Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házi feladat elmélet - tételek
Akkor rossz számokat mondott volna a tanár?
Ha fejből mondta akkor lehet hogy elszámolta magát!
Akkor beírom ezt eredménynek, hogy nem lehet. Köszönöm a segítséget. Már tudom, miért nem akartak kijönni az eredmények.
Az Uc0 nem a kollektor potenciálja? És akkor az U(RC)=15-9 és az U(E) pedig 2V
Az U(B)=I(c)/béta az U(B)=Ue+U(BE) és akkor már csak az a kérdés hogy az I0 R1 vagy R2-őn folyik (nehogy egyszerű legyen ez minden könyvben máshogy van jelölve). Mert az Ur1 ugye 15-2,7 az Ur2=2,7V és ezeket kell a megfelelő árammal beszorozni. Ha az I0 az R1 árama akkor R1=12,3/10Ib de ha az R2 árama akkor R1=12,3/11Ib. De azért ne vedd biztosnak amit írtam, ezt most csak így fejből gyorsan. Ha van valami hiba javítsatok ki. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Ezért lenne jó egy rajz. Ahol látnánk hogy mit mivel jelöl. Mert ha úgy nézzük ahogy Te mondod (tehát a nulla jelölés az a potenciálhoz képest van), akkor az U(BE0) nehezen értelmezhető. Az arámnál akkor mit jelent a nulla? Mi amikor tanultuk általában a nullával a nyugalmi állapotot jelöltük.
A nulla a munkaponti adatokat jelöli elvileg. Azaz ezek csak az egyenáramú értékek. És ahol indexben ott van az R az az ellenállás feszültsége a többi meg csak a nullához viszonyított potenciál. Na igen az U(BE)-nél érdekes a jelölés ilyen szempontból mert azt nem a nullához képesti fesz szintet mutatja. De gondolom ez így egyszerűbb volt mint egy új jelölést bevezetni rá. Az áram meg örök rejtély marad
![]()
Majd kiderül.
martin96 : Ha majd órán megnéztétek a házit akkor írd már le légyszíves, hogy mi is lett volna a megoldás!
Ezek lettek:
R(C)=1.2K R(E)=400ohm I(B0)=33uA U(B0)=2,7V R(2)=9K R(1)=41K I(0)=10*I(B0)=333uA Képet viszont csinálhattam volna tényleg a kapcsolásról. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
Értem. Akkor az a jó megoldás amit 06smici mondott.
Egy kis fizikában segítene valaki?
1)Mekkora az A380-as repülő tömege, ha a 846m^2-es szárnya felett a sebesség 1,4x nagyobb a 252km/h sebességű felszálláskor? 2)A 10cm átmérőjű csövön 5,5atm-al pumpáljuk ki a vizet egy nagyméretű tartályból. Mekkora a kiáramló víz sebessége? (h1=h2) 3)Mekkora a vérnyomáskülönbség a karon 150cm magasságban, és a lábon 20cm magasságban? (vér sűrűsége= 1,048g/cm^3) 4)Az F1-es autóra 144km/h sebességnél 300kg-nyi din. leszorító erő hat az 1m^2-es diffúzor miatt. Mekkora sebességgel áramlik a levegő a kocsi alatt?(p1=p2; levegő sűr.: 1,29kg/m^3) Nagyon nagy segítség lenne, ha minél előbb, legkésőbb holnapig valaki levezetné nekem őket. ![]() Idézet: „1)Mekkora az A380-as repülő tömege, ha a 846m^2-es szárnya felett a sebesség 1,4x nagyobb a 252km/h sebességű felszálláskor?” 560 tonna, ha a -800 sorozatról van szó. Jó, csak vicceltem ![]() Csak volt ott az órán valami képlet amit emlegettek, amiből a következő számokból ki lehet találni valamit: - 846m^2 - 1,4x gyorsabb - 252 km/h Az az érzésem, hogy mindegyik kérdésből hiányzik valami (ami viszont gondolkodásra serkent)... A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
Van persze, de ezekkel a feladatokkal semmire se mentem, úgyhogy Zolika60 ajánlatára benéztem ide, hátha valaki le tudja vezetni, aki ért hozzá.
![]()
Hacsak nem pont szegény Bernoulli bácsi van éppen terítéken, mert ha Ő nem lenne akkor mehetnél gyalog afrikába
![]() És akkor a linken ott a magyarázat is... A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
Én úgy tudom, hogy a -800-as ~350-60 tonna, a -800F ~400 tonna (üresen, üzemanyag nélkül!)
De szerintem nem ez a lényeg, hanem a kérdés: Idézet: „Mekkora az A380-as repülő tömege” Tudtommal, attól, hogy a szárnyra bármilyen erő hat, (leszorító, felhajtó) a gép tömege nem változik. Ugyanis mitől változna a tömege? Felszáll egy utas menet közben? A jegesedét már megoldották. Vagy én gondolom rosszul? Akkor elnézést kérek!
A repülős megoldva, kb 600tonnát kaptam, az nem is rossz. Na, de a többire esetleg ??
![]()
A többi feladatot viszont nem sikerült megoldanom, szóval..
![]()
A repülős feladatot nem értem!!!
![]()
Rossz lett az eredmény. Közben mindre meglett az eredmény, egy kollegina által, szóval, nem kell több segítség!
![]() Köszi akik eddig segítettek!
A repülős kérdésnek nem sok értelmét látom. A szárnyfelület az egy dolog, de milyen a profil??? Milyen magasan van a repülő?? Akkor esetleg a sebességből és a sűrűségből ki lehetne számolni a felhajtóerőt ami vízszintes repülésnél egyenlő a gép tömegével.... De felszállásnál ugye a felhajtóerő nagyobb, különben nem emelkedne.... Emelkedés közben ráadásul még a tolóerőnek is van emelő irányú komponense.
Szóval ez értelmetlen. Felhajtóerő egyenlő: a levegő sűrűségének a fele, a sebesség négyzete, a szárnyfelület és a felhajtóerőtényező szorzatával. Ha ezt megfordítod leszorítóerőre talán a F1-es kocsira is tudsz válaszolni. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Ezek szerint, csak én nem értem a repülős kérdést.
![]() Sajnos ez már örök rejtély marad, mert janikukac nem árulta el a megoldásokat. Engem meg felemészt az a tudat, hogy anno kihagytam valamit fizikából, mert még mindig nem értem, hogy változik meg a gép tömege a levegőben... Megvan! Fogy az üzemanyag.
Akkor még arról nem is beszéltünk, hog a gép súlyát kell felemeni, nem a tömegét...
Egy szóval sem írta hogy változik a gép tömege. Csak simán ismeretlenként volt definiálva. Meg volt adva pár adat és ebből határozd meg az ismeretlen értéket ennyi. (Tömeget)
Üdv.: Miki
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni ezt megoldani, sehogy nem akar kijönni nekem. A megoldásnak kerekítve 0,8944-nek kell lennie(számológéppel kettőhöz közelítve).
Végre rájöttem
![]()
Ha behelyettesíted a 2est, akkor 0/0 jön ki. Alkalmazhatod az L´Hospital törvényt, vagyis deriválod külön a számlálót és külön a nevezőt is, majd újra behelyettesíted a 2est.
Jah bocs, nemláttam a hozzászólásodat. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Azért köszi a választ. Ismerem a szabályt, de a feladat az volt, hogy egy függvény deriváltját kellett meghatározni a derivált definíciója szerint. Emiatt fura lett volna, hogy még nem is "ismerem" a deriválási szabályokat, de használom azokat.
![]()
Üdv!
Számolással kapcsolatban kérnék segítséget. Adott egy feladat: U1 = (1-3j) V U2 = (2-j) V f = 50 Hz U = U1 + U2 =? ( Az U betűk felett vízszintes vonallal, amit itt nem tudok megoldani. ) U(t) = ? A megoldás szerint kijön, hogy: U = (3 - 4j) V. Eddig ok, valóban csak a két zárójeles mennyiséget kell elemenként összeadni, semmi gond. Viszont ez továbbírva így néz ki: U = (3-4j) = 5 * e(-j 0.93) >> az "e" utáni zárójeles érték valójában az "e" felső indexében szerepel, mint hatvány. A kérdés az, hogy hogy jön ki a 3-4j-ből az az 5 érték? Az e-nél a 0.93 még kijön, mert ha a 3-4j-ből a 4-et egy tört számlálójába, a 3-at meg a nevezőjébe írom, és tg -1 szeresét veszem, akkor az valóban ennyi (tan-1(4/3). De honnan jött az 5? |
Bejelentkezés
Hirdetés |