Fórum témák
» Több friss téma |
Most értem haza és az lett volna a következő kérdés, hogy a levegőztető furat merre néz, mert annak lefelé kell néznie a behúzó mágnesnél. Még azért egy mentő rajz a továbbiakhoz.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudom mennyire vág témába, de egy motorkerékpárról lenne szó (Hyosung gt250r), ami indítási nehézségekkel küzd. A hibajelenség: Úgy indult, hogy pár napos állás után nem akart indulni,tekert egy picit az önindító, aztán csattanás, és megállt (gondolom a szabadonfutó csattant), a baj, hogy egyre rövidült az idő, és már van , hogy néhány óra állás után is csinálja, sőt, a mai nap már indításnál csúnya kattogó hangot adott valahonnan a blokkból, ami indítózás után megszűnt. Plusz nem tudom van-e jelentősége,de ma 2-szer egy durranás után abbahagyta az indítózást. (néha a katalizátorból egy-egy sikertelen indítás után benzin csöpög) A furcsa, hogy nem mindig csinálja, tehát van,hogy napok után is pöccre indul, van, hogy 4-5óra állás után csak nehezen. Amikor indul akkor rendben van a feszültség, nem esik 10.5v alá, viszont ha beakad,akkor 5-6v köré leesik, az akkun mérve. Járó motornál 13.5 körül van. Ha egyszer beindul más hiba nem tapasztalható. Cserélve lett: akku, önindító, önindító relé, vezérlés, fesszab.,biztosítékok. Segítségeteket előre is köszönöm!
Szereld ki és nézd meg a szénkeféket. Egy alapos takarítás biztosan nem árt meg neki. Kommutátort kapirgáld i egy alkalmas szerszámmal polírozd fel és szükség esetén cserélj szénkefét is.
Helo Mindenkinek!
Opel Astra, Bosch önindítóról lenne szól, a műanyag bolygómű fogaskerék ripityára törve, honnan tudnék egy ilyet szerezni? Végignéztem már a fórumot, lehet már egy kicsit vakegér vagyok, de nem találtam helyet. Köszi előre is, üdv!
Volt régen egy hülye reklám: "cipőt a cipőboltból".
Autósboltban érdemes érdeklődni, kb. 1-2 ezres tétel. Az önindító számát fogják kérni a pontos beazonosítás miatt, ami úgy kezdődik, hogy 0 001 ... ...
Szia!
Én itt vettem az ÚJ önindítómat. Mert olcsóbb volt mint a másikat felújítani... Bővebben: Link Kelle A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
Hát, nem hinném, hogy pl a bárdinál lenne ilyen, de talán még a szakál metálnál sem. Gondoltam van valami szakbolt, ahol ilyesmik vannak. De már láttam pár hozzászólással feljebb, hogy Alig utca a XIII. kerületben. Majd feltelefonozom őket holnap.
Köszi.
Én egy vidéki kisvárosban lakom, van 2 db. autósbolt, Ha délelőtt megrendelem, du. 3-kor itt van, ha délután, akkor másnap 10-kor.
De lehet, hogy Budapestre nem szállítanak.
Azt nem tudod véletlenül ki szállít nekik?
Nem az unix pl?
Több cég is, Unix is, Bárdi is. Én nem tudom, mit kitől rendelnek, de szerintem ennek bármelyiknél lennie kell, elég alapvető dolog. Illetve ebből a gyakoribbat (0 001 110 xxx) tartanak is nálunk polcon.
Az Unix csak önindítót szállít. A Kelle a nyerő alkatrészben. De ha megírod a pontos típust többet tudok róla. Ha valamelyik nagykerben találsz, talán tudok segíteni egy jó kedvezményben.
Ezt hol találom az önindítón? A pajzsról olvastam le, ott volt nagy ó betűkkel.
![]()
Az állórészbe van beütve, a Bosch felírat mellett/alatt.
Ajaj, egyedül már csak a behúzómágnesen volt szöveg, ott se 0001 hanem 0 331 303 125 625 más szöveg sajna nincs rajta
![]()
Milyen autó ez pontosan? F Astra 1,7D? Akkor 0 001 110-es lesz.
Az unix program nem ismeri ezt a számot, de a Kelle lehet, viszont azt csak holnap tudom megnézni. Az autó típus és évjárat megjelölése is segíthet.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
Bosch 0 001 110 055
Mégis megvan, köszi, csak tiszta retek volt az állórész.
Ezt már ismeri ezt az önindítót 28121Ft ért kapom az Unixban, ha leadom a régit. Alkatrész árakat holnap tudok a Kelléből.
Köszi.
Pénteken kellene reggelre vinnem eredetvizsgára az autót, szóval holnap még kellene szereznem ilyen bolygókereket, meg összerakni...elleszek vele éjfélig, az fix. ![]()
A Kellében biztosan van. Ha már szétszedted akár minta alapján is segítenek. Úgy látom a Mikulás most a XXII. kerületben lakik, így nem megoldhatatlan oda jutni. Ha jó neked szólj mikor mész és intézek egy kis kedvezményt. kelle
![]() Nagyon köszi!!! Valamikor holnap dél körül lennék ott, úgy kb mennyi lehet náluk ez a cucc?
Azt sajnos nem tudom így fejből. Írok privátot.
Felcsörögtem őket telefonon, és egy szép női hang közölte, hogy 770Ft bruttó.
![]() Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget!
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok ami már felülmúlja képességeimet. ![]() Opel vectra B isuzu diesel az autó. 1.leégett az inditó motor,jó rendben bontóból kicseréltem másikra. 2.Az szintén leégett rendben,ami leégett elsőre azt elvittem öninditó szakihoz aki felújitotta szakszerűen. 3.Az is leégett 4. inditásnál.. 4.vettem új gyújtás kapcsolót,be van relézve az inditó motor,relét is vettem újat,és vettem egy másik inditó motort is,ez is leégett... Most venném az 5. inditó motort,viszont tanácstalan vagyok hogy mitől ég le folyamatosan. Előzményekhez hozzátartozik az is hogy 2011-ben forditott polaritással lett bekötve az akksi,ez okozhat ilyen gondot? vagy esetleg valami ötlet hogy mitől ég le teljesen véletlenszerűen az inditó motor?
Mindenképp szerezz be egy önindítót, mivel kelleni fog.
![]() Én tennék egy próbalámpát a behúzó szál és a test közé, közvetlenül az önindítónál. Akkor látod, hogy villamos probléma miatt forog tovább a motor vagy se. Ha csak az indítás alatt világít a lámpa, akkor tedd át a behúzó szálról a motor csatlakozóra. Ott szintén ugyanezt kell látni.
Mit értsünk azon, hogy leégett?
Ezek a Hitachi indítók nagyon vékony kommutátorú forgórésszel vannak szerelve, ami akkor szokta megbosszulni magát, amikor az erősen kopott kefékkel már gyengélkedő indítót a teljes megállásig erőltetik. Ez más tipusoknál nem nagyon szokott károkat okozni, ennél igen, mert egyszerűen kiolvad 1-2 szeletke a kommutátorból az erős szikrázás miatt, ilyenkor a forgórész eldobandó. Nem tudom, esetedben erről a leégésről van-e szó. A másik lehetséges ok lehetne a beragadó gyújtáskapcsoló/mágneskapcsoló, ettől meg egyszerűen szétszállhat a forgórész. De mivel már minden kapcsolódó alkatrész (némelyik többször is) cserélve volt, én valami ezoterikus jelenségre gyanakszom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |