Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangtechnika PIC-kel

Témaindító: t0bi, idő: Nov 10, 2010
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Mdavid válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Milyen mikrokontrollerrel lehetne megoldani a vezérlést?
(#) slogan válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

És külön Chipet és programozót is találtatok ,mert én még mindig nem tudom ki kivel van
(#) Szpisti válasza slogan hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Guangzhou Waytronic Electronics Co., Ltd
3F,No.55,Tangdong Eastroad,Tianhe district,Guangzhou,China
Tel: 0086-020-85638557 Mobile: 0086-138-2607-5091
Web: www.waytronic.com www.w1999.cn
MSN: pience@163.com Skype: universe0926

Vele lehet megbeszélni (a gyártó képviselője). Nem árt alkudni sem, mert alkuképes.
Külön chipet nem érdemes venni, hanem modult, és a hozzá való programozót.
(#) Szpisti válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 / 1

Mindenáron mikrokontrollerezni akarsz ?
Mert ha ezt a verziót rendeled, akkor 24 hangot ki tudsz választani 24 nyomógombbal.
(#) Szpisti hozzászólása Dec 30, 2012 /

Itt pedig a részletes leírás a variációkról.
(#) Mdavid válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Nem, ezt szeretném elkerülni. Ezzel a verzióval van még szükség másik áramkörre?
(#) Szpisti válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 / 1

Ehhez sajna meg kell rendelni a programozóját is, amit a fent linkelt illetőtől tudsz beszerezni.
Azonkívül egy egyszerű 5V táp, egy 3x8-as mátrixba rendezett kapcsolósor, és egy erősítő.

De hogy a topic címéhez hűek legyünk, itt van a chip kezeléséhez szükséges irodalom is, ami alapján egy hozzáértő nevetve meg tud írni egy kezelő programot egy pic-be vagy avr-be, és akkor az egyszerűbb, ebay-en is kapható usb-s verzió is jól kihasználható lész.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) _vl_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

A sima 74125 (a TTL verzió vagy az LS) nem lesz jó semmire se. CMOS kell, és a sima HC nem jó.

3.3V->5V illesztéshez T-s CMOS kell (AHCT vagy HCT), 5 Voltról táplálod a meghajtót, és elfogadja a bemenetén a 3.3V-os jelet is.
5V->3.3V illesztéshez nem T-s CMOS kell (AHC vagy LVC), 3.3 Voltról táplálod a meghajtót, és elfogadja a bemenetén az 5V-os jelet is.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

(#) _vl_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

A HCT csak 5 Voltos táppal üzemel, tehát a kimenete 5 Voltos lesz mindenképpen. Emiatt csak a 3.3V->5V irányra tudod használni. A másik irányhoz AHC vagy LVC kell, mert csak azok működnek 3.3V-os tápról. A HC hiába működik 3.3V-os táppal, ha nem fogadja el a tápjánál nagyobb bemenő feszültséget.
(#) Szpisti válasza _vl_ hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Idézet:
„HC hiába működik 3.3V-os táppal, ha nem fogadja el a tápjánál nagyobb bemenő feszültséget”
-ez igaz, de mint ahogy az idézett oldal közepén ajánlják, van lehetőség ellenállásosztós megoldásra. Igaz a fogyasztás picit megnövekszik, meg a felső határfreki csökken, de pl. egy mininális kapaccal az osztó felső tagján ezt orvosolni lehet.
Nemrég én is ugyanezt alkalmaztam , és szépen ment 5V-os meghajtásról 3,3V-os bemenetre. Szkóppal kicsit furcsa volt a jel, de a trimmerrel és kondival ki lehetett hozni a legjobbat.
(#) slogan válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Szia !
Írtam pm.
(#) _vl_ válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

A feszültségosztós nagyobb frekvencián csak pont megfelelő kondival tud működni, hiszen az ellenállások nem csökkenthetőek bármennyire (itt mondjuk >1MHz már nagyobb frekvencia, és a kérdezőnek pont ez volt a baja, hogy feszültségosztóval nem ment kellően magas frekin). A pont megfelelő kondi megtalálása nem is biztos, hogy annyira egyszerű, hiszen már az oszcilloszkóp mérőkábelének kapacitása is nagyságrendileg változtathatja meg az értéket...
Szóval működhet, de. Egy AHC vagy LVC sorozatú IC ára ezzel szemben kb. 40 forint...
(#) tothmartonemil hozzászólása Jan 3, 2013 /

sziasztok!

nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de segítségre lenne szükségem. szobrász vagyok és egy ideje foglalkozom mobil szobrokkal, azaz mozgó alkotásokkal. viszont most egy olyan dologra lenne szükségem, ami képes egy adott hangot, jelen esetben egy szót megismételni minden bekapcsolásnál.
Gondolom nekem valami ilyesmi kéne: http://www.youtube.com/watch?v=amFSQM4-IXc
Érmével lehetne elindítani a szobrot és amikor bekapcsolna, akkor elmondaná az adott szót, viszont nekem mindig ugyanaz a szó kéne, ugyanazon a hangon.
Van valami tippetek merre induljak el?
üdv
(#) zenetom hozzászólása Jan 6, 2013 /

Ez tuti lázba hoz mindenkit!
Text to speech processor,
jutubos link.
Ahogy nézem sima UART elég neki, és elég egyszerűen lehet kezelni.
Szerk.: viszont ahogy nézem, eléggé beszerezhetetlen IC.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Persze ez az IC hangminőségileg alacsony szinten van, a lényeg, hogy pár byte-ból képes létrehozni értelmes szöveget, vagyis tud "beszélni".
(#) Norberto válasza tothmartonemil hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Hello!

ISD hangtároló chip család. Van topikja is itt az oldalon.
(#) _vl_ válasza zenetom hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Idézet:
„vagyis tud "beszélni".”

A C64 is tudott... Bővebben: Link
(#) Bakman válasza tothmartonemil hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Játékgépbe szereltem FM Transmitter-t, ettől jobb választás szerintem nincs. Megapja az áramot és már szól is. Ezzel nem kell variálni, mehet rá a hang MP3-ban és kész.

Ha csak egy szó kell, akkor egyszerűen a szó elhangzása után kell tenni pl. öt perc szünetet (egy hangfájlba), különben ismételgetni fogja.
(#) Ráx Aladár hozzászólása Jan 22, 2019 /

Itt egy tényleg nagyon egyszerű kis zenegép um66-al:
(#) Inhouse hozzászólása Jan 23, 2019 /

Sokáig kerestem erre a célra áramkört (gombra közvetlenül indítható hangfájlok), itt még nem szerepelt, DFPlayer néven kell keresni. uC-vel vezérelve lehet teljesen kiaknázni a lehetőségeket, de közvetlenül is megszólaltatható ellenállásos mikrokapcsoló hálózattal 14 hang. SD kártyára mehetnek a zenék, effektek, a minősége is jó kellene legyen a paraméterek alapján. Az ára 1-2$! Az azsiacenterben is elérhető 470Ft-os áron.
(#) Bakman válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2019 /

Jó a minősége, tesztelve. Van vonali kimenete de egy mini erősítő is van a panelen, ha jól emlékszem, 3 W-os. Elméletileg Pendrive-ot is rá lehet kötni, ezt nem teszteltem. HEstore-ban is kapni: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
(#) Inhouse válasza Bakman hozzászólására (») Feb 17, 2019 /

Nagyon tetszik. Már 3 ötletem is van a beépítésre. A kisfiam borzasztó hangú szintijébe is kerül egy a kedvenc meséivel.

dfplayer.jpg

(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2019 / 1

Elkészült tegnap éjjel a mű. 59 gyerekdal, ennyire voltam képes már mába átnyúlva... A leírással ellentétben nem kell a könyvtárneveknek a 01..99 sémát követni, lehet, hogy fájlokat sem kell átnevezni, ezt még meg kell néznem. Ma már nyüvi...
Kapott egy kapcsolót, mert 20mA volt az áramfelvétel üresben, nem tudom, hogy később lejjeb megy-e.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
(#) Bakman válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Igazábol nem a fájlok nevei a lényegesek, hanem azok logikai elhelyezkedése az SD kártyán. Magyarán ha a 002.mp3 nevű számot előbb másolod az SD kártyára, mint a 001.mp3-ast, akkor az első lejátszott zeneszám a 002.mp3 lesz.

Ez utólagos variálásnál okozhat gondot. Ilyenkor nincs mit tenni, mint törölni mindent majd egyenként, az áhított sorrendben felmásolni a kártyára a fájlokat.
(#) Inhouse válasza Bakman hozzászólására (») Feb 22, 2019 /

Köszi, a leírásból gondoltam a számozást. Akkor ez úgy van, mint pl. egy Sony autórádiónál USB-ről, hogy a valós, rendezetlen sorrend szerint nézi...parancssor és dir.
Közben a kis hangszóró kezdi megadni magát, pedig van sorban egy 15ohmos ellenállás. Majd érkezik egy kis 2W-os, azzal jobb lesz.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem