Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Höh! Pont ez jutott nekem is az eszembe...
Eltaláltad.(Az osztályba nem sokan jöttek rá)
Köszi a cikket
csak azért jutott eszembe, mert én is hasonlón gondolkozok, csak még nem jutottam el a megvalósításig...
Ezt mindenképpen látni akarja más is.
Tehát, ha nem is mész bele messzemenő részletességgel, akkor is nagyon szeretnénk látni!!! (bár pár ember segítségével ez is megoldható) Amúgy arra is kiváncsiak lennénk, hogy pl más feszültségre, már teljesítményre, miben kell változtatni a dolgokon. De a pontos építési útmutatást nagyon megköszönnénk
Csövi mindenkinek!
Segítséget kérek valakitől. Multiméterrel meg lehet mérni egy 5,1V zenner diodat hogy jó-e? "teljesen hozzá nem értő amatőr kezdö vagyok" jeligére várok bármilyen segítséget. Előre is köszi
ÁÁÁÁ ... megelőztél!! nálam is tervbe van véve 1 ilyen
Tomi20: első osztályú munka
Nekem ez már a 2. verzió.
Az elsőről inkább nem rakok fel képet, mert attól tartok, hogy utána pár embernek alvási problémái lennének a látványtól.
Multival,valamilyen 8-25 V közötti táppal meg egy ellemállással igen
Ez nekem már bonyolult. Írom hogy mizu. A diodát fény felé tartva "átlátok" rajta. Érthetőbben gyerek módon: az alu szálon van egy bordó henger ami be van vonva egy átlátszó réteggel(bocs a fogalmazásért, nem tudom mit minek hívnak) Az alu szál egyben van, a bordó rész középen ketté van törve,az átlátszó réteg egyben van.Igy kell kinéznie?
Elég durva teszt: sima dióda vizsgálat. Dióda állásba rakod a multimétert (ha nincs, akkor 2kohmos állás) és megméred mind a két polaritással. Ha jó, akkor csak az egyik irányban mutat a műszer, a másikban csak "1"-et ír. Ha mind a két irányban szám, vagy szakadás, akkor=>kuka. Ezzel azt nem tudod kimérni, hogyha pl csak sérült, és pl 10V-os zenerként videlkedik, ahhoz kell a táp+ellenállás.
Van rajta dioda állás, egyirányba mutat, a másik irányba 0 az érték.Eszerint akkor jó.
Köszi az infót
1-et mutathat vagy milivoltban a nyitófeszültséget. Nullát sehogy sem...
Mellesleg ez nem a ki mit épített témába tartozik. Kérlek fejezzétek be.
Egyik irányban "1" a másik irányban "750".
(5,1Vzenner)
Lehet hogy rossz helyre írtam mint említettem nem értek az ilyen dolgokhoz BOCSI! Helyesbítem a "témát":
ÉPÍTETTEM egy elektronikus gyujtásstabilizátort a kispolszkimba ami le veszi a terhelést a megszakítóról, egy állandó erősségű szabályozott jelet(feszültséget) ad a gyujtáselosztón keresztül a gyertyáknak, amik egy állandó erősségű fordulatszámtól függően szabályozott szikrákat állítanak elő(azt hiszem ezt hívják tirisztornak). Nem értek az ilyen icés bigyós dolgokhoz, de rajz alapján képesnek érzem magam arra hogy megcsináljam. Megépítettem, nem működik csak félig, gondoltam segítséget kérek tőletek. Ha (tudatlanul szánt-szándék nélkül) rossz helyre írtam kérlek tájékoztass hogy hova írjak ezügyben anélkül hogy bárkit is zavarnék problémámmal. Kérésedet tiszteletben tartva BEFEJEZTEM.
Keress a keresővel autós gyujtással foglalkozó topicot ott nyugodtan tedd fel a kérdéseidet mert ez a téma oda való.
Köszi az infót, megkeresem őket.
Béke
Hát én a JLT-02 forrasztóállomást építem. Most leállrt a gyártás mert trafót kell szereznem de azért itt egy kép a szabályzó panelről.
szia, szép munka, nekem tetszik, mennyi lesz a vége?
amugy grat
Szasztok! elkészült első, komolyabb művem.
Mini pic programozó Hálás köszönet a NYÁKért AM2k-nak!!! még kipróbálni nem volt se időm, se PICem, se tápom. Hamarosan kiderűl müxik e .D
Nagyon csinos!
Gratulálok szép munka, biztos, hogy jól fog működni! Itt a fórumon megvan valahol a kapcsolási rajza és nyákrajza?
Nekem tetszik.
A NYÁK, a forrasztások, a beültetés. Szép munka.
a nyák és forrasztások jó, de néhány ellenállás érdekesen "áll". de szerintem is működni fog. legalábbis te megtetted a tőled telhetőt.
Szia a nyákrajzot, beültetést meg kapcsrajzot meg mindent egyben elküldhetem. A gépemen megvan .rar -ban.
kössz a szép szavakat mindenkinek üdv: uli ui. az az egykét ellenállat azért áll furán mert fejjel lefelé fordítva kicsit kicsúszott forrasztás közben ésmár nem igazítottam meg végül
Szerintem tedd fel ide, hogyha valaki szeretné még megnézni akkor itt lesz. Ha megosztható
Idézet: „ui. az az egykét ellenállat azért áll furán mert fejjel lefelé fordítva kicsit kicsúszott forrasztás közben” A forrasztás sorrendjét érdemes eltervezni. Én mindig az alacsonyabb alkatrészekkel kezdem és úgy haladok a magasabbak felé, és persze előbb az ellenállások, majd a kondenzátorok, félvezetők... stb.
na, legközelebb majd énis így csinálom és, így utólag belegondolva tényleg sokkal egyszerűbb lett volna. kössz a hasznos infót
Uraim ! Nagyon örülnék egy olyan kapcsolási rajznak amelyik,"darlington powerpack STK-0080" as ic. - vel készült hangerősítő végfokot ábrázol. Stereo. Én a témában laikus, és kezdő NET - es vagyok! A Barátom építené meg. / Ő még nem tudja. / Előre is köszönöm!
Üdv. Mindenkinek. Muzsikus.
parancsoljon uram!!! ITT
Szegény ember vízzel főz jeligével fogtam magam, és egy kiműtött processzorfoglalatból csináltam karos IC foglalatot. Igaz nem kezel csak 8 illetve 18 lábúakat, dehát ez van, ennek is lehet örülni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |