Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt neked kell eldönteni. Szerintem csere esetén ugyanolyat kapsz mint ez, de te tehetsz rá jobb minőségű potit is.
Akkor nem küldöm vissza, mert hogyha ugyanilyet tesznek bele az ugyanúgy tönkre megy, pedig nem sokat használom rajta. Nem hinném, hogy 2 éven belül tönkre menne benne valami más (pl.: mikrofon). Szóval akkor veszek bele jobb minőségűt.
Egyébként olvastam már valahol, hogy ugyanolyat tesznek bele megint, de jobbnak gondoltam ha itt megkérdezem. Köszönöm a választ!
Még az lenne a kérdésem, hogy ez úgy van összetéve, mint az adapterek, hogy össze van "forrasztva" ?
Sajnos valószínűleg igen. Más mód nincs mint egy esztétikus vágás, vagy dobozka csere. Ha visszaküldöd nem javítják, hanem kicserélik egy ugyan ilyenre. Ezeknek a szerkentyűknek az árába belekalkulálják a megreklamált x%-ot és egyszerűen kidobják.
Sziasztok!
Van egy régi hifim, aminek a hangerő szabályozója megadta magát. Egy ideig tudtam állítani a távirányítójával, de most már az sem működik. Tud esetleg segíteni valaki, hogy hova érdemes elvinni szervizelni? El szeretném adni, de előtte szeretném megjavíttatni. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Egy barátom kért meg, hogy a Trust Predator PC kormányában található potmétert cseréljem ki, de a gondom az az, hogy nem tudom hol lehet olyan potit beszerezni, amely középen beakad egy picit (mint a keverőkben is). A gond az, hogy a kormány (egyre erősebben) egy irányba húz.
Jó estét megtudja nekem valaki mondani mit jelen ez subwoofer out 1.5 V ± 2 dB > 22000 Ω.ez a hifim kézikönyvébe van benne. szeretnék hozzá csinálni szubbot.ha az erősítő részére nem teszek potenciométert és a hifin növelem a hangerőt akkor a szubvófer is felhangosodik?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha potmétert cserélek és nagyobb értékűre akkor adódhat-e valami probléma? Van egy elektromos gitárom, amiben egy 250K-s hangerő potméter van, ezt cserélnem kellene, viszont nekem csak 500K-s hangerő potim van itthon erre a célra. Ha ezt teszem be helyette, abból lehet probléma? Előre is köszi!
Szia!
Próbáld ki és ha problémát észlelsz, akkor maradj az eredeti értéknél.
Sziasztok!
Van egy számítógéphez tartozó hangszóróm, mely azt a hibajelensége produkálja, hogy ha a hangerő szabályzó gombot, függőleges irányban kicsit jobban megmozdítom, vagy fel, vagy le, akkor szól normálisan. Ha csak bekapcsolom, akkor recseg, vagy rosszul szól, minden képpen feszíteni kell, hogy jó legyen. A másik oldali, ami ugye ehhez van kötve, az működik tőkéletesen. Szétszedtem, és leféyképeztem a panelt. Az lenne a kérdésem, hogy ez a hangerő szabályzó szerkezet milyen néven fut, illetve, hogy okozhatja ez a hibát, vagy sem? Tudok ilyet venni valahol? A képeken az a köríves tetejű alkatrész, B10K. Köszi előre is! G. http://kepfeltoltes.hu/view/130122/2013-01-22_18.46.01_www.kepfelto...u_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/130122/2013-01-22_18.46.43_www.kepfelto...u_.jpg
Szia!
A leírt alkatrész neve forgó potméter stereo, azaz tandem forgó potméter más néven. (A "B" azt jelenti hogy lineárisan 'egyenletesen' változik az ellenállása. A "10K" az ellenállás értékét jelenti.) Először is nézd meg a forrasztásokat a túloldalt, hogy nem e engedett el valamelyik forrasztás. Amennyiben nem látsz hibát, az alkatrészt javasolt kicserélni, tekintve hogy például itt csupán 300Ft. B változat, befújod kontakt spray-vel és megjáratod. Amit ha most veszel, kb 1ezres...
Akkor ebből csere lesz. Köszönöm szépen az infót, és a felvilágosítást! Tényleg nem drága alkatrész, csak jó lenne, ha tudnék venni ilyet Nyíregyházán is, mert a postaköltségből veszek még (3)hármat. Köszi szépen még(1x)egyszer! G.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Bővebben: Link
A B jelzés esetedben logaritmikus karakterisztikát jelent, 2x10kiloOhmos pályaellenállás mellet.
Nos... meg is van az alkatrész. 500 Ft-ért sikerült beszerezni. Igaz, drágább, mint a neten, de így is olcsóbban megkaptam, hogy nincs postaköltség. Még annyi a kérdésem, hogy tényleg nem lehet ilyen elektronikai panelokat forrasztani elektromos forrasztó pákával? Köszi szépen! G.
Lehet, hogy rosszul kérdeztem. Konkrétan ilyen pákára gondolok: http://kepfeltoltes.hu/view/130123/15726117_1_644x461_elektromos-fo...u_.jpg
Állítólag ez valami indukciót adhat a panelnek és tönkre mehet valamilyen alkatrész a panelen. Ez igaz? Köszi! G.
Attól ne félj. Mondjuk ezzel nem könnyű beforrasztani, de nem lehetetlen.
Okés! Akkor már nem lehet más akadály Köszi a tanácsokat! G.
Ha valaki tud egy eladó ilyen pákát szóljon
http://kepfeltoltes.hu/view/130123/15726117_1_644x461_elektromos-fo...u_.jpg Köszi! lrstudio@gylcomp.h
Bocsánat az okvetetlenkedésért.
poti: A: lineáris B: logaritmikus C: Exponenciális Bizakodom benne hogy nem leszek kimoderálva. Üdv.
Sziasztok!
Még egy olyan kérdése jutott eszembe, hogy vajon milyen módon tudnám meghevíteni a potméter 6 lábát egyszerre, hogy ki tudjam venni a panelből? Köszi! G.
Egyenként melegíts és távolítsd el az ónt. Aztán enyhe feszítés közben szintén egyenként melengesd a lábait és úgy húzd ki.
Sziasztok!
Kicseréltem a potmétert, és azóta hibátlanul működik a hangszóró! Köszönöm a segítséget mindenkinek! G.
B10K tengelyátmérö:6mm tengelyhosz:1cm.Azt szeretném kérdezni hogy valaki tudna e segiteni ilyen potméter mert már 3 honapja keresek ilyent de semmi.Van rola it egy kép is.Elöre is köszönöm.
Majdnem így néz ki_katt!
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy anyum rádiójába behalt a potméter. Ez egy 47k log sztereo poti. Sajnos ilyet nem lehet kapni, mert vertikálisan egymás mellett van a 6darab láb! Úgy néz ki mint az előző hsz-ben a potméter, csak 6 lábbal egymás mellett. Van erre valami megoldás? Hogyan cseréljem? Kontaktspray stb nem segít, a szénréteg kuka a potiban.Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy van egy keverőm amelyben gyárilag 2x10Kohm-os csatorna faderek vannak, de én csak 2x100Kohm-os fadereket találtam hozzá. Az lenne a kérdésem mi történik ha a 2x100Kohm-os kerül beépítésre? Köszönöm! Üdv!
Az történik, hogy feltolás közben sokáig semmi, majd hitelen megnő a hangerő.
A 100 kohmot a következő erősítő fokozat bemenete beterheli, ezért kell a 10 kohm -os.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lenne egy LM1036 IC vel szerelt előerősítőke, és a hangerő poti nagyon hirtelen kb 1/8-ad tekerésnél full hangerőt ad le. Elvileg lineáris kellene oda, de ezt honnan tudhatom? Lehetséges, logaritmikus? Valamint az lenne még a kérdésem, hogy nincs betéve neki a balance poti. Ahhoz is sima 47k-s lineáris kell? Üdv. Tibi |
Bejelentkezés
Hirdetés |