Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   111 / 360
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Köszi. Így már világos.
(#) fifadani hozzászólása Dec 14, 2012 /

Watt! )))
Sikerült!
Flowcode-ban nem rakom be azt a makrót, hogy getkeypadnumber...
Így a panelen tökéletesen működik!
Csak a szimulációban nem... De az most nem érdekel
(#) pjg válasza fifadani hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Felteszed?
(#) watt válasza fifadani hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Most nem tudom megnézni, de szerintem a makróban be lehet állítani, hogy milyen szinteket adjon és vegyen. Adni 1 szintet kéne, venni 0-át, miután a rajz szerint ott egy invertálás van a tranyók miatt. Ha nem lehet ilyet beállítani, akkor külön kell lekezelni, ahogy most is teszed. Örülök, hogy sikerült!
(#) fifadani hozzászólása Dec 14, 2012 /

Nos, itt van a teljes program, atmega128-on ugye.
Azt most nem volt kedvem megcsinálni, hogy szimulációban menjen rendesen... De most ez nem érdekel. Panelen ( T-Bird2+kieg.panel ) tökéletesen működik.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
(#) dark81 hozzászólása Dec 15, 2012 /

Sziasztok!
Sikerült megcsinálnom a programot a bar graph kijelzéshez, ami LCD kijelzővel kiválóan működik, de VFD kijelzővel szeretném használni, és a következő probléma van vele: villódzik a VFD, néha elugrik egyet magától jobbra a cursor, és ami előtte van karakter, azt kiirja a következő szegmensre. amikor nincs kijelzendő érték akkor a kurzor pozíció címen lévő ASCI karakter kiíródik
az első szegmensre, de csak néha, véletlenszerűen.
Van valakinek ötlete? Időzítések növelésével és csökkentésével már próbálkoztam, hardveres hiba szerintem nincs.
Köszi!
(#) dark81 válasza dark81 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Nem bírok rájönni hogy mi lehet a baj, próbáltam a manuális inicializálását is a vfd-nek, de úgy sem jó. Felteszem a progit, hátha lesz ötlete valakinek.
(#) tsava hozzászólása Dec 16, 2012 /

Egy random számot szeretnék kiíratni 7szegmenses kijelzőre három digiten.
A hardverben lévő invertálást kijavítottam tehát áramkörileg rendben van a dolog.
A kijelzőket multiplexleve kezelem.Ugye szét kell bontani digitekre és ezt a megfelelő helyre kitenni ez oké.Csak a frissítést nem tudom hogyan kéne megoldani. Kerestem példákat de nem találtam.Így indultam el de ez nyilván nem jó. Tudna valaki egy példát mutatni erre?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012

7szeg.fcf

(#) watt válasza tsava hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Ezt próbáld ki PIC-ben! (Szimuláció is működik, de érteni kell minek kell történnie!)

7szeg_w.fcf

(#) tsava válasza watt hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Köszi ez szépen működik.Feltoltam kicsit a megszakítást így teljesen villogásmentes.
Értem hogy hogy működik de magamtól így nem raktam volna megszakításba!
Köszi sokat segítettél és tanultam is belőle!
(#) watt válasza tsava hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Szívesen! Minden olyan dolgot, ami meghatározott időnként meg kell történjen és nem szabad, hogy mást zavarjon, megszakításban érdemes kiszolgálni.
(#) tsava hozzászólása Dec 16, 2012 /

Hogy lehet egy változó maximális értékét meghatározni?
Jelen esetben egy random szám maximális értékét kéne meghatároznom,és kitenni egy változóba.Létezik erre a flowban valami függvény?
(#) tsava válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Igen.
(#) kokozo válasza tsava hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Feltételes elágazás ha random nagyobb valtozónál- igen ág: valtozo = random nem ágba meg semmi.
(#) kaqkk válasza tsava hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Egy számítással szinte bármekkora lehet a random maximális értéke . A random értékből egy változót (z )számol. A szorzó szám lesz a z változó maximális értéke (ezt a számítást dobókockánál használtam)
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Ezt nem értem, miért jönne?
(#) fifadani hozzászólása Dec 17, 2012 /

Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem.
T-bird 2 panel plusz a kieg panel még mindig..
Található rajta 4 db 7 szegmenses kijelző.
Csatolnán a kieg panel kapcsolási rajzát.
A két IC-nek amik vezérlik a kijelzőket, BCD kódot igényelnek.
Tudna valaki nekem segíteni?
(A két IC :HCF4511BM1, SN74HC238D)
(Az útmutató ezt írja:
A hétszegmenses kijelzők multiplexerrel valamint meghajtó áramkörrel vannak ellátva. A meghjató
áramkörnek BCD kódban kell megadni a kiírni kívánt számot, a multiplexernek pedig szintén BCD
kódban kell megmondani, hogy melyik kijelzőre szeretnénk kiírni az adott számot. A legkisebb cím a
jobboldali kijelzőhöz tartozik (0), majd balra növekszik (egészen háromig). Lehetőség van még két db
LED-et is kiválasztani a multiplexerrel (4-es cím), amelyek a hétszegmenses kijelzők között találhatóak
meg, így könnyedén kialakítható egy óra.)
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Persze, ha nem figyelsz és nem tudod, hogy egy makró hívás stack-et foglal, és makróból makrózól nyakrafő, akkor ez természetes. 16F-eknél 8 mélység hamar elfogy, ha felelőtlenül kezeljük a makrókat. Ez nem a megszakítástól függ, mert az csak egyet foglal(feltéve, hogy megszakításból nem hívsz további makrókat és azokból is makrókat stb. Az én példámban egyetlen egy mélységben hívok makrót, ami a megszakítás, tehát még 7 maradt. Oda kell figyelni és kettőt-hármat fenntartani a megszakításnak. 18F-eknél kicsit könnyebb, mert 32 a mélység.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
(#) watt válasza fifadani hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Mi a kérdés? Amit leírtál az a válasz a működésre.
(#) fifadani hozzászólása Dec 17, 2012 /

Igen igen, sikerült már.
Másik kérdés:
Ha az eredmény nagyobb mint 9. Akkor hogy oldom azt meg, hogy több kijelzőre kerüljön ki az eredmény?
(#) tsava válasza fifadani hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Felbontod digitekre a számot,és úgy teszed ki a megfelelő helyre.
Olvass vissza egy két lapot találsz rá példát.
(#) Frankye hozzászólása Dec 17, 2012 /

Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok segítségért. Egy kis (12F617) PIC-kel kísérletezem. A hardveres PWM-mel már boldogulok, de - az alacsony lábszám okán - szükségem lenne szoftveres PWM-re is, ami viszont (többnapi kísérletezésem ellenére) nem vezetett eredményre.
Az eddigi eredményeim:
- Vagy túl lassú a villogtatás, ezért az szemmel is jól érzékelhető
- Vagy túl gyors, és akkor nem érzékelhető a fényerő effektív változása
Csatolok egy fcf fájlt, kérlek Benneteket, nézzétek meg, hogy:
- egyáltalán jó úton járok-e, vagy nagyon rossz irányban indultam-e el
- mit kellene változtatnom rajta, hogy egy szemmel is érzékelhető fényerő-növekedést produkáljon, de azért ne legyen kifejezetten villogó hatása.
(Tudom, hogy a megszakításban lenne a korrekt helye, de én már annak is örülnék, ha egyáltalán a fő függvényben hajlandó volna futni, úgy, ahogyan én szeretném...)
Előre is köszönöm a segítséget!

pwmsoft.fcf

(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Szoftveres PWM olyan mint a kutya vacsorája. Adott feladathoz adott piket kell választani, többi csak megerőszakolása a dolgoknak.
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Azért ez nem teljesen igaz ! Meg lehet csinálni , simpi 16 szoftveres pwm et taposott bele egy 18f255 be ! Nézd meg van itt a témában videó is róla . Egy kis visszalapozással kereséssel példát is találsz itt a témában !
(#) Frankye válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Köszönöm, tanulmányozom. Ha kérdésem lesz, jelentkezem.
(#) Kovabe hozzászólása Dec 18, 2012 /

Sziasztok segitséget kérnék, holnapra össze kéne hoznom egy kapcsolást de a progi nem megy be az ic-be mert tul nagy, valaki meg tudná nézni hogy tudnám optimalizálni?

temp.fcf

(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Sajnos ezt nem lehet ebbe a PIC-be belefordítani, mert csak 64bájt RAM-ja van, miközben az 1wire blokk 127-et használ. Másik PIC-et kell választanod.
(#) Kovabe válasza watt hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Sajnaidáig én iseljutottam de olcastam egy helyen ahol12F675-öst használtak egy nikoa kijelzövel ésds18b20 szenzorral. Szoval lehet de valoszinü hogy c kell hozzá mert itt flow alatt elég sok a sallang egy one wire cuccnál
(#) mrobi válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

(#) Kovabe válasza mrobi hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

de de erre gondolok
Következő: »»   111 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem