Fórum témák
» Több friss téma |
Ennek az illesztőkártyának a nyákterve fellelhető valahol? Esetleg megépítettétek?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
Sziasztok!
Hallottam a TB6560 -as IC -hez valami hasonló vezérlőről, amin 1/128 mikrolépést is be lehet állítani. Sajnos a típusáról és a gyártójáról sem tudok semmit. Tudna valakis segíteni, hogy felleljem ha létezik? Üdv, és köszi.
Szia
Egyet találtam a Toshiba-Sanyo által gyártott THB8128-ast. Elég komolynak tűnik. 50V,4.3A, 1/128 microstep. Van két kisebb testvére is a 6128 és a 7128. Ezek kisebb áramokat és feszültséget bírnak...
Egy hasonló van nekem, ha kell!
Ezt kb 10 perc megrajzolni. ![]()
Köszönöm , megnézném ha kéznél van.
Nagyon köszönöm!
Sziasztok!
Tud valaki olyan tengely vezérlő kapcsolást ami biztosan működik? Lehetőleg féllépéses és fékes legyen. TB ic-sel sok a negatív tapasztalatom, így inkább valami fet-es felé hajlanék.
Sziasztok!
Pár hsz. -el korábban, amit a Nagy hoho kérdezett, azzal mi van? Annak a végére mit érdemes tenni? Ic-t, vagy fet-es hidat? Valami rajzot tudnátok mutatni hozzá? Köszi:Lóri
Szia én nem is láttam a kapcsolást mert nem tudtam megnyitni.
Amiért értesítőt kaptál, az csak egy reklám volt, de már kitöröltem.
Akkor hátha pdf-ben meg tudod nyitni. Én TB6560-at szeretnék hozzáilleszteni.
Az optikai illesztőhöz lenne pár kérdésem. A csat2- nél lévő usb dugalj minek kell? Hogy a gépből kapja a leválasztás előtt 5 voltot? Vagy menjen külön trafóról? Pentium 1-es gépen nincs usb. Akkor elhagyható? A csat1 mire kell? A sync mire kell? Össze kell kötni a tb6560 reset-eket vele?
Vagy csak akkor, ha két motort közösen akarok vezérelni? Vagy azt szoftverből kell beállítani? Vagy az teljesen más?
Sorban:
- Ha nem tudsz előállítani (vagy nem akarsz) két, független tápfeszültséget, akkor az egyik lehet az USB 5 Voltja. - A Csat1 azért van, hogy az LPT összes kimenete elérhető legyen. Vigyázat, nem leválasztott! - A sync elhagyható, a modern vezérlők már nem használják.
Így már meg tudtam nézni, ezt a rajzot tettem fel én is és kérdeztem, hogy van-e valakinek nyákterve vagy nyákja ehhez a kapcsoláshoz.
Köszönöm, megcsinálom, és felteszem a rajzot, majd lécci nézd át. Majd lesz a 6560-al is kérdésem. Nagy hoho: majd megtervezem, mert nekem tetszik.
Na itt a rajz, remélem jó. Akkor elhagyhatom a CSAT1 jelű kivezetést, vagy kellhet valamire?
A külön táp, az két külön trafót jelent, vagy lehet egy trafó, több szekunderrel?
Elég ennyi a vezérléshez? Láttam olyat, hogy a dip kapcsolónál lévő lábakat, felhúzzák 5 Voltra 10k-val. Kell? Miért használ valaki 25p. cannon-t, és más meg centronics dugót? Melyik a jobb? A rajzon van egy áramkör, irf5303-al. Az minek van, kell az oda? Ha kell, akkor hűteni kell a fet-et?
Használj inkább TB6560AHQ-t. Ez már tartalmazza a diódákat, egyszerűbb vele dolgozni.
Azt mindenkinek a saját ízlése dönti el, , hogy D-Sub25 -öt vagy Centonics csatlakózót használ-e. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
A mechanikával készen vagy?
Én most azzal küzdök, az elektronika még nincs soron.
Köszönöm. Akkor a csat1-re rakok egy opto-t, és akkor az is leválasztott lesz.
Nagy hoho: nincs mechanikám. Majd, ha lesz pénzem, valami egyszerűt szeretnék.
Sziasztok!
A Mach3 tud-e kezelni enkódert és ha igen, akkor mit és hogyan kellene vele csinálni, hogy kezelni tudja? A másik kérdésem az lenne, hogy a 3 tengelyes CNC gépeken 6 darab véglláskapcsoló van, az LPT-n pedig csak 5 bemenet. Úgy tudom, hogy ennek a problémának az egyik megoldása, hogy a tengelyenkénti végálláskapcsolókat "vagy" illetve "és" kapcsolat szerint kötik be. Ilyenkor viszont nincs arra lehetőség, hogy a motor ha élérte a végállást akkor a másik irányba mozoghasson. Roszzul tudom-e, vagy ha nem akkor van-e valami más lehetőség?
Szia!
Szerintem a három fázis elvetélt ötlet ![]() Már ha ez léptetőmotor. A léptetőkben négy tekercs van a mociban, a hat kivezetésesben kettő - kettő belőlük közösítve. Ha nem így kötöd be, nincs az a gyári vezérlő ami elboldogulna vele. A step jelek is 4! kivezetésre vannak kivitelezve, ezt lehet leprogramozni ha avr vezérlőt használsz.
A reset miért van kivezetve a csatlakozóra? Azt szoftverből állítgatjuk? Biztosítékot, és 2200u-s kondit nem rajzoltál. Azok nem kellenek?
Hali Mindenki!
Egy CNC gép építésére adtam a fejem. Gondoltam először az elektronika része legyen meg. (Illesztő-vezérlők-motorok.) Nézelődtem netten és az ebay-en találtam egy Illessztő áramkört , egy Vezérlőt és egy Motort. Megrendeltem őket, meg is érkezett minden épségben. Az egységeket összekötöttem, a Mach3mas szoftvert feltelepítettem. Elindult az első teszt.... Valamiért furcsán működik mintha, össze szedne valami zavart! Néha rángatozik a motor nem egyenletesen jár... érdekes a működése, ki próbáltam egy másik motorral amit úgy bontottam ki egy nyomtatóból, azzal is hasonló képen működött. Megérkezett egy újabb vezérlő áramkör. Azt is kicseréltem, de a probléma nem oldódott meg. Ebből gondolom hogy esetleg a szoftverrel kell valamit bíbelődni. Nem tudom mi lehet a probléma, lehet hogy a Mach3ban kéne valamit állítani? Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv.: Péter[/b] A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Mindig rángatózik, vagy csak rájön és akkor? Mert ha folyamatosan rángatózik, akkor a tekercsek bekötését kell átnézni. Ha csak néha néha, akkor lépésvesztés lehet az oka, túl nagy a step jel.
Sziasztok!
ha van itt debreceni CNC-s akkor az írjon nekem privátban! Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Csatlakozom, szívesen felvenném én is a kapcsolatot CNC-s kollégával az ország Keleti régiójában.
Rájöttem a problémára!
A baj a programnál volt, a programban a step jelek aktív highra voltak állítva és a vezérlőmnek pedig aktív lowra van szüksége. Azóta pörögnek a kis motorok éppen úgy ahogy kell ![]() ui.: ezt az oldalt ajánlanám mindenkinek elolvasni nagyon hasznos : Mach3 magyar nyelven!!!
Ha már itt tartunk: Észak-Nyugaton senki?
Hello
Segitsegeteket szeretnem kerni egy tb6560ahq aramkorben amit talaltam a neten h erdemes megepiteni vagy hagyam az egeszet es inkab valaszak egy kiprobalt arTB6560AHQ aramkor Segitsegeteket eloreis koszonom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |