Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szevasz, a linked nem működik!, és tegyél fel ha tudsz a kész panelodról egy két fotót, mind a két oldaláról, úgy már jobban tudunk segíteni, ha lásuk miről is van szó!.
De mérve dióda állásban jók!
A mérési eredményeknél V209; V210 C-E mintha fel lenne cserélve. Zavaró, hogy V209 bázisán nem jelenik meg a kimeneti DC hiba. V205-206-ot visszaraktad?
A V213 áramgenerátor sem működik! Ellenőrizd D209 5,6V Zener feszültségét. Úgy vélem a V211/214 némítás vezérlő, részük van a bemeneti differenciál erősítő emitter áramának bekapcsolásában. A J204-től balra eső áramkört még nem térképeztem fel.
Nem raktam vissza a meghajtó tranzisztorokat.
Az 5,6V-os zeneren nem volt feszültség, ezt már mértem. Ki is cseréltem másikra. Ma délután jobban ráérek majd. Köszi!
Sziasztok! Van 2db remek végfok panelem, de nem sikerült beazonosítani. Nagyon hasonlít az Orion SE1025B-re. Tipp valakinek? Köszönöm!
köszönöm szépen hatalmas pénzkidobástól mentettél meg...
Helló!
Kicseréltem az összes aktiv elemet a végtranzisztorokon kívül. Mérések alapján működik, most rakom majd össze. Köszi a segítséget!
TDA7295-hez egy hídkapcsolást és egy sima kapcsolást valakit tud nekem küldeni vagy linkelni? ami nyomtatható formában lenne?
Szia!
Rengeteg hidas rajz van: Bővebben: Link
Szia! Külön is olvashatsz róla 7 oldalon keresztül.Bővebben: Link
Ez volt a cél!
vannak kiszemeltjeim:
reloop dominance 1402 t amp ta 600 stage line sta 700 ezek mind egyárban meg_találtam használtba őket te melyiket ajánlanád? A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, kipróbáltam az erősítőm ezt építettem meg az első indításnál kiderült, hogy a C14-es 100u-s kondit fordítva tettem be, megadta magát. Kicseréltem és újabb hiba van. Az R23-as ellenállás nagyon melegszik, és az MJE tranzisztorok is melegszenek, igaz nem olyan vészesen, kézzel megfogható, de melegek. Mi lehet a gondja? A negatív ágban lesz valami gubanc, mert élesztéskor a labortápon látszik is hogy a negatív ágban nagyobb a terhelés. ( az MJE tranzisztorpárt kivettem kimértem azok nem hibásodtak meg, én rájuk gyanakodtam)
sziasztok!!! lenne kérdésem. szóval van egy régi lemezjátszós rádióm. rádiótechnika melodija 102-es. tönkre ment benne a végfok. mivel orosz nincs hozzá alkatrész. egy alkatrész boltban segítettek helyettesítőkel pótolni. de valamiért halkan szól. arra gondoltam nem e a vég tranzisztorokkal lehet a baj. ugyanis az eredeti KT805 -ös de amit kaptam az KT809 -es. lehet itt a baj. az alkatrész boltban a KT805 azt is mondták hogy ezt lehet helyettesíteni BD249 -es el is. nem tudom nem értek úgy hozzá de ami most benne van az KT809 -es. megpróbálom csatolni a végfok kapcsolási rajzát. mivel itt nem tudok orosz betűket ide írni így a rajz alapján írom le mit mivel helyettesítettem talán kiderül mit szúrtam el.
T1 =BC179B T2 =BCY58 T3 =2N1711 T4 =2N2904 T5/T6 = KT805 helyett KT809 est tudtam bele rakni. ami nekem gyanús hogy ez a hiba oka. ha valaki tudna tanácsot adni azt nagyon megköszönném. üdv istván. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Az MJE tranzisztorok hűtést igényelnek. Ha a 150 ohm-os emitter-ellenállásukon 1,5V-tól jelentősen eltérő feszültség esik, írd meg mennyit mértél!
Írod - a negatív tápnak nagyobb az áramfelvétele. Mérés közben a kimeneten volt terhelés? Mekkora egyenfeszültség mérhető a kimeneten?
Szia!
A KT809 egy nagyfeszültségű kapcsolótranzisztor, ami nem a legszerencsésebb abban az alkalmazásban. A BD249 viszont jó lehet.
A kimeneten semmi nem volt. Függvénygenerátorral volt meghajtva egy volt amplitúdójú sinus-jellel. Jelenleg most nem tudok mondani feszültségértéket, mert már nem emlékszek mit mértem, itthon nincsenek hozzá műszerek (labortáp, szkóp) a saját tápja meg még készülőben van. Estére talán megleszek vele (és az MJE-k azért nem voltak bordán, mert az eredeti nyákján sem voltak, így én se úgy terveztem őket. De akkor teszek rájuk egy-egy alulemezt.
A negatív táp egyetlen valamire-való aszimmetrikus terhelése a Zener az előtét-ellenállásaival. Ha az eltérés több mint 20mA akkor meg kell keresed hol folyik az áram a test felé, T8-at nem tartom gyanúsnak, inkább valami átvezet a NYÁK-on.
Melyik zener? ami a műveleti erősítő tápját állítja elő? A NYÁK-ot átnéztem, nem láttam rajta hibát, de én is tévedhetek, átnézem újra...
Igen, R21,22 helyén túl kis érék beültetve 1k helyett - esetleg.
Az R23 környékén nézz szét, azon 3V eshet. Táp nélkül nem sokat tudsz haladni.
A két oldal terhelése a földhöz képest egyenlő (ellenállás méréssel ugyan azt az értéket kaptam egészekre kerekítve)
szia!
köszönöm a választ. akkor ki próbálom a BD249 et. talán jó lehet. akkor jól sejtettem hogy a TK809 a bűnös. gondolom az eredeti KT805 -ös kisebb feszültséget igényel. igy erősít megfelelően. egyébként a KT805 ősnek mi lehet a megfelelő helyettesítése? neten keresgéltem de nem találtam erre semmit. szóval köszönöm a segítséget.
A BD243C-vel kényelmesen helyettesíthető, egyedül a tokozásbeli különbség lehet probléma.
Szia.
Talán a link jó a helyettesítőkre: Bővebben: Link A két végfok közös emitter-kollektor ponton milyen feszültséget mérsz, és mennyi a tápfeszültség? A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Szia!
Tuti tipp: a helyesírásra ügyelj oda! Mivel nem tudni, milyen célra és mivel fogod használni a végfokot, (most lehet páran leszólnak ezen kijelentésemért) de én a T.amp-ot választanám.
Én is gondoltam rá egyébként. na most t ampból befigyeltem egy e 800 ast meg egy ta 600 ast. szerinted melyikre koncentráljak??
*
A tápot amúgy nem mértem.a BD243 TRANZISZTOR sem lehet rossz. tokozás legyen a legnagyobb baj. azt valahogy megoldom. csak a helyettesítéseket nem tudom.nem tudtam. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |