Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az azonos cuccoknak igen, de a 3.55-ben lényegesen kevesebb minden lelhető fel alapból, mint a 4.16-ban.
Hello!
Eagle-ben, schematikus rajzra, hogy tudom felvinni az IC-k "háromszöges" rajzát? Azt amikor egy IC két oldalra van osztva, és mindd a kettőt egy háromszög jelöl, abból jönnek ki a lábak. Csak mert amit találtam az berajzol nekem lábbal egy egész darab ICt. Egy DIP-8as tokozású. Csak egy rajzot akarok felvinni, és ott így van rajzolva. Meg úgy általában minden rajzon.
Az, hogy az adott IC-nek a rajzjele, vagy a konkrét lábkiosztása jelenik meg az attól függ, a libraryban hogyan van megrajzolva. Egy digit IC-nél rendben, hogy kapunként pakolod be, de mondjuk egy 555-ösnél ilyennek nincs értelme.
Egy eléég összetett kapcsolás, nem egy 555-ös IC hanem egy műveleti erősítő. nincs nagy kedvem ügyeskedni hogy a hetes lábát összekössem a hármassal millió ellenálláson keresztül úgy, hogy még a többi láb is tudjon más alaktrészeken keresztül csatalkozni hozzájuk. Akkor viszont rajzolnom kell egyet.
Lenne még egy problémám. Amikor megcsinálom a rajzokat, elérek a Device részig. Ott a Package és a Symbol részben megrajzolt ábrák lábait "connect"-álom. Kiírja ,hogy sikerült és elmentem. Amikor viszont rajzolom a kapcsolást, összekötöm az egyik lábát egy ellenállással tegyük fel, átváltok NYÁK nézetre, nem hajlandó nekem bejelölni, hogy az ott ösze van kapcsolva..
Oké mindegy megoldottam. Átrajzoltam az eredetit, mostmár működik.
Szia !
Idézet: „nem hajlandó nekem bejelölni, hogy az ott ösze van kapcsolva..” Igy jártam egyszer én is, az ok elég banális. Üdv!
Ezért (is) van az "Erc" gomb az eszköztáron... Rákatt, és már löki is, hogy mi a "hiba"...
Hello. lehet, h hülye kérdés, de én lenni kezdő
![]()
meg akkor megkérdezném, h nyomógombot hol találom?
![]() ![]() ![]() ![]()
A standardnek mondható mikrokapcsolók a switch-omron libben vannak.
Máskor pedig keresőmmezőbe beír *switch* -> scrolloz, scrolloz- > talál-> örül. Kondikért goto rcl lib. Vagy keres *cap* Ha valamit nagyon nem találsz akkor felmész a cadsoft.com oldalra, downloads, libraries, keresel, letöltöd a lib könyvtárba. Control panel libraries use alll.
Hello!
Csak ennyi? Pedig a "gyári" alkatrészekre egyszerűen felhúztam a lábára is, és működött ![]() Üdv.
Hello!!
Lpt csatlakozó van az eagleban??Ha igen akk hol találom?? Előre is köszi!!
Hello
con-subd.lbr: F25...
ott sem találtam hasonló IC-t sem... mitévő legyek? :S
![]() ![]()
Kössz!
![]()
Szia !
Rajzold meg ! Ez a legegyszerübb módja, mindig. Rajzolsz 8-14-....stb lábu IC-ket és azokat használod. Üdv!
Ha nem megy, akkor írd meg milyen IC kell, PCB papa megrajzolja neked
![]()
Hello. nekem pic16f84 -re lenne szükségem. 18 lábas. adom azt a kapcsrajzot, amit eagelbe rajzolom. 1ébként érdekelne, h hogyan csinálod ezt a rajzot
![]() ![]() azt látom, h van olyan, h file > new > library. de ott nem eszelem ki, h hogyan kell :S
Szia !
Méreteket - kiosztásokat ellenőrizd !! Üdv!
Nincs ez fent az eagle gyártó oldalán a könyvtárakban? régebben mintha láttam volna... csomó minden volt fent.
Biztos volt róla szó csak én nem találom.
Pad-ok méretét hogyan tudom növelni? Nem akarok via-t rárakni, csak simán a pad méretét és a pad lukméretét szeretném változtatni.
Használd a drill-aid.ulp-t!
Csak board módban működik, de be lehet állítani az összes forrpont belső lyukméretét. Ha a forrpontok külső átmérőjét akarod változtani, akkor pedig az adott libet nyisd meg szerkesztésre, és futtasd a change-pad-in-lbr.ulp-t. Ebben be tudod állítani a forrpontok átmérőjét, formáját, az első lábak alakját (ha különbözővé akarod tenni a többitől), stb. Igaz, hogy így a lib-ben az összes alkatrész forrpontja azonos méretű lesz, de segít.
Köszönöm az ötletet ki fogom próbálni, így első hallásra használhatónak látszik.
![]() Akkor gondolom előtte mentsem le őket.
Nem feltétlenül szükséges, mert ugyan ezzel az ULP-vel "vissza tudod csinálnia", de ha biztonságosabbnak érzed, akkor mentsd le előtte, igen.
Próbáld megnézni a gyártó honlapján a library-kben ( ha még nem tettedmeg ). Ha nincs, egy szükséges méretű dip tokot kell módosítanod, egyszerűen csak szélesebben körbe kell rajzolni. Adatlapról lenézhető a foglalatok mérete. Valamikor sok időm volt és egy foglalatot én is rajzolgattam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |