Fórum témák
» Több friss téma |
Extrém bevetés,ne haragudj,ez hülyeség...
Otthon is és a bevetésen is ugyan az az áram fűti a chip-et. Volt már a gépezetem 35C°-os kánikulában és volt fagypont közelében járatva.Soha nem volt gondom vele.Na jó.a zöld nem szereti a hideget,igy a belső hőfokszabályzása (nem hűtése! )ellenére nem tudott kellőképp villogni. De most egy bidirekcionális PID hőfok controllerrel fogom szabályzni a KTP-t igy ha kell fűteni is fog.A KTP szereti a meleget.A gyári DPSS-ek bekapcsolás után folyamatosan emelkedik a kimenő teljesitmény,ahogy az infra fény fűti a kristályt.Sajna modulálva nem eléggé.ezért is kell neki egy komoly hőfokszabályzó rendszer.PID javaslott a gyosasága és a kompenzációk miatt. Maxim ultra stabil hőfokszabályzó A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
Sziasztok!
Hát meg kell mondanom hogy most állt össze az sd lejátszom még diferenciál erősítő kell elé és működik. Ilda-files lejátszás Config Txt beáitással Pwn Alapu Atmega 328p 16mhz en
Nagyszerű,nem kell PC ha mész valahova lövöldözni.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
Hát már és is azt agyalom hogy valamelyik portot használni fogom aluláteresztő szürövel ellátott mic- bemenettel és nem kell automatán járnia.
Na majd meg látjuk.
Azért a programnál nincs jobb hidd el.Bár te nem tudod milyen a QS.Ha van lehetőséged,próbáld ki,meglátod a fiestára többet nem fogsz ránézni
Ritka maximalista vagy... jó ötleteket adsz Jöjjön pár kép az alakulóban lévő rendszerről
6 fok 40 másodperc alatt a dióda magasságába 70w tec lappal A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
Nem fogok maxim ic-ket használni,bár ebayről olcsón megvehető.
Sima LT1014 megteszi és egy normál npn/pnp (tehát hűtő- fütő)kimenetű áramgenya.Kipróbátlam már,jól szabályoz a PID az ajánlott alkatrész értékekkel.Jövő héten nekiállok a zöldet össze szerelni,aztán mehet a hangolása is.Van most egy mérőeszközöm,igy könnyebb lesz kihozni a a maxot,elméletileg több mint 1W-ot,nem csak szemre. Nekem 18-20C° körül volt a régi gépben a kék. De ez egy apró TEM cellával ezzel a kapcsolással Igy nézett ki belül a modul s mint emlitettem 900mA-on ment a fehér egyensúlyhoz.
Szia Feri
Nincs egy képed a zöldről működés közben? A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Keresem de van itt egy videó is http://youtu.be/bV4Df74xMzM
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Feri!
Szerinted egy 300mW-os zöldet amit vettem, mekkora infrával punpálják meg?
Nekem a 3W-ot gond nélkül birta,5W ig simán elmehetsz.Ha megoldod a TEC-et és annak a hűtését,mert 3W-osnál már cserélni kellett a teljes berendezést
Én erre gondoltam:Bővebben: Link nem mertem szétszedni a modult csak a vezérlést alakitottam át analog mod-á, mert az elő volt készítve.
Meg mértem és kb vagyis pontossan 1.6A-ren ment ,
Ilyen van/volt/ nekem is csak én sokkal olcsóbban vettem (fele annyiért és az analóg volt)
1W infra 1.6A-on kőkemélyen túl van hajtva,sokáig nem fogja húzni,mert 1.2A-es dióda Látod Tomi,lehet spórolni,csak nem mindegy hogyan A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Az adat lapja nem írja hogy milyen áramon van hajtva de nem hiszem hogy 1W-os infra lehet benne mert van egy 150mw-os zöldem ami alapból 1,1A-ra van állítva gyárilag.
Tehát a kérdés hogy akkor ebben mekkora infra lehet?
A moddingolt turbó DPSS-em tesztelgetés fejlesztés alatt még 3W pumpával
Még kép.
Igaz,azóta ez egy kicsit változott,mert a dióda fénye egy 808nm-es fókuszlencsével eresztem rá a vanadátra.A vanadátot már megrendeltem 1% atm 5*5*3mm Nd:YVO4 de még nem érkezett meg Aztán nem ellopni a fejlesztésem ötleteit! A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
1 vagy 2W-os,ki tudja?
A 2W-os üzemi árama 2.2A max,tekerd fel a potit,ha birja akkor 2W-os,ha megpukkad akkor 1W-os
He He!!
Frankó!!! Én azért mondtam le az zöld építésről mert nem tudtam kihozni akkora teljesítményt belőle mint az ugyan akkora gyáriból.
Nekem infracsere és megvolt a nagyobb fényerő,csak megértem beállitani az "optikai üreget"
De most ahogy látni,át van alakitva az OC lencse állithatósága,igy egyszerű a dolgom. *szerk:hülyeséget irtam,töröltem A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Azért látom te sem unatkoztál vele, nem két óra munka van benne.
mára vég jó estét.
Kicsit még dolgoztam,már majdnem kész a modul alapállapota.
Sokkal kisebb,mint 3 darab modul külön-külön,a cigisdoboz mutatja is. Ill. a teszt driverem,audio FET tranzisztorral a linearitás érdekében és preckó opamp-val.Teljesen analóg 0-5V bemenet,bekapcsolási késleltetés,soft start,kék dióda alapfény kioltás(beam suppression),választható blanking shift(ez még nincs teljesen ráépitve) stand by előfeszitő áram.12V-ról sorosba kötve lehet használni a diódákat vele. Ebből a kapcsolásból 3 lesz egy nyákon,szeretném smd-ben de technika nélkül maradok a furatosnál.12*8cm-en igy is elfér.
Kisebbet akartam,de az optikát akkor rémálom lenne állitani.Igy most pont hozzáférek belül.De még nincsenek ráforraszta a tartók a kék/vörös lemezkére,nem lehet látni,hogy smint is áll össze a dolog.Majd pár hét múlva...Addigra be szeretném fejezni
Sziasztok!
Tegnap Hozzá jutottam pár dologhoz, egy ismerősömnél műhely ürítés volt és lám csoda találtam kettő darab prizma alakú optikát hát hamar ki is próbáltam, és meg is lepődtem mert tökéletesen jó a 445nm 1W-os kékhez. Olyan 1 1,5mm re húzza össze a kék sugarát minimális veszteséggel . Énszerintem ez valamilyen távcsőben volt mert úgy néz ki, mindenesetre nem kell vennem prizma párt. A dátum rossz a gépemen most került vissza. Üdv A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Jól néz ki.
De szerintem ez nem fejti ki igazán azt a hatást,mint az anamorfikus prizma pár. Anamorf prizmák Nem véletlen használják a prizmákat a korrekcióra. Ez rombusz prizma és 2 darab tükörnek egyenértékű a hatása. rhomboid prism Természetesen a fény polarizációját is forgathatja,de ezt nem tudom.
Azért látom te sem alszol.
Csak az egyik végét használom és a dioda csíkja visszintessen van. Így
:O
Te viszont roppant találékony vagy Valóban...Igy hatásos. A veszteség is kevesebb mert csak egy oprikai közegen halad át.Gondolom a prizma AR bevonatos,naná,ha valóban távcsőben volt,bár oda ilyen prizmákat nem igen használnak.Oda ROOF prizmák vagy más bonyolultabb dolgokat. Próbáld meg dremellel kettévágni a rövidebbik átlóban,igy lehet 4 prizmád. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Bár azért én öszevetném a sajátom a tieddel,melyiknek szebb és kisebb nyitású a sugara/foltja....
Nem kétséges a prizma pár diadala
Majd csinálok pár képet holnap úgy is vissza kaptam a gépemet.
Más nem vagy véletlen jártas a visual studioban? |
Bejelentkezés
Hirdetés |