Fórum témák
» Több friss téma |
B@sszus... akkor az összes eddigi kilőve,mert egyik sem ad galvanikus elválasztást.
Ha kibírja még a nyáktrafó, arról lehetne járatni egy DC-DC konvertert... az plusz kb 1W A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
DC-DC konverter rajzokat (amiket láttam) általában sokkal kisebb bemeneti feszültséggel találtam.
Az nem akkora gond, inkább az, hogy az áramkör mit kezd a (z eredetileg 180V 50Hz) feszültséggel. Úgy értem, mire használja? Mert ha rögtön egyenirányítja, akkor nincs gond a DC-DC-vel sem.
Úgy tűnik a 180V megy a gyújtáshoz. Nincs őrláng. A gyújtás nagyfeszültségű szikrával indul.
Ha mindenképpen 180V-50Hz kell azt elég nyakatekert módon de meg lehet csinálni. Fogsz egy 230/9V-os nyáktrafót, ennek a szekunderére pedig rákötsz fordítva egy 230/12V-osat. Ha jól számoltam (lehet hogy nem) akkor ennek a szekunderén (vagyis ami a primer volt) 175V körüli AC-d lesz.
Bocsánat. Nekem alapvetően feszültségcsökkentés problémám van, csak közben nyilvános lett, hogy mihez kell. Legközelebb jobban körbenézek.
Esetleg tudsz segíteni? A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Nem kell, hogy végleges legyen. Most nem tudok kazánt cserélni (sok sebből vérzik már). Viszont ha az alap problémát megoldom, egy darabig még elmegy.
oké. tehát nem tudjuk mi történik a 180V AC-vel... (mert a gyújtóegység biztosan nemcsak trafót tartalmaz és ki van öntve) Így már én sem tudok jobbat, mint Ge Lee: fogj egy 1VA-es kis nyáktrafót, ami 230/24V-os, és tápláld meg az egyik 22V-járól a trafónak - egy megfelelő soros ellenállással. Egy ilyen kicsi trafó kb 30x30x30mm akár oda is ragaszthatod a nyákra.
Kipróbálom.
Üdvözletem!
Olvasgattam a fórumot és találtam is hasonló kérdést, csak nekem van egy kis csavar benne. Ha megtehetem, kérdeznék: Van egy FÉG C18.1 "zárt" gázkazánom, csak fűtést hajt. Októberben volt a szerelő, aki alkatrészt cserélt az égő környékén, ami középen van, amire fel van csavarozva az őrláng cső meg ilyenek. Valamint kitisztította a belsejét ahol az a bigyo beengedi a gázt, ha elindul a vízkeringtetés. Vagyis át van nézve tisztítva. Elméletileg. Mégis azt csinálja a gázkazán, h fűt fűtöget, és egyszer csak meggondolja magát és elalszik asz őrláng. Úgy vetem észre akkor mikor több fokot kell emelnie és huzamosabb ideig melegít. Gondolom összefügg a saját termosztátjával ami kikapcsolja ha kell. Nade ha elalszik, mint most este is, addig fogja forgatni a termosztát szivattyút míg haza nem érek vagy bemondja az unalmast.. Ez így működik? Nincs védelem arra ha nincs láng ne pörgesse? A fő kérdés, mi lehet az oka, h kialszik. Szerintem akkor mikor a hővédelme lekapcsolja. Viszont ha temperáláson megy (1 vagy fél fok emelés) akkor nem csinálja, 2hónapig ment rendesen. A hőmérője elég gáz. olyan kocogtatós. Nem mozog szépen. Szerelő szerint nemgond jóaz. Örök hála, Attila
Szia! Nem akarok sokat papolni, beszéljen helyettem inkább a javítási segédlet.
Üdv!
Demrad solaris classsic kombi gázkazánom van. Egyszer a rendszer belül csikorog,nyivákol,egyszer meg maga a termosztát álltal sem indul be a rendszer. Hallom hogy maga a kazán megy, de nem indul be a rendszer úgyhogy egyenlőre kénytelen vagyok a sütőmből fűteni ami nem lesz két fillér ha jól sejtem. Volt kint szerelő fel is töltötte speciális tisztítófolyadékkal a fűtőtestet, egy két napig jó volt....aztán megint kezdte a kazán a pattogó hangokat kiadni magából..de legalább volt fűtésem.Most megint az a baj hogy nem működik a rendszer de hallom hogy a kazán alaphangon működik mert a termosztáttól a jel a kazánig elmegy, de aztán nem indul be mégsem a rendszer. Gondolom összetettebb a hiba, de nem kellene olyan szakember aki meg tudja műszerekkel mérni a különböző helyeken azt hogy a jelek átmennek-e a megfelelő helyekről a megfelelő helyekre?Mert lehet hogy elektronikai hiba-is!-van....vagy rosszul gondolom? Kérem ha valami hozzáértő tud segíteni azt nagyon megköszönném.
Sziasztok!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek!!!!! A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
Nektek is Áldott Ünnepeket és Boldog Új Évet!
Kedves Fórum Olvasók!
Segítséget szeretnék kérni: Ariston Clas Prmium 24 típusú kondenzációs kazánom van, ami jelenleg 504 hibaüzenet mellett leáll, én meg a RESET gombbal próbálom újra indítani, eddig többszöri újraindítással dolgozik, de leáll. Egy hónappal ezelőtt 501 hibakódnál hívtam az Aristonos szervizhálózatot, küldtek egy szerelőt, aki kicserélt egy vezetéket, és működött a kazán. Jelenleg a két ünnep között panel csere dilemmában vagyok, , bár a hibakód jelentése nem a panel hibájára, hanem lángleszakadásra utal. A szerelő, - én úgy érzem- egyébként nem biztos a dolgában, egyeztetett a munkatársakkal, akik panelcserét, kb 50.000 Ft-ért javasoltak. Aki tud, kérem segítsen tanácsával, vagy ötletével... Másik szerelőt is felhívok, másik szervíztől...
EUROTERM 18 Kte gázkazán. Hibajelenség Bekapcsolás után nem indul el a keringetőszivattyú sem az elszívó ventillátor pár másodperc után kigyullad a piros led lámpa a kijelzőn megjelenik a E4 hibakód ami vízhiányt jelent A rendszer felvantöltve 1,5 bar nyomásra Segítsetek kérlek Üdv: UNIKUM2012
Nincs gyorsba jobb ötletem, próbáld meg megkocogtatni a víznyomás érzékelő szondát(Q). Lehet beragadt. Valószínűleg cserés lesz, hacsak nem kontakthibáról van szó.
Majd jönnek a szakik és megmondják mit tegyél.
A szakik már voltak itt, de csak a fejüket vakargatták! Ennyi történt! Segítsetek!!! Egyébként köszi!!!
Szia! ITT már volt szó nyomáskapcsoló típus hibáról, hasonló esetben. Ebbe a kazánba is hasonló van beépítve és ha a rendszerben nem megfelelő a fűtővíz tisztasága, akkor valószínű elrakodhatott az érzékelő furata és nem érzékeli a megfelelő nyomást. A kazán először "szellőztet", majd indítja a szivattyút és ha van megfelelő vízáram akkor engedi begyújtani a főégőteret. Ehhez a folyamathoz pedig az kell, hogy ne legyen tiltás a vízhiány, égéstermék visszaáramlás és előremenő fűtővíz túlmelegedés értékei felől.
Kösz VIM majd lehet, hogy kérektőled segítséget!!!
A műszaki ember mér. Aztán gondolkodik. Aztán megint mér és kétségbeesik...
Ha a kazán azt jelzi, hogy nincs meg a víznyomás, akkor megmérem a víznyomáskapcsolót. Ha a nyomáskapcsoló zárt és mégis nyomáshiányt jelez, akkor sz@rabb a helyzet... Ha a nyomáskapcsoló nyitott, de közben a rendszeren van nyomásod, akkor a kapcsolónál zárj rövidre. Ha így elindul, akkor örülj, hogy lesz fűtésed, de a nyomáskapcsolót ellenőrizni kell! Vagy bedöglött, vagy ahogy VIM is írta, eldugult a furata, és nem érzi a nyomást, ez is gyakori.
Én először megnézném a füstgázelvezetést, aztán a kondenzvízelvezetést.
De lehet, hogy fordítva kezdeném....
Nagyon köszönöm,de én is megcsináltam ezeket! Valami más lehet!
Üdv a szakiknak, és minden amatőrnek!!!
Kazánhibákról olvasgatva találtam rátok,(nagy örömömre) Az én problémám a következő, van egy Beretta Smart CSI kombi kazánom. Ami a következőket csinálja .Fűtésközben megnyitom a meleg vízcsapot, és mikor elzárom kikapcsol a kazán (lámpa pirosan világít). Addig nem gyújt vissza amíg a fűtővíz hőmérséklete nem hűl vissza kb: 30 fokra.ilyenkor hallani a gyújtószikra hangját, meleg kazánnál viszont nem.Amennyiben tudtok légy szíves segítsetek!
A kazán melegvizet gyárt egy bitermikus hőcserélőn keresztül , aminek a lényege ,hogy nincs benne váltószelep. A váltást a fűtés és a meleg vízgyártás közt csak a szivattyú indulása vagy állása dönti el. Ha melegvizet gyárt akkor teljes teljesítményen megy a kazán. Jól felmelegszik a hőcserélő, és amikor megszűnik a víz elvétel, túlmelegszik a hőcserélő . A szivattyú nem tudja kiforgatni a keletkezett hőt. A csúcs kizáró (határ termosztát) egy bimetál ami, megszakít egy áramkört, a kazán le áll, az állápot jelző hibát mutat. A hőcserélő lassan lehűl , a bimetál zár , a lámpa elalszik , a kazán indul. Kb. így lehetne körbe írni. A hiba oka és javítása. A hőcserélő , vízköves üledékes nem tudja a hőt átadni, A fűtési NTC érzékelő rossz értéket közvetít az elektronika felé, és ezért az elektronika nem is tudja ha túlmelegszik, de a csúcskizáró mechanikusan lekapcsolja a kazánt. A fűtés felé nem kielégítő a keringetés: leragadt termo fejek a radiátorokon, a szivattyú járókereke üledékes stb. A gázszelep nagy teljesítményen üzemel, mivel a szakik a minimumot szétcsavargatták, a készülék nem modulálja a lángot. Remélem segített !
Találtál azóta valakit aki megtudta javítani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |