálja. Nem hajlandó mást csinálni mint szivattyúzik mint rendesen a program végén nem lép tovább ha már nincs benne víz. A szerelő azt mondja vezérlő panel (szerintem szét sem szedte). Én azért szeretném kizárni a vez panel csere előtt a többi lehetőséget is. Gondolom valahol érzékelnie kell a vízszintet. Próbáltam megkeresni de nem találom melyik lehet az. A labirintusban egy elektromos alkatrész van ez gondolom az áramlás érzékelő, a keringető szivattyú házában van egy hőmérséklet érzékelő és egy rácsos valami amiben van egy mikrókapcsoló olyan mint egy nyomásérzékelő. Ezeket kiszedtem megtisztítottam (kivéve a labirintusét) de a jelenség ua. Ha sokat áll kb egy hetet akkor elindul a program (ebböl következtetem arra, hogy nem lehet vez panel). Ötklet?
(#) zolika60 válasza breky76 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Egy ilyen alkatrészt keress: Bővebben: Link
(#) botesz válasza breky76 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Az a nyomás érzékelő azért van hogy nem engedi a fűtést ha a motor nem megy és a motor víznyomása kapcsolja.A bejövő vizet az átfolyás mérő méri ami a labirintusban van.Ettől függetlenül lehet panel is.Ettől függetlenül hibát nem jelez?Csak a program végén van ez vagy a programok között is van ilyen?
(#) breky76 válasza botesz hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Nem tudom hol állt meg programok között vagy a program végén. Hiba jelzés van miután ujrainditom, majd bekapcs és közben nyomom a startgombot a led villog öt rövidet.
(#) breky76 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Ez az a valami amit nem ismertem. Megtisztítottam összeraktam a három lábán ellenállást mérve olyan 1 ohm körül van (1-2, 1-3 külön külön). Ha kitámasztom azaz zárom a kapcsolót akkor sem változik semmi ugyan úgy megy a szivattyú.
(#) zolika60 válasza breky76 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Szerintem nyitott kapcsolónál kéne a szivattyúnak leállni. Bár a típust nem ismerem és nem is vagyok mosogatógép szerelő.
(#) breky76 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Szerintem is a három lábából kettő van bekötve. Se nyitott se zárt állapotban nincs változás.
(#) zolika60 válasza breky76 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Akkor a szivattyút vezérlő tirisztort kell megnézned nem zárlatos-e.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012
(#) botesz válasza breky76 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Megnéztem az 5 villogást nem ehhez a tipushoz volt de szórókar hibát mond de.....nagyon félve mondom mert még a tipus sem volt odaírva csakhogy whirlpool.Bár egy próbát megér.
(#) breky76 válasza botesz hozzászólására (») Okt 11, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget, megkeresem a triacot kimérem. Remélem az modta be az unalmast.
(#) Peter_983 válasza botesz hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Szia!

Kicsit késve is, de köszönöm szépen a választ!
(#) mocsarie hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Candy CDF 312 AX típusú mosogatógépem már hónapok óta nem működik! A hiba ugyan az, mint amit már jó páran leírtatok! A programot nem csinálja végig. A program vége felé megáll a, a led gyorsan villog. Valószínüleg a szárítás előtt dobja be az unalmast, még a víz is benne marad.
Láttam, sokan írtak ezzel kapcsolatban, de már össze folynak a sorok és nem találom a lényeget.
A panelen érdemes valamilyen kondenzátort kicserélni. Én nem értek hozzá, de apukám megnézné. Szükségem volna egy rajzra vagy leírásra ill. hogy pontosan milyen típusú kondenzátort kell venni.
Előre is köszönöm,
Emese
(#) botesz válasza mocsarie hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Igen! A panelen (ha jól emlékszem) az X2 es táp kondenzátort kell cserélni. 1 vagy 1.5 mikrofarádos. Nagy, szürke színű.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) mocsarie válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Köszönöm
(#) buccos hozzászólása Okt 18, 2012 /
 
hali
tudom látatlanban nem lehet könnyen diagnosztizálni, de remélem valaki megpróbálja
van egy bosch mosogatógépem, a hibajelenség pedig ami most van a következő:
nyitott ajtónál nekiáll búgni, mintha szivattyúzná ki a vizet (ezt mosogatás elindításakor szokta csinálni 1 percig). a programváltó gombot mi a mosogatás befejeztével mindig ott szoktuk hagyni az adott programon. most is így volt, és elkezdett szivattyúzni nyitott ajtónál, amikor becsuktam az ajtót akkor pedig mosogatni akart. van egy kikapcsoló gomb és reset gomb egyben, ezzel szoktuk leállítani, de erre nem reagál, és a "mosogatás vége" led villogni kezd.
a búgás (szivattyúzás) akkor szűnik meg ha a programválasztó gombot eltekerjük a kikapcsolt állapotra.
remélem valamennyire érthető voltam. ha esetleg valaki annyiba tud segíteni hogy találkozott már hasonló hibával akkor egy kb javítási költség érdekelne mert nem szeretnék újabb 20000-et költeni rá.
köszönöm a segítséget
(#) ezermester1 hozzászólása Okt 18, 2012 /
 
helló! kedves fórumozók! segítséget kérnék Egy Cady CSF 458 E mosogatógép elektromos rajzát keresem. Saját részre kell. Nem tudom elindítani mert semmilyen működési hajlandóságot nem mutat. Ha tud valaki segíteni megköszöném.
(#) botesz válasza buccos hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Szerintem nyitott ajtónál meg kellene állnia, teljesen.Mi volt rajta javítva?(mármint mi került 20000 ft ba?)
(#) botesz válasza ezermester1 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /
 
Mellékeltem a kapcsolási rajzot a használatit és a felépítési rajzot.
(#) buccos válasza botesz hozzászólására (») Okt 19, 2012 /
 
hali
kevés volt benne a víz, nem mosogatott rendesen. valami vizszintérzékelő lett cserélve 3 hónapja
Következő: »»   24 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem