Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő-transzformátor szabályzása
Lapozás: OK   21 / 27
(#) AccessDenied válasza granpa hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Köszönöm mindenkinek a gratulációt. Itt-ott ugyan elcsúszott egy-egy alcím, vagy ábraszám, mert baromi nagy rohanás volt a vége, és kb 300x írtam át ábraszámot, 30x fejezet számot... Közbe mikrokontrollert is programozok, vizsgák is vannak, barátnő, fusizás na de mindenkinek megvan a maja baja
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) granpa válasza AccessDenied hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Lehet, csak a szakmai szövegre fókuszáltam, azért nem vettem észre elcímezést, vagy elszámozást, szerintem jól egyben van a doga. Én anno befogtam a barátnőt a szakmai munkába, pedig nem is volt szakmabeli (írni tudott, ha nem is értette), és mindenre jutott idő. És egy hosszúszekérrel a vizsgákhoz! aki nem iszik, annak nincs 'maja' baja.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) maszek0005 válasza granpa hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Bocsi, de egy számomra érthetetlen dolog történt a géppel, mert 25 db q betű után mindig autómatikusan kikapcsol. (most a céges laptopról írtam)
(#) granpa válasza maszek0005 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Érdekes jelenség, én nem értek hozzá. Kérdezz rá a PC-s témában.
(#) Mályi László válasza maszek0005 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Be ragadt gomb valószínű másik billentyűzettel próbáld.
(#) doca hozzászólása Dec 4, 2012 /

Tiszteletem!
Szeretném tudni a képen látható CO vezérlőpanel csatlakozó stekkerének bekötési rajzát. A huzalelőtoló motor és munkakábeli mikro-kapcsoló szegmensei érdekelnek legfőképp. A régin külön volt a nyákon. Két szabad pár van, erre azonban nem találtam egyértelmű rajzot. A WEL4-3 szerintem nem stimmel erre a WEL3-3b panelra.
(#) mpisti válasza doca hozzászólására (») Dec 4, 2012 / 1

Azt hiszem, ezt keresed.

Wel3-3.jpg

(#) Phile80 válasza mpisti hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Ez nem a megfelelő bekötés. Holnap felteszem a megfelelőt.
(#) Phile80 válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

ja de kicsit figylemetlen voltam. Megzavart a 4. potméter.
(#) doca válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Na akkor majd jól átnézem, hogy nincs e ütközés. Ránézésre ott van ! Köszönöm..
(#) mpisti válasza doca hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Ne aggódj, jó a rajz. Elég sokszor használtam már,hogy biztos legyek benne.
(#) doca válasza mpisti hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Rendben. Délelőtt kiderül Majd jelzem...

Feladom. Valami nagyon el lehet kötve. A pisztoly kapcsoló vezetékét sem kötöttem rá és amint áram alá helyezem, azonnal behúz a főáramú mágneskapcsoló.

A panelen 24-42V közötti a triacnak megadott kapcsolási munkafesz. Gondolom az nem lehet gond hogy 220V -os behúzótekercsem, hiszen ez a BT137-600 voltig jó. Minden vezetéket végig követtem, stimmel. Megpróbálom az időzítő potikat leválasztva lebutítani,. több ötletem nincs. Vagy az új panel eleve hibás lenne?
(#) mpisti válasza doca hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Nem jellemző,hogy hibás lenne a panel inkább olyan hiba lehet,hogy a gépben valami nincs rendjén. Ha az eredeti kártya is WEL3.3a volt, és azzal működött korábban, akkor az új kártyával is működnie kellene. Magyar gyártmányú gépeknél jellemzően 24 vagy 42V AC mágneskapcsolót szoktak használni. Ha viszont te 230V AC mágneskapcsolót használsz, akkor az a hiba állhat fenn,hogy a triac-kal párhuzamos kondenzátoron akkora meddőáram folyik,hogy a 230V AC mágneskapcsolót simán meghúzza. Különösen igaz ez a mai modern 10mA tartóáramú típusokra. Próbáld meg, a triac MT1-MT2 lábai közt található kondit forraszd ki, és úgy próbáld ki a kapcsolást. Ha így működik, akkor az eredeti kondit cseréld egy 1nF 1000V-os típusra.
(#) doca válasza mpisti hozzászólására (») Dec 5, 2012 1 /

Az eredeti panel nem ilyen, az egy őskövület már, sőt mi több, többször volt javítva. A nyák fólia totál kész, szóval az kuka. Most elindultam a törpefeszültségű mágneskapcsoló irányába, számomra az egyszerűbb. A félvezetős stb. dolgokban én nem vagyok otthon. Remélem megoldódik a probléma, mert nagyon kellene a gép. Köszönöm hogy időt szánsz rám!
(#) AccessDenied válasza doca hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Miért nem csinálod meg a régi nyákot? (újat maratni) A kapcsolási rajzból segítenék én is, de nem javítottam még olyan sok co hegesztőt, hogy fejből tudjam. Egyébként tudja valaki, hogy egy dil-00, vagy hányas régi, gyakori mágneskapcsolónak mennyi lehet a meghúzási ideje?
(#) pjg válasza AccessDenied hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Igazából nem jellemző paraméter, mert abban a környezetben nem számít(ott).

Bővebben: Link
(#) doca válasza mpisti hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Hoppá! mit találtam? A betáp fezsültség üresjáratban csak 16V. Ez lehet gond? Itthon hiába dúrtam, a helyi vill. üzletekben nincs 24-42V behúzó, csak megrendelésre.
(#) (Felhasználó 5823) válasza doca hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Üdv!

Pedig, ennek kicsi az esélye! A régi gépek 220V-ra készült trafói, 28-30V-ot adnak 240V-al!

A 380V-os ugyanez 400V-al!

(#) doca válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Szerintem ez már nem az eredeti rajta. Gyanítom, régen lecserélte az akkor beavatkozó ismerősöm. Talán a kis relék beégése miatt. Szinte biztos, mert a toló motor potiját közel a "végéhez" használtam utána. De mivel lemez munkázok és szinte csak csipkedek, így elég volt. Tehát a műszer ennyit mér. Szóval most mindent szétszedtem. Felépítem lehetőleg közelítő paraméterekkel. Inkább, mint új gép vétel
(#) mpisti válasza loveiJ hozzászólására (») Dec 12, 2012 / 2

Már megbocsáss,de ez egy eléggé rosszmájú hozzászólás volt. Van aki megíratja mással a szakdolgozatát,van aki plagizál, és van aki a témán átrágja magát és a tapasztalatait önti egy szakdolgozat formájába. Mint ahogy Access is tette. Hidd el,nem kevés munka fekszik abban a dolgozatban,amit közkinccsé tett itt az oldalon is(köszönet érte). Rengeteg munkaóra fekszik egy ilyen projekt kidolgozásában,még akkor is,ha az alapjait a neten lelte fel. Jó néhány szakdolgozatot letöltöttem már hazai felsőfokú oktatási intézmény tanulóinak köszönhetően, van néhány műegyetemes is közte. Hidd el Access dolgozata semmiben sem marad el tőlük. Meg lehet fogalmazni egy dolgozatot úgy is hogy minden szakavatott műkedvelő által érthető legyen-mint ahogy Access tette-, és meg lehet úgy is fogalmazni, ahogy azt a jogalkotóink teszik a magyar jogban. Te melyiket választanád? Én személy szerint egy teljes értékű, érthetően megírt, az elvárható szakszerűségnek bőven megfelelő munkának tartom.
Olyan munkának, amely támpontként szolgálhat sok fórumtársunknak,egy- egy ilyen projekt kivitelezése során. Azt hiszem ennél több nem is kell.
Emellett viszont Access-t szerencsés embernek, mert olyan témát választhatott magának, ami egyben a hobbija is.
(#) AccessDenied válasza mpisti hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Köszönöm, hogy kiállsz mellettem. Intelligens ember nem ír ilyet, ezért nem akartam nagyon belemenni a személyeskedésbe, pedig lenne róla véleményem. Én csak a szerencsétlen fiát sajnálom.

Azokról nem beszéltél, akik manapság közvélemény kutatásból írnak egy tanulmányt és kész is a doktori.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) hulala válasza AccessDenied hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Én is sokra tartom a munkádat csak nem akartam a fórumtársat leorrolni a hozzászólásáért egyben esetleges vitát gerjeszteni . Viszont keressél meg privát és ott megbeszélve talán egy két dologban tudok neked segíteni .
(#) kissadam hozzászólása Jan 7, 2013 /

Sziasztok!
Olyan dolog érdekelne, hogy építettem egy tirisztorvezérlőt Bővebben: Link, és kíváncsi vagyok mi történik ha a terhelés alatt lévő tirisztorokról leveszem a vezérlést vagyis a vezérlőáramkörről lekapcsolom a tápfeszültséget? Okoz-e ez valami hibát a tirisztoroknál?
(#) mpisti válasza kissadam hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Semmi. A feszültség nullátmeneténél kikapcsolnak a tirisztorok. Nem okozhat ez hibát a vezérlőben.
(#) kissadam válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Érdekes a helyzet. Kicsit kapcsolgattam a dolgot. A vezérlésről levettem a 12V-ot, semmi komoly baj nem történt. Közben a vezérlésen állítgattam a két kis trimmert, ezzel beállítva a szabályozási tartomány alsó felét. Ezek után az történt, hogy eddig 0-tól 23.1V ig lehetett a teljes kimeneti fesz. tartományt szabályozni. Azóta bármely állásba állítom a trimereket, 11V alá nem hajlandó szabályozni az elektronika.
(#) mpisti válasza kissadam hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Állítsd vissza oda,ahol eredetileg voltak, majd menni fog a dolog. Ha csak nem a szimmetriát toltad el.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
(#) kissadam válasza mpisti hozzászólására (») Jan 7, 2013 /

Valamit eltoltam, mert visszaállítva sem megy, le 11V alá. Mondjuk érdekes, mert nem volt beállítva előtte sem egy konkrét értékre, csak nagyjából középállásba állítom a trimereket, első indítás előtt. Holnap kísérletezgetek még vele és beszámolok a fejleményekről.
(#) AccessDenied válasza kissadam hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Próbáld meg kicsit nagyobb terheléssel, mert ezeknek a tartóárama elég magas. Meg persze teszteld a tirisztorokat. Egyébként két tök egyforma tirisztornak is eltérhet a tartó árama. Ezt egyébként egy fesz osztóval és egy hangkártyával prímán lehet mérni.
Következő: »»   21 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem