Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Figyelem, közérdekű közlemény!
Tegnap voltam az egyik[b][/b] angyalföldi híradástechnikai kis-és nagykereskedésben. A szokásosnál is pocsékabb volt a kiszolgálás. közel 1 óra hosszát kellett sorba állni. Végre sorra kerültem, odaadtam a kis listámat, és csak itthon derült ki hogy nem pontosan azért adtam pénzt, amiért mentem. A kancsal gyerek a "2ák kapcsoló" -t 1 áramkörös, morze érintkezősnek értelmezte (azt adott). A 100ohm os potenciométer helyett pedig 100kOhm -ost adott. Végül is csak 3 nagyságrend... Benézte! Arra pedig nincs idő, hogy minden alkatrészt ellenőrizzek, főleg hogy 100-an lihegnek a nyakamba, mert ők is a sorukat várják. Szolidaritás + a szak-eladóba vetett bizalom...[i][/i] Az biztos, hogy én többet nem megyek oda. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Kollégám hozott be kétféle beiglit és más sütit is.
Mamájával együtt csinálták. A mama 70 éves, de simán lealázta a harcművész kollégát a "dagasztó izmok" vonatkozásában (és ezt a kolléga mondta). Addig örüljetek ameddig van kivel sütni/főzni/beszélni...
Azt tudod, hogy az interneten tudsz megrendelni? Általában egy óra alatt összekészítik kis szatyorba. Egyszer már előfordult hogy nem egy, hanem két ügyfél állt sorba.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Nekem utoljára a dédnagymamám sütött igazi rétest a 35. születésnapomra. Akkor 95 éves volt. Kicsit zsörtölődött, hogy nem az igazi a liszt, meg szakad a tészta, de olyan rétest azóta sem ettem. Amit az asszony süt az is finom, de más műfaj. Kelt rétes. Úgyhogy becsüljétek meg a mamát.
Nem a bolt védelmében, de én azt szoktam csinálni, hogy a vásárlás után közvetlenül gyorsan átnézem a megvett tételeket. Típusszámok, stb. tekintetében. Volt már olyan, hogy valamit elnéztek. Visszamentem és mivel tudták, hogy ott vásároltam előtte 1 perccel, és el is mondtam nekik, mit kaptam mi helyett, így kicserélték a tételt a megfelelőre. Szóval csak 1-2 percig voltam "bosszús", de végülis emberséges módon és nagyon gyorsan meg lett oldva az ügy, mindenki boldogan ment haza. Ha jó az idő kint és nagy a tömegnyomor, és főleg, ha süt a nap, akkor kint szoktam az ellenőrzést végezni, ha nem, akkor meg bent, csak félreállva.
Nagybátyám az ilyen sütős-főzős dolgokra azt mondta, hogy: "Ha szeretnél jókat enni, akkor meg kell tanulnod főzni!" És bizony nagy igazság van abban amit mondott, mert az ember szereti anyukája, nagymamája, dédnagymamája főztjét, és megtanulja hogyan kell elkészíteni, akkor ugyanazokkal az ízekkel, amiket szeret, meg tudja alkotni az étkeket. A zasszony meg örül, ha nem neki kell főzni. (Természetesen a csajok is tud(hat)nak jól főzni, de az nem ugyanaz lesz mint a mama főztje.)
Hogy őszinte legyek, nem tudtam hogy lehet interneten rendelni. De semmi sem garantálná, hogy úgy az lenne a zacsiba, amit szeretnék. Egyébként biztos vagy abban, hogy ugyan arra az üzletre gondolunk? Mellesleg én elkötelezett vásárlója vagyok a HE Store webáruháznak (ha lehet ilyesmit mondani). Okkal mentem a -meg nem nevezett- másik üzletbe, mert aznap le akartam tudni, és hétvégén építeni.
Norberto, amit Te mondasz az nem életszerű. Ha szakkereskedésben vásárolsz, akkor vélelmezhető hogy szakszerűen szolgálnak ki.
Nincs bajom az asszony főztjével különben. De az a fajta rétes a mi családunkban kihat a dédmamával. Még a nagymamám sem tudta megtanulni anyukám meg meg sem próbálta mert türelmetlen volt hozzá. Az asszony meg másfajtát tanult. A maga nemében az is igen jó, csak nem hozza azt az élményt. Azt hiszem én már nem tanulok meg se sütni se főzni, ha csak nem lesz muszáj.
Szerintem mindenki tévedhet. Gondolj bele hány ezer árú között kell a lehető legrövidebb idő alatt eligazodni. A türelmetlen vevők ott állnak sorban az pedig kapkodáshoz és figyelmetlenséghez vezet. Egy előrendelt alkatrész csomag esetén szerintem kisebb a hibázás esélye.
6 féle tétel volt, ezek közül 2-t adott hibásan. Számold ki, hogy hány % volt a hiba! (~33%)
Neked hatféle és közben a többi X féle. Gondolom te életedben nem hibáztál.
Idézet: „Norberto, amit Te mondasz az nem életszerű.” Én ilyenekről sosem gondolkodok ennyire magas szinten, nem filozofálok. Bennem valahogy az a felfogás alakult ki a sok év alatt, hogy a saját magam érdeke, hogy azt vegyek, amit szeretnék. Időmbe, lehetőségembe belefér, van szemem, van kezem, meg tudom érinteni és vizsgálni, mit kaptam. A módszer az én életemben bejött, és használom és kényelmes és baromi nyugodt tudok tőle lenni. Innentől kezdve a saját életembe ez életszerű.
És még Mihail Tál sakk-világbajnok nagymesterről meg sem emlékezett. Rosen Tál, pedig nagyon finom elektronikai és egyéb dolgokat állított elő. Valamint Katapul Tál-ról a berepülő-pilótáról sem.
Sziasztok!
Induktivitásokkal játszogatok a tanulás kedvéért, építettem egy frekvencia mérőt is a kísérletekhez. A lényeg az hogy tudjak méretezni induktivitásokat úgy hogy tudom hogy mit csinálok. A fizika könyvben szereplő képletek alapján próbáltam meghatározni egy 330uH-s induktivitás magjának a relatív permeabilitását. Az induktivitás magja 12mm hosszú és 5,35mm átmérőjű, 7mm hosszan van több rétegben tekercselve 83 menettel. Előfordulhat hogy a mag relatív permeabilitása 12 vagy valamit nagyon elszámoltam? a magja ferrit ahogy elnézem. Másik kérdésem hogy van egy másik induktivitásom amire annyi van írva hogy 681 ez gondolom az induktivitása kódolva, és valahogy így kell értelmezni 68*10^1 = 680uH. A frekvencia mérőhöz építettem egy LM393-as IC-vel egy LC rezgőkört amibe a kondi 33nF-os. A kondit a tekercsel párhuzamba kötöm, és a frekiérővel mért frekvenciával kiszámolom hogy a tekercs 558uH-s. Na most biztos hogy a 33nF-os kondi nem 33nF, és nem tudom mennyire pontos a frekvencia mérőm, de 680uH hez közeli értéket kéne kapnom. lehet hogy ez egy 560uH-s induktivitás, csak rossz kód került rá?
Mi itt nem építünk semmit. És ezt tiszteletben kellene tartani, mert ha Köbzoli befejzete a fánkot akkor elszabadul a pokol.
MOST UTOLJÁRA SZÓLOK! HA VALAKI MÉG EGYSZER, EBBEN A TOPIKBAN ELEKTRONIKAI BEÜTÉSŰ HOZZÁSZÓLÁST TESZ, AZ ZÉRÓ TOLERANCIÁVAL, AZONNAL KAP EGY FIGYELMEZTETÉST.
Aki ellenálló, partizán, vagy forradalmár, annak eljövendöl a megtörettetés. Ámen.
Mondhatni , aki ellenáll, azon esni fog a feszültség
Pedig azt hittem, hogy beugrik az ST, neked mint scifi fannak.
Látom ezen a szép késői napon mindenki kipihent A baj hogy a hetem nem lesz ilyen nyugodt , hétfőn 4 TZ vel kezdek :S
Műszaki alapismereteket úgy is 5 ös re írom meg (eredő számolás ) német örülök ha 3 -as ,irodalom laza 4-5 ös , matek (amit angolul tanulok) az talán 5 -ös , és akkor csak 4 doga lesz mégsem 5.
Jó éjszakát mindenki! Idézet: „Ez itt nem az otthon, édes otthon! Hölgyeim és uraim, tartsák ezt észben minden nap, minden percében! Ha van pokol, oda kívánkoznak majd gyógyüdülésre. Az a dolgom, hogy valamennyiüket életben tartsam. Ez nem fog sikerülni. Lesz, aki meghal. Be kell tartaniuk a szabályokat!” A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Csak úgy szaggat lefelé a film. Már izzik a vinyó is.
Ezt még most meg kell nézni. Üdv.: Miki
Nem láttad még?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |