Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ott valami más gond lehet. Én pont a jó minőség miatt szoktam venni lakkos nyákot. Egy 9W-os csővel 9...12 perc kell neki és mindig ugyanolyan jó a minőség. Én szemre verek be hideg zsíroldó+víz lötyit az előhíváshoz.
Ez azért nem teljesen fedi a valóságot! Én cree leddel - szuperflux leddel -1-3-4-6 fénycsővel is világítottam gyári lakkos panelt ,és az éppen aktuális levilágítóhoz belőtt időt soha nem változtattam . Nálam a gyári lakkos panel 8 perc volt ,és mindig jó volt a levilágítás
Ha más nem tapasztalt ilyet akkor a levilágításnál történhet valami nagy hiba. Mindíg ugyan akkora távolság, fólia dupla sorosan, nyáklap leszorítva, környező fény csekély... Lehetséges, hogy a kompakt fénycsőből bontott elektronika tréfál meg.
Ma megint próbálgattam a labeloff -ot : ha hagytam elpárologni nem sok javulást hozott ,de! ha hőlégfúvóval szárítottam tényleg sokkal sötétebb és átlátszatlanabb lett a toner !
Csak jó ez a cucc !
Én inkább az előhívóra gyanakszom , én tn 140? előhívót használtam 6-1 arányban és mindig frisset kevertem 40 c' ra melegítettem .
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Nem tudom a SENO-4007 mennyi ideig életképes.
Legutóbb úgy jártam, hogy annyira hideg volt az előhívó, hogy meg sem akart moccanni... Ki kellett hoznom a tálkát és egy kis meleg vizes fürdőbe állítani. Rögtön elindult és 1 percen belül jó is lett.
Először TN140-et használtam. Amikor elfogyott akkor vettem SENO-t. Már nem tudom pontosan hogy kavartam be. Azt hiszem 0.7L meleg vízbe.
Nem hiszem hogy a hőmérséklettel volt gond. Eddíg a műhelyben volt most meg a jóval melegebb fürdőszobában. A levilágítással lesz valami gond, mert van amikor a világított részen apró pöttyökben vagy nagyobb foltokban ottmarad a lakk, máskor meg az eltakart részeken is olyan mint a szita.
A szert 0.3l kb. 50°C-os vízben kell feloldani és maximum 3 hónapig lehet használni ha légmentesen van lezárva.
Próbáld meg 1 paus-sal levilágítani , de előtte tedd a paust egy befőttes üvegbe aminek az aljára nitrohígítóba mártott papírzsepit teszel . A nitró gőze megdolgozza a tonert és teljesen fekete -átlátszatlan lesz . Így "tökéletes" filmet csinálhatsz és növelheted a levilágítási időt.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Azt írják hogy úgy nagyon tömény. Eddíg működött, 2-3 perc volt az előhívás. Most meg semmi. Szerintem már vagy fél éve megvan. Ez lehet a baj.
Azért használok két fóliát, mert apró csíkok vannak rajta. Így jobban fed. Ezzel a módszerrel eltűnnek?
Próbáld ki , eredeti tonerrel nálam nagyon jó volt az eredmény.
Köszönöm a tippet! Szerzek előhívót és kipróbálom.
Igen, a kémiai szerintem is necces.... atomi réteget képez.
A galván ónost nem teljesen értem, mivel a gyári PCB-ket is úgy csinálják és tartják 6-8-10 mil szélességeket. Bár volt olyan rendelésem, amin 4 rétegű nyákon 8 miles vezeték szépen nézett ki, de amikor forrasztottam százlábut, az ón összeszaladt még a forrasztásgátló lakk alatt is (alámaródott) és a 8 milből lett vagy 3 mil. De szerencsére átlagosan 30-ból 2 necces csak.
Akkor azt mondod mégis van rá esély , hogy sikerüljön ?
Vasalást próbáltam, csúfos kudarcba fulladt több próbálkozás is (több nyomtatót is próbáltam).
Igen, kiszámoltam. Viszont, azt is számold bele, hogy átlagban minden második lakkozásom sikerült. Mindent a nagykönyv szerint csináltam, egyszer sikerült, másszor pedig olyan foltos volt, mintha a fújás után jól megsóztam volna...
Ettől azért jóval egyszerűbb az előrelakkozott panel. Maradjunk annyiban, hogy a témát nem felejtem el, kipróbálok még egy-két dolgot, hogy a tinta ne ragadjon a lakkhoz. Az eredménnyel majd jelentkezem... A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Idézet: „Vasalást próbáltam, csúfos kudarcba fulladt több próbálkozás is” Meglepődve olvasom ezt , és ne tudom mi lehet a baj , hisz sok mindenkinek szokott sikerülni , és gondolom nem mindenkinek egyforma a nyomtatója .Vannak leírsok + videók is segítségnek ezek után se sikerült?Kíváncsi lennék a miértre.
Mekkora nyomóerő kell a nyáknak?
HP nyomtatóval nyomtatok nyomdai műnyomópapírra. Azt egy nevezzük rezsónak, amire teszem, Beállítható hőfoka van, 185fokra szoktam állítani. És így rendezem el: rezsó, sima A4, rá a nyomtatott rajzos papír, nyák, sima A4, és lesúlyozom. Legutóbb 15 és 20 kilóval próbálkoztam. De valamelyik fele mindig lejött a nyákról. Igaz ki lehetett javítani filccel, de nem túl jó megoldás.
Nem kell agyon nyomni , ha jó tiszta a nyák akkor szépen meg kell rajta maradni mindenhol.Ha nem így van , akkor vagy a nyák még zsíros koszos még ha nincs is látszatja , vagy a papírról megy át a zsíros felület a rajzzal együtt , és azért nem tud megtapadni.
Igaz hogy Gulasoftnak szántam ezt , de egy nagyon más típusú dolog , ha meglátja ő biztos fogja tudni.
Kezdetii szakaszok az elején vagyok még , mert ez a fajta színes technika teljesen más beállításokat igényelnek .A folyamat ismét ugyanaz mint a többinél , ja vasalás , vagy laminálás szükséges hozzá.És ez is sima papírral lett csinálva.De a szín , és a gép beállítások még korántsem tökéletesek ami sajnos még meglátszik , de igyekszem .Bár én nyákra próbáltam ki , de máshoz kellesz majd.Teszek fel egy képet.
Sziasztok
Szükségem lenne * * Törölve! Van szabályzatunk és van ingyen apróhirdetési felületünk, ez itt a fórum felülete. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki * * Törölve! Van szabályzatunk és van ingyen apróhirdetési felületünk, ez itt a fórum felülete. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Sziasztok!
Mit ajánlotok, melyiket érdemesebb megcsinálni? Nekifogtam egy fénymásoló hengerének az átalakításához, de a motort nehéz volt hozzá illesztenem, viszont golyóscsapágyas a fűtött henger és 700W-os fűtőszál van benne. A másik lehetőség egy gyári laminátor volna, ITT még van 24db 2000-ért, hasonló mint Attiláé, két keményebb henger van benne és a fűtés alul és felül van a hengereket borító alumínium ház oldalában csillámban, ha tudok teszek fel majd képeket a belsejéről. Ennek a fajtának a hengerei mennyire bírják a hőt? Nekem szimpatikusabb volna a fénymásolós megoldás, de kétoldalas nyákból is lehet jót csinálni vele? A rugalmatlan fém henger miatt mennyire nyomódik egyenletesen a rajzolat át a papírról?
Milyen színű a henger? Ha tégla-naracs, szilikon tapintású akkor az jó, HP nyomtatóval azonnal használható, esetleg kis hekkelés kell a hőfokszabályzóban. Ha fekete, akkor nem igazán jó, mert felrobban, ha nagyobb hőt kap.
A fénymásoló nagyon melós dolog, de ha két fűtött hengere van és sikerül megoldani a hajtását, jobb választás még a szilikonos hengeresnél is. Ha csak egyoldalon melegít, akkor nem lehet vele kétoldalasat laminálni, legalább is nem valószínű, hogy egymás fölé ragadnak a forrszemek a kétszeri megmunkálás miatt. Sajnos a papír a melegedéskor deformálódik, jobb ha egyszerre éri a hő a két oldalt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |