Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Nekem van egy samsung ER-350F tipusu pénztárgépem! Hibája a következő:ha bedugom annyit ír PP ha a kulcsot elfordítom akkór is azt írja PP! Na most ez a PP egyájtalán mitjelent? És ez mehanikai hiba vagy csak valamit be kéne írnom mert a papírt viszi és sipolászik ennyit csinál de van olyan is amikór PE-t ír!
Heló
Próbálj meg szerezni hozzá (pl internet) használati utasítást, abban általában benne vannak a hibakódok.
hi
nem hiszem, hogy meg fogod neten találni a megoldást megnéztem azt írja: hívja a szervízt!! Ahogy a pénztárgép szervízeseket ismerem 1- se olyan bolond, hogy közzétegye a sevicemanualt....
Hello!
Ok! azért próbálok használati utasítást töltenimár van is 1 felhasználoi kézikönyv amúgy ezt a gépet kaptam valószínüleg ezért adta oda de egy 79.000Ft-os gép Szerintetek érdemes megcsinálni?
1 dolog a felhasználói kézikönyv és egy egészen más dolog a szervízkönyv....sajna
Nem lehet, hogy megtelt a memóriája? A miénk is igy járt. A szerelő kivette a memóriát ami kell az apeh-nak és azt mondta, hogy ez már ócskavas, újat kell venni. Én épp a héten szedtem szét és kibányásztam az alkatrészeket (trafó,IC)
Tipp: "Paper Empty" nem érzékeli a papírt... :nemtudom:
Ok még megnézem a szervíz könyvet is hátha...
amúgy elemeire szedtem és tele volt kosszal kipucoltam már azt is próbáltam hogy lehúzom a memóriát ugyn az... lehet hogy a printerrel van gond még azt is megpróbálom de ha a memóriát lehúzom akkór sípolnia kellet volna! Amint már mondtam PE-t is ír és a kézikönyv azt írja hogy az azt jelenti hogy kifogyott a papír a PP pedig hogy hiba és forduljak a szervízhez
Na rájöttem
A pp az Printer hibát jelent írja a kézikönyv ez megmagyarázza hogy csak a papír tovább gomb müxik még megpróbálom azt hogy lehúzom a printert és úgy indítom el ha nem jó megkukkolom mi lehet a baja a printernek!
igen a printerrel volt gond, tele volt papirral de még mindíg van gondom nem csinál semmit elfordítom a kulcsot és kinyomtatja hogy hálózatkimaradás mi okozhatja?
A segítségeteket előre is köszönöm!
Ha a konektorbol kihuzod a gépet és ismét bedugod akkor mindig a HÁLOZATKIMARADÁS felirattal kezdi a gép. Ezután viszont ha a PP hibát megcsináltad PP=megszorult a nyomtató akkor menni fog. Ez nem hida üzenet hanem üzenállapot üzenet.
Ja és nagyon fog utálni a 350-es ha lehuzod a printert és ugy kapcsolsz be. a PE=nincs a papir az ellenörző optokapuba befüzve, vagy nincs benne papir
Hello!
Pénztárgép szerelőként csodálkozom, hogy ez a téma megjelent. Még probálkozhatsz 1-2 és utána semmit nem fogsz vele kezdeni mert egy időután megtelik a hiba puffere és csak ram törléssel tudsz kijönni belőle és utána ulyra kellene programozni. A gép vissza pecsételéséről már nem is beszélek ami APEH-k előírás!! Szerintem forduljál inkább szakszervízhez ez nem az a kategoria amit otthon meglehet csinálni! Bocsika, de ez van...
Hello!
nem mos éppen azt csinálja hogy bekapcsolom, és PE-t ír rájöttem papír kifogyott megigazítom a papírt megnyomom a papír tovább billentyűt majd a törlést és azt írja--------------------------- HÁLÓZATKIMARADÁS --------------------------- De volt már hogy írt 3 nullát beírtam valamijen számot és PI-írt! de azt is csinálta már hogy bedugtam HÁLÓZATKIMARADÁS majd pár másodperc és azt írta: hibás az adó-memória Szerintem csak szórakozik velem
Amúgy amikor bedugom nem csinl semmit élfórdítom a kulcsot HÁLÓZATKIMARADÁS utána sípol mit tegyek
A kézikönyv azt írja: 1.dugjam be majd kinyomtatja hogy hálózatkimaradás nekem már ezt nem teszi meg hanem a kijelző hót üres és a printer sem nyomtat semmit, hanem csak ha REG-re álítom akkór hálózatkimaradás majd sípolni kezd majd forgatom a kulcsot és nyomogatom a törlést akkór azt írja P1 amikor ezt írja azt mongya nyomjam le a CANCEL gombot de ezzel baszik akármit is csinálni! Ha valakit érdekel a kézikönyv és estleg ti szakik ez alapján tudnátok segíteni le se kell tölteni :sevicemanualt
Sziaztok!
Majusban uj vállalkozásomhoz vettem uj pénztárgépet, 65000-ért. Sajnos augusztusban meg kellet szüntetni a vállalkozást. Leadtam a 4 hónapos, pénztárgépet a servizbe ahol vasároltam, ujszerü állapotban! Csak 25000 ezért adnak érte, hivatkozva a fekete doboz cserére, stb. Há valaki tud, segitsen kideriteni mi az IGÁZSÁG e téren. (Sőt, azt mondtak, hogy há uj vállalkozást kezdem a jövöben akkor is ki kell cserelni azt a "dobozt" 25 000 ft ért). Kinél maradt az én 40000???
Pénztárgép szerelőként a következőt tudom mondani:
A samsung 350-nél a PP nyomtatóhibát jelent. Ezen belül a nyomtató elött lévő fekete színű villa alaku papírérzékelő nem érzékeli a papírt, vagy nincs a villában az 57x60 2pd papírszalag. Ezt kéne ellenőrizni. majd a törlés gombot megnyomni. A pénztárgépeken az Apeh rendelet értelmében adómemóriát kell cserélni minden esetben, ha a vállalkozó adószámának első 9 számjegye változik, vagy tulajdonos változás történik. A pénztárgépekhez tartozó rendeleteket az Apeh honlapján az adózási információk ablakban a taxaméterekk pénztárgépek fülre kapcsolva meg lehet tekinteni. UI. pénztárgép javítást az adott típusokra csak az a szervíz végezhet, amely rendelkezik az adott típus tanfolyamának elvégzését igazoló okirattal, rendelkezik a forgalmazóval kötött szerződéssel, és az Apeh-tól az engedéllyel, és plombanyomóval. Az adómemória csere ára: kb 30.000-40.000ft típustól és szervíztől függően. Tehát összefoglalva: ha valaki vesz egy pénztárgépet, majd másnap el akarja adni, úgy hogy beélesítették neki, de még nem használta, az máris bukott 30.000-40.000ft-ot.
Kösönöm a gyors reagalast Poci!
De, ámugy is nagy átverésnek tartom az egészt. Kár, hogy nem tudok változtatni ezen. Igy tovabba is nyuzzak a Népet értelmetlen haszontalan rendeletekkel és ukazokkal. Mi lenne há az auto eladasnal követelnék motor cserét, vagy km óra...elektronikat...stb..cserejet...
Scooby ha kiirta a printer,hogy hibás az adomemoria akkor te ott már semmit ne csinálj. Csak szerviz vagy erre a feledatra hivatott /megfelelö jogositással/rendelkező pénztárgépszerelő jogosult a szervizinditás-és ram törlésre ami jegyzökönyv és plombalenyomo használlatát vonja maga után.
Igy ezt házilag nem ajánlott mivel a ramtörlést a szerviznek jegyzökönyveznie kell. Az a service manuáll amihez hozzáférsz az meg kevés a programozásához, mivel a ram törlés után ujra programozni kell a gépet, melyet csak szakszerviz végezhet. Ez van. :nemtudom:
Ha a pénztárgép adómemóriáját lehúztad, akkor biztosan újra kell indítani a pénztárgépet ram törléssel.
Ennek menetét pedig azért nem fogja közölni veled senki, mert ha ezt megteszi, akkor attól a forgalmazó megvonja azonnal a szervízelési jogot. Illetve elbúcsúzhat a plombanyomójától egy életre. Nem hiszem, hogy bárki is kockáztatná a munkáját. mindenképpen azt ajánlom, hogy szakszervízt keress fel. El kell mondanom, hogy ha valamilyen csoda folytán mégis működik a pénztárgép szakember nélkül, az Apeh a helyszíni ellenőrzés során ellenőrzi a plomba sértetlenségét. Nem éri meg kockáztatni!! :no:
szia szükségem lenne a szét szedett 350 es kontroll motorjára.Tel.:06703602606
Sziasztok!
Vásároltunk egy új pénztárgépet egy geisha kc-382-est. Remek kis gép, de az órát nem tudjuk átállítani sajna. 5-8 ezer alatt nem ússzuk meg ha szerelőt hívunk A régi egy casio volt, amin simán prg-állásban beütöttem a pontos időt, majd nyomtam egy X-idő gombot és kész is volt! Hát ezen sajna nem működik! Tudja valaki hogyan kell? Előre is köszi a választ...
Miért nem vásárolsz eredeti japán pénztárgépet, vagy pénztárgépeket? klikk ide ---->> **********
Direkt reklám tilos! (Frankye)
ÚÚÚr Isten!
Szerelőként azt hittem az én ügyfeleim a szörnyűek, mikor ollóval szétbarmolják a nyomtatót egy kis papír beszorulás miatt. De amiket itt olvastam az mindent visz Azért felhívnám minden bűvészkedő figyelmét, hogy akár a plomba hiánya miat is akkora büntetést kaphat, hogy abból már új gépet vehetne.
Heti No1.
Megtörölgették vizes ronggyal a pénztárgépet, majd mindenféléket kiírt a kijelző. Mikor kiérkeztem már az ajtóból éreztem az égett szagot. Természetesen bedugva hagyták a készüléket. Szétszedtem, megmutattam a vízfoltot a panelon, majd műhelybe vittem. Kimosás, szárítás után meglepetésemre jó volt mind a panel, mind az adómemória. Ellenben a nyomatás képe rossz volt, "satírozta" a papír egy részét. Szétszedés után látszott, hogy a nyomtatófej tekercsei meg voltak égve és eldeformálódtak (innen jöhetett az égett szag). Gondolom folyamatosan áramot kapott. Kapott egy új nyomtatót. Mikor kivittem gépet és adtam a számlát, már majdnem én voltam a hibás... hisz ő csak megtörölte.
üdv!!!
A Sam4 rajzai service manualjai és programjai itt http://www.goodson.com.au/product/ECR/FrmECR.htm jó munkát.
Köszi...
Én itt nem találtam ilyesmiket az oldalon, de lehet nem jó helyen kerestem. Habár nekem megvan az összes samsung pénztárgép service manual.
Üdv! Sikerült szereznem egy pénztárgépet, amiben van egy EPSON M-190 típusú nyomtató. 18 különböző színű vezeték jön ki belle. Vannak benne tekercsek, gondolom azok mozgatják a tűket, és valami léptetőmotor is. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valaki tud róla valamilyen leírást (főleg lábkiosztás), illetve hogy valami PIC segítségével ezt fel-e lehetne éleszteni?
Nagyon lelkes vagyok Előre is kösz
Szia!
Mellékelem képen a lábbekötést. A dupla soremelés tekercse arra való... ha éppen nem nyomtatsz, csak a szalagot továbbítod, akkor mechanikusan kettőször emel sort egy kör alatt. Így gyorsabban tolja a szalagot. Alapállapot optoérzékelője: Ezzel érzékeled, hogy mikor kerül alapállapotba a nyomtatófej. Ennek a jelére indul az új sor nyomtatása. Motor táp: Sima DC motor van benne. 6 voltos és kb 0,5 ampert eszik. Mátrixfej tekercsei: egy láb a test, és nyolc "tű". Amúgy kis kalapácsok vannak benne és vízszintesen egymás mellett kb. fél centire. Motor optoérzékelője: Ezzel nézed a motor sebességét, és ennek megfelelően egymás után meghajtod a mátrix tűket. PIC-el meg tudod hajtani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |