Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   46 / 443
(#) Frankye válasza kortez17 hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Az azonos cuccoknak igen, de a 3.55-ben lényegesen kevesebb minden lelhető fel alapból, mint a 4.16-ban.
(#) ensium hozzászólása Okt 29, 2007 /

Hello!
Eagle-ben, schematikus rajzra, hogy tudom felvinni az IC-k "háromszöges" rajzát? Azt amikor egy IC két oldalra van osztva, és mindd a kettőt egy háromszög jelöl, abból jönnek ki a lábak. Csak mert amit találtam az berajzol nekem lábbal egy egész darab ICt. Egy DIP-8as tokozású. Csak egy rajzot akarok felvinni, és ott így van rajzolva. Meg úgy általában minden rajzon.
(#) Lucifer válasza ensium hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Az, hogy az adott IC-nek a rajzjele, vagy a konkrét lábkiosztása jelenik meg az attól függ, a libraryban hogyan van megrajzolva. Egy digit IC-nél rendben, hogy kapunként pakolod be, de mondjuk egy 555-ösnél ilyennek nincs értelme.
(#) ensium hozzászólása Okt 29, 2007 /

Egy eléég összetett kapcsolás, nem egy 555-ös IC hanem egy műveleti erősítő. nincs nagy kedvem ügyeskedni hogy a hetes lábát összekössem a hármassal millió ellenálláson keresztül úgy, hogy még a többi láb is tudjon más alaktrészeken keresztül csatalkozni hozzájuk. Akkor viszont rajzolnom kell egyet.
(#) ensium válasza ensium hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Lenne még egy problémám. Amikor megcsinálom a rajzokat, elérek a Device részig. Ott a Package és a Symbol részben megrajzolt ábrák lábait "connect"-álom. Kiírja ,hogy sikerült és elmentem. Amikor viszont rajzolom a kapcsolást, összekötöm az egyik lábát egy ellenállással tegyük fel, átváltok NYÁK nézetre, nem hajlandó nekem bejelölni, hogy az ott ösze van kapcsolva..
(#) ensium válasza ensium hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Oké mindegy megoldottam. Átrajzoltam az eredetit, mostmár működik.
(#) PCB válasza ensium hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Szia !

Idézet:
„nem hajlandó nekem bejelölni, hogy az ott ösze van kapcsolva..”

Igy jártam egyszer én is, az ok elég banális.

Üdv!

hiba.gif

(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Ezért (is) van az "Erc" gomb az eszköztáron... Rákatt, és már löki is, hogy mi a "hiba"...
(#) thC-Ali hozzászólása Okt 30, 2007 /

Hello. lehet, h hülye kérdés, de én lenni kezdő hogyha az eagelben nem találom a megadott darabot (most pl pic16f84-et) akkor azt hogyan rakjam oda be :no: előre köszönöm. Ali
(#) thC-Ali hozzászólása Okt 30, 2007 /

meg akkor megkérdezném, h nyomógombot hol találom? meg a kondenzátorokat? meg aminek nemtom a nevét (annyit látok az ábrán, h 4 MHZ.. nemtom a nevét
(#) Lucifer válasza thC-Ali hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

A standardnek mondható mikrokapcsolók a switch-omron libben vannak.
Máskor pedig keresőmmezőbe beír *switch* -> scrolloz, scrolloz- > talál-> örül.
Kondikért goto rcl lib. Vagy keres *cap*

Ha valamit nagyon nem találsz akkor felmész a cadsoft.com oldalra, downloads, libraries, keresel, letöltöd a lib könyvtárba. Control panel libraries use alll.
(#) ensium válasza PCB hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Hello!
Csak ennyi? Pedig a "gyári" alkatrészekre egyszerűen felhúztam a lábára is, és működött Mindegy. Mostmár mindenhova jumpot teszek vagy mi az.. De a lényeg sikerült megterveznem vele.
Üdv.
(#) balint1993 hozzászólása Okt 31, 2007 /

Hello!!
Lpt csatlakozó van az eagleban??Ha igen akk hol találom??
Előre is köszi!!
(#) IMi válasza balint1993 hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Hello
con-subd.lbr: F25...
(#) thC-Ali válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

ott sem találtam hasonló IC-t sem... mitévő legyek? :S
(#) balint1993 válasza IMi hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Kössz!
(#) PCB válasza thC-Ali hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Szia !

Rajzold meg ! Ez a legegyszerübb módja, mindig.
Rajzolsz 8-14-....stb lábu IC-ket és azokat használod.

Üdv!
(#) PCB válasza PCB hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Ha nem megy, akkor írd meg milyen IC kell, PCB papa megrajzolja neked

(#) thC-Ali válasza PCB hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Hello. nekem pic16f84 -re lenne szükségem. 18 lábas. adom azt a kapcsrajzot, amit eagelbe rajzolom. 1ébként érdekelne, h hogyan csinálod ezt a rajzot előre nagyon köszönöm. ali

azt látom, h van olyan, h file > new > library. de ott nem eszelem ki, h hogyan kell :S

Demopanel.JPG

(#) PCB válasza thC-Ali hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Szia !

Méreteket - kiosztásokat ellenőrizd !!

Üdv!

PIC16F84.lbr

(#) még1MbR hozzászólása Okt 31, 2007 /

Nincs ez fent az eagle gyártó oldalán a könyvtárakban? régebben mintha láttam volna... csomó minden volt fent.
(#) thC-Ali válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

nincs :S.. kerestem
(#) gulasoft válasza thC-Ali hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

benne van alapból
ird be, hogy *pic16f8*
és a listában benne van a 16f84ap
(#) gulasoft hozzászólása Nov 1, 2007 /

Biztos volt róla szó csak én nem találom.
Pad-ok méretét hogyan tudom növelni?
Nem akarok via-t rárakni, csak simán a pad méretét és a pad lukméretét szeretném változtatni.
(#) thC-Ali válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Használd a drill-aid.ulp-t!
Csak board módban működik, de be lehet állítani az összes forrpont belső lyukméretét.
Ha a forrpontok külső átmérőjét akarod változtani, akkor pedig az adott libet nyisd meg szerkesztésre, és futtasd a change-pad-in-lbr.ulp-t. Ebben be tudod állítani a forrpontok átmérőjét, formáját, az első lábak alakját (ha különbözővé akarod tenni a többitől), stb.
Igaz, hogy így a lib-ben az összes alkatrész forrpontja azonos méretű lesz, de segít.
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Köszönöm az ötletet ki fogom próbálni, így első hallásra használhatónak látszik.
Akkor gondolom előtte mentsem le őket.
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Nem feltétlenül szükséges, mert ugyan ezzel az ULP-vel "vissza tudod csinálnia", de ha biztonságosabbnak érzed, akkor mentsd le előtte, igen.
(#) NickE hozzászólása Nov 5, 2007 /

Látott már valaki karos foglalat library-t Eagle-hez?
(#) MPi-c válasza NickE hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Próbáld megnézni a gyártó honlapján a library-kben ( ha még nem tettedmeg ). Ha nincs, egy szükséges méretű dip tokot kell módosítanod, egyszerűen csak szélesebben körbe kell rajzolni. Adatlapról lenézhető a foglalatok mérete. Valamikor sok időm volt és egy foglalatot én is rajzolgattam.

texool.jpg

Következő: »»   46 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem