Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   137 / 574
(#) VIM válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Szerintem ez nem tömszelencés megoldású, hanem belül van az "O" gyűrű, így most nem fontos szétszedni ez végett. A mostani kenőanyag az elég átmeneti lesz, mert szilikonzsírral kellene picit megkenni a tengelyt és megjáratni a szelencében, a kazán kikapcsolt állapotában. Remélhetőleg nincs a tengelyen komolyabb lerakódás ami kidörzsölné a tömszelencét ha sikerül megkenned. A mikrokapcsoló szerintem vízhatlan kivitelű amibe nem lehet WD40-t juttatni.
(#) norbip hozzászólása Dec 4, 2012 /
 
Sziasztok!

Tavaly nagy segítséget kaptam itt, most újra hozzátok fordulnék. Elköltöztünk és a mostani házban egy vagyis két FÉG kazán van. Az egyik a melegvizet a másik a fűtést biztosítja. Most hogy elindult a fűtési időszak, a kazán felfűti a vizet 60 fokra, leáll, lemegy 50-re és újra indul. Kb 50 mp-enként indul újra. A múltkor volt itt egy szerelő, azt mondta normális, de aznap este voltunk a szomszédnál vendégségben és ott ugyanilyen kazán van és ott nem kapcsolgatott. Szerintetek ez normális?
Köszi a segítséget!
(#) VIM válasza norbip hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Szia! Ha nem gravitációs megoldású csőhálózatra van szerelve, akkor valami nincs rendben. A rendszerben valahol levegősödés van és a szivattyú nem tud elegendő
vizet juttatni a hőcserélőbe a tömörtelenség miatt, ezért helyileg "megfut" a hőmérséklet a beállított értékig, majd lekapcsol és utókeringet a kazán. A másik verzió pedig, hogy a lángmagasság túl magas és "hegyes" (nem egyenletes a lángszőnyeg), ami szintén ide vezet. A kedvező lángmagasság kb. 6-8cm magas és egyenletes, nem szakadozik el a fúvókáktól, "bunsen kéken" ég. A lángmagasság akkor szokott elállítódni, amikor a beüzemelésnél nincs kellően lekontrázva az égésbiztosító gomb kontra anyája és eltekeredik az "érték." A széles a láng, a keskeny a kontra anya. Ha a fúvókáknál tele vannak a bevezető csövek "bakapehellyel", porpihékkel, akkor a fúvókák nem tudják bejuttatni a gázt a "szőnyeg" végébe, így ott kicsi, középen pedig magas lesz a láng (hegyes).
(#) toro válasza norbip hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Normális. A FÉG ZC kazánok szabályzását, a beáálított kazán hőmérséklet elérésekor a szivattyú fordulatának csökkentésével oldották meg.
Ha nagy a lángod gyorsan felmelegíti a vizet és ki-be kapcsolgat.
A gázszabályzó hernyó csavarján befelé tekerve tudsz vissza állítani.
Vigyázz, ha hidegebb lesz kint, vissza kell majd állítanod.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) norbip válasza VIM hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
a láng rendben van, ezt a szerelő is mondta. A levegőt gondolom a radiátoroknál a légtelennítő szelepeknél kellene kiengedni, de ott nem jön se levegő se víz, akárhogyan tekerem.
(#) norbip válasza toro hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
de akkor a szomszédnál miért működik rendesen az ugyanilyen kazán?
(#) szerviz válasza norbip hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Azért, mert nincs két egyforma fűtési rendszer.
Mint ahogy mi sem vagyunk egyformák.

Az egyik vékonycsöves, zárt, kevés vízzel, ami gyorsan felmelegszik, a visszatérő nem hűti a kazánt, a másik rendszer több vizet tartalmaz, más áramlási tulajdonságokkal.
A C sorozatú FÉG kazánokat az áramló víz működteti -ez egyben a legnagyobb erényük is- ezen változtatni nem tudunk.
Persze, lehet állítgatni egy kicsit.
De hogy a csőben, ott bent milyen áramlási viszonyok vannak, azt szerintem ember meg nem mondja. Tippelgetni persze lehet, meg okosakat mondani is, de szerintem kár ezzel a témával túl sokat foglalkozni.
Lehet a lángnagyságot kisebbre állítani, pláne akkor, ha most túl nagy, de akkor meg a felfűtés lesz hosszabb, meg kondenzál, meg a légfelesleg száll el.
Hogy ez miért nem jó, azt a párhuzamos topikon valakinek próbáltam magyarázni, bár Qrvára nem értette.
Tehát valamivel kisebbre állíthatod a lángot, de előtte és utána mérjél napi gázfogyasztást pár napig, nehogy pórul járj.
Igazából nagyobb hiszterézissel dolgozó termosztátra lenne szükséged, de ilyen nincs. Vagy nem tudok róla.

*34 db pöttyöt kivettem.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) szerviz válasza szerviz hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Tisztelt moderátor!
A mondatvégek lezárásánál a "pöttyökkel" azt próbálom érzékeltetni, hogy ott még sok folytatásra érdemes megbeszélnivaló lenne, amire helyhiány, időhiány miatt nincs lehetőség.

De minden tiszteletem a tiétek, amiért a tiszta fogalmazásért, a helyesírásért, a magyarul beszélésért küzdötök!
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) toro válasza norbip hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
.,..mert kisebb a láng nagysága és lassabban emeli fel a hőfokot. Így tovább (hosszabban) fűt.
Közben olvasva szerviz válaszát szintén megfontolandó!
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) norbip válasza szerviz hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
köszi, bár nem voltam túl pontos, mert a szomszédban az ugyanilyen kazán úgy lett volna helyes, hogy egyforma sorház, ugyanaz a rendszer, ugyanolyan kazán. De ha szerintetek is rendben van ez így, akkor jöhetnek a mínuszok.
Köszönöm!
(#) attila21i hozzászólása Dec 5, 2012 /
 
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném!
Westen 20Fp kombi készülékem van,két problémám van vele.
1; A keringető szivattyú alatt van egy szelep,a pontos nevét nem tudom,csatolok róla képet. Ebből csöpög a víz. Nem komoly mennyiségben de eddig nem volt ilyen baj. A kérdésem az,hogy mi ilyenkor a teendő vagy ez mitől van,érdemes ezzel foglalkozni?
2; A termosztátról a fűtés minden esetben bekapcsol,és átvált ha használati meleg vízre kell átkapcsolnia. Ha csak simán fűtés nélkül szeretnék meleg vizet,a ventillátor nem kapcsol be,ezáltal nem " indul el " a láng sem a hőcserélő alatt. A sárga visszajelző LED sem mutat semmit. Mi lehet a hiba?

Elnézést ha nem a megfelelő szakszavakat használtam,nem ez a fő területem.

Előre is köszönöm!
Várom válaszaitokat!
(#) Danijb hozzászólása Dec 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Most vásároltunk egy lakást amiben egy Westen 24fi boiler kazán van. A melegvíz készítő rész tökéletesen működik de a fűtés sajnos nem. Beállítok 21 c és nem tud 18 c többet csinálni, elindul a fűtés melegszik a kijövő cső és 20 másodperc múlva le áll a fűtés és csak a keringetés megy. Nagyon gyorsan le hül és 1 perc múlva ismét bekapcsol és kezdődik újra és újra.
HIDEG van!
Előre is köszönöm.
(#) briki válasza attila21i hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
1: Nincs a tágulási tartályodban levegő, pumpálni kell bele- ha nem lyukas már. Olvass vissza írtunk róla. Ezért nyit a biztonsági szelep, esetleg az ürítőszelep nem zár.
2: A víz áramláskapcsolót nézd meg, lehet nem kapcsol mindig
(#) briki válasza Danijb hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Fűtési előremenő- visszatérő NTC érzékelőjét mérd meg mennyi az ellenállása. 12kohm 25 C°-on kb. Ha eltérőt mérsz, csere.
(#) Danijb válasza briki hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Ez ki lett cserélve (3700ft) de sajnos nem ez volt a hiba!
(#) briki válasza Danijb hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Nincs dugulás a fűtési vezetékben, szűrőben, esetleg a keringető szivattyú nem forog, szállít elegendő mennyiségű vizet el. Szobatermosztátod jó?
(#) Danijb válasza briki hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
A meleg víz eljut mindegyik fűtőtestbe és ki is lép belőlük . A kombiba lévő szűrő ki lett takarítva de nem volt vészes.
(#) Danijb válasza briki hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Ezek elvileg rendben vannak. A kazánban lesz valami gond.
(#) szerviz válasza Danijb hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Mielőtt nekiestek a kazánnak, nézd meg, hogy a fűtési elmenő-visszatérő csövek nincsenek-e felcserélve. Alattomos, sunyi hiba tud lenni!
Hagyd kihűlni a radiátorokat teljesen, majd indítsd el a kazánt, és kezdd el tapogatni a csöveket.
Minden radiátornál a felső csőnek kell melegednie!
(#) attila21i válasza briki hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Az első már talán megoldódott,leeresztettem mindent,kezdtem előről,egyenlőre úgy tűnik,hogy jó lett.
A másodikon még dolgozom.

Köszönöm a segítséget!
(#) Neg Erno hozzászólása Dec 6, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy 2 és fél éves SD Isotwin Condens kazánunk, amelyben van egy integrált 42 literes melegvíztáráló. Nyáron tűnt fel először, hogy "túl sokáig" pörgeti a szivattyút melegvíz készítés közben. Ez mostanra, hogy hideg lett, komoly problémává növekedett, ugyanis ha megnyitjuk egy kézmosás idejére a melegvizet a kazán nem sokkal ezután melegvíz állapotra kapcsol, bekapcsolja néhány másodpercre az égőt is, de mivel nincs nagy mennyiségű melegvíz kivétel, ezért az égőt hamar le is kapcsolja, viszont van hogy egy órán keresztül utópörgeti a szivattyút! Eközben persze nincs fűtés. Ha nagy mennyiségű melegvíz kivét van (este kádtöltés), akkor általában néhány perccel a csap elzárása után kikapcsolja az égőt, pár percet még járatja a szivattyúkat és indul a fűtés is, ahogy annak lennie is kell.
Szóval úgy tűnik, hogy a rövid melegvíz kivétek hülyítik meg kazánt. Az előző 2 fűtés idényben nem tapasztaltam ilyesmit, most viszont kénytelen vagyok sokkal magasabb fűtésvíz hőmérésékletet beállítani, hogy tudjam kompenzálni a melegvíz készítéskor kiesett időt.

Van valami ötletetek, hogy mi mehetett tönkre?
Elképzelhető, hogy a HMV szivattyú nem dolgozik és amikor a melegvíz készítésre kapcsol, akkor én a fűtés szivattyút hallgatom?
(#) Danijb válasza szerviz hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Biztos, hogy nincs fölcserélve mert 10 éve használják a rendszert de ki is lett a kísérlet próbálva mert lecseréltem a radiátor szelepeket és akkor az jól melegedett. A mai nap kint volt megint a szerelő és kicserélte a hőcserélőt de ettől sem lett jobb a helyzet. 30 mp fűtés majd le áll és 2 perc 40 mp ig keringeti a vizet ami el hűl és kezdődik a ciklus előröl.
(#) Jocika719 válasza Danijb hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Ez nagyon rövid idő! Teljesen fűtés állásban van a háromutas szelep? Nem lehet, hogy a HMV hőcserélőjére dolgozik (legalábbis részben), miközben nem folyik a melegvíz? - nem ismerem a kazánod, csak agyalok..
(#) Jocika719 válasza Jocika719 hozzászólására (») Dec 7, 2012 /
 
Sziasztok!

Szerelés közben észrevettem, hogy fűtés közben a háromutas szelep bypass ágán is áramlik a víz (melegszik) visszafele, így valamennyi víz átáramlik a visszatérő ágba. Ez normális, vagy be kell állítani a szelepen (ha igen, hogyan?) - ez is okozhatja a kazán túlmelegedését(?)
típus: BAXI ECO 240Fi
(#) postmast hozzászólása Dec 7, 2012 /
 
Az ionkazán gyártással kapcsolatban megnéztem a http://gazdasagosfutes.comxa.com/ oldalon található információkat. Nagyon sok hasznos infót olvastam, de a lényeg, hogy a gyártás nem valósítható meg az elektródák anyagának összetétele miatt. Bármilyen anyagból készíted, nem bírják a kiképzést, előbb utóbb elfogynak. Ez az utángyártott kazánok nagy hibája. Sajnos a gyártó hétpecsétes titokként őrzi az összetételét.
(#) postmast válasza csabee hozzászólására (») Dec 7, 2012 /
 
A http://gazdasagosfutes.comxa.com/ oldalon található infó alapján, a gyártás nem megoldható az elektródák anyagának az összetétele miatt. Minden anyag elfogy az elektrolízis folyamán.
(#) koncy hozzászólása Dec 7, 2012 /
 
Sziasztok,

immergas Zeus kazánom van, nem tudja véletlenül valaki, hogyan kommunikál a digitális szobatermosztáttal? két vezeték, ezen kap tápot a termosztát és ezen megy a kommunikáció is, de nem tudom hogy saját immergas, vagy valami szabvány kommunikáció. pl I2C

üdv.:
konczt
(#) attrax hozzászólása Dec 7, 2012 /
 
Sziasztok,gázkazán vásárlás előtt állok. A nagy piaci kínálat miatt viszont bizonytalan vagyok.Kinéztem egy Saunier duval Semia-t ami 120körül lenne de nem ismerem.Van aki Vaillantot ajánl mások Baxit nem tudom.Turbós kéményest 24kw-ost szeretnénk.Valaki tudna segíteni ebben?
(#) bbalazs_ válasza attrax hozzászólására (») Dec 7, 2012 /
 
Szerintem rosszul kozelited meg a kerdest. Valoszinuleg mindegyik tipusnal vannak elonyok es hatranyok. pl. karbantartasi szukseglet lehet gyakoribb vagy eppen a szivattyu lehet tul hangos mondjuk fel ev utan, tobbet kell varni a meleg vizre az egyiknel, a tarolos masiknal esetleg a fal nem birja, etc.
Azt sem tudjuk, hogy milyen tipusu futeshez kell. Mennyire muszaki beallitottsagu a csalad, stb, stb.
Ez szerintem olyan szakembert igenyel, aki latja/ismeri a helyet, a parameterekkel tisztaban van, ahol lesz es azt, amit futeni kell, ezek alapjan fog javasolni tobbfele tipust, de nyilvan neki is van preferenciaja.
Gondolom, van egy tartomany is, ahova az arat belottetek.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) Edith hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy Elektrolux GCB 350 tipúsú kazánunk. Az a gond vele, hogy a meleg víz nyomása rettenetesen alacsony, alig folyik, zuhanyozni szinte nem is lehet vele. Magyar nyelvű leírást nem találtam hozzá a neten, csak németet. Azon van egy "Water filter" de semmi más, amivel állíthatni lehetne a meleg víz nyomásán. A hideg vízé tökéletes!
Kérem, ha valaki tud, segítsen! Köszönöm!
Edith
Következő: »»   137 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem