Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia. Igen elkokat. ELKO. ELektrolit KOndenzátor.
Na úgy néz ki ettől helyre jött, csak így egy kicsit világos a kép, ez eddig nekem is eszembe juthatott volna, igaz játszottam a screen potival én is először, de akkor még a képernyőn két oldalt hullámos is volt a kép, de le cseréltem egy 47µF/160V-os kondít, és helyre jött, és utána nem próbálkoztam a screen-el játszadozni, azt hittem valami kondi okozza ezt a pirosodás problémát. Na de így már nagyjából el fogadható, legfeljebb majd a be állításoknál a menüben vissza veszem a fényerőt, meg a kontrasztot. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
Egy észrevételem van!, mitől lehet az hogy most mikor mondtad hogy próbáljam meg a screen-t tekerni, akkor mikor ki tekertem majdnem ütközésig ki kapcsolt a tévé, és a power ledd el kezdett villogni!,ez mitől lehet, egy tévével sem találkoztam még ami ezt produkálta volna ha ki csavarom a screen potit maxra, legfeljebb vagy be csikózódott a képernyő, vagy el zöldült az egész.
A túl nagy sugáráram miatt a védelem kikapcsolja a készüléket és a villogással jelzi a hibát.
Sziasztok! Van egy Videoton TS2810 képcsöves TV-m, és olyan problémám van vele, hogy a kép elment függőleges irányba (fölfele). 2 év alatt kb. 15cm-t, é lassan kezd élvezhetetlen lenni.
Meg tudná valaki mondani hogy mi lehet a probléma, illetve a megoldás rá? Gondolom valami elhangolódott, de ha így van akkor mi? Köszi előre a választ!
Szia!
Ha függőleges irányba mozdul el a kép,akkor függőleges eltérítés hiba.Elsősorban kiszáradt elkók okozhatnak ilyen problémát,de ez csak egy hibalehetőség.Esetleg fel tudnál ide tenni egy képet a hibajelenségről?
Szia!
Én is a kondikra gondoltam elő körbe, de nincs esetleg a készülékbe beépítve valami trimmer poti vagy kondi, amivel hangolni lehetne? Csatoltam egy képet a jelenségről. A tv képe amúgy szép, csak olyan mint amit eltoltak fölfele
Közbe találtam egy kapcsolási rajzot. Lehetséges hogy a PV90/PV50/PV70 közül valamelyikkel be tudom hangolni? (7-8. oldal)
Addig semmiképp ne hangolgass a trimmerekkel,amíg meg nem győződtél az alapvető alkatrészek épségéről.Ha az elkók jók,nézd át a fólia kondikat is,egy megnyúlt ellenállás is könnyen okozhat ilyen időbeli elváltozást,továbbá a félvezetőket is át kell nézni.Ennek a hibának oka van,nem lehet csak pusztán a trimmerek tekergetésével helyreállítani.
Akkor nincs ötlete senkinek?
Egyébként az általad felsorolt trimmereknek különben sincs közük a függ. eltérítéshez.Amúgy jól látni a képen,az OSD is el van csúszva?
Köszi a válaszokat. Nem értek a TV-khez, ezért kérdezek. Igen az OSD is el van csúszva. Megnézem majd a kondikat, hátha találok valamit, meg cserélem amit tudok.
Szevasz!, köszönöm az infót.
Sziasztok!
Az lenne a gondom,hogy van egy lg re-44sz21rd DLP projektoros tv-m. Egyik pillanatról a másikra nem volt kép a tv-n csak hang. Az égőre gyanakodtam,rendeltem is egy újat bele amivel szintén ugyan azt produkálja. Találtam irományokat,hogy rövidre kell zárni az optokapu-t "Ha az indító optokaput rövidrezárod (mármint a tranzisztor feléét) akkor be kell gyújtson a lámpa" Kissé gondba vagyok mert nem tudom melyik lehet az.Annyira nem vagyok otthon a témában. A tv egy natur kikapcsolás után mondta be az unalmast. Ha tudsz nekem segíteni nagyon hálás lennék érte.
Most nem nagyon értelek...
Sajna nem vagyok nagy szaki csak hobby szerűen űzöm és próbálok spórolni... Az a fajta ember vagyok a ki ragaszkodna a tv-hez mert nagyon szeretem. Most bekapcsoláskor fura hangot ad ki a tv és a lámpa szintén nem világít.
Sziasztok!
Mindig van valami probléma a Panasonic TX29AD30C típusú tv-vel. A hang valami szörnyű! Recseg, pukkan, mélyei megszűntek, maximum hangerőn is éppen hogy hallható, torz, de van, amikor kis hangerőn (itt is maximumon van) de tiszta a hang. Néha visszajön a hang, akkor normálisan szó, és hangos, tiszta. Paskolásra nem reagál. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
A képméret is gondolom kisebb lett. A tirisztor köre az kényes terület. Van egy kiemelkedő oszlop trafó. Azzal is lehet gond, de a tirisztor környéki kondik közül valamelyik is lehet problémás.
http://www.google.hu/imgres?q=videoton+ts2810&hl=hu&sa=X&tbo=d&biw=...,i:119
Sziasztok!
Kerestem tekercselőhuzalt a Jupiter tv sorkimenőjéhez, de nem kaptam. Van itthon pár bontásra váró töltő, de a huzal vastagsága nem egyezik. Van egy 11ak3-as panelról bontott sortrafóm, azon elképzelhető, hogy van ilyen huzal, csak az a baj, hogy be van öntve műgyantába. Ha eltér a huzalvastagság az eredetitől, például vastagabb, akkor hogyan kell kiszámolni a menetszámot, ha tudjuk, hogy mennyi volt az eredeti? Mindenesetre megpróbálok beszerezni egy gyárit, mert nem 100%, hogy sikerül. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Jupiter? Az melyik? Esetleg komplett sorkimenővel tudok szolgálni, ha találok.
Inkább vedd meg a junoszty P603-asomat, az használhatóbb is és kuriózum.
Idézet: „Ha eltér a huzalvastagság az eredetitől, például vastagabb, akkor hogyan kell kiszámolni a menetszámot, ha tudjuk, hogy mennyi volt az eredeti?” A menetszám a huzal keresztmetszetétől független,tehát ugyanannyit kellene föltekerni más átmérőjű huzalból is.Azonban itt más paramétereket is figyelembe kell venni,ezért ha már tekercselsz,akkor mindenképp olyan huzalt használj,mint amilyen vollt rajta eredetileg.
elnéztem a topicit
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
elnéztem a topicit
Akkor én is visszavonom.
Találtam a kacatok között egy csöves Orionból származó trafót. Ez nem jó a Jupiterbe, de a huzal jó lesz a tekercseléshez. A keresztmetszet ugyanakkora, remélem elég lesz rá.
Nekem van kész primer jupiterbe való sorkim is. Ha kell, akkor még talán csövek is vannak. PCL85, 86(?az nem biztos), ECH,ECF, DY.
Ha gyűjtő vagy:
Orion Mór nem érdekel? Működőképes.
Sziasztok, van nálam egy TEVION TV5530VT-tipusu tévé, a tévének minden funkciója működik tökéletesen, csak az a baj hogy kép nincs!, csak akkor jelenik meg a kép, ha a magas feszültségű trafón a screen potit kezdem felfele tekerni, először be zöldül a kép, aztán ki világosodik, és be csikózik a kép (a háttérben pedig látszik halványan a műsor), mindezt akkor csinálja ha feljebb és feljebb tekerem a scree-nt. A videó finálhoz fel jön a magas feszültségű trafóból két drót az egyiken 488V-van a másikon pedig jóval nagyobb ott meg haladja az 1000V-tól nagyobb feszültséget (fokalizálás), tehát ott meg vannak elméletileg a feszültségek. A kérdésem az volna hogy nem lehet hogy a képernyő rossz?, érdemes e vele még foglalkozni?. Én már át néztem minden egyes alkatrészt a magasfeszültségű trafó kőrül, de minden jónak bizonyult, úgy szintén a videó finállban, ott is rendben van minden, akkor még a képcsövén lévő csatlakozót is szét szedtem, mert egyes tévéknél, a fokalizálás egy ellenálláson keresztül csatlakozik a képcsőhöz, és van hogy meg szakad, de itt ilyesmi nincs, hanem két kis lemezke van kb egy fél centire egymástól, gondolom ott át ível a magas feszültség. Várom az ötleteket. Köszönöm!.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |