Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Félelmetes mennyiségű alkatrész van benne! Látszik a konstruktőr valami nagyon jót akart létrehozni. Először életet kéne belé lehelni, hogy fel lehessen mérni érdemes-e a kezelőszervek cseréjére költeni. Az ellenállás létrás szabályzók, ha a kontaktusuk helyrehozható valóságos kincsnek számítanak! Első lépésben a tápfeszültségeket ellenőrizném. A trafó melletti két kisebb hűtőbordás panelt feszültségstabilizátornak saccolom, könnyen kontakt-hibásodó trimmerekkel. Ha nem bukkansz elemi hibára, jó lesz rajzot keríteni hozzá.
Szia! Esetleg nézd meg a biztiket,meg látok az egyik képen egy meg pörkölődött barna ellenálást,ami 0,22.0,33,0,47óhmos,ezt is mérd át.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ehez a kithez Bővebben: Link
milyen egyen irányítót és puffer kodenzátort kell vásárolnom hogy jó legyen? és hangerőszabályzót is szeretnék hozzá készíteni ez lehetséges? A linket a LINK gomb segítségével alakítottam utólag linkké. Remélem, legközelebb Te is megtalálod... -- moderátor A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Sziasztok nem tudtok valamit erről az IC-ről?TESLA UN8 MH5400 van pár száz darabom belőle,csak mire jó?
Köszi, rengeteg ilyen és hasonló alkatrészre tettem szert,kondik ellenállások stb. vagy 200 kiló
Azé azt nem, nagy pontosságú alkatrészek ezek müszereket gyártottak belőlük hireseket,de értem a célzást
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
A célzás arra utalt, hogy ezek filléres integrált áramkörök, amiket már nagyon ritkán használunk, ha kell is pár forintba kerülnek, értéküket tekintve nem képeznek nagy összeget.
A létrás szabályzók tudomásom szerint hibátlanok.
De hol kezdjem? Mérjem ki a trafót? Rajz az van hozzá szerencsére, csak annyi a gond, hogy orosz. Beringer 600 Biztiket? Egy biztosítékról tudok csak a primer körnél. A linkelt képek nem az enyémről készültek. Készül egy galéria az enyémről is, holnap belinkelem a képeket.
A transzformátor melletti pufferkondenzátorokon (látom két változatban is készült) mérj feszültséget!
A rajz sokat segítene a tanácsadásban. A cirill betűs dokumentáció nem gond .
Nos, csak megvártam, míg feltöltődnek a képek. Galéria
Holnap remélem rá tudok mérni, addig is itt a pár kép, hátha látszik róla valami. Egy szál vezeték a levegőben lóg a kimeneteknél, azt észrevettem. Az utolsó képeken a szétszedett egység az mi akar lenni?
Szia!
Gondolom a rajz már meg van, de ha mégsem: Bővebben: Link. Barátságosabb formában: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Közben megleltem a rajzot én is. A dobozban a RIAA korrektort vélem felismerni. Szerk.: azaz.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Hali! Egy bizti az erősitőbe! nekem fura kicsit,az enyémbe legalább 10 db volt,de tipusa válogatja.Erősítőt javítani,a kimenettől vissza felé kell.Én legalább is így szoktam,kezdve a vég tranzisztorokkal,meg hajtókkal .... egészen a bemenetig.
Szia! Ez nem egy hétköznapi erősítő, érdemes a rajzát tanulmányozni. Nem sajnálták belőle az okosságot
Az én orosz erősítőmbe akkorák voltak a vég panelok,kb mint egy videó kazetta.Modul szerű felépítésű volt.Na abba volt cucc rendesen,de két nap után már át láttam a kapcsolást,és beindítottam.Ott volt kimenő ne aggódj.Az éppen szóban forgó erősítő nem igazán bonyolult,egy 10-es bonyolultsági fokon,olyan 4-5 között látom.Volt már a kezem közt jó pár orosz erősítő,de mindet sikerült el indítanom,jelenleg is van,igaz csak a két vég modul 2x50w KT818-819 es vég tranyóval megy. Ez volt az a nagy batár készülék,kb 20kg volt,de a trafója még megvan,őrizgetem.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Megmértem, 49V van mindkét kondin.
Egyébként be is kapcsol, világít a LED, tehát működik. Lehet, hogy csak valami védelem miatt kapcsolt ki, mikor próbáltam először. Most a RIAA korrektor viszont le van kötve, úgy kapcsoltam be. kadarist Köszönöm a rajzot! reloop Akkor azt mondod érdemes használni/felújítani? Jó lenne egyébként tudni, hogy mi micsoda (kimenet,bemenet,stb.), mert ugye minden ciril betűvel van ráírva. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Fordíttasd le a Google fordítóprogival. Cirill betűket meg könnyen szerezhetsz a netről de akár fonetikusan (angol) is beírhatod a fordításhoz.
Minden részletében igényesen kidolgozott erősítő. Érdemes lenne megismerkedni a hangjával.
A rajz nem jól tűri a kicsinyítést. Szívesen feliratozom, de lévén 8,4MB terjedelmű, a Mail címedre tudom majd csatoltan elküldeni.
Az utóbbi napokban nem jutott időm az erősítőre, de most kimértem a környékbeli ellenállatkákat, sajnos mindenki passzol.
Megtörtént, nagyjából már helyén van minden, hogy mi-micsoda.
reloop - A hangjára én is kíváncsi vagyok, megköszönöm, ha elküldöd! Most ráaggattam 4 hangszórót. Kapcsolható, hogy A1 vagy A2 kimenet szóljon. Nagyon hangos alapzaja van, serceg és pattog is. Végül is 3 bemenete van; 1-tuner, 2-magnó, 3-lemezjátszó. Ha tuneren vagy magnón van akkor bármelyik kimenetet választom, csak a bal oldal serceg, a jobb néma, de ha a lemezjátszót választom, akkor mindkettő serceg. Sőt, ki- és bekapcsolásnál is pattan mindkét hangszóró. Mit gondoltok, hogyan tovább?
Sziasztok van egy erősítőm, s ha a hangerő poti gombjához érek a hangszóró recseg, mit tehetek? Ha gnd-t kötnék a poti "testére" megoldaná a gondot?
A 820 ohm megfelelőségében erősen kételkedem továbbra is. A rajta mért feszültségesés és a szóba jöhető forrásáramok hányadosából egyszerűen nem jön ki. Vagy a körben szereplő valamelyik ellenállás, vagy a leolvasott feszültség nem stimmel, vagy továbbra is jelentős parazita átvezetés van a NYÁK-on.
Kezdetnek egy teljes kondenzátorcsere nem ártana neki és lehet észhez is térne.
A két pufferkondi csere lenne legalább 5000Ft.
Két kifejezést nem bírtam lefordítani: 1. ПИН АЧХ (ez egy nyomógomb) [PIN AFC?! - Az mi?] 2. БАЛАНС АЧХ (ez egy potméter) [BALANCE válasz?! - Ez is mi?] A fordításhoz a Google-t használtam, orosz-magyart. Érti valaki, hogy mit jelenthetnek ezek magyarul?
Mail-t elküldtem.
Végfok panel XP1-en +/-37V-ot ellenőrizd. Adj jelet a panel 36 ill. 38 bemeneti pontjára. A 6 ill. 9 kimeneti ponton ellenőrizd a 0V egyenfeszültséget. Köss ide 100-200 ohm >=1W ellenálláson keresztül próbahangszórót. Hallgasd meg!
1. Lineáris átvitel
2. Aktív balansz (erősítés szabályzó)<>(van rajta passzív is!?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |