Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Az ST-BY MUTE lábat kösd a pozitív táphoz.
A kérdésedre igen a válasz. Használhatsz kisebb feszültséget (min. +5V), sőt vezérelheted is ha ez valamilyen okból praktikus lenne számodra.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az AMP06 KIT kondenzátorainak feszültségtűrése legjobb tudomásom szerint +/-25V tápláláshoz vannak méretezve. Nem tudom ez ügyben tettél-e, és milyen lépéseket?
Köszönöm!!!A vezérlést nem vágom!Autóba rakom,ott viszont 40v van.A kondikat kicserélem 40v-ra!
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Most 35V-os kondenzátorok vannak benne, jól tudom? Ha már cserélsz és belefér a költségvetésbe, szerezz be 50V-osakat!
Igen jól tudod! Ok úgy lesz!!!! KÖSZI!!
Szia! Az aszimetrikus táp jó gondolat.Most én is olyan helyzetben vagyok hogy éppen az kellene.Van egy 2x50V AC 600W trafóm amiről egy hidalt sztereó TDA-át szeretnék űzemeltetni.Ez egyenirányitva,pufferelve +- 70V.De ha aszimetrikus táppá alakitom az 2x +-35V lenne ami tőkéletes a hidnak.Már a hidalt verzió műkődik 2 éve de most alakitnák rajta.Csak a trafót cserélném le,meg persze egy mesterséges hidegpontot alakitanák ki.Te milyent tranzisztort használsz a hidegpont kialakitására?Én bd 139-bd140-re gondoltam.Amugy nagyon jó őtlet.
Szia! A tápszimmetria biztosítására elegendő az általam is használt BC639/640. A csúcsáram Ut/1k, az üzemi áram kevesebb mint 1mA.
A szerkezet meghálálja, hogy nincs közvetlen galvanikus kapcsolat a jelföld és a transzformátor tekercs között . A változtatás egyetlen hátránya, hogy a táp és a virtuális GND közé nem köthető aszimmetrikus terhelés, tehát védelem, ventilátor, kivezérlésjelző stb. külön tápot igényel.
Egyáltalán nem olyan nagy hátrány a virtuális GND terhelhetetlensége. Az említett áramkörök, általában a tápfeszültségtől sokkal kisebb feszültségről szeretnek működni (pl. 12V), ezért az abból való átalakítás sokkal problémásabb, mint akár egy külön kis trafó, vagy akár egy többlet tekercs a végfok trafójára.
Az Én példányom -emelt tápfeszről járatva-, eddig minden igényemet kielégítette.
Szia! Privát postám tanúsítja, hogy erre a fogyatékra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet.
Kőszőnőm a választ.Hát bc tranyóm nem hiszem hogy lenne ithon azért gondoltam bd 139-140 re,az van .Leirom a tapasztalatom ha kipróbáltam,ha minden jól megy ezen a héten meg is lesz az eredménye.Nem fogom terhelni aszimetrikusan hiszen akkor elbillen a táp.Van még egy AC 15V a trafón kűlőn ez fog majd telyesiteni más szolgálatot.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Üdv!
Ha már cserélsz és belefér a költségvetésbe, szerezz be 50V-osakat! ????????????? Nem igazán értetem mert nem 1 nagy költség !!! SZERINTEM!!!
Üdv!
Lenne 1 kérdésem,hogy gond e ha 4A helyett 6A diódát kaptam???
"A kondikat kicserélem 40v-ra!" - írtad. Ehelyett 50V-osat javasoltam.
Meg is tettem 50v-at vettem! A költségvetésére értetem!
Nem gáz ha 2A többet enged át a dióda??
Ezt a diódával kapcsolatos kérdést sajnos nem értem.
Volna még egy tanácsom: a +/-40V táplálású híd 8 ohm terhelése kívül esik az IC biztonságos üzemeltetési tartományán. A hővédelme nem mindenható, ha későn reagál - az IC tönkre megy. Fordíts nagy gondot a hűtésre! A hűtőzászló alá ne rakj közvetlenül szigetelő anyagot. Fogasd a hűtőtönkre és azt szigeteld a bordától. A hűtéshez használj ventilátort!
Én viszont értem a kérdésed!
A 6 Amperes dióda tökéletes lesz!
A hűtőzászló alá ne rakj közvetlenül szigetelő anyagot. Fogasd a hűtőtönkre és azt szigeteld a bordától. A hűtéshez használj ventilátort!
Ezt nem igazán értem!! Lomex-ben azt mondták (ott vettem a kondit diódát)elég lesz a proci hűtő borda de szigetelve tegyem rá!
Alkotó jól szemlélteti. Bővebben: Link
Próbáld ki, hogy erőteljes kivezérlésnél mennyire melegszik a TDA7294 tokja. Ha kézzel elviselhető, akkor elégséges a hűtés.
Nekem 1 bordára lesz a 2 db. rögzítve nem külön külön!
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Szeretnék építeni TDA 7294 IC-ből egy erősítőt.
Elképzelésem -->>4db IC felhasználásával 2x200w vagy 2x100w és 1x 200w (2.1) Mennyire lehetséges az elképzelésem megvalósítása? milyen transzformátor szükséges 4db IC meghajtásához? Igazából megfelelő lenne egy 2x 200W -is 1-1 Hídba kötve. Kapcsolás keresésben,tervezésben tudtok segíteni? Köszönöm előre is! Mekkora táptrafóra lenne szükség. Olvastam hogy a teljesítmény 1,5*-öse. aza ha 4x 100w akkor 600w? Ha 2x100w +1x200w = 600w? Nem igazán építettem még hasonló dolgokat és jól jönnének a tanácsok.
A részletek kibontásához add meg a hangsugárzóid impedanciáját. A tápfeszültséget úgy célszerű meghatározni, hogy a legnagyobb kimenőjelnél se haladja meg a 7A csúcsértéket.
Igen a 600W körüli teljesítmény jó neki.2X23V-t körüli feszültségen adjon le arról meg lehet hajtani minden panelt.
Sziasztok!
Az egyszeres tápos, egy darab TDA7294-et tartalmazó, 4 ohm-mal is terhelhető (leánykori nevén: 1x100W-os) erősítő nyomtatott áramköri tervét mellékelem. A + és - közé két, soros 4700µF/50V kerül. A kondenzátorok közös pontja a hangszóró negatív és oda kell a COM-ot is kötni. Mihelyst lepróbáltam, teszek fel vasalósat. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Háááát én így hülye ötletnek tartom ezt a megoldást de ne legyen igazam.
Szerinted ha megszólal akkor mekkorát fog a hangszóró visszarúgni a com-ra? Ráadásul a hangszór visszarúgása el fogja tologatni a com és a gnd pontot a féltápról ami ugye asszimetriát okoz és lehet hogy jóesetben beleszól a védelem rosszabb hogy begerjedve repül az egész. Esetleg ha mégis működésre bírható lenne a dolog akkor viszont brutális méretű puffer kellene a 4700-as említett kondik helyére hogy ezt valahogy elviseljék.
Szia! A töltő áram folyási szögét leszámítva miért más ez mint, a hagyományos szimmetrikus táplálás?
Az erősítő bemenete kapacitív csatolású, a feldolgozott jel szimmetrikus. Gerjedésre miből következtetsz?
Szerinted a com port mennyire terhelhető lessz áramilag?
Számolj arra is hogy a hangsugárzó az erősítőre visszarúg és itt nem csak a kimenetre hanem a testpont jelen esetben a com port is kap jópár impulzust. Az állandó hangfrekivel járó impulzus szerű rúgások a com porton visszahatnak a bemenetre is ráadásul passz hogy a kondik majd meddig tűrik . Szimmetrikus jel az oké de asszimetrikusat nemigazán adnék neki.
A COM csatlakozási ponton az alábbi áramok folynak: nem invertáló bemenet árama, MUTE GND, most első ízben idekötöttem a ST-BY GND-t is (a 10µF feszültségtűrésének kímélése végett), tápszimmetrizáló áram - mely gyakorlatilag a DC hibából eredő hangszóróáramból áll. A kimenő áram itt nem jelenik meg közvetlenül.
A bemenő GND és a visszacsatolás talppontja közötti vezetősávon kéne feszültséget ejteni ahhoz, hogy az erősítő működésére hatással legyen. A telepes táplálást leszámítva, minden erősítő az idő túlnyomó részében kondenzátorban tárolt energiát vezet a hangszóróba. A mesterséges hidegpont egy más dimenzióba helyezi a kapcsolást. Párszor írtam már erről ebben a témában .
szeretnék építeni egy 5X200W-os erősítőt van valakinek ehhez elképzelése hogy miből lehetne?Nyákterv és beültetési is kelenne akkor már
|
Bejelentkezés
Hirdetés |