Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen mikrokontrollerrel lehetne megoldani a vezérlést?
És külön Chipet és programozót is találtatok ,mert én még mindig nem tudom ki kivel van
Guangzhou Waytronic Electronics Co., Ltd
3F,No.55,Tangdong Eastroad,Tianhe district,Guangzhou,China Tel: 0086-020-85638557 Mobile: 0086-138-2607-5091 Web: www.waytronic.com www.w1999.cn MSN: pience@163.com Skype: universe0926 Vele lehet megbeszélni (a gyártó képviselője). Nem árt alkudni sem, mert alkuképes. Külön chipet nem érdemes venni, hanem modult, és a hozzá való programozót.
Mindenáron mikrokontrollerezni akarsz ?
Mert ha ezt a verziót rendeled, akkor 24 hangot ki tudsz választani 24 nyomógombbal.
Itt pedig a részletes leírás a variációkról.
Nem, ezt szeretném elkerülni. Ezzel a verzióval van még szükség másik áramkörre?
Ehhez sajna meg kell rendelni a programozóját is, amit a fent linkelt illetőtől tudsz beszerezni.
Azonkívül egy egyszerű 5V táp, egy 3x8-as mátrixba rendezett kapcsolósor, és egy erősítő. De hogy a topic címéhez hűek legyünk, itt van a chip kezeléséhez szükséges irodalom is, ami alapján egy hozzáértő nevetve meg tud írni egy kezelő programot egy pic-be vagy avr-be, és akkor az egyszerűbb, ebay-en is kapható usb-s verzió is jól kihasználható lész. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
A sima 74125 (a TTL verzió vagy az LS) nem lesz jó semmire se. CMOS kell, és a sima HC nem jó.
3.3V->5V illesztéshez T-s CMOS kell (AHCT vagy HCT), 5 Voltról táplálod a meghajtót, és elfogadja a bemenetén a 3.3V-os jelet is. 5V->3.3V illesztéshez nem T-s CMOS kell (AHC vagy LVC), 3.3 Voltról táplálod a meghajtót, és elfogadja a bemenetén az 5V-os jelet is.
A HCT csak 5 Voltos táppal üzemel, tehát a kimenete 5 Voltos lesz mindenképpen. Emiatt csak a 3.3V->5V irányra tudod használni. A másik irányhoz AHC vagy LVC kell, mert csak azok működnek 3.3V-os tápról. A HC hiába működik 3.3V-os táppal, ha nem fogadja el a tápjánál nagyobb bemenő feszültséget.
Idézet: -ez igaz, de mint ahogy az idézett oldal közepén ajánlják, van lehetőség ellenállásosztós megoldásra. Igaz a fogyasztás picit megnövekszik, meg a felső határfreki csökken, de pl. egy mininális kapaccal az osztó felső tagján ezt orvosolni lehet.„HC hiába működik 3.3V-os táppal, ha nem fogadja el a tápjánál nagyobb bemenő feszültséget” Nemrég én is ugyanezt alkalmaztam , és szépen ment 5V-os meghajtásról 3,3V-os bemenetre. Szkóppal kicsit furcsa volt a jel, de a trimmerrel és kondival ki lehetett hozni a legjobbat.
A feszültségosztós nagyobb frekvencián csak pont megfelelő kondival tud működni, hiszen az ellenállások nem csökkenthetőek bármennyire (itt mondjuk >1MHz már nagyobb frekvencia, és a kérdezőnek pont ez volt a baja, hogy feszültségosztóval nem ment kellően magas frekin). A pont megfelelő kondi megtalálása nem is biztos, hogy annyira egyszerű, hiszen már az oszcilloszkóp mérőkábelének kapacitása is nagyságrendileg változtathatja meg az értéket...
Szóval működhet, de. Egy AHC vagy LVC sorozatú IC ára ezzel szemben kb. 40 forint...
sziasztok!
nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de segítségre lenne szükségem. szobrász vagyok és egy ideje foglalkozom mobil szobrokkal, azaz mozgó alkotásokkal. viszont most egy olyan dologra lenne szükségem, ami képes egy adott hangot, jelen esetben egy szót megismételni minden bekapcsolásnál. Gondolom nekem valami ilyesmi kéne: http://www.youtube.com/watch?v=amFSQM4-IXc Érmével lehetne elindítani a szobrot és amikor bekapcsolna, akkor elmondaná az adott szót, viszont nekem mindig ugyanaz a szó kéne, ugyanazon a hangon. Van valami tippetek merre induljak el? üdv
Ez tuti lázba hoz mindenkit!
Text to speech processor, jutubos link. Ahogy nézem sima UART elég neki, és elég egyszerűen lehet kezelni. Szerk.: viszont ahogy nézem, eléggé beszerezhetetlen IC. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Persze ez az IC hangminőségileg alacsony szinten van, a lényeg, hogy pár byte-ból képes létrehozni értelmes szöveget, vagyis tud "beszélni".
Hello!
ISD hangtároló chip család. Van topikja is itt az oldalon.
Játékgépbe szereltem FM Transmitter-t, ettől jobb választás szerintem nincs. Megapja az áramot és már szól is. Ezzel nem kell variálni, mehet rá a hang MP3-ban és kész.
Ha csak egy szó kell, akkor egyszerűen a szó elhangzása után kell tenni pl. öt perc szünetet (egy hangfájlba), különben ismételgetni fogja.
Itt egy tényleg nagyon egyszerű kis zenegép um66-al:
Sokáig kerestem erre a célra áramkört (gombra közvetlenül indítható hangfájlok), itt még nem szerepelt, DFPlayer néven kell keresni. uC-vel vezérelve lehet teljesen kiaknázni a lehetőségeket, de közvetlenül is megszólaltatható ellenállásos mikrokapcsoló hálózattal 14 hang. SD kártyára mehetnek a zenék, effektek, a minősége is jó kellene legyen a paraméterek alapján. Az ára 1-2$! Az azsiacenterben is elérhető 470Ft-os áron.
Jó a minősége, tesztelve. Van vonali kimenete de egy mini erősítő is van a panelen, ha jól emlékszem, 3 W-os. Elméletileg Pendrive-ot is rá lehet kötni, ezt nem teszteltem. HEstore-ban is kapni: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Nagyon tetszik. Már 3 ötletem is van a beépítésre. A kisfiam borzasztó hangú szintijébe is kerül egy a kedvenc meséivel.
Elkészült tegnap éjjel a mű. 59 gyerekdal, ennyire voltam képes már mába átnyúlva... A leírással ellentétben nem kell a könyvtárneveknek a 01..99 sémát követni, lehet, hogy fájlokat sem kell átnevezni, ezt még meg kell néznem. Ma már nyüvi...
Kapott egy kapcsolót, mert 20mA volt az áramfelvétel üresben, nem tudom, hogy később lejjeb megy-e. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Igazábol nem a fájlok nevei a lényegesek, hanem azok logikai elhelyezkedése az SD kártyán. Magyarán ha a 002.mp3 nevű számot előbb másolod az SD kártyára, mint a 001.mp3-ast, akkor az első lejátszott zeneszám a 002.mp3 lesz.
Ez utólagos variálásnál okozhat gondot. Ilyenkor nincs mit tenni, mint törölni mindent majd egyenként, az áhított sorrendben felmásolni a kártyára a fájlokat.
Köszi, a leírásból gondoltam a számozást. Akkor ez úgy van, mint pl. egy Sony autórádiónál USB-ről, hogy a valós, rendezetlen sorrend szerint nézi...parancssor és dir.
Közben a kis hangszóró kezdi megadni magát, pedig van sorban egy 15ohmos ellenállás. Majd érkezik egy kis 2W-os, azzal jobb lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |