Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   92 / 293
(#) kérdések válasza toro hozzászólására (») Nov 7, 2012 / 1
 
Szia!ACQUAPIU ez lenne a kazán típusa.
Tegnap este feladtam,kikapcsoltam,kihúztam a konnektort is.Ma bekapcsoltam és szépen szabályozta magát.Visszavettem az előlapon a hőmérsékletet,most 60 fokos a víz.
(#) devilke válasza toro hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
aramot kap gyujt azonnal , ha az eloremeno homerseklet allito minimumon van akkor max gazon gyujt es megy leszabalyzasig 95 fok.

(#) gabika72 hozzászólása Nov 11, 2012 /
 
Sziasztok!
saunier duval f24 semia turbo készülékem van.A hibajelenség a következő:melegvízvételnél sokadik kisérletre gyújt be a kazán.Ha elindul akkor ad melegvizet de a melegviz elvételnél a kazán "lelövi" magát(hibával kikapcsol).Ugyanez igaz a fűtésnél is, ha a kívánt hőmérséklet megvan akkor a termosztát jeladása után a kazán rapszodikusan (nem minden esetben) hibával leáll.
Szerelő aki megnézte azt mondta, hogy a melegvízelzárás után a láng nem "áll" le hanem pár másodpercig tovább ég (amit nem lenne szabad neki tennie) és a kazán biztonsági rendszere lövi le a kazánt.Vezérlőpanelcserét javasolt (gázszelepet kizárta a lehetséges okok közül,ntc-ket ellenőrizte azok hibátlanok) de az meg javítással együtt több mint 50ezer forint.Édesapám elektrotechnikus aki el tudna végezni egy esetleges paneljavítást de mivel sehol nem lehet hozzáférni a panel rajzához széttárta a kezét.
Valakinek valami ötlet?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
(#) Retek76 válasza Retek76 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Szóval, nem sikerül sehogy sem megoldani ezt a panel problémát...vagyis csak sok (sokk) pénzért.
Szerintem kicserélem ezt a Termomax Inka-mat és felrakok egy Viessmann készüléket arra nem lesz panasz. Ezt meg kiárulom alkatrészenként.
Ennyit erről magyar szuper termékről. Marad a német.
(#) Caulker válasza imrea84 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Szia!
Nekem ugyan ez a problémám a kazánommal. Sajnos a szerelő nekem nem panel cserét mondott, hanem alkatrész hiányában egy új, más típusú kazánt kéne vennem, ami beszereléssel kb 170ezer Ft.
Sikerült Neked valahogy megjavítanod a készüléket? Nem tudod hol lehet hozzá alkatrészt nevezetesen vezérlőpanelt szerezni? Vagy esetleg ki tudná a panelt megjavítani?
Válaszod előre is köszönöm
(#) JZoli válasza Caulker hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Ott a válasz pár hozzászólással lejjebb! A lángérzékelő elektróda okozta a hibát! Érdemes lenne nálad is megnézni, hogy teljesen rendben van-e vele minden!
(#) toro válasza pribilaci hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
A HMV mikrókapcsolót kellene kicserélned!
(#) toro válasza kérdések hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Ok, sok sikert!
(#) toro válasza Retek76 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Azért a váltószelepre vigyázz - mert az müanyag és a vasiszap kirakódik rá!
Érdemes szűrőt a visszatérőbe beépíteni.
(#) Jani__ hozzászólása Nov 12, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem egy régi, szerintem C18-as Féghterm gázkazánom van (lásd a csatolt képeket), ami néha rosszul működik: a termosztát kapcsolná a kazánt, de annak csak a szivattyúja kapcsol be, a láng nem akar belobbanni. Ha a termosztátot letekerem, hogy az lekapcsoljon, akkor nem áll le a szivattyú (a sárga LED világít folyamatosan). Ha a vezérlőpanel (C12-40/C01) potiját (vízhőfok beállító poti) tekergetem miután már a vezérlőpanel dobozának fedelét eltávolítottam, akkor úgy tűnik, hogy megjavul. --> Összeszerelem, eltelik kb. 3 hét és ugyanaz a hiba jön... Szerintem valami repedés szerű kontakthiba lehet a NYÁK-lapon, vagy rossz a poti, vagy vezeték kontakthiba, vagy esetleg még az elkókat lehetne kicserélnem. Van ötletetek /tapasztalatok ilyen hibával kapcsolatban? Továbbá tudtok segíteni abban, hogy küldenétek nekem erről a kazánról működésleírást, kapcsolási rajzot (+ esetleg még beültetési rajzot), mert nem igazán találtam eddig semmit és gázkazánt sem javítottam még eddig. Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) bsd_szerviz válasza gabika72 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Szia!
Ez lehet azért is mert nincs benne elég víz, nem hangos a kazán?
A gázszelep szteppermotorjának nincs rossz-furcsa hangja?
A váltószeleped lezár rendesen?
Milyen hibakódot olvasott ki a szerelő?
Biztos nem a sztepper motor?

(#) gabika72 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Szia!kazán fel van töltve váltószelep is jól működik.A gyújtási kisérleteknél hangos gyomorkorgás szerű hang halható ami elég fülsértő.Hibakódot nem tudtak olvasni mert nem volt ilyen műszerük.
(#) vsztapsihapsi hozzászólása Nov 13, 2012 /
 
Üdvözletem!a problémánk a következő lenne:adott egy Saunier Duval RENOVASTAR F 24 E BT turbós kombi cirkó.következö problémával:melegvizet nem ad,váltószelepet cserélt a szakszervíz,gyertya lett cserélve,rákötve a rendszerre egy vegyestüzelésű kazán.a fűtésnél sokszor kialszik ha a gáz fűt,de ha felmelegszik a víz a rendszerben ad melegvizet a készülék 6-éve lett beüzemelve,szakszervíz tanácstalan.ötlet a problémára? vagy hasonló tapasztalata valakinek?köszönöm
(#) bsd_szerviz válasza gabika72 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Sztem Gázszelep szteppermotor, ha a többi jó!
Csak nem értem akkor miért mondták, hogy jo a gázszelep ha későn zár!?
(#) bsd_szerviz válasza vsztapsihapsi hozzászólására (») Nov 13, 2012 / 2
 
Elég nehéz 1 Bitermikus Hőcserélővel ellátott kazánban váltószelepet cserélni, de mind1!
A hiba alapján az áramlásérzékelőre tippelnék.
(#) gabika72 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Valószínűleg arra gondolnak hogy nem megy időben a vezérlés a gázszelep léptetőmotorjáig.Egyébként ezt a léptetőmotort külön is meg lehet vásárolni vagy ez a gázszelep szerves részét képezi?Azért kérdezem mert a semia gázszelep ára is 40k körül mocorog
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) bsd_szerviz válasza gabika72 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Nincs külön stepper motor csak 1ben van gázszelep. Vigasztalásképp olcsóbb mint a panel
(#) gabika72 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Na mindegy ma kiméri apa az összes kondit a vezérlőpanelen meg átnézi a forrasztásokat és ha valamelyik kiszáradt kicseréli.Aztán jöhet a gázszelep
(#) vsztapsihapsi válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Nov 14, 2012 /
 
És én mondjam meg a"SZAKSZERVÍZNEK"mi a tórót csináljon?????????
(#) JancsikaMr hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Sok okos dolgot olvasgattam, itt a témában , de sajnos az én gondomhoz közelállót nem találtam. Adva van egy Radiant RMA 24E tipusú tárolós gázkazán, de talán nem is ez a lényeg, hanem a VK4105 Honeywell gázszelep, a hozzátartozó vezérlőpanellel, ami lángmoduláció lelke.
Perszehogy nem úgy működik, ahogy kéne
Véletlenszerűen, történik ugyanis , hogy amikor használati melegvizet állít elő, előfordul hogy a tartályban levő víz még nem éri el a beállított hőmérsékletet, de az előremenő víz viszont eléri a maximálisat, a főégő kikapcsol. Ezzel még nincsen semmi baj, de ezután kis idő múlva, amikor az előremenő visszahűl és újra be akar kapcsolni , mintha a gáz nem megfelelő mennyiségben jutna el az égőig, így a sikertelen gyújtás miatt a kazán "1"-es hibával leáll. Ilyenkor vagy felébred az ember hajnalban, hogy a takarón kívül hűvösebb van a szokásosnál , vagy reggel mereven ébred!
Aztán újraindítás, és megy minden tovább!
Azaz csak majdnem: ugyanis a másik probléma amit ugyanígy a gázszelep nem megfelelő működésének tulajdonítok, hogy fűtés üzemben, többször észrevettem , hogy a lángmoduláció, nem működik korrektül. Amikor ez előremenő víz hőmérséklete eléri a beállított értéket a láng nem csökken le megfelelően, így túlfűt a beállított értéken , majd egy idő után leállítja az égőt. Később újra visszakapcsol, így ebből nem származik leállás szerencsére.
Ugyanakkor a többszöri megfigyelések alkalmával, megpróbáltam ráhatással lenni az automatizált folyamatra, mondjuk egy oldalbavágással, amikor már láttam , hogy a hőmérséklet túl van a határon.
Olyankor a láng azonnal a legkisebb magasságba szökött mintha csak valami mechanikusan akadályozná a gázszelep szabályos működését.
Mindezek után az lenne az én kérdésem a hozzá és a hozzá nemértőkhöz, hogy talákoztak-e már valaha, valami a gázcsőből vagy a gázból jövő szennyeződéstől nem megfelelően működő gázszeleppel. Szétszerelehető-e annyira, ez a szelep hogy hozzáférjünk a mozgó alkatrészeihez, vagy gondolhatunk-e ebben az esetben a hozzátartozó vezérlőpanel hibájára is akár?
Röviden ennyi, ami ugyan rövidre nem, de igencsak hosszúra sikerült, amiért mindenki szíves elnézését kérem !
Akár hosszadalmas válaszra is vevő vagyok...Köszi!
J.

(#) toro válasza JancsikaMr hozzászólására (») Nov 15, 2012 / 1
 
A tárolós kazánok így működnek: HMV igény van, égő begyújt s probálk maximális teljesítményen minél előbb melegvizet készíteni.
Ha a felső hőmérséklet értéke közelíti a beállítottat, vissza veszi a gázszeleppel a terhelést.
Az oldalba vágással javított kazán valószínűleg kontakt hibás!
Gázszelepet nem szedünk szét és nem javítunk!
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
(#) Jani__ válasza gabika72 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /
 
Ez jó gondolat, nagyon sok problémát okoznak az elkók, én legszívesebben száműzném az elkókat, ha másképp is lehetne nagy kapacitást elérni. A forrasztások is nagyon trükkösek, ezzel kapcsolatban én azt, javaslom, hogy akkor isforraszátok át az összes forrasztást , ha szemmel nem is látszik rajta repedés, egyszer egy áramkörömben hibát kerestem, kb két hétig szivatott (szakdoga miatt sürgös volt) már mindent ellenőriztem, amikor végül úgy döntöttem, hogy minden forasztási pontot jól átmelegítek és átforrasztok még egyszer. A hiba oka az volt, hogy egy kinézetre tökéletesnek tűnőforrasztás mégsem volt jó, amikor azt is átforrasztottam eltűnt a hiba...
(#) vsztapsihapsi válasza Jani__ hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Lehet,hogy nálunk is ilyen hiba fordul elő?????????Saunier Duval RENOVASTAR F 24 E BT turbós kombicirkó vezérlőpaneljét a szakszervizes HAJSZÁRÍTÓVAL!!!!!!!!!! felmelegítette és adta a meleg vizet.de fűtés közben kialszik,és begyújt ameddig fel nem melegszik az egész.szakszervíz panelcserét állapított meg.........
(#) JancsikaMr válasza toro hozzászólására (») Nov 16, 2012 / 2
 
Minden rendben is van működéssel , addig a percig amig az "1"-es hiba meg nem jelenik, mert csak és kizárólag melegvíz készítés közben nem gyújt vissza az égő, hallom hogy szikrázik, de pár másodperc után mivel nincs láng, jön a hiba. Nem is kéne hogy leálljon a láng, mert ahogy írod, csak vissza kéne vennie a lángot, de olyan 72-73 előremenőnél, már kikapcsol, na innen nem tud visszagyújtani...véletlenszerűen.
Amint írtam a fűtés idején is vannak szabályozási gondok, mert ott sem veszi vissza a teljesítményt megfelelő szintre, viszont ha már hozzáérek a gyújtásvezérlő dobozhoz, nem is kell oldalba vágni, akkor is szemmel láthatóan minimumra megy a láng. Korábban gondoltam én is kontakthibára, le is szereltem a gyújtásvezérlőt, de sajnos szemre nem találtam semmi különöset. Megtisztítottam az érintkezőket ennyi, változás nulla. Talán megpróbálkozom az újraforrasztással én is, hátha az ördög mégsem alszik! Akkor van gáz ha a kontakthiba a gázszelep öt érintkezőjénél belül adódik

GÁZ VAN, HA NINCS GÁZ!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) Jani__ válasza vsztapsihapsi hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Szia! Ha panelcserét állapítanak meg az azért van, mert a panelt ők nem tudják javítani, ők csak úgy tudnak gázkazánt javítani, hogy leszűkítik a hibát a rossz egységre pl: panelre, vagy pl szelepre. Ezután kicserélik a feltételezett rossz egységet pl panel vagy pl szelep. Az áramkör javításába ők tuti, hogy nem fognak bele, pedig nincs kizárva, hogy esetenként egy kis olvadóbiztosíték van kiolvadva, vagy a panelen egy-egy repedt forrasztás, amiről nem is látszik hogy repedt (sajnoos pl a mi kazánznkban is úgy van felfogatva a panel, hogy feszül, ennek nem lenne szabad feszülni, mert akkor hajlik a panel, ha hajlik, akkor előbb utóbb megreped a panelen valami pl forrasztás, akár egy kiseb alkatrész is pl keramiakondenzátor is megrepedhet), vagy elko van kiszáradva... stb. Én azt javaslom ilyen szempontól is megvizsgálhatod a történetet. Én is ezt fogom tenni az én kazánommal, néha ""elromlik" aztán egy hónapig jó... lásd az első hozzászólásomat. Én ehhez a kazánhoz szeretnék működésleírást , kapcs. rajzot kérni itt valakitől. Ha valaki tud, jó lenne ha küldene... Bővebben: Link Köszi!
üdv.:Jani
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) toro válasza JancsikaMr hozzászólására (») Nov 17, 2012 / 1
 
F1 Nincs láng Kazán túlfűtés
Alacsony huzat a kéményben
(csak RENOVA C 24 E esetében)
Ellenırizzük a gázellátást
Ellenırizzük a lángérzékelıt
Ellenırizzük a gyújtóelektródát
Ellenırizzük a gázarmatúrán lévő gyújtásvezérlı egységet
Ellenırizzük a ventillátort (csak RENOVA F 24 E-nél)
Bocs a hibás írásért, de én csak kimásoltam

Ezeket írja a Saunier Duval szakirodalom.
A Te problémád a kazánköri szennyezettségre utal. Felfűtés esetén, mint írod 72-73 foknál kikapcsol a hőmérséklet korlátozó! Ez a dolga - teszi! Ki kellene a rendszert tisztítanod.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) VIM válasza Jani__ hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1
 
Szia! Nálad valószínű, hogy a hőkorlátozó (balra fent a hőcserélőnél a csőre fogatva) lehet a kontakthibás, mert soros kapcsolásban van a kazántemosztáttal. Ennek a típusnak a panelja "tünetmentes" szokott lenni, legfeljebb az utókeringést kell, lehet módosítani ha szükséges.
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 2
 
Nézd meg ezt!

Fég sc.pdf
    
(#) krabor hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
Sziasztok, Vaillant vezérlőben kiégett a fotón látható kék színű doboz, szerintetek muszáj az egész panelt megvenni, vagy van valami módja a javításának?
Köszönöm a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
(#) kissi válasza krabor hozzászólására (») Nov 19, 2012 / 1
 
Szia !

Az a kék doboz egy transzformátor és ha tönkrement, akkor valószínűleg a hőbiztosítéka ment ki ( nem cserélhető ). A transzformátor NYÁK-ba ültethető, szabványos kivitelűnek látszik, szerintem beszerezhető ( a paramétereit nem láttam a fényképen ).
Az égési nyom viszont valószínűleg túláram felvétel következménye, először azt kell megszüntetni, mert különben újra tönkremegy!

Steve
Következő: »»   92 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem