Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Sikerült már olyan gyantába futnom, amit sós vízben "feltettem főni" a rezsóra, azaz jól felforraltam és szétjött. A sós víz forráspontja magasabb.
Kicsit veszélyesebb, ha csak natúr beteszed a mikróba, ilyenkor jobban felmelegszik. De megvan a veszélye hogy szétreped a ferrit. Meg a csévetest megolvadhat. Óvatosan, kisebb lépésekben melegítve talán sikeres lesz. De mint mondám, nem veszélytelen. Csökkenthető a terhelés, ha a mikró sarkába teszel egy pohár vizet, az elnyeli a hullámok egy részét, nem fog olyan hirtelen melegedni. Azt tudni kell, hogy elsősorban a tekercs fog melegedni, mert a ferritnek nagy az ellenállása. Esetleg kíméletesebb, ha a normál sütőbe teszed be, mondjuk 150 fokra. De a tekercstest megolvadhat, ha olyan. A forró ferrit nagyon sérülékeny. Alkohol nem segít.
Szia!
Szedtem már szét összeragasztott fazékvasmagos tekercset műanyag csévetesttel. Melegíteni kell a vasmagot de nem sütőben. Hőszabályzós vasalót megfordítod talppal felfelé, ráhelyezed a vasmagot, nem árt egy kis hővezető szilikon pasztát rákenni és melegíted a legkisebb fokozaton figyelve hogy a csévetest meg ne olvadjon. Óvatos feszítéssel a vasmag a ragasztásnál szétválik. Több darabot szétszedtem már így és a csévetestet is fel tudtam használni.
Üdv István bocs hogy ide irok de már nemtudom mitcsináljak ..Össze raktam az Lcm 3-at próbálkoztam értéket levenni géppel de inkább leirom..
Bekapcsnál : PI PD-Lcm3-v.20 várakozás pár másodperc utána beadja a F0= 34.7 Khz Fcal= 209.1 áhz evvel a betükkel.. áztán még átvált és F0 = 37.2 Khz és innen marad is vége fagyás! Elkeseredtem már nemtudom mit lépjek.....? Ja! és mindezt nagyon lassan csinálja ! ellenállást megmértem minden... 22 piko helyén.. nemtudom magam alatt vagyok ...tudnál segiteni??? köszönöm! Zsolt
Szervusz!
Olyan, mintha lassan indulna majd leállna az oszcilláttor... - A kvarc milyen? - Mivel égetted be a HEX-et? - Milyen tápja van? Korábban nem ez volt a tünet, akkor a kalibráló gomb váltást nem érzékelte! mi történt a kétféle tünetjelenség között? Ha teheted, v1.25-ös HEX-et égesd be, a régi HEX bizonyos tápellátási zavarok hatására felülírhatja a saját programját...
Üdvözöllek!
Bocs, hogy én válaszolok, de mivel én adtam, programoztam fel, nekem könnyebb! 20MHz kvarc (szerintem a belső oszcija megy a PIC-nek) A PIC PICKIT2-vel égetve. Gyári nem utángyártott! A PIC tesztelve! A tápról nem tudok semmit! Az elöző hibát az okozta, hogy a 47R-es a 47KOhm-os ellenállást felcserélte! Azt a küldött képekből felismertem és az megjavult. Szerintem több egymástól független hiba is van, a tantálok polarítását még nem említettem, így ez sem lett ellenőrizve! Mivel nem tudom van-e szkóp, így elég nehéz megmondani mit nézzen, bár leírtam, hogy a kvarc és környéke (22p) gyanús. Forrasztási hiba, vezetősáv zárlat.stb.. Sajnos ma nem igazán tudtam tanácsot adni a lábomra esett egy 2 mázsás hidegen hajlított U gerenda ami a körmömet eltávolította, így a balesetin voltam!
Szervusz!
Nehéz dolog ez a távgyógyítás! A 22 pF lehet éppen probléma, bár a multkor tett fel kétféléről is képet amik jónak tűntek, de lehet hogy egy harmadik került beépítésre. (vagy a kvarz kapott sokkot) A most leírtak alapján tényleg olyan mintha a 8 MHZ-es belső oszcillátor menne. Vagy a külső, de nem 20 MHz-en, ami lassan le is áll? De közben újraindul program, majd mintha lefagyna (vagy a külső oszcillátor leáll, ha induláskor elindult a külső, akkor utána már nem vált át a belsőre)! Ha lenne szkópja, akkor valószínüleg maga is boldogulna... Közben néztem volna "szakipapa" adatlapját, de valami zavar támadhatott az erőben, mert nincs ilyen felhasználó... Így aztán egyre rejtélyesebb a történet! Jobbulást: István A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Üdv János lehet hogy a kvarc csinálja!? lehet hő sokkot kapott forrasztásnál... Attól lehet lefagyás és és lassuság? V .1 .20 - assal van programozva a pic mivel Igy rendeltem egyben mindent. Minden átnéztem tantálok polaritása jó, 22p kondi nincs felcserélve az is jó, vezetősávok is rendben kapcsoló jó,ellenállások is rendben!
Felrakom a képet. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Üdvözöllek Zoli bácsi!
Mivel én kaptam, csatolom! Bár látni nem sokat rajta, olyan életlen! Sajnos az a legnagyobb probláma, hogy pillanatok alatt összerakják, a KIT-et aminek meg van az eredménye! Két évvel ezelőtt napok teltek el mire egy-egy elkészült, most pár óra múlva, ahogy a postás kiviszi, már írnak a felhasználok! Bár már többször is leírtam, ez egy műszer, úgy is építsd! Leiszt Jani
Üdv" Bár már többször is leírtam, ez egy műszer, úgy is épitsd " Ugyis volt ..Azóta már a kijelzö zsinorjait is lecseréltem gondolom igényesen van épitve, attol független,hogy ezt lépi össze vissza eredmények és khz-ek! de rakok jobb képet a nyák már gondolom tárgytalan..másik oldala ugyérzem rendesen megvan épitve de valami van....
Bekapcsnál : PI PD-Lcm3-v.20 várakozás pár másodperc utána beadja a F0= 34.7 Khz Fcal= 209.1 áhz evvel a betükkel.. áztán még átvált és F0 = 37.2 Khz és innen marad is vége fagyás! De azt nem irta senki ezt a döglött kvarc csinálhatja és lassu betöltést?Pic az jó? Mert tényleg szépen össze raktam! köszönöm továbra is várom a megoldásokat! Üdv Zsolt zsolt
Én valamiért a kvarc melletti kondikat nem találom megfelelőnek. Azok biztosan 22pF-osak? Eddig ezt a kéket nF nagyságrendben láttam. Pikofarádosban nem.
Panel vizsgálathoz mostanában használni szoktam UV világítást. Kis kulcstartón levő ledes vacak, de a vezetősávok között nagyon szépen megmutatja, ha valamilyen hajszálnyi összeköttetés van. Elég sokat segített már.
A bekarikázott részeket jobban megnézném. Sajnos a fotó nem olyan éles, hogy egyértelműen lehetne mondani, hogy hiba vagy nem hiba. Ezért úgy mondanám, hogy gyanús helyek...
Üdvözöllek!
Létezik 22pf multilayer, ez is az! Elvileg értékre is stimmel Zsolt elmondása szerint! Lehet, hogy a PIC szofvtverhibás lett, a hiba és annak megszüntetése közben! Írtam már neki, hogy adja fel posstán aztán átnézem, aztán leírom mi volt! Leiszt Jani
22pf csak kék - be ilyen is van...Nem csak az a lencse amire gondolsz kerámia.. kaptam kitt be komplett rendelés volt! akkor mért ezt küldlték ? énis néztem meg sipoltattam müszerrel de jó? kvarc ha meg adta magát csinálhatja ezt a borzalmas kavarást és lassulást?
már nagyon kivagyok .. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Eggy barátom irta...Szia.
Mivel írtad meg a pic-et? A fagyást meg a lassulást a kvarc szokta csinálni esetleg a 22pf. A kék 22pf is jó, én is építettem már be olyat. Úgy látom leiszt janitól származnak a cuccok ő tuti jókat szokott küldeni. Kvarcot még nem láttam hősokkot kapni bár az nem jelenti azt hogynem lehet. Én a kapcsolókra tippelnék még, azt ha sokáig melegíted kiolvad a lába én már jártam úgy vedd ki az l/c kapcsolót és forraszd össze mintha c állásban lenne, ugyanezt a kalibráló kapcsolóval is kipróbálhatod. Így leszűkül a kör a hibakeresésben. Esetleg még egy rosszul megírt pic is csinálhat ilyet, én ezzel kezdeném a hibakeresést. Az 1.25-ös szoftvert töltsd bele az stabilabb és továbbfejlesztett. Ha nagyon nem megy elküldheted majd és megnézem.
This is my Lcm3. She is very good for my DIY Job, a very nice tools.
Thank and drink for p_istvan !!
Szia mególdódott a dolog már ideje volt.. Érdekes volt a hiba de felrakom a képet holis volt a bibi hátha segít másnak is..Természetesen a jelöléseket amit mutattál átnéztem.
És köszönöm ! Zsolt
Üdv mindenkinek És köszönöm a segitségeteket akik segitettek rávilágitani az Lcm3-am hibájára!
Ott volt mind végig elöttem a hiba de nem lehetett látni még nagyitóval sem. Jónak tünt a kvarcnál az áramkör..és a 22pikos kondiknál és közbe rendesen megviccelt ott ki akartam sipoltatni müszerrel és akkor kaptam magamhoz.. semmi reagálás pont ott nemnéztem azt a kis pici forrasztási közt nyomtam neki cint és egyböl normális, értékekkel mindjárt gyorsabb lett minden Kapcsolók is végig jók voltak. "ha " csinálok is még eggyet már ezt a hibát biztos nem követem el! F0 = 507. 8 Khz FCal= 362. 3 Khz Re 240 Kohm Usr 0 = 164.9 mV Fesr = 88.6 Khz Lx = 0.00 uH Zárt mérövezetékkel! Felrakom a képet holvólt a turpisság.... Köszönettel ! Zsolt
Hát igen van is mit ál a meló tv.
Szia!
A kivágott, és előfúrt dobozt hol, és mennyiért vetted? Nekem az előlap fólia nem kell, az nem tetszik.
Szia!
Nálam! Ez az eredeti ( minimális különbséggel) LCM3 matrica, e nélkül el sem tudnám képzelni! Arrol nem is beszélve rajta a két konsturtör neve akik annyi embernek megkönnyitették már a munkájukat! Leiszt Jani www.econ.5mp.eu
Szervusz János vólna még valami. Megcsináltam a feltétet ilyen nem volt még.. Müszer bekapcs rádug ugye.. és eszt játsza ingázik kb 2 másod percenként hol ez az értékre hol arra ugrik ez mi ??
Ic-Esr = - 277mohm Ic-Esr = - 0 mohm ilyet sem láttam a mássik müszerem nemcsinálta ezt! képet felrakom! Nagyon szépen köszönöm a segitséged ! Zsolt
Bár ez az korábban linkelt oldalunkon LCM3 kérdések - hibák menüben olvasható
A bekapcsoláskor nem lehet rajta a In-circuit szonda, a szoftver nem tud öntesztet és kalibrációt végezni, ezért nem fog elindulni... - Külön kell nullázni (nem hitelesítés) az ESR mérést, InCircuit kábellel és nélküle is a mérés megkezdése előtt, ha mérő adapter csere volt, illetve ha elmászott a nulla és nagy elkót akarunk mérni (kicsi ESR)! Az InCircit adapter esetén az adapter impedanciáival is kalkulálni kell, nyilván újra kell "nullázni". A "hitelesítéshez" az induktivitás állásban az L/C bemenetet rövidre-zárva és a kapacitásmérés állásban a nyitott bemenetekkel legalább egyszer is nullázni kell. Ezt megjegyzi és nem fontos többet, csak ha a nullázni akarjuk a kijelzést. Az InCircit adapterrel kevésbé pontos a mérés, viszont csak néhány milli Volt a mérőfeszültség, így lehet áramkörben is mérni vele. Az InCircuit mérőkábel feladatai: 1; Az LC mérő az RC és dióda alkotta hálózatot érzékelve átvált tisztán ESR mérés üzemmódba és ekkor csak pár mV-os 90 kHz mérőfeszültség van a mérőcsatlakozókon, az elkó töltő impulzusok nélkűl. 2; Némi védelmet nyújt az LC mérő számára az áramkörben való méréskor, ha mégis feszültség maradt volna a mérendő elkón. A mérendő áramkört is védi, bár mint írtam, csak pár mV a mérőjel, de így meghibásodás esetén sem kerűl ki nagyobb jel... Az első pontból következően: - Bekapcsoláskor nem lehet a mérőkapcsokon a mérőkábel, illetve az InCircuit mérőkapcsolás. - Ha kapacitást vagy induktivitást akarunk mérni, akkor sem lehet fent a InCircuit mérőkábel. "L" állásban is kell kalibrálni -persze ekkor is rövidre kell zárni az L/C bemenetet- mert az ESR számítás figyelembe veszi a 100uH pontos értékét is. Ekkor ez az L0 érték az EEPROM-ban elmentésre kerül a kikapcsolás után is, ezért egyszer meg kell tenni. A kis értékű induktivitások 1mH alatt) mérése is ez után lesz pontos! A kialakítás módja a képen látszik! Leiszt Jani
Szia nemraktam bele a feltétet bakapcsnál , és most ahogy mondtad a feltétet is bekapcs induktivitás állásban az L/C bemenetet rövidre-zárva állás össze zár kalibrálo kapcsoló vissza és kész ennyi volt most szupi nemtudtam hogy aztis ugyanugy kell
Most jó csak a kérdö jelvan! Ic-ESR = ? mohm okés mér is rendesen! Köszönöm szépen János!
Szia!
Az a szomorú az egészben, hogy a fórumban már nagyon sokszor leírtuk, hogy a műszerről szóló cikket és az eddigi hozzászólásokat minden építő olvassa el. Akkor nem kell napokig bogozni egy már régen ismertetett hibát. Üdv.: Feri
Párszáz oldalból azért tesem bogoztál gondolom elsöre igaz?
És gondolom az ember a hibákból azért tanul.. Úgy érzem. Te mennyit raktál össze pld. Ha a végére szólsz hozzá ezis furcsa..
Elöszőr is van abban igazság amit vargaf fórumtársunk ír, másodszor jössz neki egy bocsánat keréssel, mert a fórum hasznos tagja, max nem mindig ül a gép előtt! Én több fórumon is találkoztam hozzászólásaival, amelyek igen hasznosak, és mi is az ő sugallata alapján adjuk a Farnelles 1nF-os referncia kondikat! Még sok ilyen fórumozót mint ő és a két konstruktőr Pudics István és Piri Dani! Bár azért még rengeteget tudnék sorolni az oldalról!
Leiszt Jani Ui: én most azt csinálom, átolvasom a 115 oldalt és amit István és több fórumtársunk javasol összegyűjtöm és így ti tálcán kapjátok! Bár Istvántól nem kértem engedélyt, de sajnos egyre több az ilyen nem olvasunk probléma! Ott egyben lesz pár oldalon minden, hátha azt sikerül elolvasni! A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Szia!
Én három LCM3-at raktam össze, akkor mikor még a KIT sem volt. A Piri Danitól vettem alkatrészeket és építettem meg. Az építés alapjául szolgáló cikk mindössze 10 ( tíz ) oldal, benne van minden szükséges információ: LCM3 cikk A használati útmutató : Használati útmutató Ha ezek tanulmányozása után fog neki valaki építeni, akkor nagy valószínűséggel elsőre indul a műszer. Én már sokszor ( kb. 150 ) hozzászóltam ehhez a témához, de azt ezek szerint Te sem olvastad el. Köszönöm a Leiszt Janinak, hogy megvéd, Ő gyakorlott ebben a témában és tudja, hogy mi az igazság. * Végül csatolok 2 képet a 2009. novemberében megépített műszeremről, érdemes a program verziószámot megnézni. Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Üdvözöllek Zoli bácsi!
Mi tudjuk, hogy egy nagyon jó eszköz, nap mint nap tapasztaljuk! Ez is mutatja, hogy egy más anyanyelvű is meg tudja építeni! Egy nyers fordítás: Ez az én Lcm3-am. Nagyon jó a DIY munkámhoz, egy nagyon jó eszköz. Köszönöm és igyunk p_istvánra!! Tehát köszönjük István és Dani és igyunk rájuk! Leiszt Jani |
Bejelentkezés
Hirdetés |