Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   82 / 360
(#) Kovabe válasza watt hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Köszönöm a kimeritő válaszodat. Gagyicom programját szerinted fel tudnám használni? Mási de nem ide tartozo kérdés a 12F629-nek melyik a PMM lábja mert nem találtam a leirásban.
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Kéne csinálni egy impulzusadót is! Mondjuk a CCP2-vel PWM módban...
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Nem ismerem azt a programot.
A 12F629-ben nincs CCP modul ezért nincs PWM kimenete.
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Amit küldtél, nem ilyen elven működik(bár bevallom még nem néztem meg, de 0,5usec miatt egyértelmű). Írtam milyen megoldások vannak, az biztosan számlálós. Azzal viszont nem lehet periódusidőt mérni ilyen felbontással. A két feladat kétféle megoldást kíván.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Megnéztem, számlálós. A Timer1 külső órajel bementére van vezetve a jel és adott időközönként megnézi a program, hogy meddig számlált el a számláló. Ez arányos jelet ad a frekire.
(#) Gagyicom hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok!
Az enyémben benne van a pwm mert annak ismert a frekvenciája. Csak azért, hogy le tudjam tesztelni a működését. Igaz, hogy ez frekvenciát mér, de szerintem a periódus idő így már könnyen meghatározható
(#) tsava hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok!
Nemrég kezdtem foglalkozni a Flowcode-dal.Egy régebbi hozzá szólásban esett szó ADC átlagolásáról(1288594) Én a 4.3.7.63 használom de ilyet nem találok.Lehet hogy ez csak az újabb verziókban van benne?
(#) silent15 hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok, ma nekiültem és sikerült PWM-et előcsalni és egy LED-en "megjeleníteni", és ezt továbbfejlesztve csináltam egy LED 'flashert' ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített
Remélem a shiftregisztert is sikerül majd megfejtenem.
(#) Georgee hozzászólása Nov 8, 2012 /

Üdv Mindenkinek! Elakadtam a programozásban, az LCD rész az hogy működik? Mert a szimulációba kiírja amit megadtam, de a próba panelomon már nem történik semmi. Esetleg Valaki tudna segíteni mi lehet a gond?
(#) kokozo válasza Georgee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Szia! Az lcd modult hogy kötötted be? melyik lábra milyen jelet adtál? Kontraszt állító poti állításakor mi történik?
(#) kaqkk válasza Georgee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Így nem tudunk segíteni : tedd fel a programot lássuk mit csináltál . Hogy hol a hiba csak úgy tudjuk kideríteni .
(#) silent15 válasza Georgee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Szia, hogyan kötötted be? A LCD-nél megadtad melyik kimeneteket használtad? Ha 4 bites mód, akkor a D4 D5 D6 és D7 csatikra kell bekötni.
(#) Georgee válasza silent15 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

az LCD jól van bekötve, jópárszor átnéztem de nem találtam a hibát, igen a beállítások is jók. PIC 16f874-es IC-t használok, a progi a másik PCn van de igyekszem feltölteni. Köszönöm a gyors reakciókat!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Lehet változtatni, írtam is hogyan. Ha nem találod jelezd, addig nem írom le mégegyszer!
(#) watt hozzászólása Nov 8, 2012 / 1

Sziasztok!
Tovább játszottam és kész van a frekimérő. Ezred Hz felbontású, 1..10000Hz-ig próbáltam ki, nagyon pontos lett(persze a kristály határozza meg azon felül, hogy a program jól működik).
Nagyon figyelni kell a típuskonverziókra a szorzásoknál, mert semmi támpontot nem ad a program, bár lehet, hogy csak nem találtam a helpben. Egyébként a C18 is tud érdekes dolgokat csinálni ilyen téren, de ott legalább lehet szimulálni.
Csatoltam a forrást, jó játékot!

Jaa! Abban nem nagyon lehet módosítani, hacsak nem a 2 hatványaira kijövő kristállyal.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

No róla lenne szó. A hardweren az LCD D4-D7 lábai a PIC D4-D7 kimenetére van kötve RS az D0 Enable pedig a D1 lábon van. De valamiért nem az igazi, csak a kockákat jelzi, a kontraszton állítottam, de semmi reakció.

Talán így próbáld meg

Igen RW a testen van, próbáltam a gyári hello world-ös programmal is átállítottam a PIC-re illetve mindent amit kell átállítottam, de semmi se történik.
(#) Georgee válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Nem tölti be régebbi verziót használok.

A kijelző törlést vedd ki a programból .
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Végig gondoltad mit is csinál ez a program? Iszonyat gyorsan ír és töröl. Mit vársz mi fog megjelenni? Vedd ki a ciklusból az egészet és jó lesz. Valamint kell egy cursor beállítás is a pl. 0,0 pozícióba!
(#) Georgee válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Utólag került bele a törlés, gondoltam hátha segít, de így se történt semmi. Eredetileg egy LCD start volt illetve a STRING "Hello World" felirattal és ennyi.

Én is így tudtam. Volt egy PIC csere is de ugyan az a helyzet.
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Milyen ellenállásokkal van beállítva a kontraszt? Egy rajzot feltehetnél!

Köszönöm!
Impulzusmérő verzió érdekel? Ahol a CCP1 megszakítási élét módosítod, hogy ne periódusidőt mérjen? Lehet holnap azt is megcsinálom, az egyzserűbb, mint a frekimérő.
Azt kipróbálnád, hogy milyen magas frekiig működik? Nekem most nincs kéznél 10KHz-nél többet tudó külső forrás(belsővel csalás lenne a pontosság...)

4x-es PLL van a PIC-ben?

És azzal nem megy? Mit csinál?

Azért tettél rá egy CCP1 modult? Azzal keresztbe dolgozik a CCP1 PWM a CCP1 Capture módjával. Én egyéni CCP1 beállítást használtam.
(#) pjg válasza watt hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szeretném megkérdezni, hogy mi szerepe van a kapcsolónak és a LED-nek?
Következő: »»   82 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem