Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   105 / 198
(#) csab2esz válasza szamóca hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Itt a kép róla.2db Mac Absolute 304 nyomó van rákötve,mind a 2 4Ohmos.Autóhifi studio kötötte.A kábelek végei cinelve vannak.semmiféle saru nincs rajtuk.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) csab2esz hozzászólása Okt 27, 2012 /

Amúgy így néz ki komplett.A plexi megvilágítása topicban írtam hogyan lenne érdemes megoldani hogy szépen világítson a Mac Audio szöveg,persze a plexit a jobb oldali panelbe építeném.Úgy gondoltam hogy a hosszabbik oldalakon 3-3db led,rövidebbeken 2-2db.Ennyi ledhez milyen ellenállásokat ajánlanátok hogy szép erősen világítson,és milyen ledeket?Sorosan vagy párhuzamosan kössem?Szivargyújtó 12V-jához kötve.

zene.jpg

(#) bakmor válasza elek tron hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Az biztos hogy nem tud 1600 wattot,de Tip35c
Tip36c
végtranyók vannak benne 4 pár.
ilyenek vannak a végfokomban 2*250 wattos
(Sound JS 2250) elég jól szól ha ez az autós cucc is ilyen lessz bőven elég autóba.
(#) bakmor válasza GyurikaBx hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Kösz a segítséget holnap néznézegetem őket.
Ha valami nem tiszta nekem jelentkezem.
köszi
(#) szamóca válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Ez simán kettőzött kivezetés, magyarán párhuzamba van így kötve. Felülről meg csavaros rögzítés van gondolom. Azért van elforrasztva a vége, mert az a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás. Az érvéghüvely, vagy a esetleg a csapos tüske a korrekt.
De ez inkább autós témába vág, nem ide.
(#) elek tron válasza bakmor hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

a végfokok lehet hogy tudnák a 200w-ot, de az a táp biztos nem tud össz 200w-nál többet. szerintem még annyit sem.
(#) Beringer 600 hozzászólása Okt 27, 2012 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretnék kérni abban,hogy van az autómba egy Pioneer mp3-as cd lejátszó.Most már nem akarok kimenni a garázsba kiszedni a típus szám miatt,de motoros előlap,3d-s kijelző,kormány vezérlés kapcsoló,szóval penge kis szerkezet,és van hozzá egy Mac-audio MX-3000-es végfok,és egy Raveland 600-as láda.Az a problémám ,hogy mikor össze kapcsolom a cd-t,és az erősítőt,és ha 50%-nál jobban fel tekerem az erősítő hangerő szabályzót,elkezd ki-be ugrálni a hangszóró,és nem tudok rájönni,mitől lehet ez.Segítségeteket előre is köszönöm. Ez kifogott rajtam,még nem találkoztam ilyen hiba jelenséggel.Üdv,Zsolt.
(#) csab2esz válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Aha,értem.Köszi szépen a választ.Akkor így jelenleg hány ohmal van terhelve az erősítőm?2x4 Ohmos nyomó.2 Ohm?
(#) szamóca válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Igen.
(#) csab2esz válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Köszönök szépen mindent.
(#) oriza hozzászólása Nov 6, 2012 /

Sziasztok!
Próbálnék életre kelteni egy Pro sal 240 W 2/1 erősítőt (belül ezt találtam: sal saf 3070). Bekapcsolás után 4 - 5 mp múlva zöldre vált a led, a jobb és bal oldal tisztán szól. Igaz, csak 100/150W-os szobai hangfalakkal tudom most óvatosan próbálni! A basszus csatorna hangereje/tónusa szabályozható, de nagyon nagyon halk. Nem látszanak égésnyomok, éppen csak langyos a nyák közepén néhány smd tranzisztor. Nincs kapcsolási rajzom.
Merre induljak, mit ellenőrizzek?
Köszönöm a tanácsokat!
(#) emmzolee válasza oriza hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Ez az erősítő a sub kimenetén nem küld ki csak 180Hz alatti hangokat. Nem szól szélessávban. Ha te sima zenét hallgattál volna rajta, akkor tűnhetett úgy, hogy halkabb (Ha éppen nem voltak olyan mélyek.

Itt egy kép a kezelőszervekről. A neten találtam. Bővebben: Link
(#) oriza válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Asztali DVD-ről ment. Az egyik oldal hangfalát használtam ekkor a teszthez. Ez a sub csatorna annyira halk, hogy a másik hangfalat - csatornát - teljesen lehalkítottam, majd le is kötöttem. Ilyenkor, ebben a "csendben" - a teljesen felcsavart hangerőnél - hallatszik, hogy egyáltalán ott van a zene csak mély tartalma. Most észlelni, hogy szabályozható a mély hangszíne. Észre vehető az ide tartozó kapcsolók váltása is.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) emmzolee válasza oriza hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Értem. Akkor kiderült, hogy az előfok jó. A végfokkal lehet valami, de nem tudom így látatlanba, hogy mi. Kezdj el méregetni hátha észre veszel valamit.
(#) Pörzsi hozzászólása Nov 10, 2012 /

Tiszteletem!

Újonc vagyok itt, de már elég régóta foglalkozom kisebb elektronikai javításokkal. Lenne egy problémám, ami nem is elektronikai, de sajna sehol nem találtam megoldást. Van egy kis Ground Zero erősítőm, aminek szétszerelésekor eltörtem a to-220 tokozású alkatrészek leszorítórugóit, hiába próbáltam óvatosan kiakasztani őket.

Ilyenekre lenne szükségem, legalább 8 db-ra: Kép1 - Kép2

Mivel újat nem látok sehol, örömmel venném, ha tudnátok segíteni!
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) zolika60 válasza Pörzsi hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szerintem fúrj a hűtőbordába menetet és csavarozd oda őket.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) Pörzsi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Nem lenne megoldhatatlan, de kapton szigetelés van alattuk, azt nem szeretném széttrancsírozni. Szeretem a gyári vagy gyárihoz nagyon hasonló kinézetet visszaállítani..

Vettem alu profilt is, hogy egyben fogatom le az összeset, a probléma csak az, hogy a táp fetek, diódák, és a végfoktranzisztorok nem egyforma magasak.

Róla lenne amúgy szó.
(#) oregtamas0202 válasza Pörzsi hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Üdv !
Maximum párba szokták leszorítani , vagy több csavart használnak ott is ahol a vastagság azonos.
Érdemes darabolni a leszorító sint.
Laprugót szinte lehetetlen beszerezni.
Rossz volt a kiszerelés technikája.
Tizen év alatt talán 1db tört el.
Ez nem jelenti azt hogy nem voltak hibásak , túl edzettek , rossz minőségűek.
Öreg Tom
(#) Pörzsi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Üdv!

Pedig úgy próbáltam kiszedni, ahogy az első hozzászólásomban a második képen mutatja. Vastagok ridegek voltak, nem vékonyak és rugalmasak.

Megpróbálok ilyet hozatni, hátha...
(#) pinyó39 válasza Pörzsi hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

A Farnell biztosan meghozza ha van az idei választékban van. Viszont a kasszakulcsot fényezheted.
(#) oregtamas0202 válasza Pörzsi hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Üdv !
A gond az , hogy igen sok méretben van :beakasztó fül és leszorító szár mérete: hossz és szélesség.
Egyszerűbb a fúrás , vigyázva a mélységre ,és önmetsző , tompa végű csavar.
Öreg Tom
(#) Pörzsi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

A végén tényleg az lesz. Kedden úgyis dolgom van a városban, autóhifis gyereknél nézek sima csavaros leszorítókat, úgyis bont rossz erősítőket. Már csak önmetsző csavart kell keresnem, van valahol pár darab...
(#) EcoPityu válasza Beringer 600 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia!
Idézet:
„ha 50%-nál jobban fel tekerem az erősítő hangerő szabályzót,elkezd ki-be ugrálni”

Ezt most hol is tekered?
Mert ha az erősítőn a kis "GAIN" trimmer csinálja, az még potméter hiba is lehet! 50% alatti állásnál, a fejegységen "kicsumázod" a hangerőt, nem csinálja?

Másik: amikor ki-be ugrál a hsz, akkor mérted az erősítő betápját? (12V) Magán a csatlakozón a BATT, és GND között?
Az RCA kábeled testszála nem szakadt?
Az erősítő RCA csatijának testje sípol (diódateszter) , a kimeneti testhez képest?
A fejegység kimeneti RCA testje sípol a házával?

Pityu
(#) EcoPityu válasza oriza hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia!
Ha jól rémlik, az a sub egy hidalt kimenet, két végfok dolgozik össze, ki kéne deríteni, hogy egyáltalán szól-e mindkettő...
A síma FRONT kimeneteknek van test kivezetése, ezek a kimeneti kapcsok azok, amelyeknél nincs BRIDGE megjelőlés, ezek diódateszterben sípolnak egymással... ( ha a két szélsőre van írva a bridge, akkor a középsők...)
Nos, a teszthangfaladat erre a közös testre, és az egyik, majd a másik sub kimeneti kapocsra kéne kösd, és megnézni, hogy mindkét végfokrész dolgozik-e egyáltalán...
Első körben talán ennyit!

Pityu
(#) lele hozzászólása Nov 12, 2012 / 1

Sziasztok. Segítséget kérek a Spectron SPA2100Z erősítő tápja nem megy. A TL494CN-es IC lábain feszültség nem mérhető, csak a 16-os lábán 3,6 V. A négy darab IRFZ46N FET-ek Source 12 V mérhető. Erősítő készítésben javításban otthon vagyok, csak ilyen autós erősítő most van a kezemben először. Segítséget előre is köszönöm.
(#) oregtamas0202 válasza lele hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Üdv Lele !
A 2100 Z-t nem találom , de emlékeim szerint azonosak.
Talán segít.
Öreg Tom
(#) lele válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Üdv Öreg Tom!
Köszönöm a rajzokat, sokat segítenek, de lehet, hogy holnap lesznek még kérdéseim.
Lele
(#) vipera1997 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Hello!Lenne nekem egy nagyon régi autós erősítőm amit nemrég kaptam a típusa:jbl coffre D85
a képek a belsejéről és a külsejéről
az lenne vele a bajom hogy nem tudom mit hova vagy hogy adjak neki
Köszönöm
(#) EcoPityu válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Találat 1
Találat 2
Google neked is a barátod!

Amúgy egy kis egyszerű IC-s cucc, egy mai autós CD-s fejegység is ugyanezt tudja, vagy még többet!

Pityu
(#) djnyary hozzászólása Nov 19, 2012 /

Üdv! Van egy Blaupunkt GTA4100 autós erősítőm. A probléma a következő: A fejegység RCA csatlakozóiról csak búg és nem szól vele a mélyláda, viszont ha telefonra kötöm rá az erősítőt úgy szól. Valami testhiba lehet az erősítőben amiért nem tetszik neki a közös test? Ha van valakinek valami ötlete az kérem szóljon! Fontos lenne! Köszi!
Következő: »»   105 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem