Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   103 / 282
(#) mefi01 válasza lsilent hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Azthiszem a 3V ot zárhattam össze a Gnd-vel.. :/
Biztosítékot merre keressem? Laptop javításban nem vagyok jártas..
(#) lsilent válasza mefi01 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Ne is keresd fölösleges. Próbálj mérni áramfelvételt a dc csatinál. Csak bedugásra. Ha jól sejtem most nem csinál semmit, no életjel.
(#) mefi01 válasza lsilent hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Kicsit méregttem még és rájöttem, ha bedugom a tápot akkor egy ISL6255HAZ "nevű" IC elkezd forrósodni.. Találtam mellette egy rövidzáras kondit is, csak nem tudom mekkora értékű lehet.
Csak később tudom majd kicserélni az alkatrészt és akkor írok, hogy mi van.

Az lehet, hogy emiatt nem kapcsol be?

Köszi mindent!
(#) zoltan0801 válasza mefi01 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Helo!
Ez az IC felel az akku töltéséért, és ez az IC választja ki, hogy az adapterről, vagy az akkumulátorról működjön a laptop. Ha szerencséd van, akkor nem ment tönkre, és a kondi csere megoldás lehet a problémára.
(#) FIGIRI hozzászólása Okt 21, 2012 /

Szép estét!
Van egy Benq Joybook A52E tipusu laptop nálam, a mi a következő hibaüzenettel indul :

ERROR
Resource Conflict - PCI Network Controller on Motherboard
Bus: 08, Device: 08, Function : 00

valamint

ERROR
Resource Conflict - PCI on Motherboard
Bus: 08, Device: 0A, Function:00

F1-et, ha megnyomom, ezeken ugye tullép, de se merevlemezről, se dvd-meghajtóról nem bootol.
A bios-ban azt sem látom hogy egyáltalán mekkora lemez van benne. Előre is köszönöm a segitséget.
János
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
(#) zoltan0801 válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Hello!
A második problémát, már más fórumokon is olvastam, bár eddig csak Acer laptop-nál láttam felmerülni, és azt írták, hogy a wireless kártyát kiszedték, és megoldódott a probléma. Esetleg nem lett mostanában cserélve benne RAM, vagy egyéb alkatrész?
(#) FIGIRI válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Üdv! A gazdija elmondása alapján volt "javitva" , azután üzemelt elég jól, de később folyamatosan kezdett romlani, mig a fentebb leirt üzenet(ek) meg nem jelentek. Külön-különműködnek a dolgok, csak egyben nem, igy magyarázta. Állitólag beburitotta az előző gazdi teával.
Én csak szivességből mézem meg neki , nem vagyok szervizes (sajnos).
Köszönöm a választ !
(#) zoltan0801 válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Nagyon felkeltette az érdeklődésem ez a kérdés, és utánaolvastam pár helyen. Elég sok helyen olvastam, hogy kezdésnek, alapállapotba állítják a BIOS-t, majd miután (valakinek csak folyamatos külső hűtés segítségével), valahogy sikerült be Boot-olni a Windows-nak, a device manager segítségével sikerült kideríteni, hogy hol a probléma, de mindenki a wireless-re panaszkodott. A megoldást a kártya cseréje, esetleg letiltása, esetleg eltávolítása jelentette. Én sem vagyok szervizes, de én ezzel próbálnám meg kezdeni a szerelést. Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
(#) lsilent válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Az ic nem úszta meg az tuti. A kondi nem zárlatos. Ha leveszed az ic-t valószínűleg a zárlat is megszűnik. De fölöttébb gyanús, hogy nem fogod ezzel megúszni. Az inverter kábelről mint korábban irtam, valszeg 3 voltra akasztottad a tápot. Ez sok jót nem jelent. Mivel az icnek másként nem lett volna szabad meghalni. Viszont ülnek még azon a vonalon gazdagon, mások is.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
(#) lsilent válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Ez hardver ütközés, nem túl gyakori hiba de előfordul. A wlan kivétele lehet megoldás, de a csere nem, valszeg ha kerül bele egy másik, újra előjön. Ha régebbi a vas és van rajta a lan-on kivűl pl firewire, akkor felejtős a dolog. Déli híd csere.
(#) omika36 hozzászólása Okt 23, 2012 /

Volna egy olyan problémám hogy ha videót nézek a laptopomon akkor a merevlemez állandóan lefagy.Ezt a hibát eltekintve tökéletesen mükszik.Ha valaki tudja hogy mi lehet a baja akkor kérem az segítsen.Elörre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza omika36 hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Kisse laikus megfogalmazasa a hibanak.
PONTOSAN mi tortenik, mi az, ami utana nem mukodik, azonnal jelentkezik-e a hiba, vagy ideo kozben, vegen, esetleg random modon, mit latsz a kepernyon, ki tudsz-e lepni, utana mas program, oprendszer mukodik-e, masik videolejatszoval megy-e, hang kulon csinalja-e, stb, stb.
Egyebkent nekem innen tavolrol inkabb szoftverhibanak tunik.
(#) FIGIRI válasza lsilent hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Üdvözletem! Itt van előttem az alaplap, de nem tudom behatárolni a Wlan részt. Meglehetősen rá van integrálva. A bios-ban sem találkoztam erre irányuló opcióval, csak a hang csatlakozónál egy kapcsolóval. Azt próbáltam mindkét állásában, a hibaüzenetek nem változnak semmit
Köszönöm, hogy segitetek, minden esetre.
(#) FIGIRI válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Nos, meglett a Wifi-kártya, ha jól sejtem (a memória foglalata mellett). Kivettem, a modem-kártyával együtt. A helyzet nem változott semmit. Mára elég ebből a jószágból, már folyik a szemem kifele...
(#) marthfew hozzászólása Okt 24, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy ha egy laptop adapterének a helyére raknék egy szünetmentesből való 12v 7Ah-s akksit működne-e vele? esetleg valami egyszerű elektronikával meg lehetne oldani?
(#) zolika60 válasza marthfew hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Egy autós adapterrel igen. A legtöbb lapos nem megy 12Vról.
(#) marthfew válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Néztem töltőt. Nem tudom hogy lehetne-e üzemeltetni a 7Ah-s akksiról... Szerintem vagy nagyobb akksi kell, vagy ehhez az akksihoz valami kapcsolás.

Nem számít a töltőnek az aksi kapacitása. Működnie kell amíg a feszültség nem csökken a lemerült tartományba. Ha te építenél egy DC-DC konvertert az sem lenne jobb szerintem. De nézz szét itt:Bővebben: Link Hátha találsz kedvedre valót.
(#) marthfew válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Adapter Ezt néztem konkrétan csak felfigyeltem arra hogy a bemenetnél irja hogy 10 Amper. Ezt furcsálltam.
(#) kelemenzsolt hozzászólása Okt 24, 2012 /

Sziasztok. Van egy Toshiba P300-1E9-es notebookom, és az a gondom, h nem tudom feltenni rá a OS-t. Előjön az alap toshibás logo, és megnyomom az F2-t, hogy belemenjek a BIOSba, de csak egy fekete képernyő jön elő. HDD-t se bootolja, de tudom, h az jó, mert beleraktam egy másikba, és ott gond nélkül ment. Ötletek?
ja, és a wifit is kiszedtem, mert olvastam, h azokkal is lehet probléma... köszi
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012

Ezen ne aggódj. ez csak maximális áramfelvételt jelent. Ha van is ilyen csak kis időkre. Azt az akku elviseli. A te szempontodból a gép átlagos áramfelvétele számít. Mérd meg mennyit vesz fel a hálózati tápról, abból vissza tudod számolni a 12V-ra eső áramot. Most nézem ez a maximális folyamatos teljesítményén úgy 6,5A körül ehet.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
(#) tacsy69 hozzászólása Okt 25, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni egy 2010-es macbook white unibody alaplapjának javításában.
A hibajelenség az, hogy a gép nem hajlandó bekapcsolni, a rádugott táp pedig halványan villog. (több táppal is próbáltam minddel ugyanaz)
Az alaplapon elkezdtem kimérni a tápfeszültségeket és a 12,6V-os táprész folyamatosan változtatja a feszültségét, nem stabil, ami azt jelenti, hogy felmegy 0-ról 12,6-ra, aztán le 0-ra és így tovább...
A stabil feszültségről a rajzon látható U7000-es IC gondoskodik néhány FET, kondi és tekercs segítségével. A probléma ott van, hogy a Q7085-ös FET már rossz vezérlőjelet kap a gatejére, itt 6V-nak kéne lennie stabilan, de ugrál kb 13 és 6V között. Az IC-t már lecseréltem, mivel ez vezérli közvetlenül ezt a FET-et, de nem változott semmi.
Van esetleg valakinek valami ötlete?
Rajzot mellékeltem.

Köszönöm előre is!

mac_wh1.png

(#) omika36 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Pontossan az történik hogy videó nézés vagy játék közben gondol egyet a gép és megáll.Olyan szinten hogy se az egér se a hang nem működik,ja és semelyik gomb sem csak a kikapcsoló.Netezés közben a merevlemez kijelzője villog.Amikor lefagy akkor a kijelző nem világít.Nem vagyok egy számítógép zseni,ugyhogy pontosabban nem tudom leirni.Már ujra lett telepítve,töredezetség mentesítve lett minden,de most is csinálja.
(#) bbalazs_ válasza omika36 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Nekem ez inkabb videokartya-hibanak tunik.
(#) omika36 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Köszönöm a gyors választ.Utánna nézek hogy hol és mennyiért kapok bele karit.
(#) bbalazs_ válasza omika36 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Laptopokban elegge ritka a kiveheto videokartya. Integraltak szoktak lenni inkabb.
(#) marthfew válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Köszi a gyors választ utána nézek. De viszont a szünetmentes akksijáról nem lehet majd meghajtani. Legalábbis egy próbát megér.
(#) L.Gyuri hozzászólása Okt 27, 2012 /

Sziasztok!

Asus X53SD-SX178V típusú laptophoz keresek service manualt. Aki tud küldjön már egy linket, mert én nem találok sehol egy árva pdf-et sem hozzá. Előre is köszönöm.
(#) ared2 hozzászólása Okt 29, 2012 /

Üdv!
Acer travelmate 290 bekapcsoláskor a venti felpörög utána leáll és folyamatosan sípol néztem hozzá szerviz dokut (Íme: Link ),de abban a BIOS beep kódok között nincs megszakítás nélküli sípolás.Ez most akkor mi lehet?
A választ előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza kelemenzsolt hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Ilyen esetben a HDD egy rejtett (hidden) particion van a BIOS program es beallitasok tarolasa. A hozza adott rendszerlemezzel lehet altalaban visszaallitani.
Következő: »»   103 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem