Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
G 52V, R 28V, B 52V, Ha fent mérem a panelt ha képcsövön ha lent. Merre keressem a hibát? Sajnos nehezen igazodom el a rajzon, mert kinyomtatni nincs lehetősége és olyan nagyításban, hogy lássak is alkatrész számokat csak elég kis darabok férnek a képernyőre az amúgy is tördelt rajzból.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Köszönöm a segítséged, a távirányító nem volt jó, és sorozatos elemcserével egyszer csak elkezdett működni.
Meg kellene nézni a G2 osztó alsó, testre menő tagját meg az egész potiszerelvényt. A fókusz jó? De a fényerőt egyáltalán lehet szabályozni, vagy fix mértékű?
A fókusz nem volt tökéletes, állítottam rajta. Most mintha kismértékben változna a fényerő, ha állítgatom, viszont a katódfeszültségek körülbelül 10V-al csökkentek az előzőekhez képest.
Ha csökken a katódfeszültség, akkor világosabb lesz a kép.
Azt értem, de hogyan tudnám növelni, vagy is mitől ilyen extrém alacsony?
Tehát ha állítgatod a távirányítóval a fényerőt, akkor változik a fényerő?
Igen, de csak kis mértékben. A legsötétebb állásban körülbelül normál fényerő van visszafutás csíkokkal. Ez lehet növelni kis mértékben.
A G2 poti környékét nézd át, lehet, hogy meg van szakadva az osztó alsó tagja vagy a testelése nem jó.
köszi a segítséget gondoltam nem a hidegtől van.....és hogyan tudnám feloldani?
Értéket nem találok a rajzon, de a G2-t tekergetve a test és az R712 (10K ohm ) között 3,5M ohm és 15M ohm között változtatható értéket mérek.
A visszafutási csíkoknak milyen színe van?
A 8.-oldal környékén van az eljárás. Remélem segít.
Fehér.
Vedd le a képcsőpanelre menő 3 RGB vezetéket és úgy nézd meg, hogy hogy alakulnak a színek és fényerő. Egyébként a 12V felmegy a panelre?
Meglett a hiba forrása! A függőleges eltérítésben az R704 100 Ohm-os ellenállás szakadt volt. Ezt kicserélve működik rendesen a tv.
12V megvan, de az egy csatlakozón van az RGB vezetékekkel nembaj? Ha lehúzom a csatlakozót, a képernyő sötét. Ha feljebb tekerem a G2-t előbb zöld, majd még feljebb tekerve szürkés lesz és folyamatosan világosodik. Visszafutás csíkok zöld állapotban is vannak. A fényerő szabályozóra nem reagál.
Csak a három vezérlőkimenetet kellene levenni azért, hogy lássuk, vezérlés nélkül hogy alakul a fény.
Meg a testet is és az SW sugáráram-visszacsatolást is....
Átkötöttem ezeket, de a helyzet hasonló mint az előbb. Sötét, G2 feltekerésével világosodik és visszafutás csíkok vannak.
ebben az esetben a vezérlés oldalon lesz gond és nem a képcsőpanel körül. Még azt próbáld meg, hogy az SW-t lekötöd és úgy próbálod ki.
A képcsőpanelt el kellene felejteni egyelőre, de majd jönnek mások és mondanak még ötleteket.
Vissza az egész. Meg van a hiba, a tápegység megjavítása óta tulajdonképpen jó volt, csak az RGB modulról a képcső panelre menő szalagkábelt a sok szétszerelés alkalmával hol itt hol ott húztam szét és az egyik alkalommal Elgörbítettem az SW lábat az RGB modulon. Úgyhogy az azóta nem volt bekötve. Az előbbi próbánál is csak a szalagkábel végét kötöttem a képcső panelre egy darab dróttal, tehát nem kötöttem be. Szóval csak ez volt a hiba. Nagyon köszönöm a türelmed. Természetesen köszönöm a segítséget Bonanza02 és kislacikahu kollégáknak is. Jobb lett mint újkorában.
Igen, hiányzott a visszacsatolás ezért teljes gázzal nyomta a meghajtást a vezérlés, kontroll nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |