Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   342 / 1152
(#) _vl_ válasza matheattila hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Az a leírása alapján egy router.
(#) matheattila válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Nem router hanem modem! A routernek WAN (hálózat) bemenete van és hálózat kimenete, a modemnek DSL (telefon) bemenete és hálózat kimenete van. Tudom, hogy mi a modem és mi a router, csak az érdekelne, hogy a modemet nem lehetne-e valahogy routerként használni?
(#) _vl_ válasza matheattila hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Maradjunk annyiban, hogy alapvetően nem attól lesz router vagy modem valami, hogy milyen csatlakozók vannak rajta.
A készülék egy router. Attól eltekintve, hogy a WAN bemenetre csak DSL internetkapcsolatot tudsz kötni, tökéletesen úgy működik, mintha egy routert és egy DSL NT-t (modem a Te szóhasználatoddal) egy dobozba raktál volna.

Tehát az eredeti kérdésedre az a válasz, hogy igen, tudod routerként használni, ha DSL szolgáltatód van.
(#) Mályi László válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Van a szövegbe bios reset, A vacak 87 hozzászólásba. Nálam azt jelenti nincs már nincs bios bár a régi gépek ezt ki is írták, Szerinted?
(#) lac08 válasza matheattila hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

valójávban - a leírás alapján - az bizony egy router.
Lehet, hogy valamikor modemnek vetted, de az bizony egybe van építve a routerrel.

Nálam is egy dobozban van a kettő, valami kínai cuccos. És teszi mind a két dolgát ...
(#) belfi2 válasza matheattila hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Szia!

Tulajdonképp mindenkinek igaza van.bár attól függ mire használod.Véleményem szerint viszont modem/router/ Wifi trio.Azért modem mert csak router funkciója nincs.Tehát ahhoz hogy működtesd először modulátor-demodulátor üzemben kell hogy működjön.Tehát modem.A ruoter funkció másodlagos,de attól még az,csak a WAN port a készüléken belül van bekötve.Mindez azzal párosul hogy csak DSL hálózaton lehet használni.Amennyiben neked DSL a hálózatod és az ANNEX szabvány is megfelel akkor azon kívül hogy biztosítja a számítógép és a hálózat közötti kommunikációt képes azt megosztani is.
(#) matheattila válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Értem, az a gond, hogy ahol szerettem volna használni ott nem DSL hálózatról jön az internet, hanem csak rendes ethernet hálózatról és azt szerettem volna megosztani wifi-n, hogy ne kelljen a hálózat kábeleket huzigálni ugyanis többen használtuk volna, de ezek szerint nem lehet módosítani rajta semmit, így hát egy router után kell nézzek.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Szép estét!
(#) Hury válasza matheattila hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Üdv! Mindegy, hogy ki minek nevezi, a gyártó egyszerűen csak gateway-nek.. Routerként is üzemel - nem kell újat venned.

Milyen felépítésű az az általad rendesnek nevezett ethernet hálózat?
(#) matheattila válasza Hury hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Hát, a falban van egy hálózat csatlakozó és abból lehet továbbítani az internetet hálózat kábellel (az egyetem bentlakásáról lenne szó), viszont a modemnek/routernek csak egy DSL bemenete van + a 4 hálózat kimenete és a wifi, így a hálózat kábelt (ami a falból jön) nem tudom csatlakoztatni hozzá. Az lett volna akkor a kérdésem, hogy nem lehet valamelyik kimenetet bemenetként használni? (Vagy ha szétszedném akkor nem lehetne belülről valamit kivezetni és arra csatlakoztatni?
(#) Hury válasza matheattila hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Egy kollégiumban nem szoktak annak örülni, ha valaki tovább osztja a netet...
Talán DHCP műkődik, azt LAN-WLAN bridge üzemmódban meg lehetne osztani a készülékkel. Inkább kérj a helyi rendszergazdától elsősorban engedélyt, és egy kis segítséget.
(#) matheattila válasza Hury hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Rendben, valahogy majd megoldom. Csak azért szerettem volna tovább osztani, hogy ne kelljen a sok kábelt huzigálni, mert wifi-n egyszerübb.
Köszönöm a tanácsokat.
(#) shoginc hozzászólása Okt 24, 2012 /

Üdv mindenkinek, szeretném ha valaki hozzáértő személy megmondaná, hogy ez az am2-es processzor megmenthető-e, elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy a 2 hiányzó és sok hajlott lábon kívül látható-e a felületén mondjuk égésnyom stb.. És ha még menthető, akkor hol találok olyan személyt aki meg tudja oldani ezt?
(#) hoffmann attila12 válasza shoginc hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Szia!
Szerintem menthetetlen ez a processzor,túl sok a hiba.
(#) shoginc válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

hiba csak a lábakkal van, a többit csak le kell takarítani... Egyébként először én is megijedtem, hogy karcolt, de aztán kiderült, hogy csak tele van ilyen anyagszálakkal...
(#) hoffmann attila12 válasza shoginc hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Hát nem tudom,személy szerint nem tesztelgetném a számitógépbe,nem éri meg ha a processzor rossz.
(#) lac08 válasza shoginc hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Már ha csak egy lába (ami esetleg tényleg fontos a működéshez) is hiányzik egy procinak, nem igazán hihető, hogy még életképes ... itt meg legalább 4-5 darab hiányzik, és nem beszélve hozzá az elgörbültekről, amelyeknél mi tudja, nem szakadt-e meg belül a házon?

Inkább kukázd le!
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Szia!

Ha jól megnézed csak két láb hiányzik.Nagyítva szépen kivehető hogy hol koszos és hol van forrpont.Ha tudatában van az esetleges kudarcnak és van hozzá technikája miért ne csinálhatná?Én több procit is sikeresen rehabilitáltam már így.
Kell hozzá egy ESD terület, jó minőségű forrasztó állomás(METCAL,Weller stb), mikroszkóp vagy nagyító, biztos kéz és sok türelem.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2012
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Ha pedig szerencséje van, és csak táp van rajta, akkor még forrasztani se kell.
A processzor adatlapján ott van a lábkiosztás, vissza kell keresni.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Idézet:
„Ha tudatában van az esetleges kudarcnak”

Innen valójában egy másik oldalon kérdező, hasonló problémájára lett válasz adva de a lényegen nem változtat.
(#) stevenvarga hozzászólása Okt 27, 2012 /

Saját készítésű honlapot töltöttem fel a szolgáltatónál. A honlap ragyogóan működik ha nem a saját gépemen nyitom meg. Ha saját gépen nyitom akkor nem a startlap nyílik hanem az ötödik oldal de egyébként az oldalak közötti navigáció kifogástalan.
Kérem a segítségeteket, hogy a saját PC-en hogyan tudom javítani a hibát.
(#) Hury válasza stevenvarga hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Helló! Ez nem műszaki probléma, inkább webprogramozás. Egy részletesebb problémaleírással keress fel valami programozó-fórumot, pl. weblabor.hu
prog.hu

Ha ezen a fórumon is megfér a problémád, akkor írd meg az oldal elérhetőségét, van-e dinamikus része és milyen nyelven, van-e adatbázis-kapcsolat, milyen webszervert használsz a saját gépeden, stb...
(#) Hx-2 válasza stevenvarga hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Torold ki az elozmenyeket a bongeszodbol.
(#) Honda130 hozzászólása Okt 27, 2012 /

Sziasztok!
Sógornőm számítógépe fél év tán megint elkezdett magától bekapcsolgatni. Szemmel láthatóan szinte megőrül tőle. Jelenség a következő: Ha éjjel alszik, akkor fogja magát a gép és bekapcsol, de még a bios sem áll fel, már le is kapcsolódik. Általában ilyenkor több alkalommal is megismétli ezt a dolgot. Van hogy fél percenként csinálja, van hogy ritkábban. Egyszerűen, nem tudom mi lehet vele. Ha elmegy otthonról, akkor kikapcsolja a szünetmentest és így áramtalanítja a gépet. Ha hazaér, a szünetmentes bekapcsolásakor azonnal elindul, de csak pár másodpercre. Szerintem nem a bios van rosszul beállítva, mert ugyan van olyan funkció, hogy kapcsoljon be a villany megérkezésekor, de az nem csak 3 mp-re szól, hanem beindul rendesen a gép. Próbáltam a szünetmentes tápot kiiktatni, hogy egy hibát kizárhassunk, de úgy is csinálja. Bár hozzáteszem, nem látszik hogy rossz lenne a szünetmentes, mert minden szépen működik rajta.
Van valakinek valami jó ötlete erre a problémára? Nagyon jól jönne, mert eléggé meg van lőve gép nélkül a csajszi.
Köszönöm!
(#) KTobi válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Vagy nagyon instabil táp, készenléti 5Vos kört szintén megnézni, de mindenek előtt cserélj bekapcsológombot. Nem véletlenül ATs házba lett ATXes táp rakva? Van hozzá szerencsém, a nagy kapcsolóra felkészített nyomógombot nem tudja mindig visszalökni a kis mikrokapcsoló, nagyon figyelmesen kell kezelni.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) Honda130 válasza KTobi hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Hát én is ilyenekre gondoltam, de a kapcsoló szépen kattog, és mozog is a gombja szépen. Kipróbáltuk úgy is hogy lehúztuk az alaplapról a vezetékét. Akkor is csinálja. Elég márkás 450 Wattos Godegen P4-es tápról van szó. Nem tudod véletlenül, hogy melyik az a készenléti 5 Voltos szál? Csak egy ilyen van?
Köszönöm!
(#) eSDi válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Üdv!

Idézet:
„Elég márkás 450 Wattos Godegen P4-es tápról van szó.”

Pont ez az! A Codegen (Godegen olyan nincs...) nem mondható nagyon márkásnak. Jónak jó, de figyelni kell rá. Próbáld ki egy másik táppal, ha akkor is csinálja, akkor alaplap hiba. Ha megszűnik, akkor valószínűleg kondicserére szorul a jelenlegi táp.
(#) belfi2 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia!

Először is a Codegen nem márka az "csak" egy táp.Sok gép csinál öntesztet ha a hálózat kimarad majd újra visszaáll.(A ventik felpörögnek majd leállnak).A BIOS bizony csinálhat ilyen gubancot, Pl ha az elem le van merülve vagy nem érintkezik rendesen.Ha az alaplap alapbeállításai olyanok hogy a Wake on ...... funkciók engedélyezve vannak akkor bármi felébresztheti a gépet.Szerintem nézd át a tápot és a BIOS beállításait.És még valami.Kizárólag éjjel csinálja a gép vagy nap közben is? Ezt jó lenne kideríteni,mert lehet hogy valamilyen hálózaton küldött rádiófrekis bekapcsoló jel meghülyíti a rendszert.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
(#) Honda130 válasza eSDi hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Köszönöm!
Találtam a süllyesztőben egy másik tápot. Ez ugyan csak 400 Wattos, de talán megváltozik valami. Tervezem, hogy megmérem a ház energia ellátását, hogy ott van-e rendesen a 230Volt. Legalábbis abban a konnektorban megtekintem, mert egy öreg házban van ez a probléma. Sajnos hazahozva Szombathelyre a gépet, már nem csinálja a marhaságait. Lehet hogy ezen a szálon is érdemes lenne elindulni.
(#) Honda130 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Éjjel is és nappal is képes csinálni, ha rájön a hoppáré. Nekem késő délután mutatta meg a sógornőm. De akkor már be sem indult később, hiába nyomkodtuk a power gombot. A rádiófrekis dologra én is gondoltam, de ha van is ilyen zavar,mit tudok kezdeni vele?
Az elemre holnaprámérek és beszerzek egy új elemet. Ezen nem fogok variálni.
Köszönöm!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok, win 7-ben le lehet tiltani valahogy azt, hogy amikor egy exe kit. fájlt megnyitok ne kérdezzen rá hogy biztos vagyok-e benne? Mert elég idegesítő számomra.

Üdv.: Miki
Következő: »»   342 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem