Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Sőt, voltak olyanok is, amik gázról és villanyról is egyaránt működtek. Vagy 220V-ról, vagy 12V-ról. üdv! proli007
Sziasztok!
A hűtőgépemmel kapcsolatosan két problémában kérem a segítségeteket. A fagyasztó részben az egyik csőből barna, gumiszerű "folyadék" szivárog. Ezt már évekkel ezelőtt észleltük, de mivel a fagyasztás működik nem tulajdonítottam neki jelentőséget, de rátaláltam erre a fórumra, ezért gondoltam rákérdezek. A másik, hogy a normál hűtőrészbe milyen szagtalanító megoldást ajánlotok (a természetes megoldás híve vagyok, de azért nem feltétlenül cserélgetnék benne 2 naponta sózott citromot...) Előre is köszi a segítséget! jak A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
Sziasztok.
elromlott a hűtőgép. a hőfokszabályzóra gyanakodtam. Hogy időt nyerjek bekötöttem direktbe a hűtőt időkapcsolóval. Így szépen hűtött is. Aztán sikerült hőfokszabályzót vennem. Bekötöttem, viszont most nem kapcsol le a termosz. Van valami ötletetek, hogy mit csinálhattam rosszul? A képek még a régiről valók.
Hello!
Ha nem kötötted el, ami elég nehéz, akkor lehet azt a hibát követted el, hogy a hőérzékelőt nem fogattad vissza a helyére a hűtőfelületen. Mert azzal együtt van beállítva a szabályzó. Vagy is az csökkenti a hiszterézisét. (Bár a készülékből látni semmit nem lehet.) üdv! proli007
Hello!
A kérdés második részre: Első, hermetikusan záródó csomagolás. Második, a langyos vizes szódabikarbónás lemosás. Valaha árultak egy őrölt kőzetet dobozban, ami a nedvességet és ezzel részben a szagokat is magába szívta. De nem emlékszem mi volt az, de elég "közönséges" kőzet volt. Sütőbe téve kiszárítva újra használható volt. Valamit használt. üdv! proli007
A Szagtalanítás? Havonta kéthavonta olvasztani -és híg ecetes vízzel áttörölni , remélem elég természetes megoldás . Ja és ha lehetne egy képet dobni a "csőről " amiből a gumiszerű váladék csorog , lehet hogy arra is találunk megoldást .
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
Köszönöm a választ. A hőérzékelő végét érzésem szerint jól fogattam fel. Holnap megnézetem egy szerelővel és megírom az eredményt.
Sziasztok!
csatolom a képet, illetve még egy probléma: a normál hűtő rész rendszeresen, 2-3 hetente teljesen takarítva van, de kb 2 hete nem megy ki belőle a szag, lehetséges, hogy abból a csőből a benne lerakódott kosz miatt szivárog a szag ami a felesleges folyadék elvezetésére szolgál? A csövet egyébként átmosni nem lehet (vagy nem tudjuk hogyan) ezért csak az átjárhatóságát oldjuk meg egy vezeték segítségével. Kérdésem, hogy ezt a csővezetéket cserélni lehet-e? Továbbra is köszi a segítséget! jak A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
Sziasztok!
A problémám a következő, a hűtő bekapcsolás után kb 10 másodpercig működik utána leáll, és innentől semmi. Kikapcsolás és újra indítás után ugyanez játszódik le. Előre is kösz a segítséget.
Hello!
Nem írtad milyen típusú hűtő. De ha egyszerű lelkületű a gép, akkor lehetséges, hogy a túláramvédő bimetal old le. (Idővel vissza kapcsolna, csak nem várod meg..) Ha nem jár a motor csak zúg, akkor nincs segédfázis (Szakadt, vagy nem kapcsolja be valami), vagy ha jár a motor, akkor bennmarad a segédfázis, vagy is nem kapcsolja (szabályozza le az áramot) valami. üdv! proli007
Szép napot mindenkinek.
Elnézés hogy közbeszólok,de nagy problémám van és egy segítségre volna szükségem. Pár oldallal ezelőtt írtam mert termosztátot kellett vegyek a kombi hűtőmhöz,kaptam is segítséget,megvettem,beraktam,jó is volt idáig. Ma gondolt egyet és megállt a kompresszor,a kapcsoló ami a kompresszoron van pedig leégett.Tettem bele egy másikat,az is leégett,direktre kötöttem és levágta az automatát... ![]() 20 ohmot mérek a kompresszoron,az a kérdésem hogy biztos hogy leégett,nem lehet vele semmit csinálni? Mert elvileg akkor dobhatom is ki,ha igaz? Köszönöm ha segítetek.
Szia! Dobhatod ! Kompresszor csere,vagy új hűtő vásárlás!
Üdv,én is erre számítottam.
Viszont most fellépett egy másik probléma és lehet hogy én rontottam el. Van egy csere hűtőnk ami kisebb egybe részes fajta. Abbol vettem ki tegnap azt a kis bimetál kapcsolót ami szintén tönkrement. Így a csere hűtőbe áthidaltam (amíg nem szerzek másikat) ment is rendesen kb fél napot és pont most levágta az automatát,a kompresszor elég forró. Most visszadugtam hogy mit csinál de még nem kapcsolt a termosztát. Lehet hogy újra le vágja,ez a hűtő újabb típus és jól üzemelt előtte. Mi lehet a baja,gondoltam egy ideig csak elmegy a kis kapcsoló nélkül is hiszen a termosztát úgyis kapcsolgatja. Most bajba vagyok mert nincs több hűtő itthon ![]()
Szerintem leégetted a motor segédfázis tekercsét.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Akkor ennek is gatya??A termosztát sem kapcsol azóta.
Ó te Mária...
Keddtől már nappal sem lesz több 5 foknál. Tedd ki a ház elé a hűtőt.
![]()
Ki kell mérni a motort. Csak akkor biztos.
Egyébként valóban ezt teszem,mert nincs más mód.Nekem meg rossz kedvem van
![]()
A motort mértem és a fölső és a bal alsó érintkezőközt 50 Ohm van és másutt semmi(úgy érzem ez rosszat jelent),de a termosztát be van kapcsolva tehát a motor kellene hogy menjen.Szóval akkor gatya?Kinyuvasztottam?
Szerintem!
A segédfázist a relé csak indításkor kapcsolja a 230V-ra. Amikor beindult a motor lekapcsolódik. A relé a főtekercs áramától húz meg. Ha az áram lecsökken elenged. Te a segédfázist direktbe kötötted. Régen a mosógépre tette egy nyomógombot mert nem lehetett kapni relét. A gomb benyomva tartásával indult a motor.
Igen így utólag én is verem a fejem a falba,mert reálisan átgondolva valóban egyértelmű.
Piszkosul bosszant hogy én tettem tönkre,most vehetek egy hűtőt seftibe.Estére pedig ki pakolom a kaját a macskáknak.Még jó hogy tél van!
Ne pakold ki. Tedd ki szekrényestül. Nem megy bele a macska.
sziasztok!
Visszatérve a problémára, a legutóbbi nagytakarítás óta nagyon büdös árad a hűtőnek abból a vezetékéből amin az automata leolvasztás történik. Biztos valamit megbolygattunk odabent. Erre tudtok vmi okosat mondani? A legjobb lenne kicserélni a csővezetéket, de nem tudom hogy azt lehet-e egyáltalán, ha nem akkor mivel és hogyan kell kitisztítani? jak
Sziasztok!
Van egy Ariston nofrost hűtőm ami egy hónapja naponta hangosan ketyegni kezd és akkor nem is hűti a normál hűtőrészét.Ha lekapcsolom egy 10 percre újra rendesen működik.Mi lehet a probléma vele? A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
Mint eseted is mutatja,nem mindig a hozzáértő szaki hívása a legdrágább megoldás!
Ebben teljesen igazad van!
![]() Pedig gyakorlatias vagyok,otthon vagyok minden téren csak elsiettem a dolgot...
Semmi baja ,csak eddig nem figyelted , amikor "ketyeg" akkor indul az önmegsemmisítő !
A viccet félretéve ,a leolvaszó időzítő vagy az olvasztó fűtőbetét működése miatt keletkező hőtágulás hangját hallod . Ne kapcsolgasd ki be mert az többet árt mint gondolnád !
Sziasztok.
Van egy Zanussi ZT 154 R, egy kompresszoros kombihűtőnk, amely már közel 15 éves, de eddig tökéletesen működött. Pár napja csinálja azt, hogy egyik nap hűt, a másik nap nem. Áramot kap rendesen, mert világít a belseje, de hiába csavargatom a termosztátot benne, akkor sem hajlandó beindulni, csak majd talán másnap, ha van kedve hozzá. Szinte szó szerint egyik nap hűt, másik nap meg nem. Ez a fagyasztó és hűtőrészére is egyaránt igaz. Amikor nem hűt, a belsejében 15-18 fok van, a hátulján a rács meg szobahőmérsékletű. De amikor meg hűt, akkor a fagyasztrórészében megfagy minden ahogy kell, sőt még a hűtőrészében is akár, ha felcsavarom 3-as fokozatra. Mi lehet a baja szerintetek? Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Korábban vagy kétszer már itt leírtam a miértjét részletesen, most nem teszem:
Kikapcsolás után 10 percen belül (5-15) nem tud újraindulni a kompresszor. Ha erre próbálod "rávenni" a gyors elhalálozás irányába tereled! Üdv: StMiklos Lehet már eljutott oda (ezt még a hűtésén nem veszi észre az ember), hogy kritikus az újraindulása (klixon és segédfázis indítórelé), de lehet persze más is. Üdv: StMiklos Idézet: „Korábban vagy kétszer már itt leírtam a miértjét részletesen, most nem teszem” Ha nem haragszol meg érte, több mint 2700 hozzászólást, nem szívesen olvasnék végig, tehát ha lenne egy kis időd leírni, akkor megköszönném. Idézet: „Kikapcsolás után 10 percen belül (5-15) nem tud újraindulni a kompresszor. Ha erre próbálod "rávenni" a gyors elhalálozás irányába tereled!” Ha ezt arra írtad, hogy csavargattam a termosztátot, akkor jelzem, az csak 3szor fordult elő, kíváncsiságból, hogy változik e valamit a helyzet, de semmi. Ugyan úgy továbbra fennáll, hogy egyik nap hűt másik nap nem. Idézet: „Lehet már eljutott oda (ezt még a hűtésén nem veszi észre az ember), hogy kritikus az újraindulása (klixon és segédfázis indítórelé), de lehet persze más is.” Nos igen, de nekem pont hogy a hűtéssel van bajom, szóval nagyon is észreveszem rajta, hogy valami nem okés, mert a fagyó részében egyik nap megvan fagyva minden, másik nap meg kivan olvadva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |