Fórum témák
» Több friss téma |
Watt! )))
Sikerült! Flowcode-ban nem rakom be azt a makrót, hogy getkeypadnumber... Így a panelen tökéletesen működik! Csak a szimulációban nem... De az most nem érdekel
Most nem tudom megnézni, de szerintem a makróban be lehet állítani, hogy milyen szinteket adjon és vegyen. Adni 1 szintet kéne, venni 0-át, miután a rajz szerint ott egy invertálás van a tranyók miatt. Ha nem lehet ilyet beállítani, akkor külön kell lekezelni, ahogy most is teszed. Örülök, hogy sikerült!
Nos, itt van a teljes program, atmega128-on ugye.
Azt most nem volt kedvem megcsinálni, hogy szimulációban menjen rendesen... De most ez nem érdekel. Panelen ( T-Bird2+kieg.panel ) tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
Sziasztok!
Sikerült megcsinálnom a programot a bar graph kijelzéshez, ami LCD kijelzővel kiválóan működik, de VFD kijelzővel szeretném használni, és a következő probléma van vele: villódzik a VFD, néha elugrik egyet magától jobbra a cursor, és ami előtte van karakter, azt kiirja a következő szegmensre. amikor nincs kijelzendő érték akkor a kurzor pozíció címen lévő ASCI karakter kiíródik az első szegmensre, de csak néha, véletlenszerűen. Van valakinek ötlete? Időzítések növelésével és csökkentésével már próbálkoztam, hardveres hiba szerintem nincs. Köszi!
Nem bírok rájönni hogy mi lehet a baj, próbáltam a manuális inicializálását is a vfd-nek, de úgy sem jó. Felteszem a progit, hátha lesz ötlete valakinek.
Egy random számot szeretnék kiíratni 7szegmenses kijelzőre három digiten.
A hardverben lévő invertálást kijavítottam tehát áramkörileg rendben van a dolog. A kijelzőket multiplexleve kezelem.Ugye szét kell bontani digitekre és ezt a megfelelő helyre kitenni ez oké.Csak a frissítést nem tudom hogyan kéne megoldani. Kerestem példákat de nem találtam.Így indultam el de ez nyilván nem jó. Tudna valaki egy példát mutatni erre? A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Ezt próbáld ki PIC-ben! (Szimuláció is működik, de érteni kell minek kell történnie!)
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Köszi ez szépen működik.Feltoltam kicsit a megszakítást így teljesen villogásmentes.
Értem hogy hogy működik de magamtól így nem raktam volna megszakításba! Köszi sokat segítettél és tanultam is belőle!
Szívesen! Minden olyan dolgot, ami meghatározott időnként meg kell történjen és nem szabad, hogy mást zavarjon, megszakításban érdemes kiszolgálni.
Hogy lehet egy változó maximális értékét meghatározni?
Jelen esetben egy random szám maximális értékét kéne meghatároznom,és kitenni egy változóba.Létezik erre a flowban valami függvény?
Feltételes elágazás ha random nagyobb valtozónál- igen ág: valtozo = random nem ágba meg semmi.
Egy számítással szinte bármekkora lehet a random maximális értéke . A random értékből egy változót (z )számol. A szorzó szám lesz a z változó maximális értéke (ezt a számítást dobókockánál használtam)
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem. T-bird 2 panel plusz a kieg panel még mindig.. Található rajta 4 db 7 szegmenses kijelző. Csatolnán a kieg panel kapcsolási rajzát. A két IC-nek amik vezérlik a kijelzőket, BCD kódot igényelnek. Tudna valaki nekem segíteni? (A két IC :HCF4511BM1, SN74HC238D) (Az útmutató ezt írja: A hétszegmenses kijelzők multiplexerrel valamint meghajtó áramkörrel vannak ellátva. A meghjató áramkörnek BCD kódban kell megadni a kiírni kívánt számot, a multiplexernek pedig szintén BCD kódban kell megmondani, hogy melyik kijelzőre szeretnénk kiírni az adott számot. A legkisebb cím a jobboldali kijelzőhöz tartozik (0), majd balra növekszik (egészen háromig). Lehetőség van még két db LED-et is kiválasztani a multiplexerrel (4-es cím), amelyek a hétszegmenses kijelzők között találhatóak meg, így könnyedén kialakítható egy óra.)
Persze, ha nem figyelsz és nem tudod, hogy egy makró hívás stack-et foglal, és makróból makrózól nyakrafő, akkor ez természetes. 16F-eknél 8 mélység hamar elfogy, ha felelőtlenül kezeljük a makrókat. Ez nem a megszakítástól függ, mert az csak egyet foglal(feltéve, hogy megszakításból nem hívsz további makrókat és azokból is makrókat stb. Az én példámban egyetlen egy mélységben hívok makrót, ami a megszakítás, tehát még 7 maradt. Oda kell figyelni és kettőt-hármat fenntartani a megszakításnak. 18F-eknél kicsit könnyebb, mert 32 a mélység.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
Mi a kérdés? Amit leírtál az a válasz a működésre.
Igen igen, sikerült már.
Másik kérdés: Ha az eredmény nagyobb mint 9. Akkor hogy oldom azt meg, hogy több kijelzőre kerüljön ki az eredmény?
Felbontod digitekre a számot,és úgy teszed ki a megfelelő helyre.
Olvass vissza egy két lapot találsz rá példát.
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok segítségért. Egy kis (12F617) PIC-kel kísérletezem. A hardveres PWM-mel már boldogulok, de - az alacsony lábszám okán - szükségem lenne szoftveres PWM-re is, ami viszont (többnapi kísérletezésem ellenére) nem vezetett eredményre. Az eddigi eredményeim: - Vagy túl lassú a villogtatás, ezért az szemmel is jól érzékelhető - Vagy túl gyors, és akkor nem érzékelhető a fényerő effektív változása Csatolok egy fcf fájlt, kérlek Benneteket, nézzétek meg, hogy: - egyáltalán jó úton járok-e, vagy nagyon rossz irányban indultam-e el - mit kellene változtatnom rajta, hogy egy szemmel is érzékelhető fényerő-növekedést produkáljon, de azért ne legyen kifejezetten villogó hatása. (Tudom, hogy a megszakításban lenne a korrekt helye, de én már annak is örülnék, ha egyáltalán a fő függvényben hajlandó volna futni, úgy, ahogyan én szeretném...) Előre is köszönöm a segítséget!
Szoftveres PWM olyan mint a kutya vacsorája. Adott feladathoz adott piket kell választani, többi csak megerőszakolása a dolgoknak.
Azért ez nem teljesen igaz ! Meg lehet csinálni , simpi 16 szoftveres pwm et taposott bele egy 18f255 be ! Nézd meg van itt a témában videó is róla . Egy kis visszalapozással kereséssel példát is találsz itt a témában !
Köszönöm, tanulmányozom. Ha kérdésem lesz, jelentkezem.
Sziasztok segitséget kérnék, holnapra össze kéne hoznom egy kapcsolást de a progi nem megy be az ic-be mert tul nagy, valaki meg tudná nézni hogy tudnám optimalizálni?
Sajnos ezt nem lehet ebbe a PIC-be belefordítani, mert csak 64bájt RAM-ja van, miközben az 1wire blokk 127-et használ. Másik PIC-et kell választanod.
Sajnaidáig én iseljutottam de olcastam egy helyen ahol12F675-öst használtak egy nikoa kijelzövel ésds18b20 szenzorral. Szoval lehet de valoszinü hogy c kell hozzá mert itt flow alatt elég sok a sallang egy one wire cuccnál
|
Bejelentkezés
Hirdetés |