Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nagyon jó kérdés, hasonló van az én Whirpool hűtőmben is, kb. ugyanezen a helyen. Egy szürke háza van és nagyon halványan van benne egy "OK" felirat, de az nem igazán látható, csak közelről. Valami olyasmi dereng, hogy zölden kellene látszódnia a feliratnak, ha van valami, és fekete ha valami más van, csak nem tudom, mi az a valami...
Nekem valami olyan rémlik, hogy a levegő minőségét figyeli, de lehet, hogy oltári hülyeséget mondok. Az a baj, hogy a használati utasítása nincs meg, amit netről szedtem, abban meg nincs benne. (vagy rosszat töltöttem le) Mondjuk a tied mellett lévő kis jel valószínűleg nem véletlenül van ott...
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Sziasztok!
Múlthéten vettünk egy Whirlpool total no frost kombi hűtőt. Kicsit hangos, de ez nem is lenne igazán baj. A zavaró az, hogy a kompresszor és a ventilátor hangján kívül van egy zakatoló hang is. Kapcsolási rajzát nézve el is jutottam a bűnöshöz, egy mechanikus időzítőhöz, amely - ha jól veszem ki, a párologtató leolvasztásáért felel. Ennek a rezgéseit veszi át a ház, és felerősíti, mert maga az eszköz egy kis ajtóval védett dobozban helyezkedik el a motor közelében. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogyan lehetne csendesíteni? Kicsit béleljem be gumival? Vagy könnyű lenne utánaépíteni diszkrét alkatrészekkel (ugyanis a hálózati feszültség a szinkronjel)?
A szállítási rögzítés nem maradt a motoron?
Nem láttam ilyesmit rajta, de a szállítók csomagolták ki.
Nézd meg hátulról nem hagytak-e rajta ilyesmit. Persze nem vagyok benne biztos, hogy a te gépeden van ilyen, de vannak olyan fajták amiken van. Ha igen a használati utasítás biztosan jelzi.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Megnéztem, teljesen szabadon van minden, használati utasítás nem jelez semmi ilyesmit. A zaj pedig az időzítő doboztető alól jön
![]()
Sziasztok!
LG no frost,multi air flow,GR-399SQ típusú,kb 6-7 éves alulfagyasztós géppel kapcsolatban kérnék tanácsokat! A nyári hőségben a felső része egyszer csak leállt,az alsó működött továbbra is.Szerelő jött,nem kis kiszállítási díjért kiderült,csak bejegesedett,ezért a fúvókái nem hűtöttek.24 órás leállítás jött kiolvasztási céllal,majd ismét beüzemeltük.Azóta rendesen hűt mindkét térben,DE kb 1 hónapja újabb tüneteket produkál:alul a mélyfagyasztó legalsó fiókja alatt heti 1x teljesen bejegesedik,ha nem takarítanám,maga alá pisilne ill. egészen furcsa,büdös szag árad kb 2 hete belőle alul-felül a fúvókáiból.Takarítás,szagtalanítás már mindenféle módszerrel,kegyszerrel és vegyszerrel megvolt,a szag továbbra is jön.Nem romlott szag,inkább nekem műanyag szagnak tűnik,de ilyet még nem éreztem,ezért leírni sem tudnám,pontosan mihez hasonlít!Kérdésem ezekre az utóbbi tünetekre lenne!Miért jegesedik le és a fúvókáin át honnan jön a szag?Nem mérgező?Fogyaszthatóak az élelmiszerek még ettől?Kisgyerekes vagyok,nem lenne mindegy a válasz!Köszönöm előre is!
Üdv mindenkinek!
Van egy öreg (kb 15 éves) Gorenje fagyasztónk. 7-8 éve felkerült a padlásra, mert vettünk egy nagy fagyasztóládát. Addíg kifogástalanul működött. Tegnap megpróbáltam újra beüzemelni, de nem hűtött. A kompresszor rendben megy, egy negyedóra alatt szépen fel is forrósodik kb 50-60 fokra, de az elmenő csövek hidegek, a hátsó hűtőrácsa is hideg, belül nyoma sincs hűtésnek. Védett helyen volt, külső sérülésnek, korróziónak semmi nyoma. Mi lehet a hiba? Javítható-e vagy felejtős? Az "új" hűtőláda kompresszora egyre hangosabb, ezért a nagy izgalom! Előre is köszi!
Még az jutott az eszembe, hogy ez a gép sem szereti a ki-be kapcsolgatást, csak 3-4-ik kísérletre tud újraindulni, tehát valószínűleg van kompresszió és gáz is benne!
Hello!
Csak egy tipp. Lehet eldugult a szűrő.. üdv! proli007
98% az esélye hogy gázszökött ! Az hogy nem indul újra az indító relé (a gorenjéknél ptc -s a relé) miatt van ... Ha szerencséd van csak a keretfűtés lukadt ki , ilyenkor még javítható.
ha az elpárologtató jukas akkor a komp jó lesz bicikli pumpának a többit kidobhatod .
Köszi a bíztatást... De mi az a keretfűtés, és hol található? Házilag javítható?
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
Házilag nem javítható , hívj szerelőt .
Heló. A fagyasztó hátulján található fekete "hűtőrácsról van szó".
Köszönöm a hozzáértők véleményét, úgy értelmezem, hogy egy 15 éves hűtőre már nem érdemes költeni.
Egyébként is csak "mentőcsónakként" akartam használni, ha netán meghalna a 400 l-es láda. Nyugodalmas jó éjszakát!
Tévedsz ! A hátul található fekete rács az a kondenzátor ! A keretfűtés a láda szélén van a műanyag keret alatt amire rázár a tető
Sziasztok!
Az én problémámra is tudnátok esetleg megoldást javasolni?Köszönöm!
Nézesd meg szerelővel , lehet hogy az olvasztóbetét hozzáér valamihez ,és annak a szagát érzed ......
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a választ! Kb mennyire fájhat ez a zsebemnek?
Sziasztok!
Hozzáértő segítségét, ötletét szeretném kérni. Bosch KGE 49AL40 - A+++ hűtőnk van, egy alkalommal garanciális cserére volt szükség,mert az elektronikája spontán életet kezdett, váltott a funkciók (super, holiday,...) és a hőfokok között. Garanciális csere, az új egészen máig hibátlanul működött, egy napja azonban a fenti hiba ismételten elkezdődött, és ilyenkor kikapcsolásig nem is lehet visszaállítani a hőfokokat (pl. -18 °C ról -22-re vált a fagyasztó ...). A korábban elvitt hűtőnk azóta a Bosch szervizben -állítólag- hibátlanul működik. Mi lehet a baj? Esetleg padlófűtésünk van, és az előző hiba télen, ez pedig most a fűtés indulásakor kezdődött, lehet összefüggés?
Van egy nagyon egyszerű (és primitív) megoldás. Nem szabad olyan hűtőt venni, amiben 1 db kompresszor és 1 db termosztátnál több van. Ennél többre ugyanis nincs szükség. A többi parasztvakítás. Látsz még?
![]() Komolyra fordítva a szót. : A gyorsfagyasztás, mint extra funkciónál többre igazából nincs szükség. Az a normál termosztátot zárja rövidre, innen csak a kompresszor túlmelegedésvédelme kapcsolgatja le alkalmanként a hűtőt.
A mélyhűtőben keletkező jég a csepptálca kifolyójának dugulásából ered, egy pár oldalt visszalapozva megtalálod a jelenség okát. A javításához a mélyhűtő rész hátlapját meg kell bontani, célszerű szerelőre bízni. Ami a szagot illeti lg hűtőnél találkoztam ilyen problémával. Ezt az okozta, hogy a hűtőtesthez csatlakozó kapilláris csövet belül feltekerték, és hogy a működés közbeni rezgésektől ki ne dörzsölődjön, egy fekete gyurma szerű anyaggal fixálták. Na ez az anyag az olvasztóbetét felszálló hőjétől meglágyult, és szépen "lefolyt" egyenesen az olvasztó betétre. Az, hogy ez történt, vagy egyéb műanyag alkatrész melegszik, szintén a mélyhűtő hátlapjának bontása után derül ki, ergo szerelőt kell hívni.
Sajnos ha a hűtőben elektronika van, abban rengeteg minden tönkre tud menni. Előfordulhat, hogy találsz olyan embert, aki ki tudja mérni, hogy mi lehet a probléma, de ez nagyon kétesélyes. Előfordulhat, hogy a tárolt mikroprogram hülyült meg, de egyéb hardveres probléma is előfordulhat. Lehet, hogy egy nyomógomb csere megoldja a problémát, ilyennel már többször találkoztam, ugyan nem ilyen készüléknél. Ha panelt kell cserélni, az a Bosch készülékeknél elég zsebbenyúlós történet szokott lenni.
Bárcsak kaptam volna sima hűtőt. Digitális kijelző, és ezer program nélkül nem lehet újat venni. Nekünk pedig le kellett cserélni a 12 éveset, mert a család nem fért el mini szállodai hűtőbe. Igaz semmit se használunk rajta, egyszer beállítottuk és kész.
Hűtő garanciális - főleg mert az első csere után a garancia is újra indult-, de szerelő sem tudja az okát, és Én sem értem, hogy egyszer csal megbolondul a gép, pedig nem állítottunk rajta semmit. Az első ilyen hűtőnél az ember azt gondolja kifogta, de a másodiknál már másra is gondol. Azért mégis csak egy felső kategóriás hűtő - vagy csak gondolom-, lehet két hűtőnél, két sorozatból (01 és 03 revisio) ugyanaz az érdekes probléma?
Valószínűleg hiába másik sorozat, ugyanaz az elektronika van benne. Nem tudom hol vetted a hűtőt, de a multiknál rengeteg egyszerű, egy mechanikus termosztáttal vezérlet típust találni, kisebb nagyobb és közepes kivitelben is. pl. Tesco. Mondjuk ha bemegyek a MédiaMarktba akkor tényleg elsősorban ezek az agyonvariált (feleslegesen) hűtőket látni. Igazából nem értem az embereket, akik ezeket megveszik. Hajlandóak kétszer annyit fizetni, egy olyan hűtőért, ami gyakorlatilag semmivel sem tud többet mint egy egyszerű készülék. pl. a két oldalra nyíló side by side hűtők hatalmasak, és tetszetősek ugyan, de a belső tér sokszor ugyanakkora, mint egy hagyományos kombinál. A meghibásodási lehetőségek száma viszont többszöröse, a minőség meg semmivel sem jobb.
Van két hűtőnk, mind a kettő fagyasztós, de az egyik nagy, a fagyasztó külön van, a másikban benne van. A nagyban a hőfokszabályzó rossz, a kisebbikből elment a gáz. Átrakhatom a hőfokszabályzót a kicsiből a nagyba? Nem szeretnék új hűtőt venni.
Ha a kicsi nem túl nagy és a nagy nem túl kicsi akkor lehet hogy egyformák .....
Talán ha típus számot vagy valami közelebbi infót írnál még értelmes választ is kaphatnál Szívesen segítenénk de ennyi infó nem elég ... A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |