Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   46 / 121
(#) szabónagymester válasza szabónagymester hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Nagy nehezen sikerült behoznom a linket. Azonban pont oan méretű porsapka nincs, ami nekem kellene.
(#) blackman hozzászólása Nov 22, 2012 /

Szia

Victorsound.hu

vagy Viktorsound.hu oldalon találsz rá porvédőt 1000%%%.üdv
(#) Levi Jr. válasza szabónagymester hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Ha budapesti vagy, nekem vannak különféle porvédőim mehhez a hangszóróhoz, de a lényeg: Te nem fogsz komolyan érzékelhető különbséget meghallani ezen a ládán-hangszórón, így az általad preferált homorú porvédő is tökéletesen megteszi. Ha kell nálam is van porvédő. Üdv!
(#) szabónagymester válasza Levi Jr. hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Heló!

Nem vagyok pesti. Ha esetleg postán megoldható lenne, annak nagyon örülnék. Térítés mikéntjéről majd megegyezzünk...
Annyit kérdeznék, hogy mekkora ráddiuszú a sapkáid? Mint a képen isi látható, ezen sapka elég nagy rádiusszal bír.
Bár mint mondtad, érzékelhetően nem fog változtatni a hangzás világán, de mégis, szeretném az eredetihez lözelálló formát megőrizni.

blackman: körülnéztem az oldalon, valóban van szinte mindenből, de elég szűk választékkal, és papír sapkában itt is az a baj, hogy vagy kissebb, vagy nagyobb van, alúmíniumból volna kellő átmérőjű, de a rádiuszuk kicsik.
De köszönöm a segítséget Neked is!
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
(#) telnagyapo válasza ptesza hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Üdv.
Már eladták, de erről a ládáról van szó:
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/hangfal_ha...2.html
(#) ptesza válasza telnagyapo hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Pedig nagyon lelkes voltam.

Nekem is van most egy hasonló project tervben. Vettem 2 dobozt ,csak a közepek vannak benne. Egyenlőre időhiány miatt hanyagolom.
(#) BB66 hozzászólása Nov 26, 2012 / 1

Sziasztok!

Ingyen szereztem egy kollégámtól kidobásra ítélt HS 40 es-t. Hiányzik 2db magas(Isophon) és egy mély hangszóró javításra szorul. Hol érdemes javíttatni(PD 207 8Ohm)Kicsit felújításra szorul. Szeretném rendbe tenni és megtartani, segítséget kérnék Tőletek,hogy megmaradjon az utókornak. Előre is köszönöm
(#) McDeath válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 27, 2012 / 1

Szia!
Elnézést előre is, hogy "szájalásnak" vehetően írok vissza. Nem üvöltve és nem nagyképűsködve szeretném mindezt megosztani veled, hanem mint kulturált ember. Csak mint észrevételemet szeretném veled megosztani. A keresőt használtam és nem találtam hangdoboz javítás topikot. És ha pontosan végignyálazod az első oldalt akkor mindenhol csak építés található. Javítás egyetlen egy topikban van az is orientáltan egy fajta dobozra.
Kérlek ne vedd ezt szájalásnak, nem szeretnék szájalni és elnézést kérek tőled még egyszer. Keresőbe beírva hogy hangdoboz javításra első helyen kidobja ezt a topikot Bővebben: Link még egyszer ne haragudj.
Üdv McDeath
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
(#) Levi Jr. hozzászólása Nov 28, 2012 /

a hangszórójavítással foglalkozó rész leválasztásra került a honlapomon, és egy szebb design-t kapott a lap. Közvetlen link privát üzenetben, akit érint; aki innen talált hozzám. On.
(#) McDeath válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2012 / 1

Rendben, köszönöm.
Üdv McDeath
(#) Dj Decybell hozzászólása Nov 28, 2012 /

Sziasztok!

Van egy lebetegedett hangszóróm amit megakarok tekercselni mély, esetleg sub-nak. Amely belülről bordázott, kívülről enyhén rapcsos membránú.

Mivel szétcsavarozható a káva a mágnestől kiszedtem a régi csévét és a porvédőt. A mágnes "elemei" ragasztottak azt nem bántom.

Kérdéseim a következők:

Mekkora legyen a belső átmérője a csévetestnek és miből legyen?
Milyen vastag huzalt és mennyit? 4ohm-hoz és 8ohm-hoz is érdekel.
Tekercselő nekem azt mondta h 400-asnak érdemes mert 600-asnak kicsi a mágnes és a tekercs átmérő. Mi a véleményetek?
Milyen érzékenységű hangszórót lehetséges készítenem, és az pontosan minek a függvénye?

Paraméterei: (majd kiválogatjátok a szükséges méreteket (: )
-teljes átmérő: 38cm
-perem szélesség: 18mm
-membrán magassága 92mm
-pille külső átmérő: 147mm
-mágnes külső átmérő: 180mm
-mágnes magasság: 22mm
-belső vasgyűrű magasság: 11mm
-külső vasgyűrű magasság: 11mm
-belső vasgyűrű külső átmérő: 175mm
-belső vasgyűrű belső átmérő: 65mm
-vasmag külső átmérő: 62mm

A közreműködést előre is köszönöm!
(#) telnagyapo válasza Dj Decybell hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia! mekkora a légrés a tekercsnek? nem igazán tudtam kibogarászni a a légrés külső és belső átmérőjét. Ha tudsz tegyél fel képet a kosárról, hátha valaki be tudja azonosítani típust és "gyári" adatokkal tud szolgálni.

Üdv
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) kisdeak hozzászólása Nov 29, 2012 /

Üdv mindenkinek. Tegnap elnémult a kocsiban a mélynyomó Ma szétszedtem, de nem tudok ellenállást mérni, akkor tönkrement? Sajnos semmi teljesítmény adat nincs rajta. 600W táplálja. Ilyenkor mi van? Kinyírta?
(#) Dj Decybell válasza telnagyapo hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia!
A légrés belső átmérője 62mm
A légrés külső átmérője 65mm
Bocsánat ezt nem tudom hogy hoztam össze... A tömör vasmagnak csak egy átmérője van.

Idézet:
„-vasmag külső átmérő: 62mm”

Sajnos a fotó körülményes, mert a telóm "kevés" f.gépem nincs csak ha kölcsönkérek.
Ha nagyon fontos a kép akkor majd elkérem.
(#) Dj Decybell válasza kisdeak hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Heló!
Ha óvatosan benyomod a membránt érzel e bármi rendellenességet?

Milyen erölködőröl hajtottad konkrétan? Mert egy sin.600as vég tulhajtva könyörtelenül le tud rendezni egy sin.600as hangszórót...
Feltételezem nem valami PA hangszóróról van szó ami bőségesen túlméretezett csűcsteljesítményben is meg árban is
(#) kisdeak válasza Dj Decybell hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Nem hiszem hogy csúcsminőségű lenne a hangszóró, már használtan vettem. Egy Balupunkt márkájú erősítő hajtotta. Megnyomtam a membránt, nem éreztem semmit.
(#) reloop válasza kisdeak hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia! Nézd meg a bevezető szálakon - főleg a tövénél - van-e szakadás!
(#) telnagyapo válasza kisdeak hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Üdv!
Ez bizony szakadt. Ha szerencséd van akkor az előttem szólónak igaza van, ha nem akkor tekercselni kell! Ez a hangszóró kb 200W-os csodát ne várj tőle.
(#) telnagyapo válasza Dj Decybell hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Valószínűleg vagy beag, vagy kiso hangszóród van. Gyárilag mind a két tip. 8 Ohm.
(#) Dj Decybell válasza telnagyapo hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Üdv!
Igazából nincs nagy jelentősége a márkának a hangsúly azon van hogy alkalmas e duplatekercses hangszórónak, és hogy hogyan kell méretezni a tekercset hozzá. Annyit tudtam meg csak, hogy 400ashoz ajánlott az a mágnesméret amekkora az enyémen van, és 0,35-ös huzallal... szóval ez még kevés...

Mindenesetre köszi.
(#) telnagyapo válasza Dj Decybell hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

ha 4 soros tekercset (oda-vissza-oda vissza) ÉRTED A DUPLA TEKERCSET AKKOR 0,35-ÖS HUZAL ESETÉN MIN. 2,2MM -ES LÉGRÉS KELL. Tehát a légrés adatai: belső átmérő, külső átmérő???
(#) Dj Decybell válasza telnagyapo hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Szia
Tegnap válaszoltam kérdésedre az előző oldalon.... 3!mm áll rendelkezésre.

Idézet:
„A légrés belső átmérője 62mm
A légrés külső átmérője 65mm”

Azt nem tudom hány sorban kell tekerni. Konkrétan a terv az, hogy egy 2x200w/8ohm erősítővel hajtsam meg ezt a hangszórót hatékonyan. Az erősítő sajnos sem a 4ohm-os terhelést sem a hidalást nem tűri. Amely erősítőim tűrik a 4ohm-ot azok jóval kisebbek sajnos.

Ezért kellene a kettő tekercs amik 8ohm-osak, és bírják a kiképzést.
(#) Bonanza02 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

2 tekercs kell, de egymás alá. Én két 16 Ohmos tekercset hajtanék rá, és azokat párhuzamosan kötném. Teljesítményben és hatásfokban jobb lenne.
(#) Dj Decybell válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Mint írtam, az erősítő kimenetére 8 ohm-os hangszórót tudok kötni vagyis az egyik oldalra is egy 8ohm-os "tekercset" és a másikra is. Szóval 1x8ohm-al nemsokra megyek.
(#) telnagyapo hozzászólása Dec 1, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Egy MacAudio Absolute 403-ast kell javítanom. Ki tud segíteni, hogy lehet szétszedni, úgy hogy utána újszerű állapotot vissza lehessen állítani.,http://www.google.hu/imgres?imgurl=http:MacAudio 304
(#) Bonanza02 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Két külön végfokkal akarsz hajtani 1 hangszórót? A két végfok jelét akarod ráküldeni a hangszóróra külön-külön 1-1 tekercsre?
Mi van, ha a két végfok jele nem azonos???
Egyébként, egy próbát megér. Semmi gond, akkor 2 db 8 Ohmos tekercs kell egymás alá. Én mondjuk inkább hídba tenném valahogy a két végfokot és akkor 4 Ohm-mal lehetne terhelni. Miért nem jó a híd kapcsolás a két végfok elé?
(#) Dj Decybell válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Mert az stk-k nem hidalhatók. Legalábbis utólag 100% hogy nem.
Bekötést úgy gondoltam hogy balansz-ot nem piszkálom, és a bemenetek egyik oldalát lefűzöm a másikhoz. (biztos ami biztos alapon)
(#) telnagyapo hozzászólása Dec 7, 2012 /

HELP!
Segítségeteket kérem.
Hol lehet beszerezni a mellékletben látható driver betétet??
Előre is kösz!
(#) Gery78 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Hát ha jól értem, akkor két végfokról szeretnél hajtani egy hangszórót? Még ha két tekercset is teszel egy lengőcsévére, az akkor is veszélyes lenne, mert szinte biztos, hogy nem fog egyformán szólni a két végfok. Valamennyi eltérés biztosan van vagy a frekimenetben, vagy a hangerőben. Valahogy csak meg kellene oldani a hidalást. Szerintem ha két kis értékű ellenálláson keresztül kötöd össze a két végfok kimenetét, akkor az szerintem nem mehet tönkre. Például 2 db 0,47 Ohmos ellenállás sorosan az erősítő kimenetére közvetlenül, az ellenállások másik vége összekötve és az megy a hangszóróra.
(#) Dj Decybell válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Az ötlet jól hangzik, csak az a baj hogy mivel STK végekrőll lessz szó nem szeretnék
12000Forintos zsákbamacskát.... telnagyao adott nekem egy kapcsolást majd felrakom és kikérem a véleményeket.
Mert az a baj hogy mint tudjuk amennyire egyszerű az STK-kat megépíteni annyira kényesek.
Következő: »»   46 / 121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem