Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   65 / 270
(#) LHandMJ válasza mateatek hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Idézet:
„A fejnél azt kell szerintem szem előtt tartani, hogy belecsapkodod a fába, téped vele a szederényt, rálépsz véletlenül a sarokba felejtett fejre, és főként azt, hogy nyáron benne hagyod a 60 fokos autóban, amit végképp nem szeret a csupasz gyanta.”

Ez sem utolsó szempont. Erre nem is gondoltam.
Akkor én nagyon fogok vigyázni a fejre, de ha mégis eltörik, akkor vagy veszek hozzá gyárit vagy ahogy te is javasoltad, rendes epoxigyantával és üvegszállal csinálok másikat.

Azért vettem Uverapidot, mert azt lehet kapni kis városunkban, ellenben epoxigyantát csak rendelni lehet. Amire várni kell. Türelmetlen voltam.
(#) mateatek válasza LHandMJ hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Epoxi helyett lehet próbálkozni poliészterrel is. Hátránya az, hogy gyorsabban köt, jobban zsugorodik. Cserébe szinte minden festék boltban elérhető, nagyon híg és fele, harmada az ára, mint az epoxi. Ridegebb gyanta, tehát ebbe kell az üvegszál bőséggel. Sajnos zsugorodik, aminek a hatását csak kellő rutinnal lehet kivédeni. Megkötés után könnyen lehet utómunkálni.
(#) kiralysa hozzászólása Dec 24, 2012 /

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK
(#) Yowie hozzászólása Dec 24, 2012 /

az androidra pár példa, az OKM-nek vannak ilyen cuccai, bár azt hallottam, átverősek, ettől még az el jó és az info is csak egyetlen embertől van

ez kissé misztikus

Ez jó!
(#) fogó válasza LHandMJ hozzászólására (») Dec 24, 2012 / 1

Szia!
Ezen szerintem még bőven tudsz javítani. Csiszold fel a felületét mindenhol egyenletesre, zsír-és portalanítsd. Modellboltban lehet kapni üvegszövetet. Egyes boltokban műgyantát is, lényeg hogy a gyanta ne túl sűrű legyen és lassabban kössön.
Kend be a fej felületét vékonyan gyantával. Az üvegszövetből vágjál pár centi vastag, hosszabb csíkokat és azokat is kend be gyantával, mindenhol jól átitatva. Majd ezeket a csíkokat bandázs szerűen tekerd körbe a fejen. Alkalmazhatsz 2-3 réteget is. Mindig gumikesztyűben dolgozz.
A műgyantás kompozitokban a gyanta viseli a kisebb terhet, az lényegében inkább a szövetet tartja össze. Ezt a fejet külső erősítés nélkül nem fogod sokáig használni.
Üdv.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Ez a kereső nem semmi. Egy aranyrögöt 150 méterről. Igaz, levegőben, de akkor is. Azén gépem ezt sosem fogja tudni.
(#) arion hozzászólása Dec 24, 2012 /

Boldog, Békés Karácsonyt Kívánok mindenkinek....

Műgyantát Novia KFT-nél lehet olcsón kapni, valamint űvegszövet paplant is kűlönböző fajsúlyokban. Poliészter gyantát érdemes venni a hozzávaló edzővel.
1kg kb 1500.-Ft.
(#) kiralysa válasza mateatek hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Én is olvastam azt oldalat de 150m az nagyon nagy táv.Ja és mellékesen mibe fályna az a hobbi gépezet
(#) Yowie válasza kiralysa hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Na ezért nem találok én aranyrögöket, mert az ilyen gépekkel összeszedik
Nehogy elhiggyétek már! Ha ez így lenne, ki a fene fektetne milliárdokat egy aranybányába?! Ezek az OKM-es masinák elég furák, de az ötlet jó, hiszen egy android képességő és gyorsaságú valamit nem könnyű összehozni házilag, de gyakorlatileg meg van mindenkinek, ha nincs, akkor is hozzá lehet jutni 20-30ezerért és olyan profi kiértékelést lehetne vele csinálni, hogy csak na. Végül is ilyen az összes digit gép, csak marha drágán eladnak egy olyan valamit, ami már részben egyébként is van a zsebembe.
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Te Matek! A Chance (a másik gépen van a rajz) valójában hogyan discriminál? Lehet, hogy nem is a tárgyak anyaga, hanem a mérete alakja miatt szólnak különbözően a videón? Mert akkor bizony a surf tényleg jobb. Én mindenesetre szeretnék egy ilyesmi gépet, de minibe, ami valóban elkülöníti legalább három részre a fémeket, mint a goldmaxx. Láttál már olyan PI-t ami ezt tudta stabilan?
(#) fogó válasza fogó hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Még annyival kiegészíteném, hogy a porrá darált nyáklemez csak töltőanyagként van, nem ad merevséget. Valamelyik leírásban fűrészport olvastam ugyanerre a célra. Szerintem mindkettő darálásával feleslegesen sok időt töltesz, helyette inkább a szálas üvegszövet jó. A festékboltban lehet kapni üvegszálas szalagot amivel a fali repedéseket szokták eltakarni a festők(?). Ennek a szálai elég rövidek és össze-vissza vannak, könnyen téphető a szalag. Javasolnám inkább ezt töltőanyagként.
A fejet rögzítő füleket pedig a helyedben elég sok réteg formára vágott vagy hajtogatott üvegszövetből csinálnám, mert oda a tiszta gyanta szerintem még külső merevítéssel is gyenge.
(#) Yowie válasza fogó hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

miért nem egy koptatóba rakjátok a tekercset és öntitek ki, így ellenálló is lesz és a kompozit úgy jön létre, hogy a koptató+gyanta. A koptatók valóban állat kemények, én elég sokat megyek és a 2éves koptató még bírja. Egyébként vannak szerszám gyanták is, amiknek a kopásállósága eléri a keményfémekét, ezzel lehetne javítani az ilyen koptatóból készült elkopott fejeket. Én egyszer próbáltam fejet csinálni üvegszálas anyagból, de nem tudtam igazán merevre, mert az üvegszálnak mindig marad egy rugalmassága.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Igazából a PI gépek szelekciójával kapcsolatban csak egy illetőt tudok idézni, kinek X5-öse, vagy X6-osa volt, már nem emlékszem.

Idézet:
„Pffff”

Azt hogy a Chance hogyan diszkriminál, fogalmam sincsen. Ez nem analóg gép, hogy ránéz az ember és érti. Itt a programot is ismerni kellene.
Az én gépem analóg módon szelektál. Ha az 50 százalékos szelektálást mondjuk hasra ütésnek, akkor tudhat 70-75 százalékot. Pffff
(#) Cavalier válasza mateatek hozzászólására (») Dec 24, 2012 / 1

Szerintem az ilyen egyszerűbb mikrokontrolleres cuccok hasonlóan csinálják mind, mégpedig úgy, hogy több impulzusból jön ki az adat. A mintavétel idejét állítják, tehát mondjuk 4-6 impulzust csinál, és értékel ki, abból lesz egy eredmény. Vagyis, az első impulzusnál mondjuk a FET zárása után 2us, aztán a többinél meg 3-4-5-6, vagy nem tudom, hogy érdemes időzíteni..
Mivel a proci maga relatíve lassú, így nem is tudná lekezelni az adatot olyan rövid idő alatt, ha egy impulzus után vennénk le 1us-onként 1-1 mintát, a beépített ADC nem is elég gyors hozzá. Külső ADC-vel 8 biten meg lehetne oldani így is, de lehet, hogy annak a felbontása nem lenne elég. 1us-nél egy 20 megás proci 20 órajelciklust kap, ez elég sovány egy 10-12 bites érték eltárolásához.
(#) Rumcájsz válasza LHandMJ hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Kicsit hülyén jön ki, ugyanis az általad közzétett .doc fájlt ÉN írtam, ha úgy vesszük egyéni szellemi termékem. Kár volt a leírás végéről a nevemet kitörölni!

Amúgy pedig használjátok egészséggel!

Rumcájsz
(#) mateatek válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Ne haragudjál, de én előkerestem a gépemen ugyanezt a fájlt, amit kb 1 éve töltöttem le. Már azon sem találni meg a szerző nevét.
Persze ettől még +1.
(#) Yowie válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Én is lementettem még régebben, annak a végén sincs a szerző, bár emlékeztem, hogy Te írtad. Igazság szerint annyira jó a leírás, hogy tényleg illene ott lennie, ki írta. Szerintem tedd fel megint, aláírva, vagy fejlécezve pl PDF-ben.
(#) LHandMJ válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Bocsánat, én nem töröltem le a végéről a nevedet, mert nem is volt a végén a név.
Ha ott lett volna a neved akkor valószínűleg meg is kerestelek volna a fórumon tanácsokért.
Annyit változtattam az oldalról letöltött eredetihez képest, hogy átméreteztem benne a képeket.
Egyébként ebben a hozzászólásomban írtam is, hogy nem az én művem.
Még egyszer elnézést kérek, de úgy vélem a bűnöm csak annyi, hogy nem volt türelmem visszaolvasni a fórumban, hogy megtaláljam az általad feltöltött eredetit.
Helyette a korábban saját gépemre lementett és általam módosított (képek átméretezve) változatot töltöttem fel, de kiírtam, hogy nem én vagyok a szerző.
(#) Yowie válasza gubranjani hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Találtam egy egyszerűt a gépemen. Szerintem ezek használati értéke nulla, csak a barkácsolás öröme...márha öröm használhatatlan dolgokat csinálni. A mellékelt kapcsolást nem csináltam meg, fogalmam sincs működik-e.

poor.pdf

(#) Yowie válasza Yowie hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Látom, nincs nagy ováció. Most néztem, egy 50pennist 15cm-ről, biztosan 12,5cm-ről jelez levegőben. Miután nem is tudod ennél közelebb tenni a talajhoz, pénzeket nem fogsz találni.

DE! Pinpointernek át lehetne alakítani a tekercseit. Egyébként ennél egyszerűbb áramkört nem nagyon tudok elképzelni, ahhoz képest nem is rossz, hogy egyetlen IC, egy kavics, meg egy forgókondi kell hozzá.
(#) zoltan0801 válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Helo!
Lassan elkészül a panel, lenne egy-pár kérdésem:
Milyen hangszórót tehet rá, mert most itthon egy 12V-os piezó speaker-em van, az jó lehet bele?
A fejet milyen csatlakozóval és kábellel vitted a panelra?
(#) fogó hozzászólása Dec 29, 2012 /

Szia!
Én a legolcsóbb fajta 4 centis membránosat tettem bele egy leválasztós sztereó Jack aljzaton keresztül. Olvastam, hogy a piezo is jó hozzá, de próba-cseresznye.
A fejet nem tudom mekkorára csinálod, de az enyém 25 centis és nem tűri maga mellett a csatlakozót. Szóval a tekercs végére RG-58 koax kábelt köss, az legyen kb. 1m hosszú. A dobozba nekem négypólusú mikrofon csatlakozóval Bővebben: Link illeszkedik a drót. A tekercset meg UTP-ből tekerd. Az én 25 centisemhez 2,5m elég volt, 24 menettel.
(#) zoltan0801 válasza fogó hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Helo!
Köszönöm. A fej már készen van UTP-ből lett tekerve, esetleg nem mérted meg az ellenállását, hogy mekkora lett? Akkor megpróbálom a piezóval, aztán ha nem akarja az igazságot, akkor majd veszek bele membránosat.
(#) fogó válasza Yowie hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Szerintem nem rossz az a 12 centi, tekintve hogy a tekercsek is akkorák. Mi lenne, ha nagyobb tekercsekkel, DD formára készülne a fej? Mondjuk lehet, hogy nem érdemes annyi energiát fektetni ebbe a gépbe.
(#) fogó válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Hát, amennyire az én multiméterem jól mér, 4 Ohm körül van. A kábel egyes szálai pedig sodrottak és ránézésre elég vékonyak. (24awg van ráírva)
(#) zoltan0801 válasza fogó hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Okés köszönöm. Holnap kiöntöm formába. Ha esetleg a beméréssel lesz egy kis probléma, akkor még kérdezek.
(#) Yowie válasza fogó hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Sodrott vezetékből nem szerencsés fejet csinálni, ha csak nem indokolja a mechanika, pl szétszedhető keretes, akkor a tömör vezeték nem használható. Van egy csomó oka, pl az elektron áramlás a vezeték felületén megy végbe, ezért alkalmazunk sodrott vezetéket, mivel, nagyobb a felület, azonban sodrott szálak között is ki tud alakulni kapacitás, a megnövelt felület, megnövekedett kondi fegyverzetet is jelent, a sodrott vezeték frekifüggően induktív is...szóval elég követhetetlen. Szóval csak ha tömörrel nem megoldható.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) fogó válasza Yowie hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Köszönöm a megerősítést, nekem se tetszett a sodrott szál. De mivel a boltban tömör szálast kértem és a fácán meg ilyet adott helyette, hát ez van. Sokkal jobb még így is mint a lakkozott huzal.
(#) Yowie válasza fogó hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Már nem tudom, mihez csináljátok a fejet. A tömörszálas UTP úgy kérd, hogy fali. Van FTP. ami árnyékolt, azonban aki próbált itt UTP-t nem szétbontva használni PI-hez, annak nem jött be. Ugyebár ez egy spec un. csavart érpár, ezért, vagy csak át kellett volna méretezni az áramkört, nem tudom.

Viszont, lehet kapni tömör vezetékes riasztókábelt, az nem csavart, aszem az is van 8eresben meg 12 v. 16? és ezen felül létezik még távközlési kábel is, az sem csavart és tömör, elég sokféle menetszámmal. Én szétvágtam egy UTP-t a surfhoz, kiegyengettem és abból tekertem, az elég jó lett.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

A riasztó kábelek úgy tudom árnyékoltak. Ez nem hátrány, ha annyi eres kábelt használsz, amennyi menetet szeretnél, mert rögtön megvan az árnyékolásod. Ha több menet kell, akkor viszont az árnyékolás már bekavarhat.
Következő: »»   65 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem