Fórum témák
» Több friss téma |
Itt csak a doboz lett megmentve a kidobástól.
Mind a kettő oldalon Cantenna van. Érdemes ezzel a verzióval próbálkozni, mert röhejesen egyszerű, míg a Qadnál nehéz a pontos hajtogatás forrasztgatás. Itt van egy Qad. Nekem ez a verzió 250m -es távolságban közel +15 - 20dB jelerősség különbséget teremtett. A Cantenna viszont +30dB jelerősség különbséget hozott össze, de ez csak egy keskeny sávban mérhető, pontosabb behangolást igényel mint a Qad. Most másik gépről vagyok fent, eddig feltöltötte a képeket a fórummotor, most meg valamiért megint nem. (?)
A másik számítógépen FF 17 ezen 16 -os verzió fut, mindent betartottam eddig, a képek JPEG formátumúak 56-100kbájt méretűek. ...
Szokott ilyet csinálni a feltöltés nálam is.
Akkor linkelek megint:
Qad Gad2 A Dipól rész tolómérővel pontosan lett beállítva. A Csatlakozók/ vezetékek itt is bontottak. Egy nagy érzékenységű ipari festékgép, festék egyenetlenség és rétegvizsgáló fejből bontottam ki egy méhtelepen. Összesen 6 darabot. Az ugyan olyan "kinézetű" "wi-fi vezeték" ezekkel lett kiváltva. Nem bántam meg. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Eléggé közel van a dipól a reflektohoz, legalább is nagyon úgy látszik.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
A probléma ott van, hogy ezek az antennák a vétel mellett adnak is. Vételnél egy kis reflexió, illesztetlenség nem olyan nagy probléma, de adásnál igen. (egy jó adóantenna egyben jó vevő antenna is, de fordítva nem igaz) Nem mindegy, hogy az adó teljesítménynek hány százaléka verődik vissza az illesztetlenség miatt. Az antenna pedig egy "transzformátor" ami a szabad tér impedanciáját illeszti a tápvonal, és az adó impedanciájához. Ebből pedig az következik, hogy minden sugárzó közelébe helyezett tárgy a szekunder oldalon rontja az illesztettséget (hacsak nincsenek az adott frekvencián rezonanciában, és fázishelyes kapcsolatban). Erről nem kapsz semmi információt ezekkel a vett térerősséget kijelző programokkal, illetve csak igen nagy hibával közvetett módon.
A felületeknek, mégpedig az antennák hatásos felületeinek (szakirodalomban antenna effektív magassága) van jelentősége, és nem a hossznak. A hossznak csak azért van jelentősége, mert a hullámhossznak megfelelő hosszúságú antennán egy negyed, (fél) hullámhossznyi szinusz hullám alatti terület arányos a nyereséggel. A parabola antennáknál ez a felület mint parazita sugárzónál a paraboloid felülete az érdekes, és ez eleve a kb 5× -ös hullámhossz viszony miatt jelentősen kisebb nyereséget hoz. Azért kell a 10 m -es tükör, mert ez hozza ugyanazt a nyereséget 2,4 GHz -en, mint a 60 cm -es 12 GHz -en. Ettől még nem kell megépíteni, a példa csak arra volt, hogy lásd mennyit ér a műholdas parabola tükör. Ennél sokkal többet ér egy 16 dipólból, strip line technikával kialakított fal, amit a netvadász oldalról linkeltél, de nagyon valószínű, hogy azt sem a konyhaasztal sarkán készítették. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Hát ez egy külön tudományág, tényleg inkább a véletlen műve, hogy ebből az antennából mi sül ki!
Kipróbáltam az emeletről nyitott ablaknál a quadot, meglepődtem, hogy mennyivel másabb, mint a szobából, összehasonlítva a barkácstükrös botantennával! Rengeteg hálózatot találtam, a többi cucchoz képest, gondolom, hogy az usb-s wifi sem az optimális erre a célra, nem? Azon gondolkozom, hogy van egy AP-m, valahol, Zyxel B-240 ha jól emlékszem. Ezt lehetne használni hálókártya helyett? Adhoc mód kell a beállításoknál?
Most nézem, a méretezős oldalt, hogy minden csatornára másmilyen kell, na ez is egy kavar még pluszban!
Valóban, az USB -s WIFI nem a legalkalmasabb ilyen célra. Annak többnyire belső antennája van, ami direkt a mostoha körülményekre lett kifejlesztve, ezért erre utólag sem lehet tisztességes antennát tenni. Léteznek azonban olyanok is, amiknek eleve külső antenna csatlakozása van. Bár az sem túl praktikus az USB kábel korlátozott hossza, és az antenna szabad térbe való elhelyezésének követelménye miatt. Gondolom, nem szeretnél a padlásra költözni a számítógépeddel. A legjobb megoldás AP az antenna mellett, és UTP esetleg távtáplálással.
Na látod, és még a csatornák között nincs is nagy frekvencia (hullámhossz) eltérés.
Igen közel volt valóban, ezt hibáztam el, ami "vicces" az egészben a nagyobb távolságra állítással sem hozott sok eredményt, ezért nyergeltem a Cantenna -ra.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
Hali olyan wifi antennét hogyan lehetne készíteni ami max 1 Km sugárba el küldi a jelet ( igazáből max 400 m lenne szükség csak). Kell e valami jel erősítőt építeni hoza ha igen milyet mit , igazából a tv antennára gondoltam az jó lenne hozzá a koaksz dugót át cserélném a wifi anterna dugójára . Vagy inkább vegyek a boltba egy értelmes jeladót ? Olvasgattam hogy baromira pontosan kell megépíteni az antennát .
Szia!
Már megint ez az idétlen tévéantenna-téma. Vegyél üzletben rendes wifi-antennát kábellel és így csinálj összeköttetést.
Sziasztok! Szeretnék tőletek kérni egy kis segítséget. Van egy saját, itthoni WLAN hálózatom. Szeretném ennek a jelét, kb. 500m re el lőni (irányítottan) úgy hogy az ebben a háromszögben laptopok tudjanak csatlakozni a hálózathoz. A routerem amivel tesztelem, TL-WR340GD. Körülbelül, 100 méterig tudok akár telefonnal is csatlakozni optikai rálátással. Valamilyen kétkörös, vagy ilyesmi antennában gondolkodom.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Sziasztok segítséget kérnék, kaptam egy /SEANO long range multi-client Bridge/ nevű szerkezetet a problema az hogy hiába kapcsolom össze a gépet az eszközzel a gép nem látja ezért beállítani sem tudom. Ha tápot adok neki rendesen világít meg villog csak nem kommunikál a géppel .Ha valaki tud vagy látott már hasonlót kérem segítsen előre is köszönöm. Pardon az eszköz arra kellene hogy wifi jelet fogjon és vezetéken küldje .
Ha lan kábelen tudsz csatlakozni hozzá nem érdekes , kell egy olyan gép ami tud wifit , és akkor wifin keresztül is tudsz csatlakozni a 198.168.1.1. címen .Ha meg már benne vagy a menüjébe , a többi gyerekjáték .
Webfelületről lehet beállítgatni. Amivel találkoztam az nem tudott WPA/WPA2 titkosítást, csak WEP-et (ami manapság már igencsak elavult). Belül egy PCMCIA kártya van egy "alaplapban", maga a kártya külön is megy laptopban, (de ott is csak WEP-et tud)
Sziasztok.
Egy androidos telefonban kellene növelni a Wi-Fi sugárzó nyereségét. Egy OneTouc990 -es androidos telefonról lenne szó. Elképzelés: Az eredeti Wi-Fi sugárzó modul kibontásra kerülne, majd egy sokkal nagyobb kerülne beépítésre, de a hátlap belső felére. A sugárzó Cu foliából lenne kivágva, majd egy rövid koax darabbal bekötném a PCB -re. Meglátásom szerint az érintkező felületek különböző nyereségű sugárzókat tud fogadni, illetve kicsit jobbra látható U.FL csatlakozó is, ami szintén ehhez a szekcióhoz tartozik. Kérdezem a gyakorlottabbakat, hogy ennek mekkora jelentősége lesz? Nem ismerem az erősítőfokozatot sem, mert a "kupak" nem megbontható, mert végig le van forrasztva. Az sem számít, ha egy kevésbé esztétikus ötlete lenne valakinek a témával kapcsolatban, mert ezt csak munkában használom, egyébként meg nem is nyúlok hozzá itthon. A MicroUSB csatlakozóját már sikerült megölni, így egy vezetékdarabbal már amúgy is több van. Másik kérdésem az lenne, hogy ez a kis "okosság" hol hordozza a GPS modulját? Annak is fel kellene egy picit fokozni a nyereségét, mert nyáron kajakozáshoz egy összeollózott GPS logger -rel felvértezve használatba lenne véve, ahol egyrészt a fák tudnának zavaró hatást gyakorolni (kisebb mértékben), másrészt nem tudom maga a víz jelensége mekkora problémát hordoz magában a bemérésben a kajak anyagára meg ki sem tértem. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Egy ici-pici hiba: Hozzászólás módosítás idő időkorlátjának lejárta után a képet még beilleszti de a szöveget már nem küldi el, miért?
Lemaradt szövegrész: Pont berajzolás közben bukkantam rá a GPS csatlakozójára is, pedig a kép az ormótlan gagyi bekötést hivatott ábrázolni. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Sziasztok
Lehet, láma kérdés: Létezik olyan, hogy gyenge wifi jelet felerősítek és továbbsugárzom, hogy androidos telefonon tudjam fogni? Amolyan átjátszó féleség lenne. Ötlete valakinek?
Használj olyan routert, vagy AP -t, ami tud bridge üzemmódot. Ezzel kiterjesztheted a WIFI ellátott területét.
Szia
És ezt úgy is tudom használni, ha egyáltalán nics netem, ergo a router csak lóg a levegőbe? Üdv
Szerintem biztos, bár ilyet még nem csináltam. Ki kell próbálni.
Most ami itt nekem van egy tök alap wifis router (d-link) beléptem a menüjébe.
Hol kell nézni ezt a bridge üzemmódot? Üdv
Létezik ilyen eszköz, Range Extender-nek hívják, és lehet is kapni számtech üzletekben. Veszi a wifi jelet, majd ugyanazon az antennán tovább sugározza. Árban kb ugyanannyi mint egy soho router.
Azzal az "alap routerrel", csak kábelen jövő jelet tudnál wifi-n továbbküldeni.
Szia
Köszi, ilyesmire gondoltam, mi a véleményed, szerinted ennek lehet tuningolni az antennáját? Bár szerintem ez is elég lesz, az ablakhoz tartva már így is fogom telóval a shell hotspotját Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |